دفتر پادشاهی عربستان روز جمعه ( 12 دیماه) اعلام کرد: «بعد از انجام معاینات از سوی تیم پزشکی مشخص شد که پادشاه مبتلا به التهاب ریه است، نیاز است برای راحتی در تنفس به شکل موقت از لوله های تنفسی استفاده شود و این اقدام با موفقیت صورت گرفته است.»
روز 10 دی ماه دیوان پادشاهی عربستان اعلام کرد که ملک عبدالله معاینات پزشکی جدیدی را در ریاض پایتخت این کشور انجام داده است.
در پی انتشار خبر بستری شدن ملک عبداللهبن عبدالعزیز پادشاه 91ساله عربستان از سوی خبرگزاری رسمی این کشور، شاخص بورس پنج درصد سقوط کرد.
ملک عبدالله که از سال 2005 و پس از فوت برادرش ملک فهد، به پادشاهی رسید، اخیراً از ناحیه کمر در داخل کشور و نیز آمریکا تحت عمل جراحی قرار گرفت.
در همین رابطه ملک عبدالله به دلیل وخامت اوضاع جسمانی نتوانست در نشست اخیر سران شورای همکاری خلیج فارس در دوحه قطر مشارکت کند و سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد این کشور به نیابت از وی مشارکت کرد.
ملک عبدالله پنجمین فرزند عبدالعزیز بنیانگزار عربستان سعودی، که به پادشاهی رسید. در گذشته، انتقال قدرت در عربستان از برادری به برادر دیگر بر اساس سن صورت میگرفته است.
کارشناسان معتقد هستند در شرایطی که برادران باقی مانده از نسل اول آل سعود پیر و فرتوت هستند، در صورت مرگ ملک عبدالله پادشاه عربستان، برای انتقال این جانشنی به نسل دوم یعنی نوههای آل سعود، در قضیه جانشنی وی این کشور با بحران مواجه خواهد شد.
نکته بسیار مهمی که کارشناسان در آینده آن را بحرانزا میدانند آن است که تفویض ولایتعهدی به یکی از نوههای عبدالعزیز، میتواند به اعتراض گسترده و حتی رویارویی سایر نسل دومیها با چنین تفویضی بینجامد؛ زیرا این امر به راحتی به معنای کنار گذاشته شدن آنها از خط پادشاهی برای همیشه است.