به گزارش مشرق، درست ۳۰ سال پس از ورود سینما به ایران نخستین لایحه نمایشها و سینماها از جانب بلدیه توسط وزارت داخله به هیات دولت رسید و تصویب شد. بدین ترتیب نخستین تشکیلات دولتی برای مدیریت هنر نوظهور سینما در کشور ما شکل گرفت.
در سالهای بعد سیاستهای امور سینمایی بر عهده سازمان نمایش وزارت کشور وقت گذاشته و ماموریت اداره سالنها و تولید فیلم از اسفند ۱۳۲۵ در این سازمان جدیتر دنبال شد. این وظیفه تا سال ۱۳۴۴- که وزارت فرهنگ و هنر ایجاد شد - همچنان بر عهده وزارت کشور بود و در نهایت از خرداد سال بعد آخرین اختیارات خود را به وزارت فرهنگ و هنر وقت واگذار کرد. ایرج زندپور نیز - که در شهریور سال ۱۳۴۵ در این منصب جای گرفت- به عنوان ریاست اداره کل امور سینمایی و نخستین مسئول رسمی رژیم گذشته شناخته میشود.
شهریور سال ۱۳۵۹ را میتوان زمان دقیق راهاندازی معاونت سینمایی دانست. حسن عارفی که پیشتر برای تصدی وزارت فرهنگ و آموزش عالی در کابینه شهید رجایی رای اعتماد گرفته بود، مهدی کلهر را در مسئولیت حوزه معاونت سینمایی خود معرفی کرد پس از استعفای او چند ماهی کمال حاج سیدجوادی در این مسئولیت فعالیت کرد، پس از دورانی کوتاه حوزه سینما به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول شد و فخرالدین انوار معاون سینمایی وزیر شد؛ انوار از سال ۶۲ تا ۷۲ معاون سینمایی بود و پس از وی مهدی فریدزاده (از سال ۷۲ تا ۷۴)، عزتالله ضرغامی (۷۴ تا ۷۶)، زندهیاد سیفالله داد (از ۷۶ تا ۸۰)، محمدحسن پزشک (۸۰ تا ۸۱)، محمد مهدی حیدریان (۸۱ تا ۸۴)، محمدرضا جعفری جلوه (۸۴ تا ۸۸)، جواد شمقدری (۸۸ تا ۹۲) را این مسئولیت را عهدهدار بودند. البته با تلاش جواد شمقدری در اواخر دولت دهم، سطح معاونت به سازمان سینمایی ارتقا یافت.
آدرس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری:
میدان بهارستان، خ کمال الملک، ساختمان سینمایی، طبقه ۴
شماره تماس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری:
۳۳۹۶۶۰۹۰
موقعیت مکانی سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری
انتهای پیام/