اگر صلاحیّت (مشّایی) برای ریاست جمهوری تأیید شود؛ آنگاه معنای مصلحت پیش می آید. کسی که صلاحیّت ندارد ولی به عنوان مصلحت پذیرفته می شود و به احتمال زیاد رأی هم می آورد، آنگاه کل ریاست جمهوری مصلحتی می شود.


گروه سیاسی مشرق-  سایت «فرارو» اخیراً گفتگویی با «عبّاس عبدی» ترتیب داده است که در آن به بررسی وضعیّت انتخاباتی کشور پرداخته است.
عبدی در این گفتگو ادّعاهای موهوم مابقی اصلاح طلبان در بزرگنمایی مشّایی را تکرار کرده است.
 وی بطور مشهودی سعی دارد با پیگیری این خطّ تحلیلی اهداف بعدی جبهه سیاسی مطبوعش را به بار بنشاند. اصلاح طلبان سعی دارند با تأکید بر انحرافات بوجود آمده در دولت دوم احمدی نژاد و نارسایی های موجود دولت چنین وانمود کنند که نظام و مردم از انتخاب راهی که در انتخابات «3 تیر 84» داشته اند مأیوس و سرخورده هستند.

اصرار بیش از حدّ بر کلید واژه "گفتیم که!" توسّط هاشمی و اصلاح طلبان زمنیه ساز گام دوم این عملیّات رسانه ای است، گام دومی که می خواهد همزمان با ترساندن نظام و مردم از خطر مشّایی اینطور وانمود کند که راه حلّ بازگشایی سیاسی و اقتصادی در کشور و خروج از بحران! بحرانی که اصالتاً وجود ندارد- تنها، رجوع به منش اصلاح طلبان و تکنوکرات هاست. از همین رو بود که هاشمی بلافاصله بعد از نامگذاری سال 1392 به «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» راه گشایش اقتصادی را تغییر سیاسی بر اثر اراده نظام دانست.

تئوریسین های اصلاحات و بخشی از نیروهای راست سعی دارند با سیاه نمایی از نارسایی های موجود، مردم و نظام را مجاب نمایند که وجود عناصر حزبی قدرتمند و ذینفوذ بهتر از انتخاب افراد مستقل و غیر حزبی است؛ شیوه ای که روحیّه انقلابی گری و آرمان گرایی در مردم را خواهد خشکاند. اصلاح طلبان سعی دارند این گزاره که: "نظام برای جبران اشتباهاتش در سال 84 باید به احزاب معتدل (سازش پذیر) رجوع کند"؛ را بین مردم عُرفی نمایند و لذا اینطور وانمود می کنند که تنها مسئول و عامل عدم تأثیرگذاری احزاب در کشور حکومت است. این در حالیست که ذائقه سیاسی مردم ایران بدلایل عُمده جامعه شناسانه با تحرکات حزبی به شکل مرسوم آن که برای کسب قدرت صورت می گیرد، مخالف است.

به هر حال اصلاح طلبان سعی می کنند با ایجاد ترس از یک موجودیّت خیالی از نظام و مردم باجیگری سیاسی کنند، هر چند به نظر می رسد نه نظام و نه مردم تا آن حدّ که اصلاح طلبان با آب و تاب تعریف می کنند از مشّایی هراس ندارند.

مشرق در اینجا بخش هایی از گفتگوی عبدی که در آن خطّ رسانه ای فوق مشهود است را جهت تنویر افکار عمومی می آورد:

* آنچه در سیاست مهم است رقابت میان اشخاص نیست؛ بلکه رقابت میان جناح ها و برنامه ها است. آنچه که اکنون در کشور ما وجود ندارد جناح های سیاسی دارای برنامه روشن است. یعنی اگر چند جناح سیاسی در کشور وجود داشته باشد، رقابت میان آنها برای گرم شدن فضای انتخابات کفایت می کند، حتّی اگر نامزد آنها مشخّص نباشد. مشکل وضعیّت کنونی ایران این است که جناح های سیاسی قادر به ایفای نقش خود در ارائه برنامه برای اداره کشور نیستند و مردم هم قاعدتاً نمی دانند باید از چه کسی حمایت کنند.

* اصلاح طبان به دلیل تناقضات و تضادهایی که در ذهنیّت آنها به وجود آمده فعلاً قادر به معرّفی فردی که نامزد ممکنی برای حضور در انتخابات باشد نیستند و یا حدّاقل از زمانی که بتوانند این کار را به نحو مطلوبی انجام دهند گذشته است ... این امر نشان دهنده این واقعیّت است که فضای سیاسی ایران یک فضای شکل یافته، پایدار و با ثبات نیست و حکومت باید این وضعیّت را خطرناک بداند و آن را مطلوب خود نداند. یعنی گمان نکند در این فضایی که همه در وضعیت انفعال و ناشناخته گیر کردند لزوماً می تواند نان خود را بپزد و تنور خود را گرم کند؛ بلکه ممکن است هر چیزی از این فضا بیرون بیاید.

* به هر حال تأیید نامزد خاص مورد حمایت دولت هم برای حکومت کار بسیار سختی است. چون قبلاً صلاحیّت وی برای معاونت ریاست جمهوری به شکل ضمنی رد شده است. لذا اگر صلاحیّت ایشان برای ریاست جمهوری تأیید شود؛ آنگاه معنای مصلحت پیش می آید و این خود مشکل آفرین می شود. معنای آن چنین خواهد بود که کسی صلاحیّت ندارد ولی به عنوان مصلحت پذیرفته می شود و به احتمال زیاد رأی هم می آورد، آنگاه کل ریاست جمهوری مصلحتی می شود. بنابراین به نظر من گیر و پیچ سیاسی در این قضیه بیشتر از آن است که اکنون به ذهن ما می آید.

* عبدی درباره تبعات فضای کنونی از این منظر که خیلی مشخّص نیست چه کاندیداهایی در عرصه انتخابات حضور خواهند یافت گفت: «این شرایط مانند سوراخی است که کسی دست خود را در آن فرو می بَرد بدون آنکه بداند در آن عقرب و مار پنهان شده یا گنجی نهفته است. در سیاست عاقلانه نیست که رفتار سیاسی مانند دست کردن در سوراخی باشد که ممکن است مار در آن باشد یا گنج و شاید هم هر دوی آنها. یقین داشته باشید در این عدم تعیّن لزوماً چیزی مفیدی برای جامعه بیرون نخواهد آمد و این مسئله ای است که حکومت باید درباره آن به صورت جدّی تجدیدنظر اساسی کند و فضای سیاست را از این وضعیّت بیرون بیاورد.».


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 40
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • حیدر ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    علیرغم اینکه مواضع آقای عبدی رو قبول ندارم ولی به نظرم در این مورد درست گفته و مشایی رییس جمهور آینده خواهد بود.
  • ۰۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    این نظرات را بعداز انتخابات هم منتشر کنید تا معلوم شود کسانی که خودرا مردان سیاسی و....... میدانند از انتخابات کشورشون وافکار مردم خودشون هم خبر ندارن
  • م رعیت ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    تا اینجا که به نظر می رسد بخش اعظم اصولگرایان به هیچ قیمتی حاضر به ریسک رقابت با اصلاح طلبان نیستند و اگر چه یقین دارند مشایی چزو آنها نیست ولی ناچارا به قبول او برای رقابت راضی ترند!.
  • حیدر کرار ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    یه جوری میگه انگار اینجا لبنانه و انتخاب تمام سالم برا نخست وزیری؟! اینجا ایرانه و با انتخاب مردم رییس جمهور تعیین میشه نه با مصلحت سنجی امثال عبدی!!!!
  • البرز ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    مگر در خواب ببیند
  • سلام ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    اقای عبدی عزیز سال نو مبارک چه خبر راستی این همه تحلیل و بررسی را چرا در مورده خودتان نمی گین که چه شد و چه کردند این به ظاهر اصلاح طلبان و یارانش که به این وضع گرفتار شدند مگر شما نبودین که اون نامه ننگین رو و تحصن ننگین رو تو مجلس انجام دادین یعنی فکر میکنید به قول شما عزیزان که دنبال یک بازی سیاسی هستین این دولت به اصطلاح منحرف بدتر از شماست از خدا بترسین و به خدا پناه ببرین که خدا ارحم الراحمین است
  • مریم ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    اگه مشایی رئیس جمهور بشه من ایران نمی مونم
  • یه دوست ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    من که رای نمی دم. آدم قحطیه!!!
  • رامین ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    با سلام همه میدانند مشایی یعنی نسخه بدل مسعود او کسی است که .... با چه رویی قصد رییس جمهور شدن دارد
  • سجاد ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    مشایی در حد و اندازه ی یک مدیر مدرسه ابتدایی هم نیست چه برسه ریاست جمهوری! با دادن مسئولیتهای مختلف سعی داشتن یک چهره سیاسی و مدیریتی ازش بسازن اما ذره ای پیش مردم مقبولیت نداره مگر عده ی معدودی
  • مهدي ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    به هيچ وجه امكان نداره آقاي مشايي تاييد صلاحيت بشه اين خط------ اينم نشون /
  • ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    زرشک
  • حب مسکو ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    رئیس جمهور مصلحتی برای اسلام حکومتی است؛نه حکومت اسلامی.
  • عماد ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    اه، خدا نکنه. دریغ است ایران که ویران شود کنام پلنگان و دیوان شود
  • جواد ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    ایشون داره یه جوی راه میندازه که مشایی رئیس جمهور بشه این حیله ها مال قدیمه عبدی جون
  • ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    سلام.زیاد حرفا و این تحلیل عباس اقا رو جدی نگیرید.اگه مشایی رو مصلحتی میخواستن رییس جمهور بشه.حداقل به مراسم دعوت رییس صدا و سیما دعوتش میکردن.
  • ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    اقای عبدی چگونه خود را مطلع سیاسی می نامند ؟ عمرا مشایی رای نخواهد اورد. فقط اگر تایید صلاحیت شود بشدت برای نظام افت خواهد داشت که فردی با این همه حواشی و حتی در زمان معاون اولی احمدینزاد از اقا دستور مستقیم برای عدم بکارگیری این فرد داشت این بنده خدا تایید صلاحیت شده است. خلاصه کلام ، مطمعنا رای نخواهد اورد ولی برای نظام افت دارد.
  • حسین ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    این نظام به کسی باج نمی دهد .طبق فرمایشات رهبری تمکین نکردن به قانون آغاز دیکتاتوری است .
  • ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    چی شده "عبدی" اخیراً خیلی فعال شده؟!!!!!
  • شاهین ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    مردم دراین 8 سال هرانچه بودونبود را دیدند وچشیدندحالادیگرباید خیلی اگاهانه عمل کنند
  • ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    مشرق بی خود کرده
  • ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    مشرق جان نزديك انتخابات مقاله هاي بعضي ها رو زياد چاپ ميكني ها. نخورديم نون گندم ديديم كه دست مردم آقاي مشرق.
  • ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    سلام باتوجه به اینکه حمایت مالی مراسم جریان انحرافی در ورزشگاه آزادی با شرکت رایتل است(سایت ندای انقلاب)خیانت در بیت المال با اهداف کاملا سیاسی رسانه خبر را منعکس می کنند ولی چرا برخورد با خائنان به بیت المال نمی شود وموارد دیگری مثل :بودجه 170میلیاردتومانی برای انتخابات 92 با این فشار اقتصادی مردم 1-این مبلغ کلان صرف ساخت کارخانه بزرگ وکوچک برای ایجاد اشتغال 2-یاد نظر مرجع دلسوز آیت الله سبحانی که این ریاست جمهوری پارلمانی شود تا این همه اسراف بیت المال نشود غیر هزینه میلیاردی کاندیدا 3-چرا سکوت می کنید در برابر این هزینه های میلیاردی مثل انتخابات ،بنرهای که شهرداری سراسر کشور میزنن که واقعا حساب کنی سر به فلک می رسه،هزینه میلیاردی برای ساخت فیلم های ضعیف وغیر دینی وبومی،هزینه لیگ برتر بالای 100میلیارد، 4-در کل غیر اختلاس وتخلفات اداری وچندین تریلیون اسراف میشود واین مردم در فشار اقتصادی اند چرا مطالبه ی که نتیجه داشته باشد نمی کنید شما رسانه خم در برابر خدا بازخواست میشویدهم این دنیا وقیامت وجهان ابدی .پس انقلابی پیگیری کنید.
  • كارمند ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    دوستان امام راحل فرمودند نگذاريد انقلاب بدست نااهلان بيفتد چطور فردي كه صلاحيت معاونت را نداشته الان صلاحيت رييس جمهوري را خواهد داشت. من شخصا" معتقدم كه اگر مشايي رييس جمهور شود ايران كنام پلنگان و شيران شده است.
  • ايراني ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    آقاي عبدي اگر از عمق انحراف دوستان مشايي در جاهايي مثل ميراث فرهنگي و مس خبر داشتي از اين تحليلها نميدادي.
  • داود ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    مشایی را زیادی گنده اش کرده اند
  • ضیایی ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    می دانید چرا اصلاحطلبان سالهاست که نمی توانند قدرت را بدست بگیرند چون تئوریسین هایی امثال آقای عبدی دارند
  • ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    به امید پیروزی حسن روحانی زنده باد اسلام و زنده باد ایران
  • ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    در هر صورت عدم نقد کامل اشتباهات ما در به وجود آمدن قصه... از ترس یا مصلحت این که آب به آسیاب اصلاح طلبان ریخته می شود دوباره همان تکرار اشتباهیست که منجر به بروز حلقه ...شد. باید بفهمیم و برای خود جا بیندازیم که اشتباه می توانیم بکنیم و نباید به صرف خطر اصلاح طلبان مشکلاتمان را لاپوشانی کنیم وگرنه مزیت ما نسبت به اصلاح طلبان چیست؟ (منظور از ما یعنی طرفداران نظام اسلامی)
  • سامیار ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    مشرق زود پریدی تو گود تبلیغات !
  • ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    100درصد مشایی
  • ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    یک کلام از مادر عروس
  • ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    صحبت های مشرق در ابتدای این مقاله خیلی بیراه است
  • ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    ضیایی خوب اومدی
  • ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    فقط دکتر لنکرانی
  • ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۴
    0 0
    فقط محسن رضایی
  • کارگر مخابرات ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۴
    0 0
    فعلا بودن ما نیز مصلحتیه اگه نخوان باید نباشیم
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۴
    0 0
    ای ناشناسی که نوشتی " ضییایی خوب اومدی" ، انصافا خوب امدی! هر دو زدید توی خال.
  • ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۴
    0 0
    جناب ضيايي، چند سال است مگر دست اصلاح طلبان نبوده،‌انتظار شما اين بوده كه وسط دولت احمدي نژاد انتخابات برگزار شود كه دست اصلاح طلبان بيفتد؟ دو دوره قدرت دست محافظه كاران بود،‌دو دوره اصلاح طلبان، دو دوره هم اصولگرايان، بينش سياسيت رو درست كن
  • ناشناسس ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۴
    0 0
    مادر عروس راس گفته .دمش گرم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس