کد خبر 198095
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۱

با اعلام خبر دستگیری وابستگان به رسانه های فتنه و جنجال گسترده رسانه های امنیتی غرب، وزارت اطلاعات بیانیه ای صادر کرد و اعلام نمود که افراد دستگیر شده ،اعضای باند و شبکه ای به شدت پیچیده و چند لایه بوده اند که مدت ها در رصد سیستم اطلاعاتی ایران قرار داشته اند .

به گزارش مشرق به نقل از 9 دی، در هفته های گذشته خبری در رابطه با دستگیری هایی در حوزه برخی از روزنامه نگاران وابسته به جریان بیرونی فتنه در فضای سیاسی کشور پیچید. این خبرها که بلافاصله از سوی رسانه های شبکه استعماری نظیر بی بی سی ، رادیو فردا، رادیو زمانه و... به صورت دقیق و جزیی منتشر می شد و آن را سیاسی، انتخاباتی  و غیر حقوقی لقب می دادند باعث شد تا نگاه ها به سمت واقعیت این دستگیری ها متمرکز شود. و این دستپاچگی رسانه های دشمن حکایت از به دست گرفتن ابتکار عمل توسط وزارت اطلاعات در مقابله با فتنه ای بود که  آن ها برنامه ریزی کرده بودند.

 دم خروسی که هویدا شد!

رسانه های وابسته به دستگاههای امنیتی غرب بلافاصله این خبر را اینگونه گزارش دادند که: به گزارش« کلمه»، وب سايت نزديک به ميرحسين موسوی، تعدادی از روزنامه نگاران روزنامههای شرق، بهار، اعتماد، آرمان و مجله آسمان در محل کار خود و توسط ماموران امنيتی بازداشت شده اند.بی بی سی، امروز، جرس، کلمه و...  هویت افراد بازداشت شده و حتی نام و سوابق آنان را اینچنین منتشر کردند که: جواد دليری(سردبیر روزنامه اعتماد)، ساسان آقایی (دبیر گروه بین الملل روزنامه اعتماد) ، نسرین تخیری (دبیر اجتماعی روزنامه اعتماد)، ميلاد فدايی دبير سرويس سياسی خبرگزاری ايلنا و سلیمان محمدی روزنامه نگار اجتماعی و دبیر سرویس حوادث روزنامه «بهار» از جمله دستگیر شدگان بوده اند.
این رسانه های وابسته به سیستم اطلاعاتی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس و نیز انگلستان  اعلام کردند: پوریا عالمی (طنزنویس روزنامه شرق)، پژمان موسوی (همکار روزنامه شرق و بهار)، مطهره شفیعی (دبیر گروه سیاسی روزنامه آرمان)، نرگس جودکی (دبیر اجتماعی روزنامه آرمان)،  اکبر منتجبی (دبیراجرایی و سیاسی هفته نامه آسمان)، و امیلی امرایی (خبرنگار فرهنگ و هنر روزنامه بهار)، نيز جزو بازداشت شدگان هستند. میلاد فدایی اصل، دبیر سرویس سیاسی خبرگزاری ایلنا و سلیمان محمدی، دبیر سرویس حوادث روزنامه بهار ، فاطمه ساغرچی (مدیر سابق کتابخانه مرکز تحقیقات استراتژیک و ویراستار سایت جماران ) صبا آذرپیک خبرنگار پیشین روزنامه اعتماد و برخی دیگر از نشریات وابسته به فتنه و همکار کنونی سایت بازتاب امروز وابسته به آقازاده معروف ، کیوان مهرگان که در سایت شفقنا فعالیت می کرد و دبیر سیاسی روزنامه توقیف شده روزگار بوده، ریحانه طباطبایی روزنامه نگار فعال جریان فتنه و روزنامه بهار و حسین یاغچی (دبیر ادبیات هفته نامه آسمان)، نیز به بازداشتشدگان پیوستند.
 ریحانه طباطبائی براساس گزارش سایت های امنیتی وابسته به غرب  ۲۱ آذر ۱۳۸۹ بازداشت و به مدت ۳۶ روز بازداشت بوده است. وی فروردین امسال به اتهام فعالیت ضد انقلابی به نفع جریان فتنه از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
همچنین محبوبه خوانساری از خبرنگاران سرویس اجتماعی خبرگزاری میراث و خبرنگار حوزه مدیریت شهری روزنامه هایی چون کلمه سبز، هم میهن و شرق همزمان با اعظم ویسمه از خبرنگاران پارلمانی که با روزنامه شرق، خبرگزاری ایلنا ، مجله ایراندخت، مجله شهروند و تعدادی از سایت ها و رسانه های خبری همکاری داشته و در جریان حوادث بعد از انتخابات توسط وزارت اطلاعات احضار و بازجویی شده بود نیز دستگیر شدند.
اما سایت خبری جرس وابسته به سیستم اطلاعاتی انگلستان در ادامه خبر داد که  احسان مازندرانی خبرنگار روزنامه اصلاح طلب اعتماد  و علی دهقان که با روزنامه هایی نظیر شرق، بهار، اعتماد و وقایع اتفاقیه و همچنین خبرگزاری ایلنا همکاری داشته است بازداشت شده اند. همچنین رسانه های خارجی خبر دادند که سهام بورقانی، پرستو دوکوهکی و مرضیه رسولی که از سالهای گذشته با رسانه های وابسته به فتنه همکاری داشته اند نیز دستگیر شده اند.

  کشف عظیم اطلاعاتی و بهت غرب

با اعلام خبر دستگیری وابستگان به رسانه های فتنه و جنجال گسترده رسانه های امنیتی غرب، وزارت اطلاعات بیانیه ای صادر کرد و اعلام نمود که افراد دستگیر شده ،اعضای باند و شبکه ای به شدت پیچیده و چند لایه بوده اند که مدت ها در رصد سیستم اطلاعاتی ایران قرار داشته اند و این دستگاه موفق به کشف یکی از بزرگترین شبکه های رسانه ای متصل به اردوگاه رسانهای استکبار شده که به محض برطرف شدن برخی موانع، دستگیری آنان انجام شده است.وزارت اطلاعات نوشته است: « این شبکه که توسط سازمان عملیات روانی دولت انگلیس (موسوم به بی بی سی ) با بهره برداری از تجارب مقطع فتنه 88 احداث و با همکاری چند دولت غربی اداره می شد، به دلیل چند لایه بودن، گستردگی، بهره برداری از ابزار و روشهای خاص ارتباطی در ارسال اخبار و دریافت خطوط کاری از عوامل بیگانه، ماهها تحت نظر و تعقیب سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار داشت تا سرانجام با تکمیل چرخه شناسایی عوامل داخلی، عوامل مستقر در خارج از کشور، گردآوری اطلاعات و فراهم نمودن مستندات قضایی لازم، مورد اقدام قانونی قرار گرفت.»
در این اطلاعیه وزارت اطلاعات ،اطلاعات گرد آمده از ارتباط افراد بازداشت شده با رسانههای خارج از کشور را «کاملا مستند و مستحکم» و حتی «فارغ از اقاریر متهمان»، عنوان کرده است.وزارت اطلاعات در اطلاعیه ای اعلام کرد تعدادی از روزنامه نگاران و خبرنگاران دستگیرشده در روزهای اخیر بخشی از شبکه ارتباطی شبکه خبری بی.بی.سی متعلق به دولت انگلستان هستند و این روند تا تحقیق از آخرین فرد وابسته به این شبکه استمرار خواهد یافت.روزنامه کیهان نیز نوشت: «همکاری با جریانهای فمينیستی موسوم به جنبش زنان، ایجاد اختلاف میان اقوام ایرانی، سیاهنمایی، یأسآفرینی، القای بیاعتمادی، حمایت از بازداشتیهای جریان فتنه و همکاری با رسانههای خارجی ضدانقلاب چون بیبیسی و رادیو زمانه، از جمله مواردی است که در پرونده اقدامات رسانهای بازداشتشدهها دیده میشود.»

  نگرانی بی سابقه غرب، به هدف نشستن عملیات

اما واکنش های گسترده رسانه ها و محافل ضد انقلاب و اپوزیسیون پس از بازداشت این روزنامه نگاران نشان داد که ارتباطات گسترده و دقیقی میان این افراد و شبکه های خارجی برقرار بوده است. چنانچه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی ، بازداشت روزنامهنگاران ایرانی را نگرانکننده خواند. وی که خط انتخاباتی این بازداشت ها را به جامعه رسانه ای غرب القا نمود بیانیهای صادر کرد .
در این بیانیه گفته شده کاترین اشتون «از گزارشهای مربوط به اذیت وابستگان شماری از گزارشگران رادیوی فارسی بی بی سی و انتشار گزارشهای جعلی در مورد این گزارشگران در ایران آگاهی یافته و آن را اقدامات هراس افگنانه سیاسی و هدفمند از سوی مقامات ایرانی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور» میداند.پشت سر این خط سیاسی تشکل های وابسته به فتنه نیز از دستگیری ها ابراز نگرانی کرده و آن را محکوم کردند. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ، نورالدین پیرموذن، فاطمه حقیقت جو، احمد سلامتیان، اسماعیل گرامی مقدم، علی مزروعی، علی اکبر موسوی خوئینی، حسن یوسفی اشکوری تحت عنوان تشکل نماینده ادوار مجلس و جبهه مشارکت با صدور بیانیه هایی که بی بی سی ،VOA، و سایر رسانه های جاسوسی آن را منتشر ساختند پشت سر هم اقدام به صدور بیانیه کرده و با القای این خط که سیستم امنیتی ایران بخاطر انتخابات این اقدام را انجام داده، آن را زیر سئوال بردند.
 اما این خط رسانه ای در داخل نیز دنبال شد . چنانچه در حاشیه تشییع جنازه مرحوم حسن حبیبی ، مهدی هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی با مراجعه به سید محمد حسینی وزیر ارشاد از وی درخواست کردند که روند بازداشت روزنامه نگاران را متوقف کرده و آنان را آزاد نمایند.محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات نیز به جای تقدیر از اقدام قاطع وزارت اطلاعات و تشکر از دستگیری و رصد شبکه برانداز در پوشش اقدامات رسانه ای، در واکنشی به اقدام قاطع دستگاه اطلاعاتی کشور  اظهار کرد: اينكه با یک عده از روزنامه نگاران و خبرنگاران ما كه پذیرفته بودند در داخل کشور و در چارچوب قانون در خدمت انقلاب و کشور باشند اينگونه برخورد شد جای انتقاد و گلایه دارد.
 اما روزنامه های وابسته به جریان فتنه که برخی از اعضای تحریریه شان بازداشت شده بودند به جای عذرخواهی و تصحیح روند غلط خود  و پوزش از محضر ملت ایران، همچنان همسو با رسانه های ضد انقلاب، خط خبری القای شبهه در دستگیری شبکه وابسته به بیگانگان را به صورت پر حجم ادامه داده و با ترتیب دادن مصاحبه هایی به مظلوم نمایی و توجیه ارتباط افراد دستگیر شده و حتی قبح زدایی از ارتباط بازداشت شدگان با رسانه های وابسته به دستگاههای جاسوسی استکبار پرداختند. در این بین غلامحسین کرباسچی از بازداشت روزنامه نگاران انتقاد کرد و صالح نیکبخت، در روزنامه «شرق» نوشت  که: ادامه بازداشت روزنامهنگاران، شائبه ممانعت از روشنگری رسانهها پیرامون برنامههای نامزدهای انتخاباتی را ایجاد میکند.

  رله کردن خطوط سیستم غرب از سوی داخلی ها
این خط تا جایی دنبال شد که برخی نمایندگان مجلس نیز به کمک رسانه های ضد انقلاب و رله کننده به همان خط خبری پیوسته و به دشمنان سوژه تبلیغاتی علیه نظام اسلامی میدادند. در این میان احمد بخشایشاردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی یکی از دستور جلسههای این کمیسیون را موضوع رسیدگی به پرونده روزنامهنگاران بازداشت شده عنوان میکند. او به «شرق» میگوید: «در حال حاضر اطلاعات ما درباره دستگیریهای صورت گرفته کامل نیست اما مجلس پرونده بازداشت روزنامهنگاران بازداشت شده را پیگیری خواهد کرد. در پرونده ستار بهشتی هم ابتدا گفتند که گروهی از فتنه سبز ستار بهشتی را کشتهاند تا به مطامع خود برسند! اما این مساله به نظر برخی نمایندگان بعید میآمد. همچنین علی مطهری نیز با حمایت جدی از شبکه رسانه ای وابسته به سیستم اطلاعاتی غرب در داخل با انجام مصاحبه های متعدد با رسانه های داخلی فتنه نظیر بهار و شرق حتی خبر از احتمال استیضاح وزیر اطلاعات داد و این دستگیری ها را زیر سئوال برد.
علی مطهری در گفتگو با روزنامه بهار اعلام کرد: بازداشت روزنامهنگاران دلیل موجهی ندارد . بهار که در مقدمه مصاحبه خود با مطهری در حالیکه تنها 10 روز از بازداشت ها گذشته بود، اعلام میکرد که بدلیل آنکه دادگاهی برای متهمان برگزار نشده این دستگیری ها فاقد توجیه است نوشت: بیش از 10 روز از بازداشت ...، اما با این حال هنوز اتهام 16 روزنامه نگار بازداشت شده در هیچ دادگاهی بررسی و اثبات نشده است. علی مطهری نماینده تهران در مجلس در گفتوگو با «بهار» میگوید: در بیانیههای وزارت اطلاعات دلیل موجهی برای بازداشت این روزنامهنگاران وجود ندارد. مطهری با اعتراض به نحوه بازداشت روزنامهنگاران عنوان میکند اعلام اسامی این افراد و اتهامزنی به آنها با وجود اینکه هنوز جرمی ثابت نشده حرکتی خلاف قانون است. ... مطهری وابستگی روزنامهنگاران بازداشت شده را به بیبیسی و انگلیس بعید میداند. مطهری به تذکری اشاره میکند که قرار است در صحن علنی مجلس قرائت شود و میافزاید اگر موثر نباشد طرح سوال از وزیر اطلاعات را مطرح خواهیم کرد و نهایتا استیضاح.
مطهری با ایراد اتهام و تهمت به سیستم امنیتی کشورمان یعنی دقیقا خطی که بی بی سی و کاترین اشتون انجام دادند اعلام می دارد: من فکر میکنم چون در آستانه انتخابات ریاستجمهوری هستیم بخشی از حکومت میخواهد انتخابات را کنترل کند.
او در پاسخ به این پرسش جهت دار روزنامه بهار که: 16خبرنگار بازداشت شدهاند اما با وجود پیگیری خانوادههایشان هنوز جواب مشخصی در ارتباط با اتهام این افراد و وضعیت آنها داده نشده است آیا این روند برخلاف قانون نیست می گوید: بله پیگیر هستیم. دیروز ما یک تذکر به هیاترییسه دادیم که در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد. اگر هم لازم باشد از وزیر اطلاعات طرح سوال خواهیم کرد و احیانا اگر نتیجهای حاصل نشود و لازم باشد استیضاح خواهیم کرد.
او حتی وقتی با ابراز تعجب خبرنگار بهار روبرو می شود که : واقعا سوال از وزیر اطلاعات یا استیضاح برای عملکرد این وزارتخانه در رابطه با 16 روزنامهنگار بازداشت شده در دستور کار مجلس است؟ پاسخ می دهد: بله اگر لازم باشد این کار را می کنیم. اگر ببینیم این موضوع تا مدتی دیگر حل نشود و بهزودی برطرف نشود ما وارد این فاز خواهیم شد. چون نگران موج جدید بازداشتها هستیم. اگر ببینیم تذکر ما در صحن علنی مجلس کافی نیست حتما طرح سوال از وزیر اطلاعات را مطرح خواهیم کرد. ..یعنی ما این همه روزنامهنگار و خبرنگار داریم که همه هم مرتبط با بیبی سی و انگلستان هستند؟ خیلی بعید به نظر میرسد.مطهری چند روز بعد هم در گفتگو با روزنامه شرق، روزنامه دیگر جریان فتنه به نحوه بازداشت روزنامه نگاران اصلاح طلب اعتراض می کند و می گوید: مساله دستگیری جمعی از خبرنگاران را هم از طریق مجلس و هم از طریق هیات نظارت بر مطبوعات پیگیری خواهیم کرد. زمان و نحوه بازداشت این افراد قابل تامل است. اول اینکه ما در آستانه دهه فجر هستیم و دوم اینکه به انتخابات‏ ریاستجمهوری نزدیک میشویم. به عنوان نماینده مردم فضای ایجاد شده برای مطبوعات اصولگرا و اصلاحطلب را به صلاح کشور ندانسته و آن را از طریق مجلس دنبال میکنم....مهمتر از همه اینکه اصولا چنین دستگیریهایی ضرورتی ندارد. ... سوال من این است که این روزنامه ‏نگاران واقعا چه خبری را میتوانند به بیبی‏ سی برسانند که بیبیسی به آن دسترسی نداشته باشد.
 
  خالی کردن پشت روزنامه نگاران از سوی رسانه سلطنتی عبدالبهاء
اما با صدور اطلاعیه وزارت اطلاعات مبنی بر شبکه سازی بی بی سی برای براندازی از طریق رسانه، این رسانه جاسوسی انگلیس خبیث با خالی کردن پشت همکاران داخلی خود ضمن آنکه به فضا سازی عجیبی در حمایت از بازداشت شدگان پرداخت در اطلاعیه ای رسمی پشت دوستانش را خالی کرده و می گوید که هرگز با روزنامه نگاران بازداشت شده هیچگونه رابطه کاری نداشته است.این در حالی است که جرس رسانه دیگر فتنه گران، بازداشت اعضای شبکه رسانه ای فتنه را منتسب به جریان انحرافی ارزیابی کرد و گفت: اقدام اخیر بازداشت روزنامه نگاران، طرحی است که توسط ضابطين جريان انحرافي در پوشش و با تابلوى وزارت اطلاعات طراحی و اجرا شده است تا در محافل سیاسی و بين المللي از آن رویکردی معطوف به مدیریت و مهندسي انتخابات در سال ۹۲ را از سوى نظام تداعي نمايند. جريان انحرافي با ابتكار سرويس خود، با طمع به قدرت اثر گذارى رسانه هاى ماهواره اي فارسي زبان بويژه شبكه هاى خبرى حرفه اي و بالاخص B.B.C ؛ سازمان ارتباطات ويژه رسانه اي و عمليات اطلاعات نرم و رواني خود را سازمان داده است.

  هسته مرکزی هدایت کننده  فتنه

اما وزارت اطلاعات با انتشار دومین اطلاعیه خود اعلام کرد:  «چرخه جمع آوری و ارسال اخبار و اطلاعات و دریافت خطوط کاری در این شبکه، در خلاصهترین بیان ممکن با ابلاغ لیست نیازمندیهای خبری و اطلاعاتی و نیز تحلیلهای مهم و مبنایی، غالبا توسط شاخه خارج نشین انجام میشد. سپس عملیات جمع آوری اخبار و اطلاعات و بازنشر و توزیع خطوط کاری و تحلیلها بین تعداد قابل توجهی از رسانههای همسو، توسط عوامل داخلی شبکه و عمدتا با سوء استفاده از مجاری و امکانات رسانه ای صورت میگرفت.» چنانچه این وزرات در اطلاعیه سوم خود در زمینه دستگیری روزنامه نگاران اعلام داشت: اطلاعات به دست آمده حکایت از اداره تعدادی از شبکههای رادیویی، تلویزیونی، سایتهای خبری ضد انقلاب و وابسته به عناصر فراری فتنه 88 توسط هسته مرکزی مستقر در ارگان عملیات روانی سازمان جاسوسی دولت انگلیس (موسوم به بی.بی.سی) دارد. برخی از رسانههایی که تاکنون ارتباط یا وابستگی آنها به هسته موصوف، محرز شده است عبارتند از: سایتهای جرس، کلمه، ملی مذهبی، نوروز، ندای سبز آزادی، روز آنلاین، گذار، خودنویس و سحام نیوز.
شبکههای رادیویی R.F.I (فرانسه)، دویچه وله (آلمان)، رادیو فردا (آمریکا).
شبکههای تلویزیونی B.B.C (انگلیس)، V.O.A (آمریکا)، من و تو (انگلیس).
ضمنا همچنانکه در اطلاعیههای پیشین اشاره شد، هسته مورد نظر از طریق برخی عوامل آگاه یا ناآگاه نسبت به منشا خارجی و ماموریت سیاسی آن و نیز از طریق برخی مجاری پوششی و به اصطلاح سفید توانسته بود در تعدادی از رسانههای داخلی نیز رسوخ کرده و نقش خط دهنده و در عین حال دریافت کننده اطلاعات از آنها را ایفا کند که اقدام قانونی لازم در مورد آنها انجام شده یا خواهد شد. مستندات جدید و موثق حکایت از کار ویژههای غیررسانهای دیگر این شبکه دارند. یکی از این کار ویژهها، بهرهگیری از پوششها و پایگاههای به ظاهر رسانهای در خارج از کشور، به منظور ایجاد راههای ارتباطی با افراد رسانهای نشان شده در کشور میباشد. به عنوان مثال تشکلی موسوم به «انجمن بینالمللی روزنامهنگاران ایرانی» که در پاریس مستقر است، نقش یکی از کارفرمایان شبکه را ایفا میکرده است. همچنین یک شبکه اجتماعی با منشاء آمریکایی از پروژههای «مرکز مطالعات ارتباطات جهانی» موسوم به «برنامه پژوهش رسانه در ایران» و تشکل دیگر تحت عنوان «مدرسه روزنامهنگاری میانه» و چندین انجمن، گروه و موسسه دیگر که جملگی با سوء استفاده از پوششهای رسانهای و گروههای مردمنهاد ماموریتهای محوله از طرف سرویسهای اطلاعاتی اروپایی و آمریکایی را دنبال میکنند شناسایی شدهاند.
یکی دیگر از کار ویژههای این شبکه، ایفای نقش جدی در پروژههای سوخته و رسوای موسوم به حقوق بشر است که همواره علیه اسلام عزیز، فرهنگ و اعتقادات مردم مسلمان ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی به کار برده شده است. این ماموریت از طریق یک چرخه ضدملی و مرتبط با محافل بیگانه دنبال میشد. شبکه مورد بحث در مرحله اول باید برای ماشین آوازهگری گوبلزی غرب به تولید سوژه و خبر اقدام میکرد. در مرحله دوم حاصل جمعآوریها را به سرپلهای مشخص شده در خارج از کشور منتقل مینمود. در مرحله سوم محصول مونتاژ شده در کارگاههای تخصصی جنگ روانی غربی اعم از آنچه در قالب ادعاهای رسانهها، دیپلماتها، سازمانها و محافل به اصطلاح حقوق بشری غربی یا گزارشهای بیمبنای گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران نمود پیدا میکرد، به داخل کشور منتقل شده و از زبان برخی به اصطلاح عناصر روشنفکر، سازمانها،گروهها و دستهجات سیاسی یا رسانههای خاص مطرح و منتشر میشد.
به این ترتیب در جای جای این چرخه متقلبانه، از سازمانهای ظاهرا مردمنهاد همچون «سازمان گزارشگران بدون مرز» و «انجمن بینالمللی روزنامهنگاران ایرانی» گرفته تا مربیان دروغین حقوق بشر و مامورین تنظیم گزارشهای ماهیانه حقوق بشر (علیه ایران) و تعداد قابل توجهی از فراریان فتنه و مشاوران سران فتنه مستقر در لندن، پاریس و چند ایالت آمریکا و ... جملگی از همین چرخه تغذیه میشدند. طبق اطلاعات موجود، ساختار «سازمان گزارشگران بدون مرز» با الگوگیری از ساختار سازمانی بنگاه عملیات روانی بی.بی.سی، حوزه جغرافیایی ایران، افغانستان و تاجیکستان را در قالب یک واحد سازماندهی کرد و مسئولیت آن را به یکی از ضدانقلابیون فراری مرتبط با سازمان منافقین و برخی از سرویسهای اطلاعاتی اروپایی محول نموده است.این فرد در عین حال ماموریت اخذ مجوز اقامت و پناهندگی برای عناصر متواری شبکه را به ویژه همزمان با فتنه 88 و برای فراریان فتنه به عهده داشته و دارد.

 گو شه ای از اقدامات ارتباطی و عملیاتی شبکه

وزارت اطلاعات بلافاصله پس از فتنه 88 با صدور بیانیه ای رسمی در حدود 60 موسسه خبری و رسانه فارسی زبان نظیر بی بی سی و...که وابستگی آنان به شبکه های امنیتی غرب محرز بوده را اعلام و با هشداری جدی به تمامی مرتبطین با این رسانه ها، هرگونه ارتباط با این دستگاههای پوششی اطلاعاتی را غیر قانونی و منجر به تعقیب اعلام کرد.اما بنابر اطلاعات واصله ما رسانه های وابسته به سیستم اطلاعاتی اینتلجنت سرویس، سیا و برخی سیستم های غربی در چهار لایه اقدام به شبکه سازی امنیتی کرده اند.به گونه ای که لایه اول، که در آن چهار عنصر ایرانی تبار وابسته به سیستم های اطلاعاتی مستقر در لندن و واشنگتن حضور دارند ، سه لایه بعدی را به ترتیب مدیریت کرده و همچون اتاق فکری دقیق به رصد خبری و اطلاعاتی و نیز باز پرداخت خطوط خبری مهم در داخل  ایران اهتمام نموده اند.
این لایه ها هرکدام دارای مسئولیت مشخص و معینی اند که نسبت به دیگران وجه تمایزی داشته و مامورند تا با برقراری ارتباط با عناصری در یکی از کشورهای همسایه به عنوان هماهنگ کننده فعالیت ها، اطلاعات را به صورت روزانه و حتی ساعتی مبادله نمایند. همچنین حلقه واسط با اخذ راهبرد ادامه خط روانی و عملیاتی و حتی کسب خبر به محتوای جاسوسی آن ، سلسله ماموریت های داخلی را به لایه های مستقر در داخل -که روزنامه نگاران بازداشتی از جمله آنان بوده اند- منتقل می ساختند.
این شبکه البته دارای هسته گزینش سری وبسیار پیچیده،آئین نامه جذب و تداوم همکاری خاصی است که با انتخاب و سرمایه گذاری بر روی روزنامه نگاران مستعد داخلی، آنان را جذب و استخدام کرده و با پوشش رسانه به آنان ماموریت هایی داده است. مامورین داخلی این شبکه نیز موظف بوده اند که با رله کردن و خرد کردن ماموریت های کلان لایه اول و دوم، خطوط مورد نطر آنان را در رسانه های داخلی پیگیری نمایند.
نکته قابل ذکر آنکه درست است که عمده طعمه های این شبکه از میان روزنامه نگاران وابسته به جریان فتنه بوده اند اما برخی روزنامه نگاران وابسته به جریان اصولگرایی نیز مورد طمع و ارتباط این شبکه بوده و ارتباطاتی با آنان برقرار شده است. به گونه ای که با صدور فوری کارت عضویت IFJ- کارت عضویت فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران- برای اعضای این شبکه، امکانات خاص به آنان در داخل و خارج تعلق گرفته است.
از جمله فعالیت های این شبکه بزرگ اطلاعاتی و امنیتی، اقداماتی است که از سوی رضا معینی یکی از شاخص ترین اعضای لایه های بالایی این شبکه در لوای حمایت از روزنامه نگاران ضد انقلاب دنبال می شود.او که در پاریس اقامت دارد مسئول میز ایران- افغانستان و تاجیکستان سازمان جاسوسی گزارشگران بدون مرز است که البته تاکنون توانسته اعتماد قابل ملاحظه ای برای خود از سوی سیستم های امنیتی غربی ایجاد نماید.
همچنین از دیگر فعالیت های مرتبط با این شبکه که در اطلاعیه وزارت اطلاعات نیز بدان اشاره شده بود فعالیت هایی است که تحت لوای انجمن بین المللی روزنامه نگاران ایرانی دنبال می شود. نوشابه امیری، هوشنگ اسدی، علیرضا نوری زاده، احمد رافت، کامبیز فروهر و نیک آهنگ کوثر هر ماه با سفر به کشورهای مختلف با هزینه های هنگفت اقدام به تشکیل انجمن هایی از عناصر ضد انقلاب در قالب انجمن روزنامه نگاران ضد انقلاب می کنند.

 سیستم اطلاعاتی جا نمی ماند

اقدام قاطع وزارت اطلاعات مبنی بر رصد دقیق و انحلال جریانات و شبکه های وابسته به محافل امنیتی که در طول سالیان پس از فتنه تحت عناوین مستند سازان، روزنامه نگاران و... صورت گرفته است نشان می دهد این بار دستگاه اطلاعاتی کشورمان با حفظ و ارتقای تجارب فتنه 88 اتفاقا جلوی مهندسی شدن انتخابات از سوی رسانه های اطلاعاتی استکبار ایستاده و می خواهند مانعی جدی برای به پا شدن فتنه ای دیگر در ابعاد فتنه 88 شوند.
این نشان میدهد که اگر عملیات روانی و جنگ نرم تبلیغاتی و رسانه ای ، عمده نقطه تمرکز سیستم های امنیتی بیگانه بود، امروز دستگاه امنیتی ما می تواند با اشراف دقیق نسبت به تحرکات بیگانگان، اقدامات پیچیده آنان را در نطفه خفه کرده و اجازه ندهد تا شبکه سازی های چند لایه ، انتخابات گسترده ملت را تحت الشعاع قرار دهد. اقدام دستگاه امنیتی کشور نشان می دهد که پس از سالها به درستی نقطه کانونی تمرکز دشمن را شناخته و در مسیر برخورد با عناصر دشمن در داخل به پیش میرود.
این در حالی است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی سالها قبل با روشنگری نسبت به اقدامات خلاف امنیت برخی رسانه ها، پایگاه شدن آنان برای دشمن بیرونی را گوشزد نموده بودند. ایشان در اردیبهشت 79 در سخنانی اعلام فرمودند: «گاهى يك غفلت، يك بىتوجّهى، يك سستى و يا يك سهلانگارى، ممكن است يك محصول عظيم را از دست ملتى بگيرد. ...اما متأسفانه در داخل، ايادى دشمن هستند. امروز در اين كشور «عبداللَّهبنابى»هاى منافق هستند؛ كسانى كه حتى يك روز حكومت امام و حكومت نظام اسلامى را از بن دندان قبول نكردند! ..كسانى كه خيال مىكردند اگر انقلابى در اين كشور رخ دهد، حكومت وقف آنها و متعلّق به آنهاست. كسانى كه نه فقاهت را قبول داشتند، نه امام را قبول داشتند، نه مردم را قبول داشتند، نه احساسات دينى را قبول داشتند. پيامبر با «عبداللَّهبنابى» خوشرفتارى كرد و او را مجازات ننمود. نظام اسلامى هم با اينها خوشرفتارى كرد و به مجازاتشان نپرداخت. ... بنده دو سال قبل از اين در يكى از خطبههاى نمازجمعه گفتم كه دستگاههاى استكبارى دنيا - و در رأس همه امريكا - از تبليغات براى ساقط كردن و ايجاد اغتشاش در كشورها استفاده مىكنند.. متأسّفانه امروز مىبينم همان دشمنى كه بهوسيله تبليغات خود، همّتش اين بود كه افكار عمومى يك كشور را به سمتى متوجّه كند، بهجاى راديوها آمده در داخل كشور ما پايگاه زده است! بعضى از اين مطبوعاتى كه امروز هستند، پايگاههاى دشمنند؛ همان كارى را مىكنند كه راديو و تلويزيونهاى بى.بى.سى و امريكا و رژيم صهيونيستى مى خواهند بكنند!
...اما امروز مطبوعاتى پيدا مىشوند كه همه همّتشان، تشويش افكار عمومى و ايجاد اختلاف و بدبينى در مردم و خوانندگانشان نسبت به نظام است! ده عنوان، پانزده عنوان روزنامه، گويا از يك مركز هدايت مىشوند؛ با تيترهاى شبيه به هم در قضاياى مختلف. قضاياى كوچك را بزرگ مىكنند و تيترهايى مىزنند كه هركس اين تيترها را مىبيند، خيال مىكند كه همه چيز در كشور از دست رفته است!...من نمىدانم مدل اينها كجاست و كيست!؟ مطبوعات غربى هم اينطور نيستند!  اين يك نوع شارلاتانيزم مطبوعاتى است كه امروز بعضى از مطبوعات در پيش گرفته اند! »
ایشان همچنین در ۱۰ شهریور ۷۸ در دیدار با بسیجیان اعلام داشته بودند: »گفتنِ معارف گوناگون يك حرف است، دروغ گفتن به مردم و دروغ نوشتن و تحريف كردن حقايق و بلندگوى دشمن شدن، حرف ديگرى است؛ آنچه كه من درباب مطبوعات نمىتوانم قبول كنم و بپذيرم، اين دومى است.....اگر قرار باشد روزنامهاى كه منتشر مىشود، با استفاده از امكانات اين مردم، با استفاده از بيتالمال اين مردم، با استفاده از كمك اين مردم، عليه مصالح اين مردم بنويسد .. و بنا باشد بلندگوى راديو اسرائيل يا راديو امريكا در اين كشور شود، اين قابل قبول نيست. ...اگر كسانى خيال مىكنند كه با پشتيبانى دستگاههاى تبليغاتى استكبارى و شبكه و امپراتورى تبليغاتى صهيونيستى در دنيا، مى توانند كارشان را در اين مملكت از پيش ببرند، اشتباه مى كنند».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس