در سال‌هاي اخير مناظره‌هاي تلويزيوني جايگاه قابل‌توجهي در رسانه ملي پيدا كرده است؛ هر چند هنوز آگاهي در اين رابطه كه چه مسائلي بايد به مناظره گذاشته شود و فاصله چه مسائلي بايد با اين عرصه حفظ شود به‌طور كامل وجود ندارد.

گروه سیاسی مشرق -روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


 حامیان روحاني در فراکسیون اعتدال مجلس متحد مي‌شوند؟

 آرمان امروز نوشت: مسعود پزشكيان، عثماني، مويد صدر، پيرموذن، پورفاطمي، مطهري، محجوب، تابش، تاجگردون و مهدي سنايي، همين 10نفر كه بعد از استعفاي مهدي سنايي، جمع كوچكشان كوچك‌تر هم شده است، اصلاح‌طلبان مجلس نهم هستند؛ البته با چند درجه تخفيف چراكه بعضي از اين افراد خود را اصلاح‌طلب نمي‌دانند و برخي اصلاح‌طلبان هم اين افراد را! با اين حال وقتي دولت روحاني آغاز به كار كرد، در مجلس آنقدرها هم تنها نبود. اكثريت وزيران روحاني توانستند از مجلس اصولگرا راي اعتماد بگيرند. حسن روحاني معتقد بود فرزند مجلس است و راه صحبت با نمايندگان را مي‌داند. نمايندگان نيز از حضور يك نماينده سابق در كسوت رياست‌جمهوري استقبال مي‌كردند. گرچه هم آيت‌ا... هاشمي و هم سيد‌محمد خاتمي، پيش از رياست‌جمهوري بر صندلي نمايندگي تكيه زده بودند و اين تنها محمود احمدي‌نژاد بود كه در انتخابات مجلس ششم شكست خورده بود.

در همان روز معرفي وزرا مشخص بود برخي نمايندگان از اين دولت راضي نيستند. افرادي كه تا چند روز قبل دوستان و نزديكانشان را در مديريت پست‌هاي حساس مملكت مي‌ديدند اكنون شاهد خروج آنها و جايگزين شدن مديراني از جنس اعتدال بودند. مشكل اما فقط اين نبود. مردان روحاني به صندلي رسيده و نرسيده گزارش مي‌دادند؛ گزارش‌هايي كه حاكي از فساد برخي مديران و برخي پرونده‌هاي مجهول در حوزه‌هاي تحت مديريتشان. با این گلايه‌ها بالاخره بابك زنجاني و فردي از نزديكان دولت دهم بازداشت و برخي نمايندگان ناراضي در مجلس بيشتر ناراضي شدند. هر چه وزيران بيشتر گفتند، رفت و آمدشان به مجلس بيشتر شد.

شنيده شد كه يك بار لاريجاني هم اين افراد را از اين رفتار حذر داشته و برخي ديگر از اصولگرايان همچون باهنر نيز تاكيد كردند اينان كه بر طبل سوال و احضار مي‌كوبند از جريان اصلي اصولگرايي نيستند. افرادي كه گرچه تعدادشان براي سوال و حتي استيضاح از وزيران كافي است اما اكثريت نيستند و هنوز مي‌ترسند تا وزيري را استيضاح كنند، گرچه دنبال فرصت براي اعمال نظرات خود در دولت مي‌گردند و با هر انتصابي و هر خبري، وزيري را به بهارستان مي‌كشانند.


اوین زندان است یا پاساژ علاءالدین؟!

وطن امروز نوشت: یک منبع آگاه با اشاره به موضوع بازرسی از بند 350 زندان اوین گفت: در بازرسی انجام شده تعداد زیادی سیمکارت تلفن‌همراه، USB، mp3، باتری و مموری موبایل و... کشف شد.
این در حالی روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی موضوع بازرسی از بند 350 زندان اوین را با حضور رئیس سازمان زندان‌ها بررسی کرد که نتیجه این نشست توانست به تکذیب شانتاژهای سازمان‌یافته رسانه‌ای و شفاف‌سازی ماهیت ماجرا کمک کند.
اما یک منبع آگاه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران زوایای دیگر این موضوع را تشریح کرد.
وی گفت: طبق آیین‌نامه زندان‌ها، بازرسی از زندان اوین به‌صورت مستمر و قانونی انجام می‌شود.
این منبع آگاه تاکید کرد: البته بازرسی از زندان اوین توسط نیروهای کادر سازمان زندان‌ها صورت می‌گیرد و بازدید اخیر نیز به همین منوال انجام شده است.
وی ادامه داد: در جریان بازرسی اخیر زندان اوین نیز صرفا افراد 2 اتاق ممانعت کرده و قصد داشتند به‌صورت حرفه‌ای در روند بازرسی اختلال ایجاد کنند به طوری که هدف آنها ایجاد درگیری بود که خوشبختانه با سعه‌صدر ماموران حاضر در بازرسی این اقدام پیش‌بینی شده آنها، ناکام ماند.
این منبع آگاه ادامه داد: این افراد از طریق تیزی ساخته‌شده از اجزای تختخواب‌ها بنا داشتند به ماموران حمله کنند تا آنها را وادار به واکنش کرده و اهداف خود را پیاده کنند اما این مساله نیز ناکام ماند.
وی مجددا تاکید کرد: این اتفاقات صرفا در 2 اتاق بوده و زندانیان این اتاق‌‌ها نیز از عناصر فتنه، نفاق و جواسیس محکوم شده بودند.
این منبع آگاه در ادامه به اشیای کشف‌شده بویژه از این اتاق‌ها اشاره کرد و گفت: در بازرسی انجام شده از این 2 اتاق تعداد زیادی سیمکارت تلفن همراه، USB، mp3، باتری، مموری، شارژر موبایل و... کشف شد.

 صدور اجازه بازدید نمایندگان از «اوین»

به گزارش روزنامه شرق، اتفاقات روز پنجشنبه «بند ۳۵۰» اوین هنوز واکنش‌هایی را دربر دارد. نمایندگان وارد گود شده‌اند و هرکدام به فراخور خود موضعی می‌گیرند. یکی پای درددل خانواده‌ها می‌نشیند و دیگری اساسا صحت‌وسقم حرف‌های خانواده‌ها و زندانیان را زیرسوال می‌برد، نماینده‌ای دیگر از لزوم بازدید از زندان و دیدن فیلم سخن می‌گوید و آن یکی معتقد است که تمام این برنامه‌ها از سوی رسانه‌های خارج از کشور ترتیب داده شده است.

روز پنجشنبه هفته گذشته برخی رسانه‌ها از ضرب‌وشتم زندانیان سیاسی- امنیتی زندان اوین حین بازرسی «بند ۳۵۰» این زندان خبر دادند که با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد. رییس سازمان زندان‌های کشور در همان روز این خبر را تکذیب کرد و تا امروز نیز بر گفته خود پافشاری کرده که به هیچ عنوان چنین اتفاق‌هایی در «بند ۳۵۰» اوین رخ نداده است. با این حال پیگیری خانواده‌های زندانیان و آنان به مجلس‌شورای‌اسلامی باعث برانگیختن حساسیت برخی از نمایندگان شد، به‌ویژه که ملاقات روز دوشنبه برخی از زندانیان هم همراه با حاشیه بود و آنان از صحت اخبار روز پنجشنبه خبر دادند. نمایندگان مجلس به ماجرا ورود پیدا کرده‌اند و روز گذشته این اخبار، واکنش برخی از آنان را به‌دنبال داشت. مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که روز شنبه با چهارنفر از خانواده‌های این زندانیان دیداری داشت، در گفت‌وگو با «شرق» از اقدام مهدی کوچک‌زاده، نماینده تهران گلایه می‌کند و ماجرای ملاقاتش با چهارنفر از خانواده‌ها را چنین توضیح می‌دهد: «با اصرار آقای تابش چهار خانواده به نمایندگی سایر خانواده‌های معترض، وارد مجلس شدند و تا پشت در کمیسیون آمدند اما بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، افراد نمی‌توانند وارد کمیسیون امنیت شوند به همین دلیل آقای بروجردی رییس کمیسیون به من گفتند که با آنها ملاقات کنم.»


ایرانی‌ها از روند مذاکرات ژنو ناراضی هستند

کیهان نوشت: یک روزنامه آمریکایی تاکید کرد اغلب مردم ایران از روند مذاکرات ژنو ناراضی هستند.لس‌آنجلس تایمز در گزارشی نوشت: بسیاری از مردم ایران از فقدان نتایج مطلوب در مذاکرات با 5+1 ناراضی هستند. ایرانی‌ها امیدوار بودند مذاکرات به لغو تحریم‌های اقتصادی منجر شود اما اکنون پیشرفت محسوسی مشاهده نمی‌کنند. «سمیه دانش» شهروند ایرانی گفت: «من فکر می‌کنم که مقامات ما وقت خود را تلف می‌کنند و امیدی به این مذاکرات نیست.» لس آنجلس تایمز در ادامه این گزارش تحلیلی خاطرنشان کرد: مقامات تندرو در ایران از مدتها قبل درباره مذاکرات هسته‌ای مظنون بوده‌اند اما در حال حاضر حتی در بین برخی از مقامات میانه‌رو نیز تردیدهایی درباره امتیاز دادن بیش از حد در مذاکرات به امید کاهش تحریم‌ها ایجاد شده است. بسیاری از ایرانی‌ها، برنامه هسته‌ای را مایه مباهات این کشور می‌دانند و چرخه کامل هسته‌ای را حق مسلم خود می‌شمارند.روزنامه آمریکایی همچنین نوشت: مقامات ایرانی تردید دارند که قدرت‌های غربی به چالش هسته‌ای بسنده کنند و پس از پایان آن سراغ موضوعات دیگری نظیر توان نظامی و موشکی ایران یا موضوع حقوق بشر نروند. از نگاه آنها قطعنامه پارلمان اروپا در این زمینه هشدار‌دهنده است.

گلايه هاي برخي مديران از مصوبه دولت سابق درباره کمک به نيازمندان

روزنامه خراسان نوشت: در حالي که بر اساس مصوبه 23 ارديبهشت ماه سال 91 دولت دهم مقرر شده بود افراد نيازمندي که از سوي نهاد رياست جمهوري به بانک ها معرفي مي شوند، از تسهيلات قرض الحسنه برخوردار شوند، هم اکنون برخي مديران دولتي با ارسال گزارش هايي به مسئولان ارشد اجرايي اعلام کرده اند که اين مصوبه به دليل مشخص نکردن منابع لازم تحميل بار مالي زائد بر دولت و تفاوت قائل شدن بين نيازمنداني که از سوي نهاد رياست جمهوري معرفي مي شوند و ساير افراد محروم، بايد تصحيح يا لغو شود.

 ارتباط وصیت ریچارد فرای و انصراف از یارانه!

ایران نوشت: شنیدیم که یکی از روزنامه‌های صبح کشور در سرمقاله خود علت ثبت نام مردم برای دریافت یارانه را ناشی از برخی انتصابات دولتی و مواضع روزنامه‌های حامی دولت درباره «ریچارد فرای» ارزیابی کرد. از زمان آغاز ثبت نام مجدد متقاضیان دریافت یارانه برخی رسانه‌ها در تلاشند میزان انصراف‌دهندگان از دریافت یارانه را به «آزمون محبوبیت روحانی» تعبیر کنند. در راستای این تحرکات بود که این روزنامه مدعی شد مردم به خاطر رویکرد روزنامه‌های حامی دولت در قبال موضوع ریچارد فرای به درخواست‌ها برای انصراف پاسخ مثبت ندادند. ریچارد فرای ایران‌شناس امریکایی است که وصیت کرده بود بعد از فوت در حاشیه زاینده رود دفن شود.

انتقال پرونده «کرم‌های» 4000 میلیاردی به تهران

روزنامه ایران نوشت: با خبر شدیم که پرونده 4000 میلیارد تومانی پروژه «ورمی کمپوست» به تهران منتقل شد. به گزارش خبرنگار حوزه قضایی ایران این پرونده به دلیل اختلاف نظر دادستان کرج و دادستان ملارد با دستور دادستان کل کشور، برای رسیدگی به تهران ارجاع شد. حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با اعلام این خبر تأکید کرد: «این پرونده در دادستانی تهران تحت رسیدگی است». ورمی کمپوست به تولید کود آلی از کرم‌های مخصوص گفته می‌شود. مسئول این پروژه تعهد داده بود در صورت تولید کود از سبد‌های کرمی که به مردم فروخته، آن را خریداری می‌کند که به این تعهد عمل نشد. متهمان این پرونده دو برادر و از اعضای هیأت مدیره شرکت «ورمی کمپوست» هستند که سال گذشته با شکایت 12 هزار مالباخته بازداشت شدند.


دولت روحانی چگونه بازی برده را باخت؟

به گزارش وطن امروز، اگرچه عموما اینگونه تصور می‌شود – و آمریکایی‌ها هم به این تصور دامن زده‌اند - که مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا عمدتا پس از روی کار آمدن حسن روحانی به طور جدی آغاز شده ولی دیپلمات‌ها می‌گویند این مذاکرات قبل از انتخابات و در دولت احمدی‌نژاد آغاز شده و به مراحل بسیار مهمی رسیده بود. علی‌اکبر صالحی رئیس فعلی سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه دولت محمود احمدی‌نژاد در گفت وگو با شبکه العالم برای نخستین بار جزئیاتی از این موضوع را بیان کرده است. صالحی گفته است: «مقام معظم رهبری در آن زمان فرمودند ‌برخی از مسؤولان دولت سابق، بر مذاکره دوجانبه با دولت آمریکا درباره مسأله هسته‌ای نظر داشتند. آن زمان که من در وزارت امور خارجه بودم (حدود 5/2 یا 3 سال پیش) موضوع را خدمت رهبری عرض کردم و گفتم، اجازه دهید، ما با آمریکایی‌ها راجع به موضوع هسته‌ای وارد مذاکره شویم. حضرت آقا فرمودند‌ به آمریکایی‌ها نمی‌شود اعتماد کرد و مصداق‌هایی‌ در این باره فرمودند؛ برای نمونه، در موضوع افغانستان‌، در موضوع عراق و اینکه آنها عهدشکنی و نقض پیمان می‌کنند و قابل اعتماد نیستند و حسن نیت ندارند. من خدمت ایشان عرض کردم، ‌اگر اجازه دهید، ما در موضوع هسته‌ای هم این را تجربه کنیم. ایشان فرمودند: اشکالی ندارد، بروید و این کار را انجام دهید، اما بدانید که این اتمام‌حجت خواهد بود. ما بهانه را از آنها خواهیم گرفت و به مردم خودمان اعلام خواهیم کرد که از هر فرصتی برای حل و فصل مسالمت‌‌آمیز این موضوع در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت استفاده می‌کنیم و بهانه را از آنها خواهیم گرفت که آنها با افکارعمومی بازی نکنند.

تقدير صاحب نظران از توجه دولت به بازسازي عتبات عاليات

خراسان نوشت: با توجه به الزام قانوني دولت براي کمک به ستاد بازسازي عتبات عاليات طبق بند 18 جدول شماره 19 قانون بودجه سال 92، تعدادي از صاحبنظران برجسته عرصه فرهنگي با ارسال نامه اي به مسئولان ارشد دولتي، از توجه ويژه دولت به بازسازي عتبات عاليات تقدير کرده و دستورات و مبالغ صادره توسط مديران مهم اجرايي براي کمک به اين موضوع را قابل توجه دانستند.

 چراغ سبز ضرغامي به منتقدان ژنو
 
آرمان نوشت: در سال‌هاي اخير مناظره‌هاي تلويزيوني جايگاه قابل‌توجهي در رسانه ملي پيدا كرده است؛ هر چند هنوز آگاهي در اين رابطه كه چه مسائلي بايد به مناظره گذاشته شود و فاصله چه مسائلي بايد با اين عرصه حفظ شود به‌طور كامل وجود ندارد. توافقنامه ژنو كه روز سوم آذرماه 92 طي ساعت‌ها گفت‌وگو ميان گروه مذاكره‌كننده ايران و 1+5 آن هم بعد از حدود 10 سال به سرانجام رسيد، مايه شادماني بسياري از مردم و البته بسياري از كارشناسان شد. اما در اين ميان منتقدانی هم بودند كه از ابتداي شروع كار دولت همواره سعي در تخريب مذاكره‌كنندگان داشتند و بعد از انعقاد اين توافقنامه به مخالفت‌هاي خود پايان ندادند و از هر تريبوني براي سر دادن ‌ساز انتقاداتشان استفاده ‌كردند. در اين راستا چند نفر از نمايندگان طي نامه‌اي خواستار حضور در برابر دوربين صداو سيما شدند تا درباره توافقنامه به بحث و مناظره بنشينند. رئيس صداوسيما در ابتدا پاسخي منفي به اين نامه داد و اشاره كرد با توجه به شرايط كنوني نقد توافقنامه را به صلاح مملكت نمي‌دانم. البته اين پاسخ منفي، با اصرار و پيگيري بيشتر نمايندگان در نهایت منجر به صدور مجوز از سوي ضرغامي شد. در هر صورت اينكه در وهله فعلی صحبت كردن درباره توافقنامه ژنو صحيح است يا خير؟ خود بحثي است جداگانه. البته در اين رابطه بسياري از كارشناسان نظر مساعدي نسبت به اين موضوع ندارند و به نوعي آن را افشاي مسائل مهم و محرمانه ملی مي‌دانند.


تقصیر را گردن همه انداختند جز خود دولت

روزنامه کیهان نوشت: برخی مقامات دولتی و حامیان رسانه‌ای آنها، به جای نقد خویش دیگران را مقصر ناکامی دولت در زمینه مجاب کردن مردم به انصراف از دریافت یارانه وانمود می‌کنند.مرور اظهارات برخی مقامات دولتی و رسانه‌های حامی طی چند روز اخیر که معلوم شده بیش از 90 درصد با توقع دولت برای انصراف از دریافت یارانه همراهی نکرده‌اند، موجبات تاسف مضاعف را فراهم می‌کند. این طیف ابتدا سعی کردند تقصیرها را به گردن دولت گذشته بیندازند و در رسانه‌های خود نوشتند که اگر مردم با دولت فعلی همراهی نکرده‌اند، معلول بی‌اعتمادی به دولت قبلی بوده است! این طیف سپس به صدا و سیما حمله کردند و رسانه ملی را مقصر دانستند. برخی از مهاجمان مدعی بودند صدا و سیما کم‌کاری کرده و خوب تبلیغ نکرده است اما برخی دیگر می‌گویند صدا و سیما مقصر ماجراست چون در تبلیغ و اطلاع‌رسانی زیاده‌روی کرد!

البته این قبیل مقصرتراشی‌ها، نشانه ابتذال در تحلیل و انگشت‌نما کردن خویش است چه اینکه قریب 10 ماه از انتخابات ریاست جمهوری و 7 ماه از تشکیل دولت جدید می‌گذرد و القای اینکه مردم نمی‌دانند دولت عوض شده، طنز خنکی از آب در می‌آید! در همین حال متولیان اصلی تبلیغات پرحجم در صدا و سیما نیز مسئولان ارشد و میانی دولت بوده‌اند که از مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهای مستقیم تا زیرنویس و آگهی و حتی محتوای سریال‌های تلویزیون- نظیر سریال پایتخت- حضور پررنگی داشته‌اند.

اما جالب‌تر از همه برگرداندن تدریجی فلش تخطئه به سمت خود مردم است. چنان که معاون اجرایی رئیس‌جمهور دیروز گفته است: آنچه از این ثبت‌نام [یارانه‌ها] تاکنون مشخص شده، نشانگر اطلاعات ناخوشایند در برخی زمینه‌هاست. بخش اندکی از مردم درآمد خود را بالای 2 میلیون و پانصد هزار اعلام کرده‌اند. آنچه که مردم در ثبت‌نام ابراز کردند حداقل دستمزدها بود و این نشان می‌دهد که مردم به سمت حداقل دستمزد پیش رفته‌اند. که اگر صد در صد درست باشد نامطلوب است و اگر واقعیت هم نداشته باشد به شکل دیگری نامطلوب است.محمد شریعتمداری در عین حال اذعان می‌کند که دولت همین روند ثبت‌نام را پیش‌بینی می‌کرد: میزان شرکت مردم در خصوص ثبت‌نام، متناسب با نظرسنجی‌ها بود. 91/2 درصد مردم در نظرسنجی رسما اعلام کرده بودند در مرحله دوم ثبت‌نام می‌کنند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محسن ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۲
    0 0
    شرمنده ولی باهنر اصولگرا نیست...نیست ....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس