کد خبر 226859
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۴

شهید کچویی که به دلیل رفتار مناسب و منطقی با زندانیان، موجب هدایت بسیاری از آنان شده و به «پدر توابین» مشهور شده بود، سرانجام در تيرماه 60 به دست منافقين ترور شد.

به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران ، "شهید محمد کچویی" فرزند رمضان به سال 1329 در حاجی آباد قم به دنیا آمد، محمد به کار در بازار روی آورد و در کارگاه صحافی با "محمد بخارایی" که از مبارزین گروه فداییان اسلام بود آشنا شده و جذب این گروه شد. او بعد‌ها با شرکت در محافل و جلسات مذهبی و حضور در محافلی نظیر جلسات درس آیت‌الله خامنه‌ای، شهید مظلوم دکتر بهشتی و آیت‌الله مطهری در هیئت انصار الحسین و شرکت در کلاس‌های درس عربی هیئت مکتب القران، با عناصر مذهبی و مبارز همچون "عزت شاهی" آشنا شد و به فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی روی آورد.

 در 24 تیر 1351 به خاطر اعترافات حسین جوانبخت دستگیر شد، ساواک در اقدامی ناموفق کوشید تا از طریق او ردی از عزت شاهی که شاگرد مغازه‌اش بود بیابد.

 کچویی در زندان به یکسال حبس تادیبی محکوم شد و پس از آزادی، ارتباط خود را با گروه‌های فعال و مبارز حفظ کرد و در آذرماه همان سال به دلیل همین ارتباطات و نقل و انتقال پیغام‌های عزت شاهی دوباره دستگیر و به حبس ابد محکوم شد، اما در تغییر شرایط سیاسی سال 1356 و فشار کمیسیون حقوق بشر، در 28 مرداد 56 مورد عفو قرار گرفت و آزاد شد.
 
کچویی از چهره‌های فعال زندان و از زمره اصحاب فتوا بود که به نجاست مارکسیست‌ها اعتقاد داشت و از این رو مخالف مجاهدین بود، وي با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل کمیته استقبال در مدرسه رفاه مسئولیت انتظامات را به عهده گرفت، و پس از تخلیه مدرسه، مسئولیت اولین رئیس زندان اوین را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 پذیرفت.
 
سرانجام شهید محمد کچویی در 8 تیر 1360 به دست کاظم افجه‌ای که تحت تاثیر محمدرضا سعادتی( سازمان مجاهدین خلق) بود ترور شد و به شهادت رسید.
 
شهید کچویی که به دلیل رفتار مناسب و منطقی با زندانیان، موجب هدایت بسیاری از آنان شده و به «پدر توابین» مشهور شده بود،همیشه مورد حقد و غضب ضد انقلاب قرار داشت و به تهمت های عجیبی چون شکنجه‌گری متهم می‌شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس