کد خبر 1542697
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۲:۵۵

به گزارش مشرق،داود مهدوی زادگان یادداشتی را با عنوان مرجعیت دینی سکولار شدنی نیست در کانال خود در ایتا منتشر کرد و نوشت:

برخی از معممین حوزوی و غیر حوزوی عرفی گرا سالهاست که آگاهانه و نا آگاهانه تلاش می کنند دو گانه مرجعیت دینی و حکومت اسلامی را در افکار عمومی القا کنند. به زعم آنان مرجعیت دینی راه جدایی دین از سیاست و عدم دخالت دین در سیاست را می پیماید ولی حکمرانی دینی راه عدم جدایی و لزوم دخالت دین در سیاست را طی می کند.

وقتی این دسته از حوزویان عرفی گرا بی هیچ سند و مدرکی چنین نسبت های ناروایی را به مراجع دینی حیّ و حاضر می دهند، طبیعی است که به خود اجازه دهند گذشتگان از علما و مراجع را همداستان با گرایش سیاسی سکولار تفسیر کنند و بگویند بزرگانی چون آیات عظام بروجردی، خویی، شعرانی، نائینی و آخوند خراسانی بر همین نهج و عقیده بوده‌اند.

البته که دستاورد القای چنین شبهه ای نهادینه شدن ذهنیت جدایی دین از سیاست در افکار عمومی و دورسازی مردم دیندار از اسلام سیاسی و تضعیف پایه های مردمی حکمرانی دینی است.

دقیقاً چنین تضعیف ایدئولوژیکی همان چیزی است که دشمنان ملت و نظام اسلامی بدان محتاجند. بویژه در این روزها که با فشار افکار عمومی علیه نسل کشی که در غزه به راه انداخته اند روبرو شده اند.

البته اینکه ذهنیت های عرفی شده برخی از حوزویان به هر دلیلی حکومت دینی را بر نمی تابند و سلطه غیر دینی را بر حکمرانی دینی ترجیح می دهند از عجایب روزگار دینداری است. اینان از سویی دعوی دینداری می کنند و از سوی دیگر تمنای سیادت های غیر دینی را دارند!!

در اینجا فعلاً به چنین پارادوکسی نمی پردازیم. لکن سخن در این است که چرا این دسته از عرفی گرایان حوزوی تمنیات سیاسی سکولار شان را به مرجعیت دینی نسبت می دهند. چرا سعی می کنند که در پشت مرجعیت دینی سنگر بگیرند. در حالی که هیچ مرجع دینی شرعاً و عقلاً به امری که موجب تضعیف اقتدار مسلمین شود، فتوا نداده و نمی دهد.

ممکن است که نزد عالم و مرجع دینی ادله حکومت دینی در عصر غیبت تا کافی به نظر آید، ولی اگر حکومت اسلامی بر پا شود، هرگز فتوا به تضعیف آن نمی دهد. اگر فقیهی تضعیف شاه شیعی را جایز نمی شمارد، تضعیف ولی فقیه را به طریق اولی نباید جایز بداند.

از این رو، مرجعیت دینی سنگری نیست که حوزویان سکولار زده بتوانند پشت آن سنگر بگیرند. مرجعیت دینی سکولار شدنی نیست.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۴:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
    3 4
    جای طرح این گونه مباحث مهم در حوزه و دانشگاه و بین اساتید است.
  • ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
    0 2
    حکومت دینی را تعریف کن بعد قضاوت را بسپار به مخاطب تا تطبیق کنه
  • ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
    0 2
    حکومت دینی را تعریف کن بعد قضاوت را بسپار به مخاطب تا تطبیق کنه
  • ۰۷:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
    0 2
    حکومت دینی را تعریف کن بعد قضاوت را بسپار به مخاطب تا تطبیق کنه
  • ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
    0 2
    به اونی بگو که نیروهای مسلح رباخوری وتبعیض سیستمی داره خبرگان غیرقانونی وضدینی شده
  • ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۵
    0 0
    دخالت دین در سیاست توسط آدم های ناکاربلد نتیجش دین الان جامعه است ادعا سیره ائمه همه میتونن انجام بدن دین درسیاست بجز کاسبب و قدرت طلبی هیچ هدفی نداره هزار نمونه در کشور ما هست مساجد خلوتر و همه چی اونهایی که طرفدارتونن ظاهری شده است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس