انتقاد روسیه از مانع‌تراشی تروئیکا برای جمع‌بندی مذاکرات وین

رئیس هیات روسیه در مذاکرات وین از مانع‌تراشی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان برای جمع‌بندی گفت‌وگوها درباره از سرگیری اجرای برجام انتقاد کرد.

به گزارش مشرق، میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین که ریاست هیات این کشور در مذاکرات برجام را برعهده دارد، در گفت‌وگو با روزنامه پرتیراژ ایزویستیا روسیه تصریح کرد: ایرانی‌ها گفت‌وگوها را متوقف نکرده و می‌گویند اگر لازم باشد برای بازگشت به میز مذاکره آماده هستند.

وی با بیان اینکه «گفت‌وگوها توسط تروئیکا (انگلیس، آلمان و فرانسه) و ایالات متحده آمریکا متوقف شده است»، افزود: هر چقدر آن‌ها مانع‌تراشی کنند، شانس برای ازسرگیری مذاکرات و رسیدن به اهداف دلخواه کمتر می‌شود.

این دیپلمات روس در ادامه سیاست غرب در قبال موضوع هسته‌ای ایران را غیرمعقولانه توصیف کرد و با اشاره به تصویب قطعنامه پیشنهادی تروئیکا علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: مذاکره‌کنندگان غربی بازی عجیبی را در پیش گرفته‌اند؛ از یک سو تعهدات خود را که تقریبا درباره آن توافق کرده‌ایم، نادیده می‌گیرند ولی در عوض از ایران می‌خواهند که به طور کامل به تعهداتش پایبند باشد.

اولیانوف تصریح کرد که چنین رویکردی با سیاست واقعی فاصله دارد.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسوولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، تحریم‌هایی که به واسطه برجام رفع شده بود، با تصمیم یکجانبه وی برای خروج از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) بازگردانده شد.

جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۸ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران خارجه اعضای باقی‌مانده در این توافق فعال کرد. در نتیجه این نشست، طرف‌های عضو برجام با صدور بیانیه‌ای، ۱۱ تعهد را برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از اقدام یکجانبه آمریکا مطرح کردند.

اما اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه اروپایی‌ها به وعده‌هایشان عمل نکردند، ایران نیز در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تجربه هشت دور مذاکرات وین نشان نداد که اراده لازم را برای بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت ترامپ ندارد.

ایران به عنوان کشوری مسوولیت پذیر همواره اعلام کرده است که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی برای سوء استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • US ۰۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
    2 0
    طرف برجام اجرا کن نیست، بلکه خواهان اجرای یک طرفه آن فقط توسط ایران هست و بس
  • IR ۰۷:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
    1 0
    اینکه گفته می شود برجام کلاه سر ایران بود پس چرا در دوره ای که دولت فعلی آن را کلاه گشاد می داند باز ما آماده احیای آن هستیم و از روس‌ها که از آن دفاع کرده اند اظهار رضایت کندی داریم ؟
  • حسین IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
    1 1
    روسهای خائن مخالف اتمی شدن ایران هستند،اگر ایران اتمی بشه در قفقاز،سوریه و دریای خزر دست برتر رو پیدا میکنه و دیگه روسیه نمیتونه برای ایران تعیین تکلیف کنه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس