مرور روند کاهش آرای آقای هاشمی در انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان چهارم، پیام معناداری با خود به همراه دارد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


********


*کیهان

جروزالم پست: نوسان قیمت نفت مقاومت ایران را نشکست
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» تأکید کرد کاهش اخیر بهای نفت، رفتار و موضع‌گیری ایران را در مذاکرات هسته‌ای تغییر نداده و سخنان «بنیامین نتانیاهو» در کنگره مبنی بر تأثیر مستقیم بهای نازل نفت بر امتیازدهی هسته‌ای ایران، واقع‌بینانه نیست.
این روزنامه چاپ بیت‌المقدس با ادعای تأثیر تحریم‌های نفتی بر موضع ایران در مذاکرات هسته‌ای با غرب نوشت: بنیامین نتانیاهو در سخنرانی هفته قبل خود در کنگره آمریکا، قانون‌گذاران این کشور را تشویق کرد که موضع تندتری نسبت به ایران اتخاذ کنند و استدلال کرد که قدرت‌های جهان همیشه می‌توانند به توافق بهتری با ایران دست یابند چرا که این کشور نسبت به کاهش قیمت نفت آسیب‌پذیر است. اما دیپلمات‌ها و حتی قانون‌گذاران جمهوری خواه آمریکا نیز فکر نمی‌کنند ایران به عنوان یک تولیدکننده بزرگ نفت خام، با کاهش قیمت نفت امتیازات بیشتری را در خصوص برنامه هسته‌ای خود واگذار کند، دیدگاه نتانیاهو واقع‌بینانه نیست.
جروزالم پست نوشت منتقدان خاطرنشان کرده‌اند که ایران پیش از این هم در مقابل نوسانات شدید بهای نفت ایستادگی کرده است و تحریم‌های اخیر موجب شده از تأثیر نفت بر اقتصاد ایران کاسته شود. عده دیگری نیز اعتقاد دارند ایران در صورت وضع تحریم‌های جدید و شکست گفت‌وگوهای جاری، از دستیابی به توافق صرف‌نظر خواهد کرد.
جروزالم پست در رد استدلال نتانیاهو از قول «کریم سجادپور» کارشناس مسائل ایران در اندیشکده آمریکایی «کارنگی»، نوشت: ایران طی دوران ۲۶ ساله گذشته نفت بشکه‌ای ۱۰ دلار را نیز تجربه کرده است. موضع و رفتار رهبر عالی ایران چندان ارتباطی به بهای نفت نداشته است.
به نوشته این روزنامه صهیونیستی، عده‌ای از کارشناسان نیز اعتقاد دارند اگر گفت و گوهای کنونی شکست بخورد، حفظ نظام تحریم‌ها برای آمریکا مشکل خواهد شد چرا که این دیدگاه کلی وجود دارد که موضع تندروهای آمریکا عامل شکست مذاکرات خواهد بود. به عبارتی، در این صورت؛ تحریم‌ها و اجماع نظر بین آمریکا و شرکای کنونی آن برهم خواهد خورد.
جروزالم پست یادآور شد: «سناتور «مارک کرک» یکی از سناتورهای جمهوری خواهی که خواهان تشدید تحریم‌های ضد ایرانی است نیز گفته که وی، هیچ نشانه‌ای دال بر اینکه قیمت پایین نفت رفتار و موضع‌گیری‌های تهران را تغییر داده باشد، مشاهده نکرده است.»


آیا پیام دلسوزانه مجلس خبرگان دریافت می‌شود؟
مرور روند کاهش آرای آقای هاشمی در انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان چهارم، پیام معناداری با خود به همراه دارد.
روز گذشته و در جریان انتخاب رئیس مجلس خبرگان ۴ نفر شامل آقایان یزدی، مؤمن، هاشمی رفسنجانی و هاشمی شاهرودی نامزد شدند و با انصراف آیت‌الله هاشمی شاهرودی رأی‌گیری میان ۳ نامزد صورت گرفت که سهم ۳۵ رأی به آیت‌الله یزدی، ۲۵ رأی به آیت‌الله هاشمی و ۱۳ رأی به آیت‌الله مؤمن رسید. در دور دوم انتخابات از مجموع ۷۳ نماینده، ۴۷ نفر از اعضای مجلس خبرگان به آیت‌الله یزدی رأی دادند که از جمله شامل ۱۲ رأی قبلی به آیت‌الله مؤمن بود و هاشمی رفسنجانی ۲۴ رأی به دست آورد.
این اتفاق در حالی رخ داد که سایت آقای هاشمی روز قبل از برگزاری نشست خبرگان ضمن خبرسازی نوشته بود «رأی اکثریت خبرگان به هاشمی است. حامیان ایشان اکثریت مطلق را در مجلس خبرگان دارند». این سایت البته تا ساعات پایانی دیشب ترجیح داد خبر واقعی (متخذه از انتخابات خبرگان) را سانسور کند و منتشر ننماید.
اما در این میان واقعیت قابل توجهی وجود دارد که عبرت‌آموز است. بعد از رحلت آیت‌الله مشکینی، آقای هاشمی یک بار با آیت‌الله جنتی و یک بار با آیت‌الله یزدی رقابت کرده است. آیت‌الله هاشمی در سال ۸۶ توانست با کسب ۴۱ رأی از مجلس فعلی در مقابل آیت‌الله جنتی که ۳۴ رأی آورده بود، رئیس مجلس خبرگان شود. سال ۸۷ نیز هاشمی با ۵۱ (در مقابل ۲۶ رأی آیت‌الله یزدی) در ریاست مجلس خبرگان ابقا شد. به عبارت دیگر هاشمی در آن سالها - قبل از فتنه سال ۸۸- توانسته بود ابتدا اعتماد ۴۱ نفر و سپس ۵۱ نفر از اعضای مجلس خبرگان را کسب کند. اما همسویی شگفت‌انگیز و تأسف بار وی با فتنه‌گران سبز که ادعای تقلب را محملی برای براندازی کرده بودند، موجب سلب اعتماد مجلس خبرگان شد چرا که فتنه‌گران علناً شعار می‌دادند «انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است».
دقیقاً به همین علت بود که آیت‌الله مهدوی کنی (ره) احساس تکلیف کردند برای صیانت از سلامت و پیشاهنگی مجلس خبرگان به صحنه بیایند. این نامزدی با اعتماد مجلس خبرگان همراه بود. اما آقای هاشمی در حالی که گفته می شد احتمالاً نامزد نمی‌شود- و در فضاسازی رسانه‌های زنجیره‌ای القا می‌گردید در صورت نامزدی هاشمی شاهرودی خاطر هاشمی رفسنجانی جمع می‌شود و نامزد نمی‌شود- نامزد شد حال آن که  آقای هاشمی شاهرودی نیز نامزد بود.
سرانجام این روند ۵-۶ ساله قابل تأمل است. در حالی که آراء آقای هاشمی از ۵۱ رأی به ۲۷ رأی تنزل کرده، آرای آقای یزدی از ۲۶ رأی به ۴۷ رأی افزایش یافته است. از دست دادن تقریباً نیمی از آرا توسط آقای هاشمی در حالی است که رسانه‌‌های همسو با او طی هفته اخیر تلاش کردند ضمن مصاحبه‌های متعدد، ارادت آقای هاشمی به رهبر معظم انقلاب را پر رنگ کنند که احتمالاً همین فعالیت نیز موجب حفظ آرای هاشمی از ریزش بیشتر شده است.
به نظر می‌رسد آنچه همچنان مطالبه دلسوزان از جمله در مجلس خبرگان از آقای هاشمی است، مرزبندی صریح،  فتنه‌گرانی است که صراحتاً از حذف جمهوری اسلامی و ولایت فقیه و اصل نظام سخن گفتند؛ این در حالی است که برخی اطرافیان آقای هاشمی- نظر فائزه هاشمی- صراحتاً از دوستی با اعضای بهائیان و سازمان مجاهدین خلق (منافقین) سخن می‌گویند.

بگم‌بگم؟ ... چرا بگم؟ نمی‌گم!
آقای ترکان می‌تواند (بگم‌بگم) را با موضوع تخلفات در صنعت خودرو آغاز کند.
روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهور در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرده «برخی با این پول‌های کثیف می‌خواهند در آوردگاه‌های سیاسی سال ۹۴ شرکت کنند و اینکه سال ۹۴ ما سکوت کنیم و چیزی نگوییم و نقاب از چهره کسی برنداریم، درست نیست.» مشاور ارشد آقای روحانی در مدتی که حکم‌های سریالی در دولت یازدهم گرفته بارها معرکه «بگم‌بگم» راه انداخته اما در لابه‌لای این بگم‌بگم‌ها چیز به درد بخوری نمی‌گوید! اکبر ترکان فقط تهدید می‌کند و معلوم است از این بگم‌بگم‌ها قرار است چه بهره‌برداری سیاسی‌ای صورت بگیرد و مضحک خواهد بود اگر کسی فکر کند اظهارات وی در راستای تامین منافع ملی است.
این روزنامه می‌افزاید: در فایل صوتی که ۲۹ مهر منتشر کردیم ترکان درباره موضوع ‌پلت‌فرم در صنعت خودرو می‌گوید: «ساختن یک پلت‌فرم مشترک و کاری که روی تندر ۹۰ شد به نظر من یک کار غیرفنی بود. یک هیجانی در آن موقع رئیس سازمان گسترش را گرفت. این کار فنی نیست. تندر ۹۰ که ۶ سال ساختن آن طول کشید موفق نشد. در حال حاضر ما یک پلت‌فرم مشترک نداریم، معنی پلت‌فرم مشترک برای یک کمپانی است. آقای ویسه این اشتباه را کرد و با پلت‌فرم به سمند خیلی ضرر  رساند، درست  در اوج شکوفایی صنعت خودروسازی ایران آقای ویسه ‌بحث پلت‌فرم مشترک را مطرح می‌کند.»
مشاور ارشد رئیس‌جمهور درباره اسحاق جهانگیری، معاون اول فعلی رئيس‌جمهور هم می‌گوید «آقای خاتمی و آقای جهانگیری خیلی بحث خودروی ملی را نمی‌فهمیدند. از آقای جهانگیری که لیسانس فیزیک دارد بیشتر از این  نباید  انتظار داشت ولی آقای ویسه که باید این موضوع سمند را در اوج افتخار دنبال می‌کرد، دنبال یک خودروی دیگر می‌رود. احساس من این است که یک دلال پشت این داستان است. من می‌دانم دلال پژو یک شخصی است به نام آقای [...] که تمام پورسانت‌های خرید ما را از فرانسه آقای [...] انجام می‌دهد و در فرانسه هم دفتر دارد.»
بعد از انتشار این متن خیلی‌ها انتظار داشتند اکبر ترکان به آن واکنش نشان دهد اما این اتفاق رخ نداد و ترکان درباره این فایل صوتی سیاست سکوت در پیش گرفت و این سکوت تا الان ادامه دارد. غرض از یادآوری این مطلب این است که بدانیم آقای ترکان اتفاقا از بسیاری ریشه‌های پول‌های کثیف و نامشروع باخبر است حتی مفاسدی که در دولت‌های اسبق رخ داده و چه خوب است به جای بگم‌بگم‌ها و ادای جملات مبهم واقعا بگوید که چه کسی و  کسانی تخلف کرده‌اند.
نویسنده‌ خاطرنشان می‌کند: آقای ترکان می‌تواند با همین موضوع خودرو بگم‌بگم‌های واقعی را آغاز کند و اگر ادعایش راست است بگوید چه کسی پول دلالی تندر ۹۰ را گرفته و هنوز هم می‌گیرد؟ بگوید که چرا آقای ویسه (که هم‌اکنون معاون جهانگیری است)‌اشتباه کرد و با تندر ۹۰ به خیلی ضررها رساند؟ بگوید که آن دلالی که پشت این داستان بود چه کسی بود؟ پورسانت‌های دلالی پژو چقدر بوده و آیا هنوز پرداخت این پورسانت ادامه دارد؟ بگوید چرا باید مردم هنوز هزینه یک تصمیم اشتباه را در دولت اصلاحات بپردازند؟

دستمال‌کثیف‌تان را آب بکشید مبارزه با پول کثیف پیشکش
دولت اگر واقعاً اسنادی درباره فساد اقتصادی دارد، چرا افشای آنها و برخورد با آنها را به سال آینده و انتخابات مجلس دهم حواله می‌دهد؟
رجانیوز در یادداشتی ضمن طرح پرسش فوق نوشت: «اکبر ترکان» مشاور ارشد رئیس جمهور و متخصص در امور «قرمه‌سبزی» و «آبگوشت بزباش»، تهدید به افشاگری کرده و گفته است: «مسلماً عده‌ای می‌خواهند در سال ۹۴ با پول‌های کثیف و بادآورده وارد بازی سیاسی شوند و البته ما هم سکوت نخواهیم کرد؛ سال ۹۴ سال افشای آنها است.» ضمن استقبال از هر نوع افشاگری، ذکر چند نکته خالی از لطف نیست!
نویسنده این یادداشت می‌پرسد، دولت اگر واقعاً اسنادی درباره فساد اقتصادی طیف مقابل خود دارد، چرا افشای آنها و برخورد با آنها را به سال آینده و انتخابات مجلس دهم حواله می‌دهد؟! چرا همین امسال افشاگری نکرده و نمی‌کند؟! این تأخیراندازی در افشا و برخورد با مفاسد چه معنایی جز سیاست‌بازی و سوء استفاده‌های باندی و جناحی از مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی برای از میدان به در کردن رقیب و تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات مجلس آینده دارد؟!
رجانیوز می‌افزاید: «بگم بگم» جناب ترکان نشان می‌دهد که اولاً دوران «بگم بگم» هنوز نگذشته است و ثانیاً دولت برای قبضه کردن مجلس آینده روی این «بگم بگم»ها حساب ویژه باز کرده است نه عملکرد خود و این می‌تواند به معنای خالی بودن دست دولت از عملکرد قابل ارائه به افکار عمومی برای جلب نظر آنها و ایضاً اطمینان به باور نکردن آمارهای دولت توسط مردم نیز باشد!
نویسنده خاطرنشان می‌کند: نکات جالبی در زمینه مفاسد اقتصادی و مبارزه با آن در سابقه جناب ترکان به چشم می‌خورد. از جمله اینکه سال‌ها پیش در شرکت نفتی و گازی پتروپارس در دوران مدیرعاملی اکبرترکان، تخلفات متعددی رخ داد؛ تخلفاتی که جناب ترکان درباره آنها گفته بود: «اگر ما رانتی را در دولت قرار دادیم و عده‌ای از آن رانت استفاده کردند و ثروتمند شدند، حق نداریم یقه آنها را بگیریم. چون خودمان مقررات وضع کردیم.» حکایت «دستمال کثیف» است!


لیبراسیون: نگرانی آمریکا از نفود ایران در عراق افزایش یافته است
با پیشروی نیروهای ارتش عراق و شبه‌نظامیان شیعه به سوی تکریت، آمریکا اکنون از افزایش نفوذ ایران در عراق نگران است.
روزنامه لیبراسیون نوشت: حدود ۳۰ هزار نفر متشکل از نیروهای ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه عراقی برای بازپس‌گیری شهر تکریت از نیروهای داعش در عملیاتی شرکت کرده‌اند. این در حالی است که ائتلاف مبارزه با داعش، حاضر نشده است در این عملیات دخالت کند.
براساس گزارش لیبراسیون، این عملیات گسترده که نیروهای عراق علیه داعش آغاز کرده‌اند، توازن حساسی را که واشنگتن تلاش می‌کند در مبارزه با داعش به آن دست یابد به خوبی روشن می‌سازد. چون درست است که آمریکا مبارزه با داعش را در اولویت برنامه‌های خود در عراق دارد اما از این طرف هم از افزایش نفوذ ایران در عراق بسیار نگران است.
ژنرال مارتین دمپسی، ارشدترین نظامی آمریکایی در جمع اعضای کمیسیون نیروهای مسلح سنا کشورش گفت: اگر به ترکیب نیروهایی که در عملیات آزادسازی تکریت نگاه کنیم متوجه می‌شویم میزان نفوذ ایران در عراق چقدر زیاد است. از ۳۰هزار نفری که در این عملیات شرکت کرده‌اند دو سوم‌شان از شبه نظامیان شیعه عراق و تنها یک سوم از ارتش عراق هستند.
برخی مقامات آمریکایی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود در توضیح اینکه چرا آمریکا در این عملیات شرکت نکرده است به درخواست نکردن دولت عراق استناد می‌کنند. اما روزنامه‌ نیویورک‌تایمز در مطلبی در همین‌باره نوشته بود، شرکت نداشتن ائتلاف مبارزه با داعش در این عملیات، حاکی از اختلاف فزاینده واشنگتن و بغداد است.
روزنامه لیبراسیون نوشت: عملیات آزادسازی تکریت، در فضایی از خشم و بعد از اظهارات ضد و نقیض مسئولان آمریکایی درباره عملیات بعدی عراق برای آزادسازی موصل انجام گرفت. مقامات عراقی اعلام کرده‌ بودند عملیات موصل باید بهار انجام گیرد اما آمریکایی‌ها به بهانه اینکه ارتش عراق آمادگی‌اش را ندارد خواستار موکول شدن این عملیات به پاییز شده بودند.


*ایران

6/63 درصد ایرانیان؛ خوشبین به عملکرد دولت

نتایج نظر سنجی «ایرنا» از مردم ایران در سال 93 نشان داد که 6/63 درصد از مردم نسبت به آینده و برنامه‌های دولت یازدهم، امیدوار و خوشبین هستند. این نظرسنجی در چهار مرحله از ابتدای سال 93 خورشیدی و با فاصله زمانی 3 ماهه (پایان هر فصل ) در تهران و 30 مرکز استان، انجام شده است. مطابق این نظرسنجی 65 درصد مردم معتقدند ارزش‌ها توسط دولت یازدهم حفظ و رعایت شده و 4/56 درصد هم اعلام کرده‌اند که انتظارات آنان توسط دولت برآورده شده است. همچنین 5/54 درصد مردم اعتقاد دارند دولت در حوزه تلاش برای رفع نیازهای کشور موفق بوده است. در حوزه تلاش برای رفع نیازهای مردم توسط دولت، نتایج نشان از افزایش درصد رضایتمندی مردم در زمستان نسبت به پاییز و تابستان می‌دهد. پاسخگویان در مرحله اول (بهار): 3/55 درصد، مرحله دوم(تابستان) 4/52 درصد، مرحله سوم(پاییز) 54 درصد و مرحله چهارم (زمستان)3/54 درصد از این موضوع اعلام رضایت کردند. این نتایج نشان می‌دهد که میزان درصد رضایتمندی مردم از دولت تدبیر و امید در مرحله آخر 3/0 درصد نسبت به نظرسنجی پاییز و 9/0 درصد نسبت به نظرسنجی تابستان افزایش داشته است.

پاسخ توییتری ظریف به سناتور آمریکایی

وزیر امور خارجه ایران به اقدام غیردیپلماتیک تنظیم‌کننده نامه 47 سناتور امریکایی به مقامات ایران در «توییتر»، پاسخی دیپلماتیک داد. به گزارش «فرارو»، «تام کاتن»، سناتور جوان و کم‌تجربه ایالت آرکانزاس آمریکا که تنظیم‌کننده نامه غیر معمول 47 سناتور امریکایی به مقامات ایرانی بود، در اقدامی غیر دیپلماتیک با خطاب قرار دادن وزیر امور خارجه ایران در «توییتر»  و گذاشتن متن فارسی این نامه نوشت: «این هم ترجمه نامه؛ در صورت نیاز». این اقدام غیرمعمول سناتور آمریکایی در حالی بود که ظریف سال‌ها در آمریکا تحصیل و زندگی کرده است و کاملاً به زبان انگلیسی تسلط دارد. واکنش وزیر خارجه ایران به این اقدام غیردیپلماتیک سناتور آمریکایی، پاسخی دیپلماتیک بود؛ ظریف با خطاب قرار دادن «تام کاتن»، نوشت: «پاسخ من به انگلیسی در صورتی که آن را ندیده‌اید».

«رمز عبور» رفع توقیف شد

مدیرمسئول نشریه رمز عبور گفت: رفع توقیف نشریه رمز عبور از شعبه 12 دادسرای فرهنگ و رسانه ابلاغ شد. به گزارش فارس، کاوه اشتهاردی با تأیید خبر رفع توقیف نشریه «رمز عبور» اظهار داشت: توقیف این نشریه از سوی دادستانی بوده و روز گذشته- سه‌شنبه-  نیز حکم رفع توقیف از سوی شعبه 12 دادسرای فرهنگ و رسانه به وزارت ارشاد و دفتر این نشریه ابلاغ شد. وی افزود: این  نشریه از شنبه آینده  مجدداً انتشار می‌یابد.

هاموند: امیدواریم توافق  هرچه زودتر نهایی شود

وزیر خارجه انگلیس گفت که لندن در فرایند گفت‌وگوی ایران با 1+5 نقشی بزرگ ایفا خواهد کرد.  به گزارش خانه ملت، در دیدار هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور خارجه انگلیس عباسعلی منصوری آرانی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران- انگلیس  با اشاره به سیر روابط دو کشور از گذشته تاکنون گفت: روابط ایران و انگلیس دارای فراز و نشیب‌های زیادی بوده است و امیدواریم غرب از فرصت کنونی برای توسعه مناسبات استفاده کند تا با وجود تجربه تلخ تاریخی روابط با غرب در گذشته بتوانیم با نگاه به آینده همکاری‌های متقابل را پیش ببریم. در ادامه این دیدار فیلیپ هاموند، ضمن ابراز خرسندی از سفر هیأت پارلمانی ایران به لندن گفت: امیدوارم این سفر به پیشبرد مناسبات و ایجاد تعامل بیشتر در روابط دو کشور از جمله در روابط پارلمانی منتج شود. وی ادامه داد: با اشتیاق در انتظار نشست آتی خود با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هستم و امیدواریم هرچه زودتر به توافق نهایی در موضوع هسته‌ای دست یابیم تا متعاقباً سهمی برتر در گسترش تمام فعالیت‌های بازرگانی، اقتصادی و فرهنگی میان ایران و انگلیس داشته باشیم.


*روزنامه جمهوری اسلامی

* براساس آمارهای رسمی تونس بیش از 100 زن تونسی برای همکاری با تروریست‌های داعش و جهاد نکاح در سوریه حضور دارند. راضیه الجرئی رئیس اتحادیه ملی زنان تونس به خبرگزاری رسمی تونس گفت: اتحادیه ملی زنان تونس تاکنون شکایت‌هایی درباره مسئله جهاد الکناح زنان تونسی در سوریه دریافت کرده و در حال پیگیری جدی این مسأله است.

* پس از حوادث اخیر در جهان اسلام و افزایش موج اسلام هراسی در کشورهای غربی، تعدادی از مسلمانان آمریکایی تصمیم گرفتند برای معرفی چهره رحمانی اسلام دست به یک ابتکار عمل بزنند. کمپین «قرآنی را به اشتراک بگذار» توسط تعدادی از مسلمانان آمریکایی به راه افتاد و خیلی سریع توانست در میان دیگر مسلمانان آمریکایی نیز جا باز کند. در این طرح از مسلمانانی که در کشورهای غیراسلامی زندگی می‌کنند خواسته می‌شود قرآنی را در اختیار یک غیرمسلمان قرار دهد تا او بدون واسطه با کتاب آسمانی مسلمانان آشنا شود. قرآنهای مذکور دارای ترجمه انگلیسی بوده و آیاتی که نشانگر صلح آمیز و رحمانی بودن اسلام است در آن مشخص شده است. «نهاد عواد»، مدیر اجرایی «شورای روابط آمریکایی – اسلامی» در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: «آیات مشخص و واضحی در قرآن وجود دارد که مسلمانان را به پاسخ آرام و بدون خشونت در مقابل اهانت‌ها توصیه می‌کنند». همچنین در این کمپین از مسلمانان خواسته می‌شود که در کنار هدیه قرآن به غیر مسلمانان، دقایقی چند نیز با آنان در مورد اسلام واقعی صحبت کنند و بر این مساله تاکید کنند که داعش و دیگر گروه‌های تروریستی به هیچ وجه اسلام و مسلمانان را نمایندگی نمی‌کنند.

* گروهی از اعضای پلیس دینی عربستان ضمن هجوم به تالار کنفرانسی که با موضوع «محکومیت تخریب آثار تاریخی توسط داعش» درحال برگزاری بود،‌ تأکید کردند: آثار تاریخی تخریب شده بت هستند و پیامبر(ص) نیز بعد از ورود به مکه آن‌ها را تخریب کرد. معجب الزهرانی یکی از شرکت کنندگان در این کنفرانس با اشاره به فعالیت تروریست‌ها، از تخریب آثار دینی و تاریخی در کشورهای عربی از جمله عراق، سوریه و لیبی ابراز تاسف کرد؛ اما در ادامه صحبت‌هایش با اعتراض پلیس دینی رو به رو شد. ماموران ضمن تایید عملیات داعش، بعد از هجوم به محل کنفرانس و اعتراض به سخنران گفتند: پیامبر(ص) نیز چنین آثاری را تخریب می‌کرد. با اینکه الزهرانی سعی کرد تفاوت رفتار پیامبر و تروریست‌ها را توضیح دهد، ماموران نیز تلاش نمودند تا حاضران را متفرق کنند و به آنان اعلام کردند وقت نماز است و سپس نماز را در تالار کنفرانس به جای آوردند. وی با مشاهده چنین رفتاری از سوی ماموران خطاب به آنان گفت: «داعش در عراق درحال تخریب آثار تاریخی است، به تروریست‌ها ملحق شوید تا ثوابی به دست آورید».


*آرمان امروز

خداحافظی دو منصوب امام پس از سه دهه
شنیده شد که علی‌نقی خاموشی و علامیرمحمد صادقی بعد از سه دهه حضور در هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران در دور هشتم این انتخابات رأی نیاوردند. اقتصادنیوز نوشت؛ نتایج انتخابات دور هشتم هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران اعلام شد که ازجمله غایبان لیست این نتایج، علی‌نقی خاموشی و علامیرمحمد صادقی دو نفر از منصوبان امام خمینی(ره) است که بیش از سه دهه در هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران حضور داشتند.

سانسور سخنان سردار سلیمانی در BBC
شنیده شد که شبکه جهانی تلویزیون «بی‌بی‌سی» در گزارشی که روز گذشته درباره سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران منتشر کرد، دست به سانسور گسترده سخنان سیدحسین موسویان درباره این فرمانده زد. آنا نوشت؛ شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی روز گذشته گزارشی درباره سردار قاسم سلیمانی پخش کرد که در این گزارش از فرمانده سپاه قدس به‌ عنوان مهم‌ترین و قدرتمندترین فرد خاورمیانه یاد کرد اما موسویان چه گفته بود که پخش نشد؟ این شبکه برای این گزارش خود با سیدحسین موسویان، دیپلمات پیشین هسته‌ای کشورمان و معاون پیشین دبیرخانه شورای‌ عالی امنیت ملی ایران گفت‌وگو کرده بود که در این گزارش بیشتر سخنان موسویان سانسور و حذف شد.

بستری شدن یک استاد حوزه در بیمارستان
شنیده شد که آیت‌ا... سیدمحمدصادق روحانی از مراجع در بیمارستان بستری شد. دفتر این مرجع تقلید شیعه در اطلاعیه‌ای نوشت: از عموم مردم شریف درخواست می‌شود که برای بهبودی و شفای عاجل حضرت آیت‌ا... سیدمحمدصادق روحانی (مدظله‌العالی) دعا کنند. امید است با دعای مومنین و عنایات حضرت ولی‌عصر(عج) حال عمومی معظم‌له بهبود یابد.

سه میلیون فلیپینی پشت دروازه ایران
شنیده شد که سفیر فلیپین در ایران گفت: اگر کمی به آمار توجه د‌اشته باشیم، د‌رخواهیم یافت گروه زیاد‌ی از هموطنان من که د‌ر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مثل عربستان و امارات و قطر یا بحرین مشغول به کار هستند‌ همواره د‌ر جزیره کیش حد‌اقل د‌و یا سه روز اقامت د‌اشته‌اند‌. ایسنا نوشت؛ اد‌وارد‌و مارتین آرمنیز افزود: این اقامت برای این بود‌ه است که این افراد‌ برای تمد‌ید‌ مهلت ویزای خود‌ براساس قوانین باید‌ از مرزهای کشور محل اقامت‌شان خارج شد‌ه و د‌وباره پس از د‌ریافت ویزا وارد‌ آن کشور شوند‌. این تعد‌اد‌ براساس آمار حد‌ود‌ 3 میلیون نفر است که اگر ایران و سازمان گرد‌شگری آن بتواند‌ برای آنها برنامه‌ریزی د‌اشته باشد‌ د‌رواقع سه میلیون گرد‌شگر فیلیپینی بالقوه کنار مرزهای ایران هستند‌ و می‌توان به‌راحتی آنها را د‌ر خاک کشور پذیرایی کرد‌.

نمایندگانی که با اسلحه به مجلس رفتند!
شنیده شد که در راستای طرح جمع‎‌آوری سلاح بدون مجوز، برخی نمایندگان کویتی سلاح‌های خود را به ساختمان پارلمان این کشور بردند و آن را تحویل دادند. شهر نوشت؛ مجلس «امت» کویت در بیست‌وهفتم ماه ژانویه قانون جمع‌آوری سلاح‌های بدون مجوز و تحویل آن به حکومت را تصویب کرد و قرار شد ظرف مدت 4 ماه به شهروندان کویتی مهلت داده شود تا اسلحه‌های بدون مجوز خود را تحویل دهند و پس از اتمام مهلت داده شده اگر در خلال تفتیش‌ها اسلحه‌ای کشف شد، مجازات خواهد داشت.

تکذیب واگذاری «اکسپو» به داماد وزیر
شنیده شد که مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌ها با رد این موضوع که کار نظارت و اجرای نمایشگاه اکسپو میلان به داماد نعمت‌زاده داده شده، گفت: وی به‌عنوان یک کارشناس معماری و کارمند دولت در تیم طراحی فعالیت می‌کند، اما هیچ سمت، حق امضا یا هر چیزی دیگری را که نسبت داده شده را ندارد. جهان‌نیوز نوشت؛ اسفهبدی در پاسخ به اینکه برخی گفته‌اند، از حساب شرکت سهامی نمایشگاه‌ها و بانک ملاصدرا 50 هزار یورو پول به حساب این فرد و فرد دیگری در ایتالیا واریز شده است، گفت: ما یک‌بار برای نمایشگاه اکسپو برای ایتالیایی‌ها پول فرستادیم که ماه‌ها طول کشید که به دستشان برسد، در همین راستا قانونی حسابی باز کردیم تا پول به‌عنوان تنخواه راحت‌تر به دست افراد برسد که تاکنون یک ریال هم از این حساب برداشت نشده است و اینکه برخی فکر می‌کنند، پولی در این میان به جیب کسی ریخته شده، کاملا اشتباه است.

یافتن 17 کوهنورد آلمانی مفقود شده
شنیده شد که سرپرست جمعیت هلال احمر آمل اظهار داشت: با تلاش نیروهای هلال‌احمر این شهرستان و نیروهای محلی 17 جهان‌گرد آلمانی مفقود شده در ارتفاعات رینه مازندران پیدا شدند. جمشید نیکزاد افزود: این جهان‌گردان به همراه لیدر بومی برای گردشگری و صعود زمستانه از ساعت 15 دیروز در ارتفاعات دماوند مفقود شدند که شامل زنان و مردان جهان‌گرد آلمانی بوده که از 50 تا 70 سال سن داشتند.

دلنوشته ضرغامی برای احمدی مقدم
شنیده شد که در پی پایان یافتن ماموریت سردار احمدی مقدم در نیروی انتظامی، سید عزت ا... ضرغامی دل‌نوشته‌ای به او تقدیم کرد.در دل نوشته رئیس پیشین رسانه ملی آمده است: خسته نباشی سردار... شمایلی که یادآور بسیجی خوشروی، خوش گوی، پر کار، ثابت قدم در مسیر ولایت است و همین کافی است. با این همه، برای رسانه‌های گروهی پدری کردی و به خودت 10 دادی و این شد اسباب شادی کودکانه آنها، مانده است که تو را و مرامت را بشناسند و بدانند که شهروندان همه در برابر پلیس مقتدر و مهربان باید که راحت باشند. «برادر اصغر» تو و هم نسل‌های تو بسیجیان پای کار هستید و خواهید بود که معطل داوری زید و امر نمی‌شوند، این عباد خدا دل در گرو تکلیف دارند و بس. الحق والانصاف که در نیروی انتظامی علی‌رغم همه نبودها و کمبودها درخشیدی و در تاریخ این نیرو از تو به عنوان فرماندهی منضبط، خلاق و کارآمد و انتقادپذیر و با شرح صدر یاد خواهند کرد.

توهین به فرهاد ظریف
شنیده شد که فرهاد ظریف می‌گوید: پس از بازی با شهرداری ارومیه عده‌ای در صفحه اجتماعی‌اش به او توهین کرده‌اند. فرارو نوشت؛ لیبروی ملی‌پوش تیم میزان با اشاره به دیدار رفت مرحله پلی‌آف مقابل شهرداری ارومیه که در خانه حریف برگزار شد، ‌اظهار کرد: یکشنبه‌ای که گذشت، روز والیبالی تیم میزان نبود و با اینکه شانس پیروزی نیز داشتیم، اتفاقاتی افتاد که شکست خوردیم و این درحالی بود که پیروزی می‌توانست شرایط را برای ما بسیار آسان‌تر کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس