به گزارش مشرق، سیوسومین دوره بازیهای المپیک در سال ۲۰۲۴ به میزبانی پاریس برگزار خواهد شد که در حال حاضر تیمهای فرانسه به عنوان میزبان المپیک، لهستان، آمریکا، ژاپن، برزیل، آلمان و کانادا سهمیه مستقیم بازیهای پاریس را به دست آوردهاند و تنها پنج سهمیه باقی مانده است.
از این تعداد هم یک سهمیه به قاره آفریقا تعلق میگیرد، چراکه تمامی قارهها باید در المپیک نماینده داشته باشند. در حال حاضر مصر به دلیل امتیاز بالاتر در رنکینگ جهانی بین سایر تیمهای آفریقایی این سهمیه را دارد. به این ترتیب چهار سهمیه باقی میماند؛ برای این سهمیهها هم تیمهای ایتالیا، آرژانتین و اسلوونی فاصله امتیازی مطمئنی با رقبا دارند و صربستان هم چهارمین تیمی است که با توجه به رنکینگ و امتیازش شانس بالاتری برای المپیکی شدن دارد، اما هنوز هیچ چیزی قطعی نیست، چون هنوز تیمهای کوبا، هلند، ترکیه و ایران هم شانس کمی برای رسیدن به پاریس دارند.
تیم ملی در رقابتهای انتخابی المپیک حرفی برای گفتن نداشت و با ضعیفترین نتایج شکست خورد تا نه تنها گامی به سمت کسب سهمیه برندارد بلکه با چند پله سقوط در رنکینگ جهانی، از المپیک دورتر هم شود. در این وضعیت آشفته تنها یک راه برای رسیدن به المپیک باقی ماند و آن هم لیگ ملتهای ۲۰۲۴ است.
در پایان دور مقدماتی لیگ ملتهای ۲۰۲۴، رنکینگ تیمها مشخص میشود و ۶ تیمی که از طریق مسابقات انتخابی المپیک سهمیه را کسب کردهاند، کنار میروند تا وضعیت سایر تیمها تعیین شود. مرحله مقدماتی لیگ ملتهای سال ۲۰۲۴ در گروه مردان از ۱۶ خرداد تا سوم تیرماه سال جاری پیگیری میشود و با معرفی تیمهای صعود کننده به مرحله نهایی به پایان خواهد رسید. در پایان این مرحله رنکینگ فدراسیون جهانی به روز میشود و چهار تیم برتر از این طریق سهمیه المپیک را به دست میآورند.
شاید بد نباشد نگاهی به ردهبندی فدراسیون جهانی و امتیازهای تیمهای مدعی که هنوز سهمیه نگرفتهاند بیاندازیم:
ایتالیا با ۳۴۲.۴۳ امتیاز، رتبه سومآرژانتین با ۳۱۴.۳۵ امتیاز، رتبه ششماسلوونی با ۳۰۷.۱۲ امتیاز، رتبه هفتمصربستان با ۲۵۳.۲۲ امتیاز، رتبه نهمکوبا با ۲۳۶.۹۶ امتیاز، رتبه یازدهمهلند با ۲۱۴.۵۸ امتیاز، رتبه سیزدهمترکیه با ۲۱۰.۷۳ امتیاز، رتبه چهاردهمایران با ۲۰۷.۸۲ امتیاز، رتبه پانزدهم
نکته مهم درمورد رنکنیگ بالا این است که تنها ۴ تیم برتر از این فهرست المپیکی میشوند و همین موضوع نشان دهنده رقابت سخت بین مدعیان است. در این رنکینگ ایران از نظر امتیازی فاصله زیادی با ایتالیا، آرژانتین و اسلوونی دارد و شاید رقابت اصلی برای المپیکی شدن با صربستان باشد؛ البته این به معنی این نیست که تنها با شکست صربستان به المپیک میرسیم، چراکه با توجه به نتایج ضعیف تیم ملی در دوران سرمربیگری بهروز عطایی حالا ملیپوشان باید در حداقل ۹ مسابقه برنده باشند و از سوی دیگر نتایجی رقم بخورد که به نفع ایران باشد تا شاید شاهد حضور والیبال ایران در پاریس باشیم.
پیروزی در هر ست و بازی میتواند امتیازی برای ایران داشته باشد، پس ملیپوشان نباید از حالا کار را تمام شده بدانند. در این بین قطعاً پیروزی بر حریفانی که جایگاه بالاتری در جدول ردهبندی دارند امتیاز بیشتری برای ایران خواهد داشت. شاید در همان هفته اول تکلیف خیلی چیزها مشخص شود، چون ایران در این هفته باید با تیمهای صربستان (نهم جهان)، ایتالیا (سوم جهان)، کوبا (یازدهم جهان) و آرژانتین (ششم جهان) که به نوعی حریفان مستقیمش محسوب میشوند، روبرو شود.
برنامه مسابقات تیم ملی در لیگ ملتها به شرح زیر است:
هفته اول یکم تا ششم خرداد ۱۴۰۳برزیل
ریو دو ژانیرو، گروه اول: (برزیل، صربستان، ایتالیا، ایران، آرژانتین، کوبا، ژاپن و آلمان)پنجشنبه سوم خرداد: ایران – صربستان؛ ساعت ۳:۳۰شنبه پنجم خرداد: ایران – ایتالیا؛ ساعت صفر بامدادیکشنبه ششم خرداد: ایران – کوبا؛ ساعت ۳:۳۰دوشنبه هفتم خرداد: ایران – آرژانتین؛ ساعت صفر بامداد
هفته دوم ۱۵ تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ژاپن
فوکوئوکا، گروه سوم: (ژاپن، ایران، برزیل، ترکیه، لهستان، بلغارستان، اسلوونی، آلمان)سه شنبه ۱۵ خرداد: ایران – ژاپن؛ ساعت ۱۳:۵۰پنجشنبه ۱۷ خرداد: ایران – برزیل؛ ساعت ۶:۳۰جمعه ۱۸ خرداد: ایران – بلغارستان؛ ساعت ۶:۳۰شنبه ۱۹ خرداد: ایران – ترکیه؛ ساعت ۶:۳۰
هفته سوم ۲۹ خرداد تا ۳ تیرماه ۱۴۰۳
فیلیپین – مانیل، گروه ششم: (ژاپن، ایران، آمریکا، هلند، برزیل، آلمان، فرانسه، کانادا)چهارشنبه ۳۰ خرداد: ایران – آمریکا؛ ساعت ۱۴:۳۰پنجشنبه ۳۱ خرداد: ایران – هلند؛ ساعت ۱۰:۳۰جمعه یکم تیر: ایران – فرانسه؛ ساعت ۶:۳۰یکشنبه سوم تیر: ایران – آلمان؛ ساعت ۶:۳۰