کد خبر 172109
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۹

فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم با بیان این‌که ورزش‌های سبک و هوازی بهترین ورزش برای بیماران دیابتی است، گفت: ورزش‌های سبک و هوازی شامل پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، ایروبیک و شنا هر روز به مدت 30 دقیقه برای بیماران دیابتی سودمند است.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر «عادله بهار» صبح امروز 29 آبان ماه 91 در همایش یک روزه استانی به مناسبت روز جهانی دیابت،در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: استفاده از راهکارهای پیشگیرانه و آموزش به مردم در راستای کنترل و پیشگیری دیابت بسیار مهم است.

وی ادامه داد: انسولین هورمونی است که در لوزالمعده یا غده پانکراس تولید می‌شود و سبب مصرف قند مواد غذایی توسط سلول‌های بدن می‌شود.

فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم یادآور شد: دیابت به افزایش مواد قند خون گفته می‌شود که سلول‌های بدن نتواسته به انسولین ترشح شده پاسخ دهند.

دکتر بهار تصریح کرد: پرنوشی، پرادراری، ادرار شبانه، پرخوری، کاهش شدید وزن بدون علت، تاخیر در بهبود زخم‌ها، تاری دید ، احساس سوزش در انگشتان دست و پا، احساس خستگی و بی‌حوصلگی از علایم بیماری دیابت است.

وی با بیان این‌که بیماری دیابت شامل انواع نوع یک، نوع دو، ثانویه و بارداری است، گفت: دیابت نوع دو 90 درصد بیماران را تشکیل می‌دهد و شیوع فراوانی دارد.

فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم ادامه داد: اغلب بیماران مبتلا به دیابت نوع دو چاق و 50 درصد آنها از بیماری خود بی‌اطلاعند.

دکتر بهار افزود: بیماری دیابت نوع یک نیز 10 تا 15 درصد بیماران را تشکیل می‌دهد و بیماران مبتلا به این بیماری لاغر هستند و هیچ درمان قابل قبولی ندارد.

وی با بیان این‌که تشخیص بیماری دیابت از طریق تست قند ناشتا و هموگلوبین گلیکوزید و تست GTT است، گفت: حدود 25 درصد از بیماران پره‌دیابت طی 3 تا 5 سال به دیابت مبتلا می‌شوند.

این فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: افراد پره‌دیابت شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی دارند که باید در این راستا فعالیت‌های پیشگیرانه انجام شود.

به گفته‌ی دکتر بهار، سه فاکتور مهم کاهش وزن، ورزش کافی و درمان دارویی در پیشگیری از دیابت موثر است.

وی با بیان این‌که تغییر برنامه غذایی برای بیماران دیابتی دشوار نیست، گفت: مصرف متعادل همه‌ی گروه‌های غذایی در هرم غذایی در میزان محدود و تعیین شده مشکلی ندارد اما نمی‌توانند مواد غذایی را جایگزین هم کنند.

دکتر بهار اظهار کرد : نخوردن غذای کافی،عدم استفاده از میان وعده، فعالیت بدنی فراوان و تزریق بیش از نیاز انسولین از علایم افت خون است که در چنین مواردی بیمار مبتلا به دیابت باید مواد قندی به‌همراه داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که بیماری‌های دهان و دندان از مشکلات شایع بیماران دیابتی است، افزود: بیماران مبتلا به دیابت در خطر ابتلا به بیماری‌های لثه و دندان هستند.

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم خاطرنشان کرد: مراقبت از پا در بیماران مبتلا به دیابت ضروریست و باید هر روز بیماران پای خود را معاینه کنند.

دکتر بهار یادآور شد: بیماران مبتلا به دیابت باید به وضعیت کلیه، معاینه قلب و معاینه چشم توجه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس