*وطن امروز
خلف برداشت4 میلیارد دلاری
برداشت 1/4 میلیارد دلار از حساب صندوق توسعه ملی توسط دولت خلاف قانون تشخیص داده شد و دولت متخلف شناخته شد. غلامرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به تهیه گزارشی درباره برداشت 1/4 میلیارد دلاری دولت از حساب صندوق توسعه ملی در پایان سال 1392 در کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: برداشت 1/4 میلیارد دلاری از حساب صندوق توسعه ملی برخلاف مفاد بند 2-2 قانون بودجه سال 1392 کل کشور است و دولت در برداشت از این صندوق در انتهای سال گذشته تخلف قانونی انجام داده است. وی افزود: طبق بند 2-2 قانون بودجه سال 92 استفاده از ذخایر ارزی بانک مرکزی و منابع صندوق توسعه ملی به استثنای مجوزهای صادره این قانون برای تأمین نیازهای بودجه کل کشور به هر شکل ممنوع است. کاتب ادامه داد: این مبلغ (1/4 میلیارد دلار) مطالبه وزارت نفت از محل صادرات نفت بوده که عنوان میشود دولت این مبلغ را در پایان سال وصول کرده اما بعد از تبدیل ارز آن به ریال از طریق بانک مرکزی، این مبلغ را برای پروژههای عمرانی هزینه کرده که جمعاً بیش از 10 هزار میلیارد تومان است.
بزرگترین راهپیمایی جهان از مسیر نجف به کربلا رسماً آغاز شد
بزرگترین راهپیمایی جهان در عین سانسور رسانههای غربی از مسیر نجف به کربلا آغاز شد. به گزارش تسنیم، مراسم افتتاحیه راهپیمایی نجف اشرف به کربلای معلا با حضور علیرضا پناهیان و حسین یکتا، رئیس قرارگاه خاتمالاوصیا(عج) در میدان ثوره..العشرین نجف برگزار شد. در این مراسم که هزاران ایرانی نیز حضور داشتند، پناهیان راهپیمایی اربعین را نماد اقتدار اسلام و از مؤلفههای قدرت نرم جهان تشیع خواند و گفت: این اجتماع بزرگ جهانی آنقدر دشمن را به وحشت انداخته که رسانههای آنها مجبور به سانسور این حماسه جهانی شدهاند. پس از سخنرانی پناهیان و جمعی دیگر از سخنرانان، راهپیمایی میلیونی نجف به کربلا رسماً آغاز شد و صدها هزار ایرانی راهپیمایی حدوداً 90 کیلومتری خود را بهسمت حرم حضرت اباعبداللهالحسین آغاز کردند. قرار است مرتضی آقاتهرانی در ستون 285 و در موکب شبابالخمینی برای راهپیمایان سخنرانی کند. برخی رسانههای خارجی که اقدام به انعکاس این راهپیمایی میکنند، اذعان کردهاند این راهپیمایی بزرگترین راهپیمایی جهان است. سال گذشته نیز برخی رسانههای غربی تعداد راهپیمایان اربعین را بیش از 20 میلیون نفر توصیف کردند که بنا به مشاهدات عینی خبرنگار تسنیم، احتمالاً این رقم در سال جاری به بیش از 25 میلیون نفر خواهد رسید.
آیتالله العظمی مکارمشیرازی:دانشگاهها از سیاستزدگی پرهیز کنند
آیتالله العظمی مکارمشیرازی عصر دیروز در دیدار با رئیس جهاد دانشگاهی در مدرسه علمیه امام سجاد(ع) با اشاره به جایگاه علم در اسلام اظهار داشت: علم از اهمیت زیادی برخوردار است و دین اسلام بر یادگیری آن تاکید کرده است. به گزارش تسنیم، وی با اشاره به جامعه موردنظر اسلام عنوان کرد: دین اسلام جامعه سالم، پیشرفته و پیشرو میخواهد و جامعهای عقبافتاده مورد نظر اسلام نیست، برای پیشرفت یک جامعه اسلامی و عزتمند باید به پیشرفت رسید که نیاز آن یادگیری علم و دانش است. آیتالله مکارمشیرازی تصریح کرد: غربیها سعی میکنند افکار خود را به ملت ما تحمیل کنند و به دلیل پیشرفتهای علمی که به دست آوردهاند قصد دارند کشورهای دیگر هم مطیع آنها باشند. آیتالله مکارمشیرازی با تاکید بر عدم سیاستزدگی دانشگاهها خاطرنشان کرد: دانشگاههای کشور ما در حال حاضر سیاستزدهاند و شعارهایی که روز دانشجو توسط عدهای از دانشجویان سرداده شد شعارهای سیاسی بود و باید تلاش شود هدف و آرمان و شعارهای دانشجویان علمی باشد.
آن خنده و این خشم
مهدی محمدی: دقت در سیر برخورد دولت با منتقدانی که رئیسجمهور میگوید به آنها احترام هم میگذارد، روش بسیار مناسبی برای کشف فلسفه اخلاق دولت اعتدال است. پرسش از فلسفه اخلاق اعتدال، در واقع پرسش از این است که دولت اعتدال چه کارهایی را خوب میداند و چه کارهایی را بد و هر کدام را به چه دلیل؟
به لحاظ روانشناختی، در این یک سال و نیم، موتور محرکه قضاوتهای ارزشی دولت درباره منتقدان، نشأت گرفته از 2 عامل روانشناختی بوده است؛ ترس و تکبر.
در موارد متعدد واکنشهای دولت به منتقدان بیش از آنکه مبتنی بر آن اعتماد به نفسی باشد که سعی میکنند بگویند داریم، در ترسی ریشه دارد که تلاش میکنند پنهانش کنند. وقتی مقام بلندپایه دولتی که میگوید متخصص امنیت ملی است، بیآنکه لازم بداند کوچکترین سند و مدرکی ارائه کند، آبروی سلمان و ابوذرهای کشور را به حراج میگذارد و برای نیشخند چند جوانک که بسا به او رای ندادهاند و نخواهند هم داد، نسبت به فاسد شدن آنها هشدار میدهد، منطقی این است که فکر کنیم حقیقتی هست که بناست پنهان نگه داشته شود. چیزی مثلا از این قبیل که برنامهای در پیش است که نگرانند سلمان و ابوذرها مقابل آن بایستند، نقشهای که میترسند بر آب شود یا بده بستانی که نگران افشای آن هستند.
در مواردی نیز، هدف، دیده نشدن برخی چیزهای مهم و نشاندن مسائلی دیگر به جای آنهاست. فیالمثل مردم نباید ببینند و نباید مطلع شوند در حالی که نان سفرهشان 40 درصد گران شده، بودجه نهاد ریاست جمهوری را 2 برابر کردهاند، یا نباید بدانند در فلان سفر خارجی یا حتی استانی چه میزان هزینه تشریفات و قوم و خویش و اهل و عیال میشود، یا نباید بدانند فلان دیپلمات موقع انجام وظیفهاش در کاخی مقیم میشود که آمریکاییها هم حاضر به اقامت در آن نیستند، یا نباید خبردار شوند حقوق ماهانه فلان مقامات محترم از درآمد ۲ سال آنها بیشتر است؛ بنابراین چاره متهم کردن کسانی به تجمیع فسادآور قدرت و ثروت است که همین حالا به نیروهایشان قبل از هر چیز احکام ارث و وصیت را آموزش میدهند، چون معلوم نیست این سفری که میروند، سفر آخر نباشد.
منشأ همه اینها ترس است. این موضوع را بهتر از هر جای دیگر در پرونده هستهای میتوان دید. مقابل دشمن که نشستهاند، چنان شاد و نغمه خوانند که خانم مذاکرهکننده آمریکایی میگوید از احوال خانواده یکدیگر هم خبر دارند. در مقابل منتقدان داخلی اما صدای لرزان مرد دلاوری است که میگویند در حال خلق یک معجزه مذاکراتی است و دستهای لرزانش، وقتی بیهدف در هوا میچرخند، همراه است با خشمی بیمهار، فقط برای حمله کردن به مشتی جوان «تازه به دوران رسیده» که چند کلمهای در نقد حضرت ایشان نوشتهاند یا خبر رسیده که قصد داشتهاند بنویسند. چه چیز منشأ آن خنده و این خشم است؟ چه چیز باعث میشود مقابل اجنبی دیپلمات باشند و مقابل منتقد داخلی همچون پاسبانها رفتار کنند؟ چرا کار آنها را میشود توجیه کرد ولی منتقدان لزوما باید به خاک سیاه نشانده شوند؟ چرا با آنها میتوان نرم و ملایم سخن گفت ولی روزنامهنویس یک لاقبای داخلی باید حتما ناسزا بشنود و لیچار ببیند؟ چرا تحقیر وزیر آمریکایی که تیم مذاکرهکننده را رها میکند و به خرید میرود معفو است ولی تیتر روزنامهای که تاکنون هرگز حتی به یکی از استدلالهایش پاسخ ندادهاند، مردان دلاور را همچون اسپند نشسته بر آتش میکند؟ آیا حق نداریم فکر کنیم چیزهایی هست که ما نمیدانیم و ترس از آشکار شدن آنها منشأ این توفانهای تشویش فکری و کلامی است؟
بخش دیگری از رفتار دولت - آنجا که ظاهرا نمیترسد - البته ناشی از غرور و تکبری بیمثالاست.
مشاور آقای رئیسجمهور اخیرا در مقالهای که هدف از آن شمردن ویژگیهای یک جامعه توسعهیافته است، نوشته: از جمله مشخصات چنین جامعهای این است که کشور دانمارک از مردم آن ویزا نخواهد. پیش از این، همین حضرت آقا فرموده بودند رانندههای تاکسی حق ندارند درباره مسائل هستهای نظر بدهند. جای دیگر، آن یکی مشاور آقای رئیس گفته بودند حتی حد نمایندگان مجلس هم نیست که درباره موضوعی مانند مساله هستهای نظری بدهند یا تصمیم بگیرند. پیشتر از همه اینها، گفته شده بود بهتر است منتقدان اساسا حرف نزنند و یکسره راهی جهنم شوند.گویندگان این سخنان ظاهرا درباره خود و منتقدانشان یک جمعبندی قطعی دارند و آن هم این است که ما از سر ملت هم زیادیم، اگر فهم و شعوری هست همان است که ما داریم، اگر حرف حسابی باید زده شود، خودمان شخصا میزنیم، بنابراین آنچه از ناحیه غیر ما صادر میشود یکسره بیسوادی است و نادانی و اساسا وقتی ما هستیم چه معنا دارد دیگران هم بخواهند نفس بکشند و البته اینها همه در حالی است که به منتقدانی که به جهنم اعزام شدهاند احترام میگذاریم! نگاه از بالا به پایین، خود را مظهر خرد و دیگران را به حقارت نگریستن، عدم تعهد به واقعیت و اسیر شدن در «سندروم میکروفن» -که رئیس پیشین هم گرفتارش بود- ، نگاه اشرافی به جامعه، لاقیدی در اتهامزنی، تفکیک دوست از دشمن و گرفتن جانب دشمن و پریدن از روی موضوع اصلی که «درد نان» مردم است، بخشی هم ناشی از این است که کسانی در دولت تصور میکنند جامعه اساسا در موقعیتی نیست که بخواهد آنها را مخاطب استدلال یا انتقادی قرار بدهد. دوستان دولت، خوب است وقتی افقهای دور را میبینند، به پشت سر خود هم نظری بیندازند. تاریخ این کشور مملو از کسانی است که تصور میکردند ملک و ملت یکسره منتدار آنهاست ولی حالا همین تازه به دوران رسیدهها، شاید حتی نام آنها را هم به یاد نیاورند.
*کیهان
محمدرضا عارف در اظهارنظری تناقضآلود مدعی شد موضعش درباره سران فتنه همان نظر رهبری است و بنابراین سران فتنه بیگناه و خدمتگزار هستند!!دفتر محمدرضا عارف ضمن انتشار توضیحی درباره سخنان وی در دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: «به اعتقاد دکتر عارف بهترین موضع در مورد معرفی سران فتنه را مقام معظم رهبری در دیدار با مردم عزیز قم در دیماه 89 اتخاذ نمودهاند که سران فتنه را آمریکا و انگلیس دانستند. بنابراین هرگونه اتهامزنی به هر فرد به خصوص عزیزان در حصر و سایر عزیزانی که عمری در خدمت نظام و مردم و کشور بودهاند بدون حکم دادگاهی صالحه که در آن تمام جوانب مختلف وقایع انتخابات 88 و کلیه عوامل و افراد دخیل در این رخداد چه پیش از برگزاری انتخابات و چه بعد از برگزاری انتخابات که با سخنرانیها و رفتارهای مغایر اخلاق و عقلانیت موجبات چنین فتنه و مشکلاتی برای کشور را ایجاد کردند، کاملا بر خلاف اصول اسلامی، اخلاقی، قانونی و مواضع خردمندانه مقام معظم رهبری است.»
این اظهارات تحریفآلود در حالی است که رهبر معظم انقلاب بارها به خیانت و جرم بزرگ فتنهگران اشاره داشته و خطاب به علی مطهری نیز فرموده بودند اگر افرادی که در حصر هستند محاکمه شوند شما راضی نخواهید شد و اگر زمان حضرت امام این جرم را مرتکب میشدند برخورد به مراتب شدیدتری با آنها میشد.رهبر معظم انقلاب ضمن اینکه به سران فتنه فرصت جبران و اصلاح مسیر دادند، اظهارات صریحی درباره آن خیانت بزرگ داشتند از جمله؛
- «یک عدهای قانونشکنی کردند، ایجاد اغتشاش کردند، مردم را به ایستادگی در مقابل نظام تا آنجایی که میتوانستند، تشویق کردند- حالا تیغشان نبرید؛ آن کاری که میخواستند نشد، او بحث دیگری است؛ آنها تلاش خودشان را کردند- زبان دشمنان انقلاب را و دشمنان اسلام را دراز کردند، جرأت به آنها دادند؛ کاری کردند که دشمنان امام- آن کسانی که بغض امام را در دل داشتند- جرأت پیدا کنند بیایند توی دانشگاه، به عکس امام اهانت بکنند؛ کاری کردند که دشمن مأیوس و نومید، جان بگیرد، تشویق بشود... آن قانونشکنیشان، آن اغتشاشجوییشان- تشویقشان به اغتشاش و کشاندن مردم به عرصه اغتشاشگری- این هم نتایجش. این خطاها اتفاق میافتد، عمل خلاف انجام میگیرد، کار غلط انجام میگیرد، بعد برای اینکه این کار غلط، غلط بودنش پنهان بشود، اطراف او فلسفه درست میشود! فلسفه میبافند؛ استدلال برایش درست میکنند... خب، اینها ایجاد فتنه میکند؛ یعنی فضا را فضای غبارآلود میکند. شعار طرفداری از قانون میدهند، عمل صریحاً برخلاف قانون انجام میدهند. شعار طرفداری از امام میدهند، بعد کاری میکنند که در عرصه طرفداران آنها، یک چنین گناه بزرگی انجام بگیرد».
-«گناه بزرگ این بود که رأی مردم را نفی کردند».
- «آن کسانی که در مقابل عظمت ملت ایران، در مقابل کار بزرگ ملت ایران در انتخابات ایستادند، آنها بخشی از ملت نیستند؛ افرادی هستند یا ضد انقلاب صریح، یا کسانی که بر اثر جهالت خود، بر اثر لجاجت خود، کار ضد انقلاب را میکنند؛ ربطی به توده مردم ندارند».
- «کسانی که فتنه سال 88 را شروع کردند- حالا یا خودشان طراحی کرده بودند، یا دیگران طراحی کرده بودند... به کار کشور ضربه سختی زدند. اگر این فتنه نبود، بلاشک کارهای گوناگون کشور بهتر پیش میرفت. اینها دشمنان را امیدوار کردند و روحیه دادند به کسانی که علیه نظام اسلامی جبههبندی کردهاند و یک جبههای تشکیل دادهاند».
- «گناه بزرگ فتنهگران امیدوارکردن دشمن بود».
- «گناه بزرگ فتنهگران قابل اغماض نیست».
- «کسانی در سال 88 در راههای غیر قانونی وارد شدند، کشور را دچار هزینه کردند برای مردم اسباب زحمت درست کردند، برای خودشان هم اسباب بدبختی و سرشکستگی در زمین و در ملأ اعلی شدند».
- «وقتی در یک کشور فتنهگرانی پیدا میشوند که برای جاهطلبی خودشان، برای دست یافتن به قدرت، برای رسیدن به اهدافی که به صورت آرزو در وجود خودشان متراکم و انباشته کردند، حاضر میشوند به مصلحت یک کشور، به حقانیت یک راه پشت کنند و لگد بزنند؛ کاری میکنند که سردمداران غربی و دشمنان درجه یک ملت ایران به هیجان میآیند و سر شوق میآیند و از آنها حمایت میکنند».
- «فتنهگران به قانون و به کشور لگد زدند... کشور را در لبه پرتگاه قرار دادند».
- «آن مسئله اصلی این است که یک جماعتی در مقابل جریان قانونی کشور، به شکل غیرقانونی و به شکل غیرنجیبانه ایستادگی کردند و به کشور لطمه و ضربه وارد کردند؛ این را چرا فراموش میکنید؟... در این قضایا، مسئله اصلی گم نشود. در انتخابات سال 88، آن کسانی که فکر میکردند در انتخابات تقلب شده، چرا برای مواجهه با تقلب، اردوکشی خیابانی کردند؟ چرا این را جواب نمیدهند؟ صد بار ما سوال کردیم؛ نه در مجامع عمومی، نه خیر، به شکلی که قابل جواب دادن بوده؛ اما جواب ندارند. خب، چرا عذرخواهی نمیکنند؟ در جلسات خصوصی میگویند ما اعتراف میکنیم که تقلب اتفاق نیفتاده بود. خب، اگر تقلب اتفاق نیفتاده بود، چرا کشور را دچار این ضایعات کردید؟چرا برای کشور هزینه درست کردید؟ اگر خدای متعال به این ملت کمک نمیکرد، گروههای مردم به جان هم میافتادند، میدانید چه اتفاقی میافتاد؟ میبینید امروز در کشورهای منطقه، آنجاهایی که گروههای مردم مقابل هم قرار میگیرند، چه اتفاقی دارد میافتد؟ کشور را لب یک چنین پرتگاهی بردند؛ خداوند نگذاشت، ملت هم بصیرت به خرج دادند. در قضایای سال 88، این مسئله اصلی است؛ این را چرا فراموش میکنید؟».
اصغرزاده: خواستند ما را نجس کنند اصلاحطلبان اهل اعتراض خیابانی نیستند
دبیرکل سابق حزب همبستگی میگوید جنبش سبز از اصلاحطلبان تا طرفداران گروهکهای خارج کشور و برانداز را شامل میشود و اصلاحطلبان باید این مسئله را حل کنند.ابراهیم اصغرزاده در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: اصلاحطلبان باید مسئله جنبش سبز را در درون خود حل کنند.اصلاحطلبان برای سامان یافتن نمیتوانند چهار طیف باشند و در این میان هم افرادی فریاد بزنند که ما پست دولتی میخواهیم.عضو شورای شهر اول (منحله) تهران مدعی شد: تمام تلاش خاتمی این بود که این افراد به خصوص جوانان جنبش سبزی به سمت خروج از حاکمیت نروند چرا که این مسئله خواست جریان تمامیتخواهی است که در تمامی این سالها به دنبال تشریح گفتمان اصلاحطلبی بوده است. جنبش سبز طیف گستردهای است از طرفداران آقای خاتمی، موسوی و کروبی در داخل تا طرفداران گروهکهای خارج و کسانی که توسط نیروهای برانداز در خارج هدایت میشدند. البته این طیف از جنبش سبز بسیار کم جمعیت است اما متاسفانه جریان راست تندرو آمد و این طیف از جنبش سبز را بزرگنمایی کرد و برای اینکه اصلاحطلبان را منفور کند در تریبونهای خود مدام این مسئله را سر داد که آخر اصلاحطلبی براندازی است. این جریان برای زدن تیر خلاص بر پیکره اصلاحطلبان مدام از تریبونهای خود فریاد زدند که همه اصلاحطلبی همین طیف اندک جنبش سبز خارجنشین برانداز است و از سوی دیگر به اصلاحطلبان هم اجازه مرزبندی ندادند تا مشخص شود که اصلاحطلبان همچون اصولگرایان از طیفها و گروهها و مطالبات مختلفی تشکیل شده است. البته آنها میدانستند که نباید به اصلاحطلبان اجازه این مرزبندی را ندهند که اگر میدادند دیگر فرصتی برای نجس کردن اصلاحطلبان برایشان پیش نمیآمد.
وی برخلاف واقعیتهای موجود مدعی شد: اگر همین الان از اکثریت اصلاحطلبان و حتی آقایان موسوی و کروبی سوال کنید، بیدرنگ قانون اساسی را هنوز مفید میدانند. اگر هم معتقد باشند که بخشی از قانوناساسی باید تغییر کند معتقد نیستند که از طریق خیابان یا جنبشهای اعتراضی باید این تغییر انجام شود.برخلاف این ادعا افراطیون مدعی اصلاحات که اتفاقا مرکزیت این طیف را در حزب مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب، مجمع روحانیون و... داشتند، آشوب خیابانی راه انداختند و مقابل جمهوریت و رای مردم که رکن قانون اساسی است ایستادند و به مکانیزمهای قانون اساسی تن ندادند. آنها با وجود مشاهده میدانداری گروهکهای ضد انقلاب - از نهضت آزادی تا منافقین و سلطنتطلبها و... - در طول 8 ماهه فتنه و آشوب، نه تنها حاضر به مرزبندی با جریان برانداز نشدند بلکه خود در ایجاد فضا برای آشوبافکنی پیشقدم شدند و گروهکها پشت سر آنها به میدان آمدند.
جریان نفاق جدید مرزبندی نکرد چون در جلسات و قرار و مدارهای مختلف به ائتلاف کامل با گروهکهای ضد انقلاب رسیده بود که جلسات مشترک با گروهک نهضت آزادی و ملی - مذهبی در داخل و مشابه آن با گروهکهای دیگر در خارج کشور توسط عناصری نظیر امیر ارجمند، مزروعی، موسوی خوئينی، سازگارا، کدیور، سروش، حقیقتجو، محمدعلی توفیقی و... سندی بر این ادعاست. بدتر و رسواتر از همه این که خاتمی در جلسات محفلی و داخلی اعتراف کرده باور ندارد در انتخابات سال 88 تقلب صورت گرفته باشد و بر این اساس، موجودیت اصلاح طلبان و ادعای اصلاحطلبان با رفتار خیانتآمیزی که مرکزیت آنها در فتنه 88 مرتکب شد، زیر علامت سوال است. این گروه با جماعت بی سروپایی هم سفره شدند که صراحتا روی جمهوری اسلامی خط کشیده بودند و علیه ولایتفقیه و جمهوری اسلامی فحاشی میکردند. بنابراین سوال این است که آیا میشود نان جمهوری اسلامی را خورد و مدعی طرفداری از نظام بود اما با دشمنان خونی آن در یک جبهه ایستاد؟! چرا آنها حاضر -بلکه قادر - نیستند با ضد انقلاب مرزبندی کنند؟ جز این است که فاقد اختیار خود و گروگان هستند؟!
مشاور ظریف: خوشبینی به مذاکرات هستهای واقعی نیست
مشاور وزیر خارجه گفت؛ اگر خوشبینی به مذاکرات هستهای واقعی بود باید طرفین در وین 8 به توافق نهایی دست پیدا میکردند.علی خرم در گفتوگو با فرارو از خوشبینی نمایشی خبر داد و درباره ابراز خوشبینی فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس و جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا نسبت به احتمال دستیابی به توافق جامع و نهایی هستهای با ایران گفت: به عقیده من این ابراز خوشبینیهای مقامات غربی نمایشی و غیر واقعی است و بیشتر با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی به منظور بهرهبرداریها در آینده و در صورت عدم دستیابی دو طرف به توافق جامع است.وی افزود: اگر خوشبینی وجود داشته باشد و اگر این خوشبینی واقعی باشد دو طرف بر پایه همین خوشبینی باید در وین 8 به توافق جامع و نهایی دست پیدا میکردند و نیاز به تمدید مذاکرات نبود.
خرم ادامه داد: شکاف میان ایران و گروه 5+1 برای رسیدن به توافق جامع و نهایی هنوز عمیق و پرنشدنی است. اختلافات اصلی که مانع از دستیابی به توافق جامع و نهایی پیش از پایان ضربالاجل تعیین شده یعنی سوم آذر شده بود هنوز پابرجا است و راه حلهای ارایه شده نتوانسته است دیدگاههای دو طرف را به یکدیگر نزدیک کند.وی تصریح کرد: بر این اساس ابراز خوشبینی مقامات غربی برای رسیدن به توافق هستهای با ایران غیر واقعی و نمایشی است و به منظور بهرهبرداری در آینده در صورت عدم دستیابی به توافق با ایران است تا توپ عدم توافق را به زمین ایران بفرستند و ایران را مسئول شکست مذاکرات معرفی کنند.خرم در ادامه گفت: در نهایت ممکن است که مذاکرات هستهای قفل شود، چرا که در مذاکرات وین 8 یکی از چالشهای اصلی دو طرف برای رسیدن به توافق، ناتوانی جان کری وزیر خارجه آمریکا در دادن تعهد به ایران درباره متقاعد کردن کنگره توسط دولت در صورت رسیدن به توافق جامع بود.
وی افزود: در مقابل هم تاکنون جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که زیر بار حرف زور نمیرود و حاضر نیست امتیازاتی فراتر از مابهازایی که طرف مقابل میدهد، بدهد.هشدار بجای مشاور وزیر خارجه درباره خوشبینی نمایشی در حالی است که برخی محافل داخلی و از جمله برخی سیاستمداران حامی دولت از تابستان سال گذشته ادعا میکردند 3 تا 6 ماهه میتوان با آمریکا بر سر رفع تحریم به توافق رسید.
گاردین: فقط سلیمانی میتواند داعش را شکست دهد
یک روزنامه انگلیسی تأکید کرد، سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس تنها کسی است که میتواند داعش را شکست دهد.به گزارش شبکه العالم، روزنامه «گاردین» در گزارشی نوشت؛ هنگامی که در ژوئیه گذشته ارتش عراق از مقابل داعش گریخت، این ژنرال ایرانی در صحنه حضور یافت و چند ساعت پس از سیطره داعش بر موصل، سلیمانی در بغداد بود و از آن زمان عملیات دفاع از بغداد را هماهنگی و نیروها را بسیج میکند.گاردین تأکید کرد: وی همچنین وقتی داعش اربیل را تهدید کرد به کردستان عراق در شمال این کشور رفت. فرمانده سپاه قدس در اقصی نقاط عراق مورد ستایش و قدردانی قرار گرفت به ویژه از سوی شیعیان؛ چرا که او تنها کسی است که میتواند داعش را متوقف کند.
*خراسان
بر اساس پيشنهاد وزيران عضو کميسيون لوايح که طي روزهاي اخير با تاييد حجت الاسلام روحاني رئيس جمهور به استناد ماده 69 قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت ابلاغ شده، مقرر شده است حق بهره برداري از 24 هزار متر مربع از اراضي دولتي واقع در شمال کشور جهت احداث ندامتگاه به سازمان زندانها و اقدامات تأميني و تربيتي کشور واگذار شود و تاکيد شده است هرگونه تغيير بهره بردار و واگذاري اين اراضي منوط به تصويب هيئت وزيران خواهد بود.
بر اساس گزارش يک نهاد مسئول به مديران ارشد اجرايي که منجر به تقدير از يکي از وزراي اقتصادي دولت شده است، اين وزير علي رغم تاکيدات و پيگيري هاي برخي مديران و مسئولان جهت صدور تعدادي مجوز خاص براي رفع مشکل برخي واحدهاي توليدي با کمک اقلام خارجي، از اين موضوع اجتناب و تاکيد کرده است که نيازهاي مذکور قابل رفع توسط توليدکنندگان ايراني بوده و هيچ نيازي به واردات اين اقلام و خروج ارز از کشور نيست.
*ایران
تشویق روحانی، خاتمی و سلیمانی در دانشگاه
حضور «حسن روحانی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران با حاشیههایی همراه بود. در این برنامه کلیپی از چهرههای سیاسی مؤثر در 35 سال گذشته پخش شد. به گزارش «ایران» نکته قابل توجه تشویق و ابراز احساسات دانشجویان هنگام پخش تصویر سید محمد خاتمی و سردار قاسم سلیمانی در این نماهنگ بود. دانشجویان همچنین تشویق گرمی را برای حسن روحانی به عمل آوردند.
جزئیات بیشتر از فساد 12 هزار میلیاردی
سایت تابناک جزئیات بیشتری از فساد 12 هزار میلیاردی که اخیراً کشف شده را افشا کرد. بنا بر این گزارش دو بانک و یک مؤسسه و یکی از ایرلاینهای بزرگ کشور، درگیر فساد 12 هزار میلیارد تومانی جدید در نظام بانکی هستند. گفته میشود متخلفان تحت ضمانتنامهها و چکهای جعلی کلاهبرداری میکردند و تسهیلات کلان میگرفتند. تابناک ادامه داد: این فساد در برخی شعب بانک «ت» در استان کرمان رخ داده. بنابراین گزارش یکی از مراجع امنیتی پس از اطلاع از این موضوع، جزئیات آن را در نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس اعلام کرده است. گفته میشود متهم ردیف اول این پرونده، دارای سابقه بوده و پیش از این، تخلفاتی در یکی از بزرگترین بانکهای کشور داشته است.
فرار به جلو ارگان پایداریها در اختلاس تازه
یک سایت ارگان جبهه پایداری در اقدامی قابل تأمل تلاش کرد فساد 12 هزار میلیاردی را به دولت جدید نسبت دهد. این سایت در خبری با عنوان «رونمایی از فساد 12 هزار میلیاردی، تنها یک و نیم سال پس از استقرار دولت یازدهم» سعی کرد این فساد را به دولت جدید نسبت دهد. به گزارش «ایران»این در حالی است که «ولیالله سیف» رئیس کل بانک مرکزی در برنامه «نگاه یک» شنبه شب شبکه اول سیما اعلام کرد که فساد 12 هزار میلیاردتومانی یکی از بانکهای کشور طی سالهای 1385 تا 1391 رخ داده ولی کشف آن در سال گذشته بوده است
شبکههای اجتماعی مانند آب ویروس دارند
امام جمعه مشهد با بیان اینکه شبکههای اجتماعی مانند آب ویروس دارند، گفت: شبکههای اجتماعی باید برای حذف محتوای فسق و فجور، فیلتر شوند. به گزارش ایرنا، آیتالله «سیداحمد علم الهدی» به مناسبت روز دانشجو و در دیدار با دانشجویان دانشگاههای مشهد این سخن را بیان کرد و افزود: این حرف من درباره شبکههای اجتماعی است، این حرف را میزنم و با هر کارشناس ارتباطات هم که لازم باشد سر هر میزی صحبت خواهم کرد.
تخلف بزرگ در واردات مرغ منجمد
روز گذشته در کمیته اقتصادی کمیسیون اصل نود مجلس یکی دیگر از تخلفات انجام شده در دولت قبل محرز شد. داوود محمدی دبیر کمیته اقتصادی کمیسیون اصل نود در گفتوگو با خبرنگار «ایران» گفت که در جلسه روز گذشته این کمیته که با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد، گزارش واصله به مجلس در خصوص واردات گوشت مرغ منجمد در نیمه دوم سال 1391 با نرخ ارز مرجع و با هدف مقابله با تحریمها و ممانعت از افزایش قیمت گوشت مرغ در مقطع یاد شده، مورد بررسی قرار گرفت. به گفته نماینده قزوین در مجلس بررسیها حکایت از آن داشت که 765 تن از مرغهای وارداتی در قالب 35 کانتینر حسب نظر سازمان دامپزشکی فاسد بوده و لذا با حکم قضایی معدوم شده است. علاوه بر این 684 تن کسری مرغ وارداتی از میزان قرارداد منعقده نیز محرز شده است.
*قدس
ورشکستگی پنهان بانکهای کشور
فارس: اکبر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور گفت: نباید از روحانی انتظار معجزه داشته باشیم، سادهانگاری است اگر فکر کنیم روحانی میتواند با یک تصمیم به هشت سال بینظمی پایان دهد. ترکان با اشاره به ورشکستگی بانکها در پاسخ به این پرسش که شما چطور میگویید، بانکها در شرایط فعلی ورشکستهاند، در حالی که هیچ بانکی این مطلب را اعلام نمیکند، خاطرنشان کرد: بسیاری از بانکهای فعال امروز ورشکستهاند، ولی این ورشکستگی پنهان است.
جاسوسی آمریکا ازمخابرات ایران
جهان: نقشه افشا شده از سوی ادوارد اسنودن نشان میدهد که جاسوسان کاخ سفید توانایی جاسوسی کامل و یا نزدیک به کامل را از شبکه های مخابراتی و تلفن همراه اکثر کشورهای جهان را دارد. این رقم در مورد ایران ۷۵ درصد اعلام شده است.
علت پرداخت یارانه به ثروتمندان
قدس آنلاین: محمدحسن قدیری ابیانه کارشناس مسایل استراتژیک، خواستار اهتمام دولت در مبارزه با فساد شد و گفت: باید پرداخت یارانه مستقیم و غیرمستقیم به ثروتمندان متوقف شود، زیرا این کار فسادآفرین است و با هدف انتخاباتی انجام میگیرد.
نارضایتی 70درصد مردم
مهر: سید ناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی گفت: قوت غالب بسیاری از مردم نان است و افزایش قیمت نان 70 درصد مردم را تحت فشار و مشکلات معیشتی قرار میدهد.
خوردن پول مالباختگان یک شرکت
خانه ملت: جمعی از مالباختگان شرکت دیار خودرو مشهد برای رسیدگی به مطالبات خود دیروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
بر اساس اظهارات یکی از تجمع کنندگان، نمایندگی شرکت دیارخودرو در مشهد اقدام به ثبت نام 400 نفر از متقاضیان کرده و تمام یا بخشی از پول را نیز دریافت کرده است، اما اکنون دفتر نمایندگی تعطیل و مسؤولان آن رفته اند.
درخواست عشایر سنی عراق از ایران
عصر ایران: هیأتی از عشایر عرب سنی عراق در تلاش برای دریافت کمک تسلیحاتی از ایران، به تهران سفر می کنند. این هیأت به ریاست شیخ حمید الهایس متشکل از سران عشایر استان الانبار عراق در چند روز آینده به ایران سفر می کند.
ادامه قلع و قمع درختان بلوط!
مهر: یورش مجددبه منطقه حفاظت شده دناوقطع تعداد زیادی از درختان بلوط درحالی پس از پنج سال براثر مماشات سازمان محیط زیست دوباره آغاز شده که وزارت نفت در دوره قبل به خاطر این اقدام یک میلیاردتومان جریمه شد.
اعلام جزییاتی از فیلترینگ هوشمند
قدس آنلاین: محمود خسروی مدیرعامل شرکت زیرساخت گفت: فیلترینگ هوشمند شبیه parental control (فیلترینگ خانگی) خواهد بود که سطحی از دسترسی را متناسب با شرایط و هویت کاربر فراهم میکند و به جای اعمال در گتوی بینالملل در لایه دسترسی قرار میگیرد.
کماندوهای«نوهد»درراه خلیج عدن
فارس: تعدادی از تکاوران تیپ ۶۵ نوهد (نیروهای ویژه هوابُرد) قرار است برای حضور در مأموریتهای حفاظت از کشتیهای تجاری ایران به آبهای آزاد و خلیج عدن اعزام شوند.
خرید همه نسخههای کتاب «همت»
فرارو: سردار گلعلی بابایی رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با ارایه توضیحاتی درباره حواشی انتشار و توقیف کتاب «همت» گفت: برای جلوگیری از ضرر ناشر و عدم جمع آوری کتاب، تمام نسخه های این کتاب توسط سپاه خریداری شده است.وی در پاسخ به پرسشی درباره کتاب «همت» گفت: وقتی این کتاب منتشر شد و متوجه نقایص آن شدیم، در همان فروردین ماه در نامهای، اشکالات آن را به وزارت ارشاد اعلام کردیم و وزیر ارشاد هم بلافاصله دستور توقف انتشار کتاب و جلوگیری از توزیع آن در نمایشگاه کتاب را صادر کرد.
باران های بیماری زا
ایرنا: اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون و کارگروه گرد و غبار، در محل استانداری خوزستان گفت: به دنبال بارندگی های پاییزی، آمار بیماران بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای خوزستان، بویژه اهواز و دشت آزادگان نسبت به بیماران بستری شده این بخش در پاییز پارسال بشدت افزایش یافته است. دکتر ایدنی گفت: بحران بیماری تنفسی همزمان با بارانهای آلوده، پارسال مسؤولان را متوجه آلودگی هوای خوزستان، بویژه شهر اهواز کرد.
اظهارات کویتیپور درباره خوانندگیاش
ایسنا: غلام کویتیپور، مداح قدیمی که قرار است بزودی اولین کنسرت خود را برگزار کند، گفت: به خدا خودم را یک خواننده ارزشی نمیدانم، من یک خواننده ایرانی هستم که البته یک رگم هم عرب محسوب میشود، اما عاشقانه و با احترام به آب و خاکم، برای دلهای مردم میخوانم. کنسرت کویتیپور 26 و 27 آذر ماه در تالار وزارت کشور برگزار میشود.
آموزش و پرورش: استخدام نداریم
واحد مرکزی خبر: علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، در حاشیه بازدید از کتابخانه ملی گفت: فعلاً در وزارت آموزش و پرورش استخدام نداریم. وی درباره تعیین تکلیف آزمون استخدام مربیان پیش دبستانی و همچنین افزایش۲۰ درصد فوق العاده شغل معلمان مقطع ابتدایی گفت: پیگیری ها ادامه دارد و هر وقت به نتیجه برسیم، اعلام می کنیم.