به گزارش مشرق، روزنامه فایننشال تایمز افزود: زمانی که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در اوایل ماه جاری میلادی وارد مقر ناتو شد، دریافت که رهبران غربی درباره جنگ صحبت می کنند اما این بار صحبت از جنگ در کشور او نبود.
تنها چند روز قبل از دیدار زلنسکی از بروکسل، حماس حمله شگفت انگیزی به رژیم صهیونیستی کرده بود؛ حمله ای که واکنش این رژیم را با حملات تلافی جویانه و بسیج نیروها برای آغاز درگیری برانگیخت و بار دیگر منطقه خاورمیانه را با بحران مواجه کرد.
رئیس جمهوری اوکراین که مراقب بود این طور به نظر نرسد که برای جلب توجهات جهانی رقابت می کند با رژیم صهیونیستی ابراز همدردی و تلاش کرد حمله به این رژیم را با جنگ اوکراین مقایسه کند. وی از همه رهبران جهان خواست برای ابراز حمایت خود از تل آویو دیدن کنند.
فایننشال تایمز نوشت: زلنسکی اهمیت وحدت مواضع را درک می کند زیرا کشورش در جنگ برای بقا بسر می برد و بشدت به حمایت غرب نیاز دارد.
این رسانه افزود، گفته می شود زلنسکی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر صهیونیستی پرسیده که آیا می تواند برای ابراز همبستگی از تل آویو دیدن کند اما پاسخ سریع و سردی را دریافت کرده و آنچنان که یک رسانه عبری زبان منتشر کرده به او گفته شده که«اکنون وقتش نیست».
از نظر بسیاری از اوکراینی ها، این واکنش چیزی فراتر از انکار صرف و در واقع یک هشدار جدی بود. با توجه به روند کُند ضد حملات و وجود نداشتن نشانه ای دال بر عقب نشینی روسیه، اوکراین با چشم انداز جنگی طولانی مواجه است که به حمایت بی سابقه و بلندمدت متحدانش نیاز دارد. اما جنگ غزه به موضوع اصلی اختلافات در کنگره آمریکا بدل شده و شکاف ها را در حمایت اتحادیه اروپا از کی یف گسترش داده است.
فایننشال تایمز در ادامه آورده است: در نشست عادی روز دوشنبه (فردا) وزیران خارجه اتحادیه اروپا، اوکراین برای اولین بار از فوریه (بهمن/ اسفند) سال ۲۰۲۲ در صدر مذاکرات نخواهد بود. آنها به موضوع آوارگان در درگیری بین رژیم صهیونیستی و حماس خواهند پرداخت.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه از کنگره خواست تا بسته امنیتی جدیدی را برای اوکراین و رژیم صهیونیستی تصویب کند اما این خواسته بایدن تاثیر چندانی در رفع نگرانی اوکراینی ها نداشته و البته ترس آنها بی جهت نیست زیرا جهان از قبل هم جنگ اوکراین را فراموش کرده بودند.
برخلاف نظر ناظران خارجی که اوایل ماه جاری اعلام کردند که ۶۰۰ روز از جنگ روسیه علیه اوکراین گذشته است، اوکراینی ها بر این باورند که سه هزار و ۵۲۵ روز از این جنگ سپری شده است. از نظر مقامات کی یف، درگیری در ۲۰ فوریه ۲۰۱۴ آغاز شد، زمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیروهایش را به کریمه و از آنجا به مناطق شرقی اوکراین موسوم به دونباس اعزام کرد.
اوکراینیها همچین به خاطر دارند که چگونه پس از امضای توافق مینسک ۲، به عنوان توافقی بحثبرانگیز به بهانه ارائه نقشه راه صلح در سال ۲۰۱۵، جهان تا حد زیادی آنها را نادیده گرفته است.
سرهی نیکیفوروف (Serhiy Nykyforov) سخنگوی زلنسکی، در پاسخ به این پرسش که دفتر رئیس جمهور تا چه اندازه نگران تغییر تمرکز جهانی بر خاورمیانه است، تصریح کرد که «هدف اصلی ما جلب توجه به اوکراین است».
کایرلو بودانف (Serhiy Nykyforov) رئیس اطلاعات نظامی اوکراین نیز ابراز خوشبینی کرده که جنگ بین نیروهای صهیونیستی و حماس، کوتاه است و تأثیر بلندمدتی بر حمایت غرب از کی یف نخواهد داشت.
بودانف در گفت و گو با روزنامه پراوادی روسیه گفت اگر جنگ طولانی شود کاملا روشن است که با توجه به نیاز به تامین سلاح و مهمات نه تنها برای اوکراین، مشکلاتی به بار خواهد آمد.
اوکسی ملنیک (Oleksiy Melnyk) یکی از مدیران سیاست خارجی و امنیت بینالملل اندیشکده مرکز رازومکف (Razumkov)، مستقر در کی یف، گفت که جنگ غزه در حال حاضر توجه غرب را از کمک به اوکراین منحرف کرده است. کاهش توجه رسانهها، اولویتها را تغییر می دهد و این امر نه تنها از توجهات سیاسی می کاهد که بر منابع نیز تأثیر میگذارد.