علی‌محمد نمازی

"فتنه‌انگیزی بین دو رئیس قوه" یعنی یک رجل سیاسی به‌خاطر مخالفت خودش با قانون بگوید رئیس‌جمهور هم به همین دلیل از رئیس مجلس ناراحت است!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

پزشکیان از قالیباف ناراحت است!

فتنه‌انگیزی بین دو رئیس قوه

آنچه باید درباره آینده سوریه بدانیم/ فتنه‌انگیزی بین دو رئیس قوه

علی‌محمد نمازی، از فعالان جریان چپ در گفت‌وگو با ایلنا در اشاره به قالیباف اظهار کرده است: قالیباف در شروع کار با شعار وفاق ملی دولت چهاردهم همکاری کرد و نماد این همکاری رای اعتماد مجلس با ریاست قالیباف به کابینه آقای پزشکیان بود. تا چند روز گذشنه کاملا واضح بود که سران سه قوه و مخصوصا قالیباف و پزشکیان با یکدیگر همراهی و همکاری کافی دارند. اما هنگامی‌که مصوبه‌ای قانون می‌شود و به رئیس‌جمهور ابلاغ می‌شود، رئیس‌جمهور یک هفته وقت برای ابلاغ این قانون دارد. در غیر این‌صورت رئیس‌مجلس باید آن‌را ابلاغ کند.

او می‌افزاید: در خصوص قانون حجاب و عفاف؛ پزشکیان آن‌را ابلاغ نکرده و قصد هم ندارد که آن‌را ابلاغ کند. بعد از آن قالیباف هم آن‌ را ابلاغ نکرد و به نظر می‌آمد که قالیباف متوجه مشکلات این مصوبه شده و عواقب آن‌را درک کرده‌ و سه قوه قصد داشتند با همکاری یکدیگر به دنبال راه‌حلی برای آن باشند. با تاخیر در خصوص ابلاغ این مصوبه، قالیباف به یک‌باره اعلام کرد که ۲۳ آذر ماه قانون عفاف و حجاب را به رئیس‌جمهور ابلاغ می‌کند. این موضوع فاصله‌ای بین پزشکیان و قالیباف ایجاد کرد و پزشکیان از قالیباف برای بیان ابلاغ این قانون ناراحت است!

نمازی همچنین عملکرد قانونی قالیباف را دون شأن ریاست مجلس نامیده و اظهار کرده است: در تعیین وزرا و استانداران و فرماندارها به نظر می‌رسد که سهم اصولگراها در درجه اول قرار گرفت و سهم حامیان قالیباف در این مجموعه خوب رعایت شده‌ است. ۹ نفر از وزرا اصولگرا و از حامیان قالیباف به شمار می‌آیند.[۱]

*برخی فعالان اصلاح‌طلب به قدری تمامیت‌خواه هستند که برای آنچه که با آن مخالف هستند؛ حتی پا بر وظایف قانونی مجلس هم می‌گذارند.

همچنانکه در مقطعی پا بر رأی مردم نیز گذاشتند و فتنه کردند و در مقطعی دیگر هم پا بر دموکراسی نهادند و اعلام داشتند که انتخابات را تحریم می‌کنند.

اظهار اینکه پزشکیان از قالیباف ناراحت است و یا قالیباف از کابینه سهم گرفته و حالا که سهمش را گرفته پس چرا مطیع نیست؛ اولا فتنه‌انگیزی بین دو رئیس قوه است و ثانیا از آن دسته حرف‌هایی هست که در حالت محترمانه هیچ بنیادی ندارد و سبب سرشکستگی و تأسف برای جریان اصلاحات که صاحبان چنین حرف‌هایی را در پیشانی و رسانه‌های خود قرار داده است.

لازم به تأکید است که قانون یک فرض لازم‌الاجرا است و در مقطع فعلی حتی اگر کروبی هم رئیس مجلس بود؛ باید قانون را ابلاغ می‌کرد.

اینکه ممکن است یک قانون ایرادات و اشکالاتی داشته باشد هم مرحله بعدی است که می‌توان در چارچوب‌های مشخص شده به آن پرداخت. مشرق پیش از این نیز در گزارشی، نسبت به لایحه فعلی عفاف و حجاب که تبدیل به قانون شده است ملاحظاتی را مطرح کرده و پیشنهاداتی را نیز به دولت محترم ارائه داده است. (اینجا)

***

آنچه باید درباره آینده سوریه بدانیم

آنچه باید درباره آینده سوریه بدانیم/ فتنه‌انگیزی بین دو رئیس قوه

کشور سوریه طی هفته‌های اخیر و پس از آتش‌بس بین لبنان و اسرائیل؛ با حمله عظیم گروه‌های تروریستی لانه‌کرده در شمال این کشور مواجه شده است.

ظاهر امر چنین است که تروریست‌ها تا اینجا چند شهر مهم سوریه را اشغال کرده‌اند و قصد به سقوط کشاندن نظام سیاسی و حکومتی این کشور را دارند.

در این میان، افکار عمومی کشورمان با توجه به سابقه ذهنی چندین ساله پیرامون "دفاع از حرم" و تقدیم ده‌ها شهید در این راه؛ نگران است و از خود می‌پرسد که آینده چه خواهد شد!؟ و نسبت ما در رابطه با این آینده چیست!؟

برای پاسخ به این سؤال؛ نکات و تأملاتی وجود دارد.

*در وهله اول باید دانست که موقعیت‌های ژئوپولتیک و برد و باخت‌های بین‌المللی؛ موقعیت‌هایی متحرک هستند و هر آن امکان تغییر دارند.

بدین قرار باید در هر موقعیتی بهترین تصمیم را گرفت و مفتون دستاوردهای دیروز و آرزوهای فردا نشد.

نکته بعدی که باید به آن توجه شود این است که قدرت‌های هژمونی جهانی که ایران اسلامی هم جزو آنهاست؛ عمدتا در تعاملات فرامرزی خود با چالش "پیوست روانی برای افکار داخل کشور" مواجه‌اند.

به این معنی که افکار عمومی که در قلب یک هژمون زیست دارند باید بدانند که تصمیمات و دستاوردهای فرامرزی و بین‌الدولی قدرت هژمون؛ یک مقوله دو عاملی است نه تک عاملی!

و مقولات دو یا چند عاملی از پایداری همیشگی برخوردار نیستند.

یعنی هژمون تنها تصمیم‌گیر و مقتدر این مقوله نیست و سایر کشورها و گروه‌ها نیز در این وادی تأثیرگذارند.

یک مثال واضح این قضیه ماجرای بوسنی و هرزگوین است.

که ایران اسلامی برای بسط هژمونی خود و دفاع از جان مسلمانان در دوران جنگ بوسنی؛ عازم قلب اروپا شد و شهدایی را هم تقدیم کرد.

لکن در پایان ماجرا و در قضیه صلح دیتون؛ نه تنها هیچ یادی از ایران و ایثارگری ما به نفع مردم بوسنی نشد بلکه هیئت حاکمه بوسنی ترجیح داد همکاری نظامی و استراتژیک خود با ایران را نیز قطع کند.

اکنون آیا ما در بوسنی شکست خوردیم یا به پوچی رسیدیم؟

خون شهدا و مجاهدت مستشاران ایرانی حاضر در بوسنی منجر به بسط هژمونیک ایران در قلب اروپا شد، ‌ اقتصاد و امنیت ایران چند گام به پیش رفت و قدرت‌های جهانی دانستند که با یک هژمون نوظهور طرف هستند که معادلات را به نفع خود تغییر می‌دهد.

مثال دیگر در این زمینه رخدادهای کشور اوکراین بعنوان متحد هژمونی روسیه است.

همانطور که اشاره شد تصمیمات فرامرزی یک هژمون، تک عاملی نیستند.

روسیه اگرچه قوی بود و ناصیه اوکراین را به دست داشت؛ اما هیئت حاکمه سابق اوکراین از توانایی لازم برای مدیریت اپوزسیون و انقلاب نارنجی آنها برخوردار نبود و رئیس‌جمهور این کشور نیز دست آخر مجبور به فرار از اوکراین شد.

رخدادی که عملا اوکراین را در مقابل روسیه قرار داد و حتی جنگ کنونی را هم رقم زد.

پس می‌بینیم که همه چیز به هژمون مادر بستگی ندارد و ساختارهای مختلف سیاسی و نظامی و امنیتی کشوری که در یک پروژه با هژمون مشارکت دارد نیز تعیین کننده است.

به همین منوال باید به سوریه نیز اشاره کرد.

ما در جنگ اول سوریه به بسط هژمونیک رسیدیم و قدرت خود را در ذهن و چشم هژمونی‌های رقیب جهانی تثبیت کردیم. متحدانی جدید یافتیم و پروکسی‌های تازه‌ای در امنیت و دیپلماسی و اقتصاد ایجاد کردیم.

ایران نشان داد که قادر است هر بازی‌ای را به نفع خود و مسلمانان تغییر دهد و از قدرت و تدبیر و اقتصاد لازم برای این کار برخوردار است.

اما این همه ماجرا نیست و همانطور که اشاره شد؛ دستاوردهای بین‌الدوَلی ممکن است همیشگی نباشد.

در پس این "از بین رفتن"، دنیا به آخر نخواهد رسید و حرم منافع نظام جمهوری اسلامی ایران و تشیع در اثر همان بسط هژمونیک که در مقاطع مختلف رخ داد؛ پا برجا خواهد بود.

شهدای این راه نیز اولا در پیشگاه الهی مأجور هستند زیرا شهید؛ پیروزی خود را با شهادت به دست می‌آورد نه با حفظ مواریثش.

ثانیا شهدای مهاجر ما که در سوریه به شهادت رسیدند موجب بسط هژمونیک ایران، امنیت‌آوری برای مردم و تقویت جبهه استکبارستیزی شدند.

همه ما باید بدانیم که قبور مطهر ائمه اطهار(س) در برخی مواقع تاریخی مورد هجوم و تاخت و تاز دشمنان ضد دین قرار گرفتند و حتی در خاطرات مؤخر خود می‌دانیم که چطور کامل‌حسین، داماد صدام عفلقی اقدام به شلیک به سمت بارگاه مطهر سیدالشهدا(س) کرد. [۲]

هر دشمن و معارضی که به حرم اهلبیت(س) رسیده و جسارت کرده؛ در واقع تیشه به ریشه خود زده است و نتوانسته نور اهلبیت(س) را خاموش کند.

محبان اهلبیت(س) نیز در ازمنه مختلف اگر توانی و امکانی داشته‌اند از اماکن مقدسه دفاع کرده‌اند و اگر هم امکانی نداشته‌اند؛ ‌ طبعا تکلیفی هم نداشته‌اند. کما اینکه هم‌اکنون نیز برخی اماکن مقدس شیعه در بدترین وضع ممکن در دست دشمنان تشیّع است.

باید از رخدادهای تاریخی درس گرفت و نسبت به هر رخدادی با تبعیت از نخبگان و رهبریت جامعه؛ بهترین تصمیمات را اتخاذ کرد.

***

ما ۳۵ سال است که مرده‌ایم...

در پشت پرده آگراندیسمان مشکلات اقتصادی

آنچه باید درباره آینده سوریه بدانیم/ فتنه‌انگیزی بین دو رئیس قوه

فرشاد مؤمنی، اقتصاددان و از چهره‌های نزدیک به جریان چپ به تازگی در اظهاراتی که جماران آنها را منتشر کرد، گفته است:

"طی ۳۵ ساله گذشته تمام جهت گیری‌های کلیدی اتخاذ شده در حیطه اقتصاد با شکست روبرو شده و ما اکنون یکی از مصادیق اتم و اکمل شکست سیاست گذاری هستیم. در هر زمینه این که سیستم حیثیت بیشتری خرج کرده، گستره و عمق شکست بیشتر بوده است."[۳]

*این جملات با واقعیت تطابق ندارد.

از نظر آقای مؤمنی فقط دهه ۶۰ برای اقتصاد ایران خوب بوده و پس از آن در یک بیگ‌بنگ بزرگ همه چیز در اقتصاد ایران از دست رفت!

اما مسئله اینجاست که مخاطب پس از این بخش داستان منتظر می‌ماند تا بخش بعدی یعنی وقوع رخدادهایی مثل انقلاب نان در فرانسه یا خیزش بیکاران در بحران اقتصادی آمریکا آنطور که نهرو روایت می‌کند را بشنود.

اما نمی‌شنود!

یعنی مؤمنی از اینجا به بعد را سکوت می‌کند و به مخاطبش نمی‌گوید در سه دهه و نیم بعدی؛ ایران تبدیل به یک قدرت نظامی برتر جهانی شد و البته قدرت نظامی شدن بدون داشتن اقتصاد قوی ممکن نیست.

مؤمنی نمی‌گوید که همین ایران فعلی در بسیاری شاخص‌های اقتصادی مثل فقر مطلق، ضریب جینی، شاخص گرسنگی و... در رقابت با اقتصادهای پیشرفته و گاهی حتی جلوتر از آنهاست.

مؤمنی گویا نمی‌خواهد مخاطب قصه‌اش بداند که ایران اسلامی جزو 20 اقتصاد بزرگ جهان است.

مؤمنی این بخش ماجرا را درز می‌گیرد که ایران طی ۳۵ سال گذشته با شدیدترین تحریم‌های اقتصادی مواجه شد اما نه تنها دچار قحطی و فلج و کمبود نشد بلکه اثر تحریم‌ها را به کمتر از میانگین ۲۰ درصد در اقتصاد خود رساند.

مؤمنی چرا به مخاطب قصه‌ی سیاهش نمی‌گوید که اقتصاد ایران چندین جنگ مستقیم، نیابتی و هژمونیک را طی ۳۵ سال اخیر تحمل و به خوبی مدیریت کرد و این رخداد از سوی یک اقتصاد فروپاشیده هرگز ممکن نیست.

آیا با اقتصادی که مؤمنی تصویر کرده ما می‌توانستیم نرخ سوخت و انرژی و مالیات را همچنان در ایران پایین نگه داریم، از متحدان خود در سوریه و لبنان و روسیه و یمن و ونزوئلا و عراق حمایت نظامی و اقتصادی داشته باشیم و یکی از ارزان‌ترین درمان‌ها و تعرفه‌های پزشکی جهان را به مردم ارائه کنیم؟

سینمایی‌ها اصطلاح جالب دارند: "بر اساس یک داستان واقعی"

قصه‌ای که مؤمنی از اقتصاد ایران تعریف کرده بر اساس یک داستان واقعی نیست. او صرفا بخش مشکلات اقتصادی را آگراندیسمان (بزرگ‌نمایی) و بخش اکثریتی رمان را پاره کرده است.

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1565878

2_ isna.ir/xdM79v

3_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 78
  • در انتظار بررسی: 7
  • غیر قابل انتشار: 40
  • IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    39 11
    اسد را تحریرالشام و قسد زمین نزد؛ اسد وقتی در سراشیبی افتاد که انتخابات نمایشی را در کشورش استمرار بخشید و وقتی سقوط کرد که با مردمش نامهربانی آغازکرد
    • IR ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      15 12
      اسد وقتی سقوط کرد که در اعتماد کردن به وعده های پوچ آمریکا شیطان بزرگ و نوکران منطقه‌ای اش رو رفت
    • DE ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      3 9
      چرت و پرت.
    • IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      6 6
      انتخابات سوریه در مناطق غیراشغالی سوریه در سال ۱۴۰۰ برگزار شد، طبق آمار رسمی ۶/ ۷۸ درصد در انتخابات شرکت کردند و ۹۵/۱ مجددا به بشار اسد رأی دادند
    • IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      3 1
      بالای 95 درصد رای دارن
    • K IR ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      2 10
      اسد وقتی سقوط کرد که مورد حمایت کامل جمهوری اسلامی قرار میگرفت
    • IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      5 7
      انتخابات دروغین بود فیلم ها رو نگاه کن مردم سوریه از ساقط شدن بشار اسد به خیابان ها ریختند دارن خوشحالی می کنند مهاجران سوری دارن بر میگردن
    • IR ۰۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
      5 1
      مثل عربستان و کویت و امارات و قطر و بحرین و مصر و اذربایجان و ترکمنستان و ازبکستان و .. که همشون دیکتاتوری و قبیله ای هستند ؟ در این کشورها هم دیکتاتوری هست و اصلا مردم را ادم حساب نمی کنند ولی متحد امریکا و اسرایل هستند
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    19 2
    با کاهش سریع سفره اقتصادی مردم سوریه، همراهی و عدم مقاومت ساکنان این کشور به پیشروی سریع تروریست‌های تکفیری در چهار استان شمالی سوریه منجر شده است.
    • IR ۱۷:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      10 9
      نتایج عمل به اقتصاد سرمایه داری غربی میشه سقوط و فلاکت اقتصاد و معیشت مردم
    • IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      3 0
      نتیجه اقتصاد دستوری و خالی کردن سفره مردم مظلوم....
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    1 2
    ممنون
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    23 4
    فقط باید همراه مردم بود و بس
  • IR ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    5 2
    باشه
    • IR ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      2 0
      چقدر نظر شما مطالب علمی و تخصصی به ما یاد داد
  • مهران IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 4
    عجب
  • IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    17 7
    آمریکا هرگز اجازه نخواهد داد تا سوریه به آرامش و ثبات برسد منافع آمریکا در خاورمیانه در درگیری و تنش است و به دنبال تجزیه و ساختن اقلیمی مانند شمال عراق در سوریه است
    • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      4 3
      سوریه الان مال امریکاست در اختیار امریکاس غنیمت امریکاس مستعمره امریکاس 🤫
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    12 17
    حاج قاسم کجایی؟
    • IR ۱۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      3 6
      تماشای سقوط بشار جنایتکار
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    23 19
    مردم سوریه پشیمان خواهند شد
  • IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    24 20
    شاید مردم از بشار اسد ناراضی بودند ولی هر جی بود از خودشون بود حالا میرن زیر بلیط آمریکایی که اصلا زبان آدمیزاد نمیفهمه
    • علی IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      4 13
      یعنی خودی میتونه هر بلایی دلش خواست سر مردم بیاره؟!
  • ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    8 5
    مذاکره در این شرایط بحرانی بیخود بود
  • رضا DE ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    6 8
    تحلیل الکی
  • ح IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    26 12
    اسد سقوط کرد چون دیکتاتور بود و حمایت مردمی را نداشت؛مگر می‌شود کسی رییس جمهور دائمی یک کشور باشد؟
    • IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      13 10
      دیکتاتور بود الان مثل حکومت قرون وسطایی عربستان تمام مخالفینش رو با شمشیر گردن میزد یا مثل دیکتاتور نظامی مصر تیرباران میکرد ای کاش کمی دیکتاتور بود
    • IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      10 2
      اردوغان هم خودشو دائمی میدونه،پوتین هم همین کار و کرده
    • IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      3 0
      قبول کن حاکم در کشوری مثل سوریه که به خاطر بافت قومی و مذهبی و وجود تکفیری‌ها به شدت مستعد افراطی گری و خشونت است
  • FR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    5 6
    الان وفاق ملی نیاز است نه نفاق
  • IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    23 3
    واقعأ مشرق گند زدی با این شیوه خبررسانی. سوریه سقوط کرد رفت شما خبر چند روز پیش رو کار میکنی؟! الحق که باید مدال افتخار بهتون داد.
  • IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    10 24
    خون شهدای حرم پایمال شد . چرا ما پشتیبانی درست ودرمون نکردیم
    • IR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      7 2
      خون هیچ شهیری پایمال نمیشه
    • IR ۱۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      8 2
      تو به مملکت خودت برس .
    • IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      0 1
      بخاطر شکست قبلی است
    • IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      3 0
      همین که به جای داعشی های وحشی یک گروهک میانه رو تر آمده نتیجه مدافعان حرم است
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    7 4
    حرفهای شما هم که کاملا از واقعیت به دوره
  • ایرای IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    9 4
    گاهی وقت ها سکوت کنی بهتره
  • IR ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    1 1
    جااااااااان .......
  • محمدبهرامی بلوچ IR ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    3 5
    خدمت درست به ملت ورفاه برای انها حاکمیت بشار اسد را دائمی میکرد هرگز دولت بشار اسد سقوط نمیکرد ارتش سوریه یک فشنگ خالی نکرد با وجود غارت اموال هرج و مرد نیاد سلامت خوبه حتی بدبختی بعد بشار اسد را دولت بشار اسد مقصر است چراکه نتوانست برای ملتش رفاه بیاورد
  • علی محمد IR ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    8 8
    بسته اینقد توجیه نکنید چرا حقیقت را نمی گی ،چرا نمی گی بعد حاج قاسم ،کسی نبود که محور مقاومت را درست هدایت کنه ونتیجه اش شد این که شد ،بشار اسد را تنها با هزار مشکل تنها گذاشتیم جلوی ترکیه وآمریکا واسرائیل ،نیروهای مردمی سوریه تعطیل شد وسردار قاآنی ما حواسش نبود نیروهای تکفیری وکردها که یکدفعه اینطور تجهیز نشدن حتما چندسال طول کشیده اطلاعات ما کجا بودن خواب تشریف داشتن ،عزیزان لطفا دیگه نگید ایران پراز حاج قاسم است ،قاسم یکی بود وبارفتنش خیلی چیزهای ما هم رفت
    • IR ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      2 2
      بهترین نظر👏🏻
    • علی محمد IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      2 1
      باسلام مشرق لطفا این نظر بالا که از خودم هست را پاک کن چون اشتباه است ،بله اشتباه کردم درپازل دشمن بازی کردم ،لطفا پاکش کنید خواهش می کنم
  • IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    1 5
    تانکهای اسرائیل ویهود داخل سوریه شده اند وبه زودی تانکهای اسرائیل ویهود یاغی با همپیمانی اردوغان خائن به مرزهای اروپا خواهند رسید و یهود واسرائیل به انتقام هولوکاست و نسل کشی شش میلیون یهودی توسط اروپایی ها کل باغ سبز اروپا را خواهد سوزاند. شش میلیون یهودی کثیف را شما اروپایی ها نسل کشی کرده اید نه ایران. واسرائیل مثل سگ به دنبال انتقام از شما اروپایی های لوس از خود راضی و مسیحی های اروپاست.
    • بهروز IR ۰۱:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
      0 0
      پنجاه هزار نفر هم در جنگ جهانی دوم نمرد. شش میلیونی درکار نیست توهم نزن
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 2
    جالب بود
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 2
    عجب
  • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 2
    ممنون
  • صفا IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 1
    مجبوری توجیه غلط کنی؟
  • سعید AT ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    6 2
    هر حکومتی که اکثر مردمش از آن ناراضی باشند و امید اصلاح حکومت را دیگر نداشته باشند به سقوط می انجامد
  • IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 4
    بنظر خطر اصلی تروریستهای تحریرالشام نیستند .بلکه کوردهایی هستند که تحت حمایت امریکا و غرب در شمال و شرق سوریه قدرت گرفتند .هرگاه این ثبات منجر به تشکیل دولت مستقلی مانند عراق برای آنها شود .دست آمریکا برای ایجاد بی ثباتی بیش از پیش باز می شود
  • کارشناس سیاسی IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    4 0
    متاسفانه اهداف صهیونیستها با کمک آمریکا و کشورهای غربی تحقق پیدا کرد بله رژیم بشاراسد سقوط کرد برف هم به این سرعت ذوب نمیشد؟
  • محسن IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 3
    وقتی جبهه انقلاب و مقاومت‌ را بخاطر نفس خود سر میبری به امید سهم خواهی بیشتر و ادامه قدرت ، نتیجه اش چیزی جز این نمی‌شود!!!
  • DE ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    3 2
    واقعیت و اولویت اصلی منطقه اینه دشمن جنایت پیشه و قاتل رو سوریه و همسایگان فراموش نکنن. ایران همیشه درسمت درست تاریخ و حق ایستاده. بخصوص سوریه باید بدونه که اسقاطیلی ها مزه تصرف و اشغال جنگلهای جولان رفته زیردندونشون و حالا درتکاپو برای غصب زمین های بعدی سوریه هستند از شمال هم ادوغان میخواد خاک و نفت سوریه رو ببلعه! مردم سوریه اگر درایت و بصیرت نداشته باشن، مثل فلسطینی ها در مقابل دشمن غدار جنایتکار خاک شون و موجودیت شون مورد تهدید جدی قرار می گیره! از ما گفتن ، از قدیم گفتند : صلاح ملک خویش خسروان دانن!
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    7 2
    تکلیف ده ها هزارمیلیارددلاری که در سوریه سرمایه گذاری شد و یابه بشاراسد قرض داده شد چه میشود
  • IR ۱۸:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    3 2
    مثل همیشه حرفهای حماسی شعاری متناقض قشنگی نوشتید اما باور کردنشون با اتفاقات فعلی خیلی سخته
  • IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 0
    تحلیل چندش آوری بود..
  • DE ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    1 2
    همه دیکتاتور ها سقوط میکنن
  • IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 1
    امیدواریم در رابطه با دولت اینده سوریه بااندیشه وتدبیر عمل نمایند وبیت المال رابرای حفظ امثال بشاراسد حاتمبخشی نکنند
  • کارشناس IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    1 0
    منفعت و سود یک حاکم رضایت مندی مردمش هستند
  • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 0
    یک کارشناس اسد و حکومتش تحلیل کرده است اونرو اقتداگرا دونسته است که درست است قسمت جالبه جمله اینه حکومتهای اقتداگرا خودی هارو تقویت میکنند و مردم رو فقیر میکنند جمله آشنا
  • IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 0
    وضعیت مردم سوریه بدتر خواهد شد یک سری تکفیری های داعشی معلوم نیست چه بر سر مردم بیارند
  • IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    1 0
    ما به شهدا و نیت کار نداریم مشکل اینه که فکر میکنند این اتفاقات الان میدونستید و فریب خوردند مشکل اینه که فکر میکنند پشت پرده یکدفعه معامله و همه چیو تغییر میدید و شعارهای ایدئولوژیک پوچ میشود وگرنه هر جایی اماده شهادت بودند
  • IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 0
    تکلیف ۳۰ میلیارد دلاری که سوریه به ایران بدهکار بود چه میشود اونهم با اسد پر ؟
  • IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    1 2
    نویسنده محترم بر اساس چه شاخص و یا اعلام کدام مرجع اقتصادی بین المللی اظهار کرده اند اقتصاد ایران جز ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان است؟؟ این اظهارات با تورم بالای ۴۰ درصدی چندین ساله، گسترش فقر مطلق، بی ارزش شدن پول ملی، نا ترازی برق، آب، گاز ، آلودگی شدید هوا در بسیاری از شهرهای کشور، کسر بودجه کلان، وجود فساد و رانت سازمان یافته و کلان و ..... هیچ سنخیتی و توجیهی ندارد
    • IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      0 0
      سند گذاشته که
  • ایرانی IR ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 1
    حتی یک حکومت بی کفایت خودی بهتر از مستعمره دیگران شدن است مردم سوریه تاوان سختی خواهند داد احتمالا بخشهایی از سوریه به ترکیه و اسراییل خواهد رسید بخش کوچکی به کردها و باقیمانده یک دیکتاتوری جدید که چون گوش فرمان غرب خواهد بود حرفی از دموکراسی در میان نخواهد بود و احتمالا تا دو یا سه سال آینده این اتفاق در عراق هم خواهد افتاد
    • علی IR ۲۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      0 1
      توبه فکرخودت باش غصه مردم سوریه رانخوراوناخودشان بهترازتومیدونند چه تصمیمی میگرند
    • IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      0 0
      کرد ها رو خلع سلاح می کنند سوریه تجزیه نمیشه فقط وابسته به ترکیه میشه با خروج روسیه و ایران از سوریه و با آمدن ترامپ احتمال زیاد آمریکا سوریه رو ترک کنه میدان میمونه برای ترکیه
    • US ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
      0 0
      سرسوزنی زمین به تروریست‌های پ‌ک‌ک و سایر اکراد نخواهد رسید
  • IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 0
    تنها گذاشتن بشار اسد بین گرگها
  • K IR ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 0
    لازم نیست چیزی درباره آینده سوریه بدونی
  • احمد IR ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 0
    این نظریه پردازان دانشگاه آزاد پولی را گل بگیرید
  • علی محمد IR ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 0
    سلام لطفا نظر قبلی بنده را نگذارید.احساساتی شدم نوشتم الان وقت تفرقه افکنی نیست وقتی بشار از ما کمک نمی خواد وارتشش بی روحیه اس وفرار میکنه کاری از دست ما وبقیه محوز مقاومت برنمیاد رفت توبغل آمریکا وفریب ترکیه را خورد تاوانشم خودش وهمه مردمش سالها خواهند داد ما کم کاری نکردیم بااین اوضاع قرار بود فردا نیرو بفرستیم ولی اونها نتونستند یک روز دمشق را نگه دارن لطفا نظرهای قبلی بنده را نگذارید ممنون
  • IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 0
    شرایط حساس است غرب به دنبال تجزیه کشورهای خاورمیانه به اسم دین و مذهب واقلیت وملبت وشعارظلم برانهاکه قبلاصورت گرفته شده است بحث نارضایتی وحجاب و...وگرانی و...رادردستورکارحذف کنیدوفقط اتحادپیشه کنیدکسانی که درخیابانهاهستندعزت وشرف ماهستندبااین قضایاصبورباشیدتاحساسیت ایجادنشود
  • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    0 2
    کسی بامهندسی انتخابات رای بیاورد محکوم به شکست ست
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
    2 1
    سقوط سوریه جوابی بود به مسعود پزشکیان که می گفت تعهد مهم نیست تخصص مهم است. دولت و ارتش سوریه آکنده از متخصص هایی بود که در وقت ضرورت حاضر نشدند برای کشور خود جان فشانی کنند. تعهد داشتن هم نوعی تخصص است.
  • IR ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
    0 2
    بیشتر از نیم قرن بود حکمفرمایی کردند واین شد عاقبت دیکتاتوری ها خودکامگان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس