به گزارش مشرق، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشت که آمریکا به رژیم صهیونیستی ابلاغ کرده است که توافق عادیسازی با عربستان باید طی دو ماه آینده آغاز شود.
بر اساس این گزارش، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی خواستار توافقنامه برای ایجاد تضمینهای شبیه به تضمینهای ناتو در جهت تامین امنیت عربستان به عنوان بخشی از توافق عادیسازی شده است.
این روزنامه آمریکایی گزارش داد که احتمالاً این معاهده با آغاز ژوئن آینده مورد تایید مجلس سنا قرار بگیرد. این در حالی است که سال آینده، سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا است و دولت این کشور پیشبرد روند عادیسازی بین تلآویو و ریاض را مهمترین برگ برنده خود برای ورود به انتخابات ارزیابی میکند.
این گزارش تاکید دارد که در صورت تاخیر در روند تایید این توافق، احتمالاً توافق مذکور در نتیجه سیاستهای انتخاباتی معلق شود.
خبرگزاری بلومبرگ نیز دیروز گزارش داد که عربستان سعودی مذاکرات خود با آمریکا در خصوص مناسبات مستحکمتر دفاعی را بعد از توقف این مذاکرات در پی آغاز عملیات طوفان الاقصی از سر گرفته است.
منابع مطلع به بلومبرگ اعلام کردند که مذاکرات جدید در شهر العلاء واقع در شمال غربی عربستان سعودی و بین محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و تعدادی از اعضای مجلس سنای آمریکا در ژانویه انجام شده است.
این منابع همچنین اعلام کردند که برنامه کاری این مذاکرات شامل احیای مذاکرات گذشته در خصوص امضای توافقنامه دفاعی است که شامل عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی نیز میشود.
دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای رسیدن به امتیازی قابل توجه در انتخابات ریاست جمهوری فراروی این کشور تلاش عمدهای برای امضای توافق عادیسازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی را در دستور کار خود قرار داده بود که روند مذاکرات با آغاز عملیات طوفان الاقصی متوقف شد. بخشی از این مذاکرات شامل تضمینهای امنیتی از سوی واشنگتن و کمک به توسعه برنامه هستهای عربستان است.
در همین رابطه جان کربی، سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت که آمریکا همچنان به امکان عادی سازی روابط بین تل آویو و عربستان سعودی امیدوار است، حتی در شرایطی که تمرکز دولت بر تمدید توافق موسوم به ابراهیم است که در دوران ترامپ امضا شد، مورد انتقاد فزاینده ای قرار گرفته است وتل آویو به طور قاطع درخواست ها را برای تشکیل کشور فلسطین رد می کند.