کد خبر 22703
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۶

صاحبي گفت: شناسايي آخوند، شرح حال شاگردان آخوند و نامه‌هاي سياسي و اجتماعي آخوند خراساني که در کتابخانه‌هاي ملي، مجلس و وزارت امور خارجه موجود بوده است نيز در کتاب‌هاي مستقلي منتشر خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمدجواد صاحبي پيش از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به برگزاري کنگره آخوند خراساني در يکصدمين سال رحلت اين عالم بزرگوار با طرح پيشنهاد نامگذاري يک روز ملي به نام آخونذ خراساني اظهار داشت: آخوند خراساني از مفاخر ايران محسوب مي‌شود و بايد اين شخصيت بيش از اين ارج نهاده شود.

وي با بيان اينکه خوب است دستگاه‌هاي دولتي و ملي تدابيري براي کنگره آخوند خراساني بيانديشند و اگر قرار است تمبري طراحي شود از هم‌اکنون به فکر آن باشند، بيان داشت: آخوند خراساني در سال 1255 هجري قمري متولد شد و در سال 1277 به سبزوار رفت و از محضر ملا هادي سبزواري بهره‌مند شد.

دبير علمي کنگره آخوند خراساني ادامه داد: در تهران نيز آخوند خراساني از محضر اساتيدي همچون ملا حسين جويني و ميرزا حسن جلوه بهره برد و سپس به نجف رفت و شاگرد اساتيدي همچون ميرزاي شيرازي بود و در نجف و سامرا به تدريس پرداخت.

وي با بيان اينکه تدريس آخوند خراساني با استقبال چشمگير طلاب مواجه بود، يادآور شد: اين استقبال به نحوي بود که در جلسه درس وي بيش از هزار طلبه حضور داشته و از ميان آنها صدها مجتهد برجسته تربيت شدند و اين نشان مي‌دهد که آخوند خراساني در تربيت طلاب بسيار موفق بوده است.

صاحبي با بيان اينکه آخوند خراساني در عرصه‌هاي مبارزاتي و اجتماعي نيز تأثيرگذار بوده است، اظهار داشت: مخالفت‌هاي آخوند خراساني با قاجاريه يکي از عوامل پيدايش نهضت مشروطيه بوده است، آخوند همچنين در بحث مخالفت با اشغال ليبي توسط فاشيست‌ها نيز عملکرد خوبي داشته است.

وي با بيان اينکه آثار علمي آخوند خراساني نيز بسيار فاخر و ارزشمند بوده است، يادآور شد: آخوند خراساني آثار ارزشمندي در مسائل فقهي و اصولي از خود به جاي گذاشته است و کتاب کفاية‌الاصول او سال‌ها است که جزو دروس مهم حوزه محسوب مي‌شود.

دبير علمي کنگره آخوند خراساني با بيان اينکه اين عالم بزرگ شاگردان ارزشمند و عالمي به جامعه تحويل داده است، خاطرنشان کرد: شيخ محمد حسين کاشف‌الغطا، سيد حسن مدرس، آيت‌الله بروجردي، حاج آقا بزرگ تهراني و ... مهم‌ترين شاگردان آخوند خراساني بودند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه دبيرخانه کنگره آخوند خراساني فعاليت‌هاي بسياري در راستاي برگزاري هر چه با‌شکوه‌تر کنگره آخوند خراساني انجام داده است، بيان داشت: طراحي پيش‌نشست‌هاي علمي در شهرهاي تهران، مشهد، اصفهان و قم و همچنين جمع‌آوري کل فتواهاي آخوند پيرامون رساله‌هاي عمليه و انتشار آن در قالب کتاب از جمله فعاليت‌هاي اين دبيرخانه است.

صاحبي گفت: شناسايي آخوند، شرح حال شاگردان آخوند و نامه‌هاي سياسي و اجتماعي آخوند خراساني که در کتابخانه‌هاي ملي، مجلس و وزارت امور خارجه موجود بوده است نيز در کتاب‌هاي مستقلي منتشر خواهد شد.

وي ادامه داد: دبيرخانه کنگره فراخوان‌هاي مقاله را به مرور زمان اعلام کرده است و همچنين در اين راستا 40 مقاله سفارش داده شده و علاقمندان نيز مي‌توانند مقالات خود را تا اسفندماه سال جاري به دبيرخانه کنگره واقع در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم ارسال کنند.

شايان ذکر است؛ کنگره بزرگداشت آخوند خراساني طبق پيش‌بيني‌هاي انجام شده از سوي دبيرخانه برگزاري اين کنگره آذرماه سال آينده برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس