به گزارش مشرق، محمد رضا سرشار روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: عوامل متعددي موجب افول کمي آثار ارزشي و افزايش آثار خنثي، شبه روشنفکري و حتي غير ارزشي شده است در حالي که در جشنواره هايي که با هزينه بيت المال برگزار مي شود اين توقع هست که از آثاري حمايت شود که اگر مبلغ ارزش هاي اسلامي و انقلابي نيست،لااقل مغاير آنها نيز نباشد.
عضو هيات علمي گروه ادبيات و انديشه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي خاطر نشان کرد: با وجود مشکلات مادي موجود در عرصه توليد آثار ارزشمند، تنها کساني که با عشق و تعهد کار مي کنند مي توانند در اين وادي باقي بمانند و متاسفانه هرچه از صدر انقلاب فاصله مي گيريم تعداد اين افراد کمتر مي شود و چرب و شيرين دنيا و گاهي هم نيازهاي واقعي، نويسندگان را به سمت درآمد هاي مطمئن تر و بيشتر مي کشاند.
اين نويسنده کمي شمارگان و دفعات تجديد چاپ آثار در کشور ما را از ديگر علل کاهش توليدات ارزشمند در حوزه ادبيات دانست و گفت:نوشتن يک رمان ارزشمند گاهي چند سال زمان مي برد اما پس از چاپ اثر نويسنده به اجر مادي خود نمي رسد.
وي افزود: از طرفي هم آثار ما به زبان هاي خارجي ترجمه نمي شود و اگر هم ترجمه شود نيز بخاطر نپيوستن ما به قانون کپي رايت حقوقي به مولف تعلق نمي گيرد در حالي که در غرب گاهي کتابي به 30 زبان ترجمه مي شود و مولف بر اساس حقوقي که از چاپ هاي مختلف به زبان هاي گوناگون مي گيرد با نگارش يک کتاب زندگي خود را تامين کند در حالي که اين آثار ارزشمند تر از آثار نويسندگان ايراني نيستند.
'محمد رضا سرشار' از داوران جايزه ادبي جلال آل احمد گفت: دوستاني که مي گويند چرا برگزيده نداشته ايم بجاي اينکه به داوران و هيات علمي اعتراض کنند،بايد از نويسندگان بپرسند که چرا نتوانستيد اثري در قد و قواره جشنوا