کد خبر 267633
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۵

یک کارشناس مسائل سیاسی، با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی به لحاظ حقوقی ایرادات گسترده ای دارد و به طور کلی یک گردآوری از قانون اساسی و قوانین بالادستی در زمینه حقوق شهروندی است، گفت: اقدام در دولتهای گذشته نیز پیگیری شده بود، گفت: امیدواریم منشور حقوق شهروندی در دولت یازدهم تنها ژست سیاست نباشد و دولت با عملیاتی کردن این حقوق الگویی برای دیگر نهادها و قوا در حوزه تامین حقوق شهروندی شود

به گزارش مشرق، عباس سلیمی نمین در گفتگو با مهر، با اشاره به تهیه منشور حقوق شهروندی توسط دولت یازدهم گفت: آن چه که توسط معاونت حقوقی دولت تنظیم شده قطعاً اقدامی مناسب است و می تواند مبنای خوبی در جهت شفاف سازی حقوق شهروندان در نظام اسلامی باشد.

وی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی بیشتر یک ژست سیاسی است و این اقدام در دولتهای گذشته نیز پیگیری شده بود، گفت: این اقدام  متاسفانه در دولتهای گذشته نیز مورد غفلت قرار گرفت و بیشتر سعی شد از آن به بهره برداری سیاسی شود که دولت روحانی عزم بیشتری در این زمینه از خود نشان داده است.

کارشناس مسائل سیاسی، با اشاره به محتویات منشور حقوق شهروندی ادامه داد: این سند به لحاظ حقوقی ایرادات گسترده ای دارد و به طور کلی یک گردآوری از قانون اساسی و قوانین بالادستی در زمینه حقوق شهروندی است، این منشور ملقمه ای از اصول کلی قانون اساسی است که برخی اظهار نظرها نیز بر آن اضافه شده است.

وی با بیان اینکه در قانون اساسی حقوق خوبی در جهت ارتقای شان مردم وجود دارد، گفت: این واقعیت را نباید نادیده گرفت که بعد از انقلاب تحول جدی در عرصه سیاسی صورت گرفت اما در زمینه آشنایی ملت با حقوقش و نزدیک سازی با شئونش گام موثری برداشته نشده است.

سلیمی نمین همچنین با اشاره به اینکه در این منشور جزئیات و اینکه چگونه می تواند ضمانت اجرا  داشته باشد، مشخص نشده است، تاکید کرد: متاسفانه همواره در دولت های گذشته ظاهری به این موضوع پرداختند و شاهد هستیم به جای ترویج فرهنگ ارتقاء و شئون ملت به قهرمان سازی ها و تملق گویی ها می پردازند که این موضوع با ارتقاء شان همگانی مغایرت دارد.

وی افزود: اگرچه در دولت های گذشته منشور حقوق شهروندی تدوین شد و اقداماتی صورت گرفت اما عده ای در این وادی قرار گرفتند که به جای ارتقای شان مردم ارتقای افراد و شخصیت های سیاسی را دنبال و از آنان تعریف و تمجید کنند؛ بنابراین اگر ما می خواهیم در مسیری قرار بگیریم که شان ملت را ارتقا ببخشیم باید زمینه برای تملق گویی کم شود.

این استاد دانشگاه؛ با بیان اینکه امروز بیشترین تحقیر ملت در دستگاه اداری صورت می گیرد، گفت: نظام اداری ما در چرخه نظام بروکراتیک در جهت زیر پا گذاشتن حقوق ملت عمل می کند بگونه ای که  افرادی که دارای تمکن لازم نیستند شأن شان له می شود و آنها که دارای تمکن هستند با تطمیع عناصر صاحب امضا کار خود را پیش می برند؛ بنابراین اگر دولت می خواهد در عمل گامی موثر بردارد و  تنها شعار ندهد به سهم خود باید گام های موثری در این زمینه بردارد.

وی با بیان اینکه در ارتباط با تامین حقوق ملت دو نهاد است که در عمل مردم با آن مواجه مستقیم دارند، تصریح کرد:  یک رکن قوه مجریه و دیگری قضائیه است که مردم با آن مواجهه هستند ، اگر دولت بیش از هر قوه دیگری در حقوق شهروندان تحت حوزه خودش تغییراتی ایجاد کند می تواند الگویی برای سایر قوا نیز باشد.

وی تصریح کرد: دومین رکنی که لازم است در آن تغییراتی ایجاد شود قوه قضائیه است که به شئون ملت لطمات جدی می زند؛ چرا که آخرین مرجع برای احقاق حقوق مردم است و اگر در این حوزه مردم دچار مشکل شوند طبیعتاً لطمات جبران ناپذیری به احساس مردم وارد می سازد ، همانطور که شاهدیم برخی از قضات خداگونه رفتار می کنند به  گونه ای که کسی جرات سوال پرسیدن از آنان را ندارد و اگر هم بپرسند بسیار توهین آمیز پاسخ می دهند و تعامل شان باملت زشت است.

کارشناس مسائل سیاسی، با بیان اینکه قوه مقننه هم در تنظیم قوانین می تواند به گونه ای عمل کند که حقوق مردم در عمل تضمین شود، گفت: ما باید گام های بلندی در زمینه حقوق شهروندی برداریم تا بتوانیم در نظام اسلامی الگویی برای سایر ملت ها باشیم.

سلیمی نمین، با تاکید براینکه تحقق حقوق شهروندی با شعار هرگز ممکن نیست، گفت: برخی معتقدند دولت در این زمینه می خواهد در حد شعار عمل کند و یک استفاده سیاسی از آن ببرد اما ما به این دولت می گوییم که از تجربیات دولت های دیگر استفاده کند چرا که دولت های گذشته نیز از برخی شعارهای جاذب استفاده سیاسی می بردند و در عمل حرکتی انجام نداند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم منشور حقوق شهروندی در دولت یازدهم تنها ژست سیاست نباشد و دولت با عملیاتی کردن این حقوق الگویی برای دیگر نهادها و قوا در حوزه تامین حقوق شهروندی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • حسین ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    آقای سلیمی نمین ، عزیزم مردم دائم دارند راجع به توافقنامه از دولت سوال می کنند. هیج مسولی به آنها جواب درست و حسابی نمی دهد. دوستان و همسنگران شهید مصطفی احمدی روشن را از سنگرشان بیرون می کشند و اخراج می کنند ، پدر شهید سوال می کند و در خیلی از سایت ها هم سوال این بنده صالح خدا را می نوسیند ولی هیچ مسولی کوچکترین جوابی نمی دهد. فقط با ماچ و بوسه با خانواده های آنها می خواهن اقدامات خودشان را پشت سر شهدای هسته ای مخفی کنند. بنده خودم بارها و بارها نوشته ام ، سوال کرده ام ، به سفارت ایران زنگ زده ام ، سوال کرده ام ، هیج کس جواب نمی دهد. سوال: اگر برابر توافقنامه ما تعهد داده ایم که حتی یک گرم به سوخت 3 تا 5 درصد خودمان اضافه نکنیم و تمام آنچه در اصفهان تولید می شود را قبل از غنی سازی به "اکسید" تبدیل کنیم و همچنین تعهد داده ایم که هیچگونه چرخه بازیافت هم نداشته باشیم ، پس اینهمه تشکیلات و تشریفات انرژی هسته ای را می خواهیم برای چه؟ اراک که قرار است وقت گل نی مورد استفاده قرار گیرد. کارخانه های تولید سانتریفیوژ هم که باید تعطیل بشوند یا پفک نمکی تولید کنند. خوب این چه دفاع از "حقوق ملت" است؟ آقای سلیمی نمین عزیز ، خیلی ها مانند شما از بنده می پرسند که چرا به ایران بر نمی گردد تا از تخصص او در ایران استفاده شود. جواب: از تخصص دوستان مصطفی الان در کجای ایران استفاده می شود؟ عزیزم این آقایان مردم ایران را دو ساعت تمام برای تعریف و تملق از خود و فحاشی به دولت گذشته پای تلویزیون جمع می کنند و حتی یه یک سوال واضح و روشن درباره حق مسلم این ملت از حق هیچ اعتنایی نمی کنند ، آنوقت شما از منشور "حقوق شهروندی" صحبت می کنید؟ حتما قرار است در این "حقوق" ، حق شهروندی برای آواز تکخوانی زن نامحرم ، حرکات موزون در کنسرت های ماه محرم و قلیان کشیدن محرم و نامحرم با یکدیگر و تبلیغ بهائیت در رسانا هایی قانونی مانند فیس بوک و تویتر در ایران قانونی شوند؟ آن کلیدی که آقای روحانی در انتخابات دایم سر دست بالا می گرفت خاطرتان هست؟ حالا فهمیدید با آن چه قفلی را می خواست بازکند؟ التماس دعا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس