به گزارش مشرق، جنبش مقاومت اسلامی نُجَباء امروز (۷ بهمن) اعلام کرد که با همه ابعاد حضور و مداخله آمریکا مخالف است و حتی اگر نظامیان اشغالگر از عراق خارج شوند، مقاومت در مرحله بعدی به سراغ سایر زوایای نفوذ دشمن در این کشور خواهد رفت.
این گروه مقاومت در بیانیه خود ضمن تسلیت سالروز وفات حضرت زینب (س) و روز «شهید مقاومت» در عراق، گفت: «ما به عملیات نظامی خود در پاسخ به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه خواهیم داد و تا پیروزی و اخراج آخرین سرباز بیگانه از سرزمینمان، متوقف نخواهیم شد».
نجباء تأکید کرد که اعتنایی به وعده و وعیدهای آمریکا از برنامهریزی برای عقبنشینی از خاک عراق اعتنایی ندارد و ملاک این گروه مقاومت عقبنشینی واضح و واقعی است.
در ادامه این بیانیه آمده است: «دیدگاه مقاومت درباره همه اَشکال حضور آمریکاییها یکسان است و همچنین در رابطه با استقلال عراق و رهایی کشور از وابستگی به آمریکاییها و کمکها و تسلیحات آمریکایی، چشمانداز روشنی دارد. پس مقاومت حتی اگر مأموریت اخراج آمریکاییها از عراق را به پایان برساند، از نفوذ و تسلط آنان بر ارکان دولت و دخالت سفارت آمریکا غافل نخواهد بود و در صدد لغو برخی توافقنامهها و مصوبههای تحمیلی اشغالگران برخواهد آمد».
نجباء افزود: «از جمله این قوانین، مصوبهای است که سازمان رسانه و ارتباطات را به همکاری با سفارت آمریکا وامیدارد، یا آنچه که نیروهای آمریکایی را بر فرماندهی عملیات مشترک مسلط ساخته و صدور مجوز ورود فرماندهان عراقی را به آنان سپرده است. همچنین مداخله و چنبره شرکتهای وابسته به اشغالگران بر برق، حریم و ناوبری هوایی، قراردادهای نظامی و تسلیحات راهبردی و...».
این گروه مقاومت عراقی تأکید کرد: «خائنانی که دین، شرف و باور خود را به اشغالگران فروختهاند، باید پیش از تکرار سناریویی مشابه افغانستان، فکری بهحال خود کنند؛ چراکه یا بهشکلی شرمآور از اینجا فراری میشوند، یا میمانند و بهزودی تقاص پس میدهند. بهویژه کسانی که با اشغالگران در ارتباط مستقیم هستند و منافعشان به ادامه حضور دشمن در کشور گره خورده است. اینها مزدور و ذینفع قراردادهای ننگیناند و به همین دلیل مسئولان عراقی را میترسانند و خروج اشغالگران را خطری برای کشور جلوه میدهند».
وزارت خارجه عراق، عصر چهارشنبه هفته گذشته، با صدرو بیانیهای از توافق با دولت آمریکا در پی مذاکرات ششماهه با این کشور برای کاهش تدریجی نیروهای ائتلاف موسوم به ضدداعش خبر داد و گفت که طبق این توافق مأموریت «مبارزه با داعش» که این ائتلاف برای خود تعریف کرده است، به پایان میرسد.
دفتر نخستوزیری عراق امروز با انتشار تصاویری از اولین نشست دو طرف، اعلام کرد «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق بر این نشست نظارت داشته است.
پیش از این وزارت دفاع عراق نیز اعلام کرده بود نیروهای مسلح این کشور برای خروج نیروهای ائتلاف از خاک عراق و به عهده گرفتن وظیفه تامین امنیت در سراسر خاک کشور کاملا آماده هستند.
نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۴ برای بار دوم وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه ۳۰۰۰ نیروی در قالب یک ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آنها، آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد. پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تاکید کردند.
تأکید مردم عراق بر اخراج آمریکا زمانی شدت گرفت که آمریکا سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق را به شهادت رساند. در واکنش به این جنایت، پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد.