عبدالرضا کاهانی هم در این دوره «استراحت مطلق» را ارائه کرده بود اما ظاهرا به دلیل اصلاحات واردشده به فیلم در میان آثار نهایی قرار نگرفت.
سیروس الوند با «این سیب هم برای تو»، سامان مقدم با «نهنگ عنبر»، خسرو معصومی با «تابو»، عباس رافعی با «آوازهای سرزمین مادریام» و محمدحسین لطیفی با «اسب سفید پادشاه» حضورشان در این رویداد سینمایی محتمل بود.
بهمن فرمانآرا هم که پس از سالها با «دلم می خواد» به سینما برگشت طی روزهای گذشته علیرغم مخالفت تهیهکننده فیلم انصرافش را از حضور در بخش مسابقه اعلام کرده بود.
مجید مجیدی که ریاست هیات داوران این دوره را بر عهده دارد پس از سالها فیلم «محمد (ص)» را آماده نمایش دارد که ظاهرا برای این فیلم نمایش ویژهای خارج از بخش مسابقه در نظر گرفته شده است.
بر اساس لیست اعلامشده مسعود جعفری جوزانی با «ایران برگر»، علیرضا رئیسیان با «دوران عاشقی»، ابوالحسن داودی با «رخ دیوانه» و عبدالحسن برزیده با «مزارشریف» پس از سالها به جشنواره فیلم فجر میآیند.
کمال تبریزی با «طعم شیرین خیال»، فرزاد موتمن با «خداحافظی طولانی» و بهروز افخمی با «روباه» از دیگر کارگردان های مطرح این دوره هستند که در کنار جوانان به رقابت خواهند پرداخت.
نیکی کریمی هم با «شیفت شب» پس از سالها به عنوان کارگردان به جشنواره فیلم فجر آمده و تنها فیلمساز زن حاضر در بخش سودای سیمرغ محسوب میشود.
بهروز افخمی، بهرام توکلی، مصطفی کیایی، روحالله حجازی، کمال تبریزی، فرزاد موتمن، هاتف علیمردانی، هومن سیدی و کاوه سجادی حسینی کارگردانهایی هستند که در دوره گذشته نیز فیلمی در جشنواره داشتند. در این میان روحالله حجازی برای اولین بار فیلمش در بخش رقابتی جشنواره شرکت میکند.
از فیلمهای غایب در بخش نگاه نو جشنواره هم میتوان به «قندون جهیزیه» ساخته علی ملاقلیپور، «360 درجه» ساخته سام قریبیان، «یحیی سکوت نکرد» ساخته ساخته کاوه ابراهیمپور و «مادر قلب اتمی» ساخته علی احمدزاده اشاره کرد.