به گزارش مشرق، حسین سیمایی صراف وزیر علوم گفت: آذرماه به دانشجویان اختصاص دارد، ۵ آذر هفته بسیج است و ما نهاد بسیج دانشجویی و استادان را داریم. ۱۶ آذر روز دانشجو و ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه است و در این ماه ارتباط ما با بدنه دانشگاه بیشتر از قبل است.
وزیر علوم با تشریح رویکرد خود گفت: فضای دانشگاه را مطلوب ارزیابی نمیکنیم از حیث امید، نشاط و اعتماد؛ دانشجو در وضعیت روحی خوبی به سر نمیبرد دلیل آن این است که دانشجو احساس میکند اثرگذاری در کشور ندارد. نسبت به آینده شغلی نگران است و از اینکه مراودات بین المللی کم است خوش بین نیست و این برای توسعه کشور خطرناک است.
وی تاکید کرد: بازگشت امید و نشاط به دانشگاه ضروری است. من در این صد روز سعی کردم نشان دهم به دانشگاه اعتماد داریم و نظام از نظر دانشجو حمایت میکند. انتخابات ریاست جمهوری امید نسبی در جامعه دانشگاهی ایجاد کرده است و ما سعی کردیم در قشری که یاس دارد، اعتمادسازی کنیم.
سیمایی توضیح داد که در دوران دفاع مقدس، قشر وسیعی از رزمندگان و شهدا را دانشجویان تشکیل میدادند. تفکر علمی یک روحیه انتقادی است.نسل زد ساختار بالا به پایین را نمی پذیرد و معتقدم که دانشجو فضای تک بعدی را بر نمیتابد و دانشجویان فضای گفتوگو را قبول دارند.
وزیر علوم گفت: رویکرد دوم بنده نسبت به دانشگاه این است که دانشگاه باید امن باشد؛ اما امنیتی نباشد. برخیها نسبت به دانشگاه سوءظن دارند. من این افراد را به تاریخ یکصد ساله تحولات دانشجویی ارجاع میدهم. اگر تاریخ تحولات دانشجویی را در یکصد سال گذشته بررسی کنیم، در دهه ۲۰ نواندیشی دینی از دانشگاه آغاز شد. نهضت ملی نفت دانشجویان در صحنه بودند و بعد انقلاب اسلامی را داریم. بیشترین قشر در ارتباط و تماس با رهبران نهضت دانشجویان و دانشگاهیان بودند. شهید مرتضی مطهری بیشتر سخنرانی خود را در جمع دانشجویان انجام میدادند. وجهه دانشگاهی و ارتباط رهبر معظم انقلاب با دانشگاه نیز به قبل از انقلاب باز میگردد. ارتباط دانشگاهیان با رهبران نهضت فراوان بود؛ اما در این دوران ارتباط روحانیت با رهبران نهضت دانشجویی کم بود. در دوران دفاع مقدس بیشترین رزمنده و شهید متعلق به دانشگاه و دانشجو بود.
به گفته سیمایی مدیران منصوب شده باید به گفتمان انقلاب و فرامین رهبری اعتقاد کامل داشته باشند.حسین سیمایی صراف با اشاره به تغییر مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد افزود که با رئیس قبلی دانشگاه فردوسی مشهد دو جلسه برگزار کرده و زمان تغییر شب قبل به دوستان اطلاع رسانی شده و حتی بر روی سایت حکم مدیر جدید بارگذاری شده بود و با همین رئیس قبلی چندین مرتبه تماس گرفته شده است.
وزیر علوم درباره بخشش دانشجویان اخراجی و حواشی آن توضیح داد: در مورد اینکه یکی از بازگشتی ها شاکی دارد من از سه دانشجو، مدیر قبلی و مدیران حوزه آموزش عالی خواستم این دانشجو را معرفی کند زیرا دانشگاه جای بی اخلاقی و بی عفتی نیست . من نظام آموزش عالی نسبت به بی اخلاقیها بی تفاوت نیست و اگر موردی بود معرفی کنید.
وی بیان کرد: ما دانشجوی اخراجی نداشتیم؛ فقط یک مورد بوده است و بقیه موارد در دولت قبل تعیین تکلیف شده بود. حدود ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی داشتیم که پرونده همه آنها تک به تک بررسی شده است با وجود ایرادات با فهرست گفتیم به دانشگاه برگردند اما اگر جایی تخلف کردیم جایزالخطا هستیم، اگر موردی درست نبود، به ما اطلاع دهند.وی ادامه داد: موارد و ایرادات حقوقی دیدیم که حتی اگر به دیوان عالی کشور هم مراجعه میکردند، رسیدگی میشد. این پروندهها با کارشناسان حقوقی دولت قبل بررسی شد.
حسین سیمایی صراف توضیح داد که مهاجرت در ایران از سال ۱۳۴۰ آغاز شده است. با پیروزی انقلاب اسلامی مهاجرت خبرگان کاهش پیدا می کند و ابن آمار نیز در دوران دفاع مقدس کمتر شده است. مهاجرت ناشی از روند جهانی شدن است.
وزیر علوم در خصوص مهاجرت اساتید و دانشجویان گفت: مهاجرت به دلیل نگرانیهایی مانند اشتغال، درآمد، مسکن انجام میشود. پس برای راهکار مقابله با مهاجرت باید کمک هزینهها پرداخت شود و باید برنامهریزی داشته باشیم تا ۳۰ هزار واحد خوابگاه متاهلی ساخته شود؛ در خصوص ساخت مسکن استادان با نهادهای ذیربط در حال مشورت بوده و جلسات متعدد برگزار شده است.
وی ادامه داد: راه توسعه علم است و راه علم دانشگاه است. اما کشور به صورت علمی اداره نمیشود. دانشگاه آمادگی داشته تا اتاق فکر دولت باشد.
وزیر علوم توضیح داد که مسئولیت اجتماعی دانشگاه ایجاب میکند که نسبت به فلسطین، غزه و لبنان حساس باشد اما دانشگاه نباید دست مایه احزاب باشد. دانشگاه باید آزادی، امنیت و قانون داشته باشد.