*وطن امروز
در شرایطی که دولت مهمترین هدف خود را از ادامه مذاکرات «امید به رفع تحریمها» میخواند، زوایای حرکات مغایر با عرف دیپلماتیک رخ داده در ایام اخیر همچون «پیادهروی وزرای خارجه ایران و آمریکا» در حاشیه مذاکرات رسمی با اتحادیه اروپا و چین و روسیه، در تناقض با برآورده ساختن این هدف قابل احترام محسوب میشود.
اولین پیام مانور دروغین دوستی ایران و آمریکا در آستانه برگزاری اجلاس داووس و در فضای دگرگونی ساختار سیاسی بزرگترین پایگاه مجری سیاستهای آمریکا در منطقه خاورمیانه
ـ عربستانسعودی ـ ممکن است پایبندی ایران به «اراده و خواست آمریکا» تلقی شود که میتواند در حکم یک بیاعتنایی به نقش سازنده سایر کشورهای حاضر بر سر میز مذاکرات باشد. موضوعی که تا اینجای کار منجر به از دست رفتن موقعیتهای پیش از آغاز مذاکرات و بیانگیزگی سایر کشورها برای تقابل با آمریکا و دور زدن تحریمها شده است و خود آمریکاییها را نیز در تصمیم «تمدید فشار بر ایران» و اجرای «سیاست ادامه تحریم» با زیادهخواهی حداکثری مصمم کرده است. به نحوی که ظریف و همکاران تا اینجای کار حتی حمایت دوستان سیاسی نولیبرال خود را نیز در مسیر سخت لغو تحریمها از دست دادهاند اما پایههای این استدلال چیست؟
1- در صحبتهای اخیر اوباما در کنگره، وی به صورت رسمی پردهبرداری از تقابل مواضع استراتژیک اروپاییها و آمریکا را علنی کرد. رئیسجمهور آمریکا مهمترین علت ادامه مذاکرات و مسیر دیپلماسی با ایران را جلوگیری از «رویگردانی متحدان آمریکا» دانست. اروپاییها از 2 سال پیش تاکنون با هدف فروپاشی ساختار تحریم و دسترسی آنها به بازار پرسود ایران در ایام سخت ریاضت اقتصادی، رأیدهی در دادگاههای اتحادیه برای لغو تکتک تحریمها را آغاز کرده بودند. این موضوعی است که در گزارش 2 سال پیش «وطنامروز» و اغلب رسانههای اصولگرا مورد تاکید قرار گرفت، چراکه آمریکا را وادار میکرد به منظور جلوگیری از فروپاشی پیش از موعد وجهه هژمونیک خود، بهصورت داوطلبانه پیشقدم لغو تحریمهای ایران شود تا علاوه بر «حفظ متحدان اروپایی»، رشد 70 درصدی معاملات ایران و شرکتهای آمریکایی بزرگ را در سالهای اخیر تحریم توجیه کند. موضوعی که در گزارش رسانههای اقتصادی معتبر جهان فاش شد و پس از آن در آمار اعلامی گمرک ایران نیز مورد اشاره قرار گرفت.
در فروردین 1392، روزنامه آرمان نوشت: «در حالی هر روز حلقه تحریمهای آمریکا علیه ایران تنگتر میشود که تازهترین آمار منتشر شده گمرک ایران نشان از افزایش 500درصدی حجم تجارت ایران و آمریکا در سال 1391 دارد». در ادامه گزارش روزنامه منتسب به خانواده هاشمیرفسنجانی آمده است: «حدود 10 سال پیش میزان مبادلات تجاری ایران و کشورهای اروپایی بالغ بر 25 میلیارد دلار بوده اما این میزان اکنون کاهش شدیدی یافته است». با احتساب همه این موارد، مشخص نیست به چه علت دولت یازدهم از شیفت مذاکرات به سمت تامین نظر آمریکا استقبال میکند و عملا مذاکره با 1+5 را تبدیل به «مصالحه با آمریکا» کرده است! قطعا ادامه روند پیش رو منجر به ناامیدی هر چه بیشتر کشورهای اروپایی از تلاش برای لغو تحریمها و در پیش گرفتن دیپلماسی مستقل از آمریکا با ایران خواهد شد. در صورتی که دولت میتوانست به جای «باجدهی به آمریکا»، با تمرکز بر قواعد نولیبرالیسم که ظریف مدعی عمل به آنهاست بر قوانین «تجارت آزاد» سرمایهگذاری کرده و با تحریک تقاضای اروپاییها، آمریکا را به زانو درآورد نه با مانور پیادهروی مایوسکننده در ژنو!
2- دولت روحانی از ابتدای روی کار آمدن اعلام کرد برنامههای مهمی در حوزه اقتصاد نفت با تمرکز بر جذب شرکتهای چندملیتی دارد. فارغ از درست یا غلط بودن این استراتژی، آنچه در عمل در دیپلماسی دولت یازدهم مشاهده میشود در تقابل با گفتههای اقتصادی قبلی است! عربستان سعودی با بازی در زمین آمریکا به منظور تضعیف ایران در بازار جهانی نفت، علاوه بر متضرر کردن ملت خود، ضربهای غیرقابل جبران به شرکتهای چندملیتی مشهور نفت و گاز در جهان نیز وارد کرد. اینجا صحبت از شرکتهایی است که عملا با مدیریت بحث اکتشاف، استخراج و کنترل بازار نفت؛ سهم اصلی در تجارت این کالای استراتژیک را برعهده دارند. تضعیف قیمت «نفت» تقابل علنی با بازوان قدرتمند این شرکتها در اداره جهان از جمله کشورهای نفتی حوزه آمریکایجنوبی و خاورمیانه محسوب میشود. جالب اینجاست که سعودیها در توجیه انتحار سیاسی- اقتصادی کاهش شدید قیمت نفت، تقابل با «شرکت نفت و گاز شل» و تلاش برای تضعیف قدرت آن را علت اصلی ادامه این بازی خطرناک اعلام کردند!
اکنون با توجه به «مرگ پادشاه عربستان» هیچ بعید نیست شرکتهای چندملیتی نفت و گاز به پیشواز ناامنی سیاسی در این کشور رفته و گمانههای قدیمی را عملیاتی کنند.
اما نکته اصلی این داستان را باید در بیاعتنایی دولت روحانی به نقش شرکتهای نفت و گاز در «موازنه لغو تحریمها» جستوجو کرد. در حالی که سال گذشته در اجلاس اقتصادی داووس، روحانی مستقیما وارد مذاکره با شرکتهای نفت و گاز مشهور شد، بیاعتنایی به خواستههای اقتصادی آنها در میز دیپلماسی، دلسردی آنها از بازی به نفع ایران را در پی داشته است. به نحوی که شرکتهای نفت و گاز چندملیتی، پس از اعلام هیجانزدگی از پیشنهادات حسن روحانی، به واسطه ارج نهادن دولت به خواست وزارت خزانهداری آمریکا به عنوان مجری تحریمها و کور کردن همه مسیرهای دور زدن تحریمها، عملا اسیر ترس و اضطراب سیاسی دولت یازدهم در بازی بزرگ تقابل با آمریکا شدند. شاید همین دلسردی نفتیها از دولت حسن روحانی است که تا اینجای کار موجب شده بهرغم نارضایتی از بازی سیاسی ضداقتصادی آمریکا و عربستان و اسرائیل، از حرکت به سمت دستگاه دیپلماسی ایران برای یافتن راهکار مقتضی بحران نفتی اخیر خودداری کنند بویژه اینکه ظریف در بحران نفتی اخیر، به جای سفر به کشورهای ناراضی عضو اوپک در آمریکایجنوبی و خاورمیانه؛ پیادهروی در حاشیه رود رون با «جان کری» را برگزید!
اما طنز ماجرا اینجاست که یک هفتهنامه حامی دولت، در هفته اخیر، با ارائه گزارشی غیرواقعی، به تحریک دولت به منظور حضور پرشور در اجلاس داووس پرداخت! در یادداشت مذکور، نویسنده بدون اشاره به شکست بزرگ تیم اقتصادی دولت در اجلاس داووس به علت کارشکنی آمریکا و ضعف دستگاه دیپلماسی ایران، از روحانی درخواست کرده تا همچون سال قبل به دهکده داووس سفر کند!
پایه و اساس پیشنهاد نشریهای که توسط تیم اقتصادی دولت منتشر میشود مبتنی بر «تحریک تقاضای بازار جهانی» است و پیشنیاز ضروری آن شجاعت دولت در ارائه مسیرهای متنوع دور زدن تحریمها و پرهیز از ادامه دیپلماسی شکست خورده «اعتمادسازی یکجانبه» به نفع آمریکاست. حال آنکه دولت یازدهم همچون تجربه مایوسکننده داووس سال گذشته، تا اینجای کار ثابت کرده از هیچ برنامه اقتصادی داخلی و حتی خارجی جدی برخوردار نیست و تنها فرض حیات اقتصادی خود را بر کسب «رضایت کدخدا» استوار کرده است. موضوعی که به علت بازی فاش دستگاه دیپلماسی کشورمان به سرعت تبدیل به باور عمومی آمریکاییها شده و آنها را از ادامه مسیر تحریمها به منظور تضعیف هر چه بیشتر دولت و کسب امتیازات حداکثری، مطمئن کرده است.
اکنون با توجه به انفعال دستگاه دیپلماسی در حوزه اقتصاد تحریمی و خودداری از مذاکره با اتحادیه اروپا، روسیه و چین، تنها باید در انتظار گشایش احتمالی پس از خبر مرگ پادشاه سعودی ایام گذراند و برای انتخابات 2 سال دیگر ریاستجمهوری، به گزینههای شجاع، جوان و با برنامه فکر کرد.
رهبر حکیم انقلاب در پی حوادث اخیر فرانسه، نامهای خطاب به جوانان غرب و آمریکای شمالی مرقوم فرمودند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن نامه حضرت آیتالله العظمی خامنهای بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
به عموم جوانان در اروپا و آمریکای شمالی
حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که درباره آنها مستقیماً با شما سخن بگویم. من شما جوانان را مخاطب خود قرار میدهم، نه به این علت که پدران و مادران شما را ندیده میانگارم، بلکه به این سبب که آینده ملت و سرزمینتان را در دستان شما میبینم و نیز حس حقیقتجویی را در قلبهای شما زندهتر و هوشیارتر مییابم. همچنین در این نوشته به سیاستمداران و دولتمردان شما خطاب نمیکنم چون معتقدم که آنان آگاهانه راه سیاست را از مسیر صداقت و درستی جدا کردهاند.
سخن من با شما درباره اسلام است و بهطور خاص، درباره تصویر و چهرهای که از اسلام به شما ارائه میگردد. از 2 دهه پیش به این سو- یعنی تقریباً پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی- تلاشهای زیادی صورت گرفته است تا این دین بزرگ، در جایگاه دشمنی ترسناک نشانده شود. تحریک احساس رعب و نفرت و بهرهگیری از آن، متأسفانه سابقهای طولانی در تاریخ سیاسی غرب دارد. من در اینجا نمیخواهم به «هراسها»ی گوناگونی که تاکنون به ملتهای غربی القا شده است، بپردازم. شما خود با مروری کوتاه بر مطالعات انتقادی اخیر پیرامون تاریخ، میبینید که در تاریخنگاریهای جدید، رفتارهای غیرصادقانه و مزورانه دولتهای غربی با دیگر ملتها و فرهنگهای جهان نکوهش شده است. تاریخ اروپا و آمریکا از بردهداری شرمسار است، از دوره استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگینپوستان و غیرمسیحیان خجل است، محققین و مورخین شما از خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان یا به اسم ملیت و قومیت در جنگهای اول و دوم جهانی صورت گرفته، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند. این بهخودیخود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگو کردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست بلکه از شما میخواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صدساله بیدار و آگاه شود؟ چرا بازنگری در وجدان جمعی، باید معطوف به گذشتههای دور باشد نه مسائل روز؟ چرا در موضوع مهمی همچون شیوه برخورد با فرهنگ و اندیشه اسلامی، از شکلگیری آگاهی عمومی جلوگیری میشود؟
شما بهخوبی میدانید که تحقیر و ایجاد نفرت و ترس موهوم از «دیگری»، زمینه مشترک تمام آن سودجوییهای ستمگرانه بوده است. اکنون من میخواهم از خود بپرسید که چرا سیاست قدیمی هراسافکنی و نفرتپراکنی، اینبار با شدتی بیسابقه، اسلام و مسلمانان را هدف گرفته است؟ چرا ساختار قدرت در جهان امروز مایل است تفکر اسلامی در حاشیه و انفعال قرار گیرد؟ مگر چه معانی و ارزشهایی در اسلام، مزاحم برنامه قدرتهای بزرگ است و چه منافعی در سایه تصویرسازی غلط از اسلام، تأمین میگردد؟ پس خواسته اول من این است که درباره انگیزههای این سیاهنمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید.
خواسته دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضا میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و میترسانند، چیست و چه ماهیتی دارد. من اصرار نمیکنم که برداشت من یا هر تلقی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه میگویم اجازه ندهید این واقعیت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود. اجازه ندهید ریاکارانه، تروریستهای تحت استخدام خود را بهعنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند. اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اول آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن صلیاللهعلیهوآلهوسلم آشنا شوید. من در اینجا مایلم بپرسم آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کردهاید؟ آیا تعالیم پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم و آموزههای انسانی و اخلاقی او را مطالعه کردهاید؟ آیا تاکنون به جز رسانهها، پیام اسلام را از منبع دیگری دریافت کردهاید؟ آیا هرگز از خود پرسیدهاید که همین اسلام، چگونه و بر مبنای چه ارزشهایی طی قرون متمادی، بزرگترین تمدن علمی و فکری جهان را پرورش داد و برترین دانشمندان و متفکران را تربیت کرد؟
من از شما میخواهم اجازه ندهید با چهرهپردازیهای موهن و سخیف، بین شما و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند. امروز که ابزارهای ارتباطاتی، مرزهای جغرافیایی را شکسته است، اجازه ندهید شما را در مرزهای ساختگی و ذهنی محصور کنند. اگر چه هیچکس بهصورت فردی نمیتواند شکافهای ایجاد شده را پر کند، اما هر یک از شما میتواند به قصد روشنگری خود و محیط پیرامونش، پلی از اندیشه و انصاف بر روی آن شکافها بسازد. این چالش از پیش طراحی شده بین اسلام و شما جوانان، اگر چه ناگوار است اما میتواند پرسشهای جدیدی را در ذهن کنجکاو و جستوجوگر شما ایجاد کند. تلاش در جهت یافتن پاسخ این پرسشها، فرصت مغتنمی را برای کشف حقیقتهای نو پیش روی شما قرار میدهد. بنابراین، این فرصت را برای فهم صحیح و درک بدون پیشداوری از اسلام از دست ندهید تا شاید به یمن مسؤولیتپذیری شما در قبال حقیقت، آیندگان این برهه از تاریخ تعامل غرب با اسلام را با آزردگی کمتر و وجدانی آسودهتر به نگارش درآورند.
سیدعلی خامنهای / اول بهمن93
تأیید خبر مرگش و آغاز عصر پادشاهان ضعیف حجاز
صبح روز گذشته سلمان بن عبدالعزیز برادر ارشد شاه مرده که حالا تاج و تخت را طبق وصیت تاریخی عبدالعزیز بن سعود به ارث برده است طی یک سخنرانی ضبط شده در شبکههای سراسری عربستان ظاهر شد تا به قدرت رسیدن خود را اعلان کند. او گفت از اقدامات پادشاه متوفی تقدیر میکند و تاکید کرد راه پادشاهان پیشین خود را ادامه میدهد و از مسائل مربوط به جهان اسلام و جهان عرب حمایت میکند. اما نمایش سلمان که با حالتی نامطمئن و صدای لرزان ناشی از بیماریاش متنی را از روی کاغذ قرائت میکرد گواهی بر این بود که طبق پیشبینیها عصر شاهان ضعیفبنیه در حجاز آغاز شده است و پایههای سلطنت در عربستان کماکان لرزان است به طوری که سلمان هم در سن 79 سالگی مجال چندانی برای حکومت مطلقه نخواهد داشت و خیلیها از حالا مقرن بن عبدالعزیز را پادشاه میدانند. این در حالی بود که عبدالله پنجمین فرزند ذکور عبدالعزیز بنیانگذار پادشاهی آلسعود، آخرین شاه مقتدر سعودی محسوب میشد که توسط ملک فیصل برادر ارشدش از دهه 1960 میلادی کشف شده و تحت حمایت قرار گرفته بود.
خاکسپاری عبدالله
به گزارش شبکه العربیه، مراسم تشییع عبدالله طبق اعلان دربار سعودی عصر جمعه در مسجد امام ترکی ریاض برگزار شد و پس از نماز «میت غایب» جسدش در قبرستان «العود» در ریاض به خاک سپرده شد. برخی سران عربی از جمله پادشاهان اردن، قطر، امارات، بحرین و کویت، رؤسای جمهور ترکیه، مصر و سودان و نواز شریف نخستوزیر پاکستان خود را بلافاصله به ریاض رساندند و جو بایدن معاون رئیسجمهور آمریکا هم حضور یافت که این نشان میداد کاخسفید بسیار زودتر از اعلان عمومی در جریان مرگ عبدالله بوده است. دیروز همچنین از بحرین و برخی نقاط عراق خبر رسید که مردم خبر مرگش را با توزیع شیرینی به جشن نشستهاند. عبدالله از 23 روز پیش از مرگش (از 31 دسامبر 2014 به کما رفته بود) تا دیروز در بخش قرنطینه بیمارستان شهرک سلطنتی تحت حفاظت ارتش نگهداری میشد.
سلمان، شاه هیچکاره کیست؟
سلمان پادشاه جدید عربستان خود نیز از زوال عقل (آلزایمر) رنج میبرد و در دوران ولیعهدی بارها با حالت گیج و منگ یا روی صندلی چرخدار رویت شده است. از سال 2012 وزیر دفاع هم بوده است اما امروز منابع نزدیک به خاندان سعودی از او بهعنوان شاه هیچکاره یاد میکنند بهطوری که قدرت در راس حاکمیت سعودی میان پسران متعدد او، ولیعهدش امیر مقرن که نورچشمی شاه مرده بود و همچنین پسران عبدالله به سرکردگی متعب تقسیم میشود. دیروز المیادین خبر داد در نخستین انتصابات جدید «حمد العوهلی» بهعنوان رئیس تیم حراست ملک سلمان منصوب شده است. این در حالی بود که در زمان عبدالله خود متعب مستقیما بر حراست پادشاهی نظارت میکرد و حتی در روزهای آخر اجازه ملاقات به ولیعهد نمیداد.
حتی والاستریت ژورنال نوشته است مقامهای آمریکایی بر این باور نیستند که شاهزاده سلمان یک حاکم قوی یا سالم باشد و این مساله این احتمال را تقویت کرده است که سایر اعضای خاندان سعودی احتمالا جای وی را خواهند گرفت.
سلمان بن عبدالعزیر بیست و پنجمین فرزند بنیانگذار عربستان، برادر ناتنی ملک عبدالله و همچنین نایف و سلطان (دو ولیعهد سابق عبدالله) است. مزیت بزرگ حاکم سابق ریاض این است که در زمره «هفت سدیری»ها قرار میگرفت یعنی جزو فرزندان ذکور ملک عبدالعزیز از همسرش که «حصه بنت احمد السدیری» که تاکنون به ترتیب به قدرت رسیدهاند. او تحصیلات مقدماتی خود را در مدرسه شاهزادگان در ریاض سپری کرد. در 16 مارس 1954 هنگامی که به نیابت برادر تنی خود «نایف بن عبد العزیز» به امیری ریاض، پایتخت عربستان رسید، وارد دنیای سیاست شد. سلمان بن عبد العزیز مالک 10 درصد سهام مجموعه سعودی بازاریابی و تحقیقات است که روزنامه فرامنطقهای «الشرق الاوسط» جزو تملک این مجموعه به شمار میرود. با اینکه سهامی اندکی از این روزنامه را در اختیار دارد اما از طریق پسرش «فیصل» بر گرایشهای فکری و سیاسی این روزنامه حاکم است. سلمان تاکنون 3 بار ازدواج کرده است. نخستین همسرش «سلطانه بنت ترکی بن احمد السدیری» بود که فوت کرده و از او دارای 6 فرزند به نامهای امیر فهد، امیر سلطان، امیر احمد، امیر عبدالعزیز، امیر فیصل و شاهزاده حصه است. همسر دوم سلمان «فهده بنت فلاح بن سلطان» از خاندان «آلحثلین» است که از او نیز دارای 6 فرزند به نامهای امیر محمد، امیر ترکی، امیر خالد، امیر نایف، امیر بندر و امیر راکان است اما همسر سومش «ساره بنت فیصل بن ضیدان ابواثنین السبیعی» را طلاق داده در حالی که امیر سعود تنها فرزند وی از این ازدواج است.
نزدیکی مقرن و متعب به تاج و تخت
اما با آغاز دوره سلطنت سلمان بن عبدالعزیز، نام شخص دیگری نیز در خاندان آلسعود برجسته شده است که همگان معتقدند به سرعت به سلطنت خواهد رسید. مقرن بن عبدالعزیزکه حالا به ولیعهدی عربستان رسیده است همین پارسال توسط ملک عبدالله تا مقام ولیعهدِ ولیعهد سمتی که تا آن زمان در عربستان سابقه نداشت، بالا کشیده شده بود. در مارس 2014 پادشاه عربستان با صدور دستوری مقرن را به عنوان ولیعهدِ سلمان بن عبدالعزیز، که در آن زمان خود ولیعهد عربستان بود، انتخاب کرد و در یک بند این دستور تاکید کرد که تغییر ولیعهدی مقرن بن عبدالعزیز برای هیچکس مجاز نیست و با این کار به قدرت رسیدن مقرن را تضمین کرد.
مقرن بن عبدالعزیز در سال 1945 به دنیا آمد و سیوپنجمین پسر عبدالعزیز، موسس عربستان سعودی است و هیچ برادر تنی در میان خاندان آلسعود ندارد. او ارتباط خاصی با پادشاه مرده داشت، بهعنوان مشاور ویژه ملک عبدالله و نماینده خاص او تعیین شد و در فوریه 2013 به عنوان معاون دوم رئیس کابینه عربستان که سومین مقام در عربستان بعد از پادشاه و ولیعهد محسوب میشود نیز تعیین شد. این اقدامات ملک عبدالله و ارتقای سریع مقرن در خاندان آلسعود حساسیت دیگر اعضای خاندان سعود را برانگیخت به گونهای که گفته میشود ملک عبدالله قصد داشت از طریق مقرن راه پادشاهی را برای متعب، فرزند ارشدش هموار ساخته و در میان فرزندان خود موروثی کند. چنانکه همزمان با ترقی مقرن، متعب فرزند عبدالله نیز پلههای ترقی را با کمک پدرش طی کرد و با تبدیل شدن گارد سلطنتی عربستان به وزارتخانه، به عنوان وزیر گارد سلطنتی به شورای وزیران عربستان راه یافت. همچنین گفته طبق وصیت عبدالله در صورت عود کردن بیماری سلمان، وی توسط شورای بیعت از قدرت کنار گذاشته شود و مقرن به تخت بنشیند. در این میان بازگرداندن «محمد بن نایف» پسر نایف بن عبدالعزیز، ولیعهد متوفی عربستان به عنوان ولیعهد ولیعهد به این معناست که مقرن و متعب قصد دارند قدرت رقبای جدیتری مثل سعود الفیصل، وزیر خارجه فعلی یا نسل جدید شاهزادگان غربگرای تکنوکرات را مهار کنند.
عبدالله آرزوهایش را به گور برد
در این میان فاکسنیوز، شبکه آمریکایی نزدیک به جمهوریخواهان مرگ عبدالله شاه عربستان را سرآغاز دوران نامعلوم جدیدی برای سیاستهای آمریکا در خاورمیانه دانست. یک دیپلمات سابق آمریکایی که به خاندان سعودی نزدیک است، در این باره تاکید کرد مرگ شاه ۹۰ ساله به همراه سقوط دولت مورد حمایت آمریکا در یمن، بدترین سناریو بوده است، چراکه این تحولات، مانع دیگری برای گسترش نفوذ ایران در منطقه را از بین برده است: «نفوذ ایران را میتوان اکنون در 4 پایتخت خاورمیانه از جمله صنعا، بغداد، دمشق و بیروت، مشاهده کرد». به گفته فاکسنیوز «اوج نزاع تهران و ریاض در منطقه، جنگ داخلی سوریه است» اما عبدالله شاه که یکی از مهمترین اولویتهای خود را مقابله با پیشرفت نفوذ ایران در منطقه قرار داده بود با آرزوهایش به گور رفت و پیروزی اسد در سوریه هم مثل ثبات حزبالله در معادلات لبنان و فلسطین و ظهور انصارالله در یمن، شیوخ را بیش از پیش محاصره کرده است. حال دنیس راس، دیپلمات سابق آمریکایی به والاستریت ژورنال میگوید که با مرگ عبدالله، تصمیمسازی در ریاض درباره دشمنی با ایران و سوریه، احتمالا محتاطانهتر خواهد بود و در کل خلأ قدرت در ریاض در دوران سلطنت سلمان ناگزیر خواهد بود.
اصلاحطلبان بیتقصیرند موسوی مسئول اتفاقات 88 است!
عضو مرکزیت حزب منحله مشارکت میگوید بخش عمدهای از اتفاقات سال 88 به شخص موسوی برمیگردد نه مجموعه اصلاحطلبان.در حالی که طیف افراطی در حزب مشارکت، سازمان مجاهدین (انقلاب)، مجمع روحانیون و کارگزاران به همراه گروهکهای ضد انقلاب در 8 ماهه فتنه نقشآفرین بودند، علی تاجرنیا در مصاحبه با ایسنا و درباره فتنه 88 گفت: واقعیت مطلب این است که باید بین اصلاحطلبان و کاندیدای اصلاحطلب تفکیک قائل شد؛ در واقع کاندیدای اصلاحطلبان در سال 88 برای حضور در انتخابات خاتمی بود، آمدن موسوی به عرصه انتخابات به طور طبیعی استراتژی اصلاحطلبان را تغییر داد. تصور میکنم بخش عمدهای از اتفاقات سال 88 به شخص مهندس موسوی برمیگردد نه به مجموعه اصلاحطلبان، البته ناجوانمردانه نباشد، ما در یک برهه از زمان از این فرد دفاع کردیم. اما این که مهندس موسوی در شب قبل از انتخابات اعلام کند که با توجه به ارزیابیها من رئیس جمهور شدم، این ربطی به اصلاحطلبان نداشت؛ این برداشت خود آقای مهندس موسوی بود. به طور شفافتر اصلاحطلبان در انتخابات 88 به خاطر یک کار مرامی و جوانمردانه]؟![ وارد این اتفاق شدند. ما نمیتوانیم اتفاقات سال 88 را محصول نگاه و تفکر اصلاحطلبی بدانیم. طبیعتاً ما در شرایط عادی قرار نداشتیم.
عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم ادامه داد: تصور میکنم اصلاحطلبان اگر باختند شجاعتش را داشتند که بگویند ما باختیم و معتقدم اتفاقات سال 88 از منظر ما قابل ارزیابی و نقد نیستند چون بخش عمده تصمیمساز و تصمیمگیر در شرایط ویژه و خاص قرار داشتند و آن اتفاقات که رخ داد محصول گفتوگو و تصمیمگیری اصلاحطلبان نبود.تاجرنیا مدعی شد اصلاحطلبان در چارچوب نظام و قانون اساسی عمل میکنند اما توضیح نداد که آیا القای احتمال تقلب در 6 ماهه قبل از انتخابات و سپس دعوت به آشوب خیابانی در کنار مقابله با رأی مردم میتواند کمترین نسبتی با رفتار در چارچوب قانون و نظام داشته باشد.وی در تعریف اصلاحطلبی نیز گفت: اصلاحات، یعنی قابل تغییر دانستن همه چیز. این اصلاً به منزله نفی قوانین کلی نیست بلکه میگویم این موضوعات قراردادیاند؛ البته در حال حاضر امروز اصلاحطلبان کلیه چارچوب نظام و ساختار قانون اساسی را در کشور پذیرفتهاند و بر مبنای آن فعالیت میکنند. طبیعتاً اصلاحطلبان کسانی هستند که ترجیح دادند در چارچوب همین نظام و قانون اساسی با وجود ایرادات و مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشد فعالیت سیاسی کنند؛ خط قرمز اصلاحطلبان استقلال کشور و عدم وابستگی به بلوکهای قدرت است، این به معنای نفی آنان و عدم پذیرش اثرگذاریشان در مسائل جهانی نیست.افراطیون مدعی اصلاحطلبی در دوره دوم خرداد شعار عبور از قانون اساسی و خروج از حاکمیت سر دادند و بعدها در سالهای 78 و 88 عملاً به این ادعای عبور از قانون عمل کردند ضمن اینکه به خاطر خیانتهای زنجیرهای، علیالدوام بااعلام حمایت و پشتیبانی سران آمریکا و انگلیس - و در فتنه سبز سران اسرائیل- قرار گرفتند.
وعده مسکن اجتماعی بالاخره به مرحله رونمایی میرسد؟
رئیس اتحادیه مشاورین املاک میگوید وعده دولت در مورد مسکن اجتماعی هنوز رونمایی نشده است.حسام عقبایی در مصاحبه با روزنامه رسالت گفت: اگر میخواهیم با تسهیلات بانکی در خانهدار شدن مردم اثرگذار باشیم، حداقل باید 50 درصد قیمت مسکن را تسهیلات بدهیم. البته ممکن است منابع مالی دولت اجازه پرداخت این مبلغ را ندهد. اما میتواند با مدیریت و هدایت منابع بانکی و مالی در یک پروسه 5 ساله این تسهیلات را در نظر بگیرد. الان بانکداری در ایران فلسفهای که پیدا کرده، غلط است. بانکداری شکل نگرفته که برای خودش کسب و کار کند، رویکرد تولید بانک در کشور منفعتطلبانه است و متاسفانه پولهای بانک را سکه و طلا میخرند که با سیاستهای بانکداری و اقتصاد کلان سازگار نیست.
وی میافزاید: همان طوری که عرض کردم این تسهیلات تامینکننده نیازهای واقعی مردم برای خانهدار شدن نیست و دولت باید نسبت به افزایش آن و ارائه طرحهای دیگر اقدام کند. مسکن اجتماعی هم که دولت وعدهاش را داده، نتوانسته رونمایی کند. با توجه به گذشت یک سال و نیم از عمر دولت توقع این بود که طرحهای خود را با سرعت بیشتری رونمایی میکردند و تکلیف مسکن اجتماعی را مشخص میکردند و همچنین تکلیف لیزینگ مسکن روشن میشد چون مردم به این نتیجه رسیدند که لیزینگ در کشور جواب نداده و تنها سودجویی و خیانت کردند و مشکلاتی را برای مردم به وجود آوردند.
عقبایی گفت: رونمایی از مسکن اجتماعی و تقویت تولید که از مطالبات مردم است روی زمین مانده و تمرکز روی تسهیلات بانکی رفته. البته این تسهیلات بانکی هم برای توده مردم دیده نشده و برای دهکهای خاصی آن هم برای بافت فرسوده میباشد. بافت فرسوده را فقط در شهرهای بزرگ داریم. دولت باید عدالت اجتماعی را در کل کشور بسط دهد و تسهیلات بانکی به بافتهای غیرفرسوده تعلق گیرد تا عدالت اجتماعی دامنهاش گسترده شود.
پاسخ نفتی آل سعود به توهم مدعیان اعتدال
برخی از اصلاحطلبان و حامیان دولت تدبیر، سیاست دولت سابق را اصلیترین مقصر در تنشهای میان ایران و عربستان و سایر دولتهای عربی حوزه خلیجفارس میدانستند اما اکنون که یک سال و نیم از عمر تدبیرهای دولت جدید میگذرد، یکی از شدیدترین توطئههای عربستان علیه ایران پس از جنگ تحمیلی گریبان دولت و کشور را گرفته است.به گزارش جهاننیوز به نقل از رصد طی مدتی که از استقرار دولت یازدهم میگذرد، چراغ سبزهای بسیاری از سوی رئیسجمهور و وزیر خارجه برای تنشزدایی با عربستان روشن شد. تحلیلگران همسو با دولت نیز به طور پیوسته بر ضرورت تنشزدایی تاکید کردند. تنشزدایی البته امری نیست که تنها خواست این دولت باشد. در برنامه پنج ساله پنجم که به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده، بر ضرورت تقویت روابط حسنه با همسایگان، اعتمادسازی، تنشزدایی و همگرایی با کشورهای منطقه و اسلامی تاکید شده است. اما آنچه مشکلساز میشود، تلقی از تنشزدایی است، تلقی غیرواقعی که احساس میکند تنشزدایی یعنی یک سفر، یک لبخند و یک سخنرانی.
گفته میشد که اعراب «اعتدال» روحانی را به «افراط» احمدینژاد ترجیح میدهند. جالب اینکه برخی از روزنامههای سعودی نیز در ابتدای پیروزی روحانی چنین خطی را در دستور کار داشتند تا جایی که طارق حمید سردبیر پیشین الشرقالاوسط پیش از برگزاری انتخابات و در استقبال از کاندیداتوری هاشمی، مقالهای را در این خصوص نوشت و البته سایت هاشمی رفسنجانی نیز آن را منتشر کرد. اما همین طارق الحمید حالا در نقد سخنان روحانی در خصوص نقش عربستان در ماجرای کاهش قیمت نفت، به روحانی تاخته است. این تاختن از سوی شخص و نشریهای که روحانی را همسو با هاشمی معرفی میکرد، معنای قابل تاملی دارد.
رصد میافزاید: یکی از اصلیترین مانورهای رسانهای که در خصوص روابط ایران و عربستان صورت گرفت، تاکید بر نقش هاشمی در این رابطه بود. طیفی از تحلیلگران راهکار بهبود این رابطه را سفر هاشمی به عربستان میدانستند. آنها معتقد بودند که با توجه به سابقه هاشمی در دوران ریاستجمهوریاش، روابط حسنه خانوادگی او با ملکعبدالله و چهره منطقهای و جهان اسلامیاش او میتواند گره این رابطه را باز کند. این خط رسانهای هر از چند گاهی مطرح میشد اما حالا خبری از آن نیست. در شرایط کنونی که جنگ نفتی عربستان علیه ایران به اوج خود رسیده و نفت قیمت 45 دلار را هم تجربه کرده، خبر و تحلیلی از سفر هاشمی به عربستان در میان نیست. البته یکی از تحلیلگرانی که قبلترها بر سفر او به عربستان برای حل مشکلات دو کشور اصرار داشت، به تازگی گفته که هاشمی باید برای اتمام حجت به عربستان برود؛ سفر برای تنشزدایی حالا از نظر این کارشناس به سفر برای بیان اتمام حجت رسیده است!
العربیه: نمیتوانیم خوشحالی خودرا از حمله اسرائیل به قنیطره پنهان کنیم
رئیس سابق شبکه العربیه اذعان کرد جنایتهای اسرائیل علیه حزبالله و سوریه را تشویق میکند!عبدالرحمن الراشد با ابراز ذوقزدگی از حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به منطقه قنیطره سوریه و شهادت 6 عضو حزبالله و یک فرمانده سپاه پاسداران مدعی شد: این خوشحالی و هلهله، به خاطر زشتی عملکرد حزبالله در هدف قرار دادن دشمنانش در لبنان و دخالت در سوریه است. شکی نیست در صورتی که بار دیگر جنگی میان اسرائیل و حزبالله یا حتی ایران صورت بگیرد ما برای شکست حزبالله و ایران دعا خواهیم کرد. اما چنین حادثهای به معنای پذیرش اسرائیل نیست(!)
یادآور میشود الراشد به خاطر خوشخدمتیهای گذشتهاش به اسرائیل در جریان حملات 2006 و 2008 (لبنان و غزه) مورد تمجید محافل صهیونیستی قرار گرفت. وی در جریان جنایتهای صهیونیستها علیه مسلمانان سنی غزه نیز به تخطئه مقاومت فلسطینی پرداخت و به همین دلیل موجب شد شبکه العربیه در کشورهای عربی به شبکه العبریه معروف شود. در همین حال تروریستهای داعش مشترکا مورد حمایت آل سعود و رژیم صهیونیستی قرار دارند. خوشخدمتی سعودیها به صهیونیستها در ترویج تروریسم و جنگهای نیابتی موجب شده مطبوعات منطقه از بندر بنسلطان به عنوان بندر بن اسرائیل یاد کنند و به همین دلیل هر گاه مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین و سوریه ضربات سختی به صهیونیستها یا بازوهای جنگ نیابتی آنها بزند، سعودیهای وهابی نیز عزادار شوند.
10 بار «نه» شنیدن از مردم برای افراطیون کافی نیست؟!
عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم مدعی شد اصلاحطلبان از عرصه سیاست خارج نشدند بلکه از قدرت کنار گذاشته شدند.انصاریراد رئیس کمیسیون 90 در مجلس ششم به نامهنیوز گفته است: اصلاحطلبان رابطه خوبی با روحانیت دارند.انصاریراد در ادامه با بیان اینکه اصلاحطلبان در انتخابات مجلس هفتم با اقداماتی خارج از قانون اجازه حضور در انتخابات را پیدا نکردند، گفت: اصلاحطلبان از عرصه سیاست خارج نشدهاند بلکه به شدت از قدرت کنار گذاشته شدهاند. خرداد 92 اما فضایی بود که اصلاحطلبان توانستند با اجماع و تیزهوشی بار دیگر به صحنه سیاست برگردند و به توفیق بسیار مهمی دست یابند.درباره این اظهارات شایان ذکر است که اولا هاشم آغاجری از اعضای مرکزیت سازمان مجاهدین (انقلاب) ضمن سخنانی در همدان علیه دین و مرجعیت و روحانیت سخن گفت و با تشبیه تقلید از مراجع به کار میمون مدعی شد دین افیون تودههاست. با این حال مدعیان اصلاحطلبی به جای اعلام برائت، به حمایت از وی پرداختند.
ثانیا اصلاحطلبان در طول 10-12 سال گذشته به طور سلسلهوار 10 انتخابات را واگذار کردهاند از جمله؛ انتخابات ریاستجمهوری نهم و دهم، شورای شهر دوم و سوم و چهارم انتخابات خبرگان، و انتخابات مجلس هفتم و هشتم و نهم. افراطیون مدعی اصلاحطلبی در انتخابات ریاستجمهوری نهم از معین و کروبی و سپس هاشمی حمایت کردند. آنها در سال 88 (ریاستجمهوری دهم) نیز از کروبی و موسوی حمایت کردند اما پس از ناکامی بزرگ در آن سال اقدام به آشوبافکنی و قانونشکنی کردند. آنها در ریاستجمهوری یازدهم نیز با علم به اینکه عارف بیش از 7 درصد رأی ندارد، مجبور شدند 3 روز مانده به انتخابات تظاهر به حمایت از روحانی کنند اما بعدها دولت وی را رحم اجارهای بنامند.در انتخابات مجلس هشتم نیز فهرست یاران خاتمی که با امضای خود وی منتشر شده بود در تهران با شکست مطلق مواجه شد و تنها یک نفر از 30 نفر به مجلس راه یافت.افراطیون در عین حال در زمان مستی قدرت شعار خروج از حاکمیت و عبور از قانون اساسی میدادند و با نقشآفرینی در فتنه 88، فقدان صلاحیت خود را اعلام کردند. بنابراین هم از مردم و هم از حاکمیت «نه» شنیدند.
پاسخ انتقاد از ناکارآمدی دولت ایجاد مضیقه برای مطبوعات نیست
مدیرمسئول نشریه 9 دی از دولت خواست به موازات سرکوب نشریات منتقد، درباره ناکارآمدیهای خود به افکار عمومی توضیح بدهد.به گزارش تابناک حمید رسایی پس از دریافت نامه اخیر مدیرکل مطبوعات داخلی در نوشتهای تحت عنوان «ششمین سند آزادی بیان دولت کلید» نوشت: علیرغم گذشت 4 ماه از اسیدپاشی چند رسانه دولتی و همسو با دولت بر صورت نظام اسلامی هنوز اکثریت اعضای دولتی هیئت نظارت به هیچ یک از آنها تذکر نداده است اما 9 دی در این مدت دوبار به خاطر انتقاد از دولت تذکر گرفته است.شاید اگر 9 دی بچههای بسیج و سپاه را سلمانها و ابوذرهای فاسد مینامید، شاید 9 دی در تیتر یک خود نشریه توهینکننده به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) را تبلیغ میکرد... بگذریم، ولی خدا را شکر مثل آنها نیستیم.وی ادامه میدهد: «آقای روحانی اصلا ما را توقیف کنید، اما به مردم توضیح دهید چرا نان را گران کردید؟ چرا تحریمها بیشتر شده؟ چرا یارانه ثروتمندان قطع نمیشود؟ چرا سرمایه مردم در بورس نصف شده است؟ چرا سازمان فضایی ایران را منحل کردید؟ چرا؟...»
*خراسان
دولت 12 درصد لاغر می شود
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تمامی وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی، اعلام شده است که با توجه به اهداف سند چشم انداز، زمینه سازی برای جذب ظرفیت های غیر دولتی، صرفه جویی در هزینه های عمومی و حذف موارد غیرضروری، باید برنامه عملیاتی خود را ظرف 3 ماه جهت کاهش 12 درصد از حجم و اندازه دولت تهیه و ارسال کنند. در این ابلاغیه، پیشنهاداتی چون حذف واحدها و پست های سازمانی غیرضروری، انتقال وظایف اجرایی به واحدهای استانی و ادغام واحدهای سازمانی در سطوح افقی و عمودی به دستگاهها ارائه شده است.
مجوز ویژه دولت برای حسابرسی برخی پیمانکاران پارس جنوبی
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر دولت به بیژن زنگنه وزیر نفت، اعلام شده است که با توجه به اهمیت جلوگیری از زیان های ناشی از تاخیر در بهره برداری از میدان مشترک پارس جنوبی که ارزش تولیدات سالانه آن میلیاردها دلار برآورد می شود و با توجه به تغییرات زیاد احجام و مقادیر طرح های مربوط به برخی فازها، باید بررسی عملکرد اسناد مالی تعدادی از پیمانکاران شامل حسابرسی تمام اسناد و سفارشات خرید و نیز محاسبه قراردادهای پیمانکاری با پیمانکاران پایین دست داخلی و خارجی توسط شرکت ملی نفت انجام شود.
حضور معنادار زنان در مقطع کارشناسی
مدیرگروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با اشاره به وضعیت حضور زنان در آموزش عالی گفت: بر اساس آمار مربوط به آموزش عالی، حضور دختران در آموزش عالی در مقطع کارشناسی معنادار است. لیلا فلاحتی در گفتوگو با ایسنا افزود: در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تعداد دختران به یک سوم کاهش مییابد. بنابراین نگاه دختران به آموزش عالی، دستیابی بهموقعیت اجتماعی، یافتن فرصت ازدواج و آشنا شدن با فضای اجتماعی و رشد فرهنگی است لذا آنان به اندازه کافی انگیزه مشارکت اجتماعی ندارند.
رحیمی و طنز تاریخی دولت پاکدست
تأیید حکم محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری سابق در دیوان عالی کشور، بازتابهای مختلفی در رسانهها داشته است. سایت عصر ایران در همین باره با اشاره به اینکه این اولین بار در جمهوری اسلامی است که فردی در سطح معاون اول رئیس جمهوری محاکمه و به زندان و جزای نقدی محکوم میشود، نوشته است: «احمدینژاد بارها و بارها دولت خود را پاکدستترین دولت تاریخ نامید و کسانی که اتهامی متوجه اطرافیانش میکردند را توطئهگرانی میخواند که قصد تضعیف دولت را دارند. این حمایتهای عجیب و غریب وی، آن هم در شرایطی که معاون اول خودش در یک قدمیاش درگیر فساد اقتصادی بود، میتواند بسیار معنیدار باشد و لذا جا دارد پرونده خود احمدینژاد از دوران استانداریاش در اردبیل تا شهرداریاش در تهران و نهایتاً ریاست جمهوریاش، به طور جدی و بدون اغماض بررسی شود.» این سایت همچنین یادآوری کرده است: «محمدرضا رحیمی در حالی به جرم فساد اقتصادی محکوم به زندان شده است که سالها ریاست «ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی» را برعهده داشت و این، از طنزهای روزگار احمدینژاد است و البته چه طنز تلخی!»
گلایه وزیر کشور از مسئولان استان سمنان
وزیر کشور در جریان سفر به سمنان پس از مشاهده تابلوها و بنرهای استقبال از وی، هنگام سخنرانی به مسئولان این استان تصریح کرد که اقدام آنان، پسندیده نیست. به گزارش ایرنا «عبدالرضا رحمانی فضلی» که روز پنجشنبه با هدف شرکت در همایش ملی میقات الرضا(ع) به سمنان سفر کرده است، خطاب به مدیران استان گفت که اگر هزینه این تابلوها و بنرها را از جیب خودتان پرداخت کردهاید، من راضی نیستم و اگر از جیب بیتالمال باشد، حرام است.
عذرخواهی ندای ایرانیان از اصلاحطلبان
حزب ندای ایرانیان در پی انتشار یادداشتی انتقادی علیه همایش اخیر اصلاحطلبان در پایگاه اطلاعرسانی خود از اصلاحطلبان عذر خواهی کرد. در یادداشت مذکور انتقاداتی نسبت به همایش یادشده وارد شده و با استقبال رسانههای منتقد و مخالف اصلاحطلبان از جمله روزنامه کیهان روبهرو شده بود. کمیته اطلاعرسانی حزب ندای ایرانیان در اطلاعیهای ضمن عذرخواهی از اصلاحطلبان توضیح داده: با توجه به حاشیههای به وجود آمده درباره این یادداشت تأکید میشود موضع رسمی حزب در خصوص همایش اصلاحطلبان، حضور در عالیترین سطح و کمک به همدلی و نزدیکی اصلاحطلبان بوده و هست، بنابراین ضمن عذرخواهی از انتشار یادداشت منتشر شده در خصوص این همایش بار دیگر بر این موضع رسمی حزب تأکید میشود.
راز حمله تندروها به ظریف
صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران در ارزیابی هجمهها و حملات گسترده تندروها به وزیر امور خارجه گفت: معیار دیپلماسی از نظر تندروها این است که به طرف مقابل توهین کنیم. زیباکلام به ایلنا گفت: آقای ظریف صدها ساعت با اعضای 1+5 مذاکره کردهاند و اگر یکصدم تلاشهای وی در ۱۶ ماه اخیر را اصولگرایان در هشت سال پیش انجام میدادند، کار وزارت خارجه آنقدر دشوار نبود، چرا که عملاً ظریف مجبور شد در خصوص ابتداییترین مسائل با 1+5 مذاکره کند. به گفته وی جریانهایی هم هستند که فارغ از مسائل عقیدتی از تحریمها سود میبرند و تحریمها برای آنها فواید اقتصادی نیز داشته و برای همین دوست ندارند آقای ظریف و تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان بتواند گره تحریم و مذاکرات را باز کند.
*جمهوری اسلامی
* امام جمعه ابرکوه گفت: صدور حکم قضائی علیه محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد رئیسجمهور دولتهای نهم و دهم، ما را با این سوال مواجه میکند که وقتی رئیس آن دولت ادعای دولت پاک داشت چگونه معاون اولش محکوم به برگرداندن پنج میلیارد و هفتصد و نود و یک میلیون تومان به بیتالمال و پنج سال و 91 روز حبس و انفصال از خدمت میشود؟ حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی در خطبههای نماز جمعه این شهر افزود: مردم فهیم و بصیر ایران خلاف خلافکار را به حساب ناخالصی خود متخلفان میگذارند هر چند امثال اینها در بدنه نظام مزورانه نفوذ کرده باشند. وی گفت: این حکم قضائی هشداری برای مسئولین فعلی نیز میباشد.
* با اعلام حکم قطعی محکومیت محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد، تعدادی از افراد وابسته به رسانههای مجازی و خبرگزاریهای وابسته به جناح وی با یک قرینه سازی مصنوعی از قوه قضائیه خواستهاند درباره پرونده مهدی هاشمی نیز حکم مشابهی بدهد. این افراد و جناحها درحالی برای قوه قضائیه تعیین تکلیف میکنند که این قوه بدون هیچ مشکلی بیش از 35 جلسه محاکمه مهدی هاشمی را برگزار کرده و متهم وخانواده وی انتظارشان از دادگاه اینست که بدون دخالت دیگران براساس آنچه خود قاضی تشخیص میدهد حکم صادر شود.
* کسب درآمد از راه خرافات نیز در ترکیه به بازار آمد. روزنامه حریت ترکیه روز پنجشنبه با انتشار گزارشی نوشت: یک وب سایت که به نظر میرسد وابسته به «جوبلی احمد هوجا» عالم دینی ترکیه است، کفنهای ضد آتش برای دور ماندن از عذاب شب اول قبر میفروشد! براساس این گزارش درحالی که قیمت معمولی یک کفن در ترکیه حدود 70 لیر است، این وب سایت برای فروش کفنهای ضد آتش و ضد عذاب بیش از 370 دلار از خریداران میگیرد. ادعا شده است که روی این کفنها از پوست آهو دعاها و اسماء الهی نوشته شده تا مرده را در شب اول قبر عذاب الهی دور کند و عذاب شب اول قبر را کاهش دهد. احسان الی آچیک، نویسنده اسلامگرای ترکیه در مصاحبه با حریت با اشاره به استفاده این وب سایت از نام «جوبلی احمد هوجا» برای فروش محصولات از جمله کفن ضد عذاب، از این عالم دینی خواسته است در صورت وابستگی یا عدم وابستگی این وب سایت به او این موضوع را علناً اعلام کند. جوبلی احمد هوجا یکی از خطیبان و واعظان جنجالی ترکیه است که دیدگاههای ویژهای نسبت به اسلام دارد. سخنان گاه و بیگاه احمد هوجا در مسایل مختلف اجتماعی و سیاسی با واکنشهای گستردهای مواجه میشود. برای مثال او در یک نطق جنجالی گفته است: «اصطلاحی است در بین آدمها که میگویند بهشت را به یک تار موی او نمیدهم، اگر این آدمها جهنم را ببینند و عذاب آن را درک کنند دیگر هیچ مویی بر سر زنان باقی نمیگذارند.»!
*اعتماد
محسن ميردامادي به مرخصي آمد
محسن ميردامادي براي شركت در مراسم تشييع و تدفين پدر همسرش، روز پنجشنبه به مرخصي آمد. به گزارش شبكههاي اجتماعي، در پي درگذشت مرحوم محمد ابراهيم مجردي پدر همسر محسن ميردامادي، دبيركل حزب مشاركت ايران اسلامي و نماينده تهران در مجلس ششم، كه ششمين سال حبس خود را ميگذراند صبح روز پنجشنبه جهت شركت در مراسم تشييع جنازه و ترحيم پدر همسرش از زندان اوين به مرخصي آمد.
*قدس
هراس صهیونیستها از سردار سلیمانی
جهان: روزنامه صهیونیستی هاآرتص به نمایندگی از رژیم صهیونیستی در حساب توییتری خود با انتشار تصویری از سردارحاج قاسم سلیمانی، از وی عذرخواهی و خواهش کرد که در قبال شهادت فرمانده ایرانی هیچ اقدام تلافی جویانهای انجام ندهد.
برخورد با مدیران رده پایین
تسنیم: امینحسین رحیمی، رئیس دیوان محاسبات کل کشور، یکی از دلایل بروز فساد را بیتوجهی به مسؤولان رده پایین دستگاهها دانست وگفت: البته ممکن است که تخلفات را کارشناسان انجام دهند، بنابراین ما در دیوان محاسبات دستور دادهایم اگر تخلفی ایجاد شد، باید از پایینترین مسؤول تا بالاترین فرد برخورد شود.
ادعای هراس گونه رسانههای صهیونیست
فارس: روزنامه «تایمز اسراییل» به نقل از شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی مدعی رصد ماهوارهای جدید از موشکهای برد بلند ایران شد که قادر است فراتر از اروپا پرواز کند. بر اساس این گزارش، شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد که ایران موشکی 27 متری ساخته که قادر به حمل کلاهکهای جنگی متعارف و غیرمتعارف است.
فروش کفن های ضد عذاب قبر!
عصرایران: بتازگی در ترکیه یک وب سایت به تبلیغ و فروش کفنهای ضد آتش برای رهایی از آتش عذاب شب اول قبر اقدام کرده است! این وب سایت وابسته به جوبلی احمد هوجا، عالم دینی ترکیه است.
خرید نفت از ایران را کاهش دهید!
قدس آنلاین: رویترز گزارش داد که دولت هند در آستانه سفر باراک اوباما به این کشور از پالایشگاههای هندی خواسته است که میزان خرید نفت از ایران را کاهش دهند.
طرح سؤال نمایندگان از ظریف
فارس: جواد کریمیقدوسی، نماینده مجلس اعلام کرد که طرح سؤال سنگینی را از وزیر خارجه در رابطه با قدم زدنش با وزیر خارجه آمریکا و سفرش به فرانسه، هفته آینده با امضای بالایی تقدیم هیأت رئیسه مجلس میکند.
اعتراض یک روزنامه با چاپ دستور غذا!
تسنیم: روزنامه محلی یون گازتسی در ترکیه برای اعتراض به آنچه محدودیت آزادی مطبوعات نامید، به چاپ دستور تهیه غذا در صفحه اول خود اقدام کرد.
رکود به حال ما فرقی ندارد!
ایسنا: خبرها حاکی است که به رغم رکود بازار مسکن، برخی پنت هاوسها در بالا شهرکلانشهر تهران با قیمتهای نجومی و شرایط خاص معامله می شوند. فعالان بازار مسکن می گویند که پولدارها وسرمایه داران بزرگ مشتریان منحصر به فرد این واحدها محسوب می شوند وآنها رکود بازار را دلیل خوبی برای خرید می دانند. گفته می شود، نرخ هر متر از این آپارتمانهای لوکس که امکانات خاصی هم دارند، به بیش از 25میلیون تومان نیزمی رسد.
دایل یک اعتراض صنفی
ایلنا: خبرها حاکی است که شماری از معلمان شهرهای اسلامشهر، رباط کریم، شهر قدس، کرج، شهریار، شیراز، شاهرود، سقز، بانه و مریوان در روزهای گذشته از رفتن به کلاسهای درس خودداری کردند. گفته می شود که این معلمان به وضع معیشتی خود، بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش و خدمات ضعیف بیمه طلایی معترض هستند.