ولايت‌پذيري رزمندگان واقعيتي بود كه در جاي‌جاي دفاع مقدس خود را نشان مي‌داد. امروز اما گرچه ديگر خبري از جنگ سخت نيست و صداي توپ و خمپاره‌اي نمي‌آيد، اما...

گروه جهاد و مقاومت مشرق - ولايت‌پذيري رزمندگان واقعيتي بود كه در جاي‌جاي دفاع مقدس خود را نشان مي‌داد. امروز اما گرچه ديگر خبري از جنگ سخت نيست و صداي توپ و خمپاره‌اي نمي‌آيد، چشمي با بصيرت مي‌خواهد كه بداند در جبهه جنگ نرم و حفظ سنگر و خطوط فرهنگي نيز بايد ياري‌رسان ولي فقيه بود و به امر او به مصاف حربه‌هاي دشمن رفت. نبردي كه در خط مقدم آن سربازان گمنام امام خامنه‌اي پا در ركابند. در اين ميان فرزندان شهدا با بصيرتشان پيشگامان اين جبهه هستند و جا پاي پدراني گذاشتند كه با خون خود ولايتمداري‌شان را به اثبات رساندند. در گفت‌وگو با فرزندان سه تن از سرداران شهيد دفاع مقدس يعني شهيدان همت، باقري و صفوي، نظر آنان در خصوص ولايت فقيه و البته نامه اخير مقام معظم رهبري به جوانان اروپاي غربي و امريكاي شمالي را جويا شديم.

محمدمهدی همت: سرباز كوچك ولايتم
 
نظرتان در خصوص اين جمله حضرت آقا كه «جهاد همچنان ادامه دارد» چيست؟
 
من اگر بخواهم خودم را خيلي بزرگ بدانم، سرباز كوچك آقا مي‌دانم. اگر روزي شيپور جنگ دوباره نواخته شود، ما هم به دستور امام خامنه‌اي مي‌رويم همان‌طور كه سال‌ها پيش پدران ما به نداي امام خميني لبيك گفته و راهي شدند. ما فرزند همان پدران هستيم. ما مي‌رويم و ثابت مي‌كنيم كه ولايتمداران واقعي در اين نظام چه كساني هستند. كشور ما در سال‌هاي گذشته و در جنگ سخت 10ساله با مردانش ايستاد.
 
امروز هم در جنگ نرمي كه توسط همان دشمنان زخم خورده به راه افتاده ما بايد بايستيم. يكي از كارهايي كه فرزندان شهدا مي‌توانند انجام بدهند، اين است كه با رفتار درست در جامعه، با ولايتمداري و ولايت‌پذيري در راستاي اعتلاي نظام حركت نمايند.  رهبر كسي است كه خط و صراط منير را براي ما مشخص مي‌كند و ما بايد پيرو آن صراط باشيم. زرنگي اين نيست كه ما بر خلاف آنچه ولايت امر مي‌كند، حركت كنيم.
 
زماني پدران ما بودند و امروز هم خود ما هستيم كه بايد با رفتار، منش و سبك زندگي ياد شهدا را زنده نگه داريم و با همان روش زندگي كنيم، كه آنها زندگي كردند و با همان خلوص و پاكي كار كنيم. رفتاري كنيم كه اگر پدران ما هم بودند هم همان‌طور عمل مي‌كردند. اما شرط اول همان ولايتمداري بچه‌ها است.
 
حضرت آقا اخيراً نامه‌اي به جوانان اروپايي نوشتند، چه مفاهيمي از آن درك كرديد و وظيفه جوانان ايراني را در اشاعه مفاهيم اين نامه چه مي‌دانيد؟
 
من نامه حضرت آقا را بارها مطالعه كردم. ما سربازيم و سرباز نمي‌تواند درباره رفتار و عمل فرمانده‌اش نظري بدهد. چون حركتي كه فرمانده و رهبر انجام مي‌دهد، براي ما اصل و خط مشي است.  نامه امام خامنه‌اي بسيار زيبا بود كه براي آخرت اين جوانان نگاشته شده بود.
 رهبر به زيبايي خط را به جوانان كشور‌هاي اروپايي نشان دادند، اتمام حجتي بود كه آقا انجام دادند. ان‌شاء‌الله آنها متوجه شوند و بي‌شك اين نامه‌ها تأثير خودش را مي‌گذارد و در تاريخ ثبت و ماندگار خواهد شد.
 
نامه رهبري من را ياد نامه‌اي انداخت كه پيامبر (ص) به پادشاهان آن زمان براي دعوت به اسلام فرستادند. نامه‌اي كه امام خميني به گورباچف فرستاد هم در تاريخ ماندگار شد. اينها همه نشان از درايت رهبري دارد.
 
اما وظيفه من جوان ايراني اين است كه بايد ابتدا خودم به اين نامه عمل كنم و به عنوان سرباز رهبري و ولايت، مثل يك رسانه عمل كنم. زيرا در تهاجم فرهنگي دشمنان، جبهه فرهنگي نسل جوان بايد بسيار قوي عمل كند.
 
ولايت‌پذيري مرز نمي‌شناسد
 
ضمن معرفي خودتان بفرماييد تفاوت جبهه‌اي كه اكنون شما به عنوان فرزند شهيد در آن قرار داريد با فضاي جنگي كه پدرتان در آن حضور داشت چيست؟
 
سيد‌سجاد صفوي هستم متولد 1365، فرزند سردار شهيد سيد‌محسن صفوي فرمانده قرارگاه مهندسي رزمي صراط‌المستقيم سپاه. ابتدا بايد توجه شما را به اين نكته معطوف كنم كه ما امروز در جبهه جنگ نرم دشمن قرار داريم. اين جنگ سال‌ها پيش از اين هم وجود داشت و پدران ما چنين شرايطي را تجربه كرده‌اند. اين اشتباه است كه كسي تصور كند شهداي ما فقط با جنگ سخت روبه‌رو بودند و سختي جنگ نرم را نداشته‌اند، نه اين‌طور نيست. كسي كه بتواند جنگ نرم را پشت سر بگذارد مي‌تواند جنگ سخت را هم با موفقيت بگذراند و با‌صلابت بيرون بيايد.
ما يك بصيرت لازم داريم و يك عملكرد. زماني كه بصيرت ما با عملكردمان با هم تركيب شوند، شاگرد ممتازمان مي‌شود شهيد. ما بايد داراي بصيرت باشيم. يك فرزند شهيد براي اينكه بيشترين قرب را به شهيد دارد، بهترين آمادگي را هم دارد كه بفهمد بصيرت يعني چه.
 
پس فرزندان شهدا در فضاي جنگ نرم مسئوليت بيشتري دارند؟
 
بله، از فرزند شهيد انتظار ديگري مي‌رود زيرا فرزند شهيد، يك شاگرد ممتاز مدرسه عشق را جلوي چشمانش درك كرده است. اما متأسفانه برخي از فرزندان شهدا چشمانشان را بسته‌اند و نمي‌خواهند باور كنند اما هر كاري كنند آنها نزديك اين الگوها هستند و بودند. لباس جنگ ما عوض شده، جنگ ما امروز جنگ نرم است. نوع جنگ و جبهه عوض شده است. دشمن همان دشمن است. طاغوت، طاغوت است. براي ما ولي فقيه هم ولي فقيه است. فرقي با گذشته ندارد. چرا به امام حسين‌(ع) مي‌گوييم، ثار‌الله ؟چون بدون واسطه امام حسين اقتدايش به خدا بوده. فرزند شهيد هم با اقتدايي كه به ولايت فقيه دارد مي‌تواند راه و رسم درست اين جبهه را پيش بگيرد. تا وقتي اقتدايش كامل نباشد و با بصيرت نباشد در جبهه‌هاي ديگر هم پايش خواهد لغزيد.
 
 اين سخن درست است كه ولايت فقيه را مختص جوانان ايراني بدانيم؟

ولايت فقيه تنها يك بحث مربوط به ايران نيست يك بحث فقط اسلام نيست. اول بهمن 1393 آقا در نامه‌اي كه به جوانان اروپايي و امريكاي شمالي نوشتند نشان دادند كه ولايت براي بچه مسلمانان نيست. بحث ولايت فراتر از مذهب و فراتر از مرزهاي جغرافيايي است. شهيد هم همين‌طور است و ما بايد اين بصيرت را داشته باشيم.  شهيد عماد مغنيه را كه شما نگاه مي‌كنيد متوجه مي‌شويد كه ايشان الگوي خوبي براي جوانان ايراني است، چون سرداران شهيد ديگر كشور خودمان قابل احترامند. در كنار اين شهيد ما شهيد جهاد مغنيه را داريم شهيدي كه در كنار پدر رشد كرد و با شناختي كه از الگوي خود يعني پدرش داشت، راه و رسم را آموخت و دست بر سينه گذاشت و در برابر ولايت سرش را پايين آورد و گفت سمعاً و طاعتاً.
رژيم صهيونيستي حتي تاب نياورد اين پسر را نگاه كند و در شكلي ذليلانه آمد ايشان را شهيد كرد. ترور عجز دشمن را در برابر شهيد مي‌رساند كه نشان از ضعف آنها دارد.
 
اما ما گفتيم: «همه ما جهاد هستيم». مهم نيست جهاد لبناني است و ما ايراني هستيم نه، ما همچون حضرت آقا فراتر از مرزها فكر مي‌كنيم و مي‌نگريم. هر كي فدايي ولايت باشد ما هم فدايي رهبري هستيم. ما به آقا گفتيم كه همه ما پسرهاي شما هستيم. قبل از اينكه من خودم را زاده شهيد محسن بدانم، تابع ولايت مي‌دانم. اينجاست كه مقام مغنيه به دست ما مي‌آيد. بصيرت يعني همين.
 

سبك زندگي شهدا بايد ترويج شود

مختصري از پدر شهيدتان بگوييد و اينكه شما چه تعريف يا جايگاهي را براي فرزندان شهدا قائل هستيد؟
 
پدرم شهيد محسن محمد باقري از رزمندگان ولايتمداري بود كه در سال 65 در آزادسازي مهران به شهادت رسيد. فرزند شهيد وارث فرهنگ و سيره شهداست. آنچه باعث مي‌شود كه فردي در جامعه به رشد فكري و معنوي برسد تا در نهايت به فيض شهادت نائل شود، همان سبك زندگي ديني است كه سال‌هاست مورد تأكيد و توجه مقام رهبري است. شهدا الگوهاي خوبي بودند براي ارائه سبك زندگي ديني و اسلامي و فرزندان شهدا هم محصول همان سبك زندگي هستند كه پدرشان در آن مسير و مبنا پيش رفتند و به فيض شهادت رسيدند.
 
بنابراين فرزندان شهدا ميراث‌دار راه و سيره پدران خويشند؟
 
بله، فرزند شهيد ميراث‌دار پدرش در حوزه‌هاي عقيدتي است و امروز هم كه در جبهه جنگ نرم هستيم، مي‌توانيم بگوييم فرزندان شهدا داراي آن رشد فكري و عقلي هستند كه مي‌توانند وارد عمل شوند و به همان سبك عمل كرده و جهاد نمايند و به نظام خدمت كنند. همان‌طور كه مي‌دانيم امروز در جنگ نرم، مورد هجوم دشمن هستيم و موضوعاتي چون مقاومت در سوريه، عراق و دفاع از حرمين شريفين هم مطرح است. در اين عرصه نقش فرزندان شهدا بسيار پررنگ است و اينها ما را به اين جمع‌بندي مي‌رساند كه نگاه بچه‌هاي شهدا همان نگاه پدرانشان است و آنچه امروز بايد به آن توجه كنيم علاوه بر سبك زندگي شهدا و اخلاق و خصايص شهداست كه اگر در اين جامعه به آن پرداخته و تقويت شود، اين كشور در برابر جنگ نرم واكسينه مي‌شود و كمترين آسيب را خواهد ديد.
 
حربه اصلي دشمن در شرايط كنوني چيست و نامه حضرت آقا به جوانان اروپاي غربي و امريكاي شمالي چه تأثيري در اين راستا دارد؟
 
دشمنان مي‌خواهند اسلام را دچار حاشيه كرده و به نوعي اسلام‌هراسي را ترويج كنند و روي اين موضوع كار مي‌كنند. اتفاقات زيادي چون حضور داعش و گروهك‌هاي تروريستي در مناطق و اقدامات وحشيگرانه كه مورد حمايت غربي‌ها است به اين امر كمك مي‌كند تا اسلام را خطرناك معرفي كنند. اما اينجا با درايت رهبري مواجه مي‌شوند، حضرت آقا در چنين شرايطي نامه‌اي مي‌نگارد كه سراسر نكته، پند و روشنگري در‌باره ذات اسلام ناب محمدي در برابر اسلام امريكايي است و اين جرقه را در ذهن جوانان اروپايي مي‌زند كه شناخت اسلام لازمه‌اش مطالعه دقيق در اسلام است. چند نكته در مورد نامه آقا مطرح و حائز اهميت است، يكي اينكه برهه بسيار خاصي برايش در نظر گرفته شده كه جامعه جهاني در اسلام‌ستيزي فرو رفته و به نام اسلام حساس شده است. دوم ابزار رسانه‌هاي مجازي است كه تا قبل نامه رهبري بيشتر زمين بازي غرب و بازي‌هاي رسانه‌اي بوده و سوم همان جرقه‌اي است كه مي‌توان براي پژوهش اسلام به آن پرداخت. ما شاهد بوديم چه استقبال عظيمي از نامه آقا شد و جوانان مسيحي و اديان مختلف جواب‌هاي محبت‌آميزي به رهبري نوشتند و اين نشان دهنده عمق نفوذ اين نامه در بين آنها است. ان‌شاء‌الله نتايج پربارترش را در آينده نزديك خواهيم ديد.
منبع : روزنامه جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس