اگرچه بر اساس قانون انتخابات ورود دولتی‌ها به عرصه تبلیغ و اظهارات انتخاباتی جرم محسوب می‌شود و این اقدام خلاف قانون است اما ظاهرا این قانون برای برخی دولتمردان چندان الزام‌آور نیست.

گروه سیاسی مشرق -  صحبت‌ها و اظهارات برخی از اعضای دولت پیرامون فعالیت در انتخابات آتی مجلس گمانه‌زنی ها و همچنین انتقاد گسترده‌ای را از ورود دولت به رقابت های انتخاباتی درپی داشت.

در حالی که بیش از ۱۰ ماه تا انتخابات مجلس دهم زمان مانده بود برخی از شخصیت‌های دولتی اظهاراتی را به زبان جاری کردند که به نظر می‌رسید دولتی‌ها نمی‌خواهند از عرصه رقابت های انتخاباتی عقب بمانند و می خواهند در انتخابات مجلس موثر واقع شوند.

شبهه ورود دولت به انتخابات مجلس از اواسط سال گذشته آغاز شد و سخنان برخی دولتمردان و اظاهارات برخی شخصیت‌های حامی دولت این نگرانی روز به روز بیشتر کرد.

دفاع کارگزاران از اظهارات انتخاباتی معاون اول رییس‌جمهور

علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور نخستین کسی بود که رسماً از تلاش‌های دولت برای کسب کرسی‌های مجلس دهم پرده برداشت. وی در سفر به سیستان و بلوچستان در جمع اعضای ستاد انتخاباتی حسن روحانی گفته بود که: «ستادهای انتخاباتی حسن روحانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری راکد شده و این به زیان دولت است. ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری نه تنها باید منسجم باشند بلکه از هم اکنون برای انتخابات بعدی مجلس فعالیت خود را آغاز کنند.»

چندی بعد اظهارات حسین مرعشی عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در مورد فعالیت‌های انتخاباتی سخنگوی دولت باعث شد که کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی وارد شود و از نوبخت دعوت کند تا با حضور در کمیسیون به ارائه توضیحات خود بپردازد.
عضو حزب کارگزاران سازندگی طی مصاحبه‌ای در مورد فعالیت دولت برای انتخابات مجلس گفت: قاعدتاً آقای نوبخت در قالب حزب ‌اعتدال و توسعه ورود می‌کنند. اخیراً هم آقای نوبخت از موضع سازمان برنامه به ستادهای آقای روحانی در استان‌ها، به عنوان اعضای شورای توسعه ابلاغ کردند.

اواخر بهمن ماه ۹۳، همایش سراسری جوانان عضو و هواداران حزب اعتدال و توسعه در دانشگاه امیر کبیر برگزار شد. همایش سراسری حزب اعتدال و توسعه صبح روز پنجشنبه ۳۰ بهمن ماه ۹۳ با حضور محمدباقر نوبخت دبیر کل این حزب، محمود واعظی وزیر ارتباطات و عضو شورای مرکزی حزب، مرتضی بانک سرپرست نهاد ریاست جمهوری و عضو شورای مرکزی حزب، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب برگزار شد.

در میان این اظهارات رنگ و بو‌دار انتخاباتی رئیس جمهور نیز از این لیست خارج نیست و وی در پیامش به مناسبت آغاز سال ۹۴ می‌گوید که «دست به دست هم دهیم، مجلسی را بسازیم که شایسته‌ این ملت بزرگ ایران است و مجلس خبرگانی را بوجود آوریم که ثبات بیشتر برای کشور و آرامش بیشتر برای افکار عمومی جامعه ما بوجود آورد و این کار با همکاری یکدیگر امکان‌پذیر است.»

پس از آن جلسه شورای مرکزی کارگزاران سازندگی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و رئیس شورای مرکزی حزب در ۶ اردیبهشت ماه برگزار شد. در ابتدای این جلسه غلامحسین کرباسچی گزارشی از عملکرد یک سال گذشته حزب کارگزاران سازندگی ارائه کرد و پس از او جهانگیری به اهمیت انتخابات سال جاری اشاره و یادآور شد که در سال انتخابات مخالفان دولت درصدد ناامیدی مردم برآمده‌اند.

رئیس شورای مرکزی حزب در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه کارگزاران دارای دو ویژگی مثبت است، افزود: کارگزاران تا پیش از این تلاش می‌کرد که نقش میانجی را در معادلات سیاسی ایفا کند. به نظر می‌رسد کارگزاران امسال باید این نقش را بیش از پیش ایفا کند، زیرا امسال سال انتخابات است، اگر مجلس خوبی شکل نگیرد کار دولت ناتمام خواهد بود.

اما این اظهارات انتخاباتی به سخنان معاون اول روحانی ختم نشد. محسن رهامی رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات طی گفتگویی تفصیلی عنوان کرد: ما تاکنون جلساتی را جهت هماهنگی با مجموعه دولت با آقایان یونسی، نوبخت، جهانگیری، انصاری و مسئولان وزارت کشور داشته‌ایم.

وی در پاسخ به سؤالی درخصوص رابط انتخاباتی دولت و اصلاح‌طلبان نیز گفت: آقای یونسی تا اینجا چنین نقشی را بازی نکردند. آقای مجید انصاری به‌شکلی ارتباط بین اصلاح‌طلبان و دولت را برقرار کردند و دیدگاه‌ها و نظرات انتقادی اصلاح‌طلبان نسبت به دولت را به‌عنوان عضو مجمع روحانیون مبارز منتقل می‌کنند.

دفاع کارگزاران از اظهارات انتخاباتی معاون اول رییس‌جمهور// آماده انتشاراما هفته نامه صدا به عنوان ارگان رسانه‌ای حزب کارگزاران این هفته با انتشار گفتگویی تفصیلی از غلامحسین کرباسچی به دفاع از اظهارات انتخاباتی معاون اول روحانی در جلسه حزب کارگزاران پرداخت. غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اینکه مقامات ارشد دولت نباید دخالتی در انتخابات داشته باشند به دفاع از جهانگیری پرداخت و گفت: «اینکه مقام ارشد دولتی بیاید و عنوان کند که مجلس کنونی با برنامه های دولت مخالفت می کند و اجازه نمی دهد دولت آن برنامه هایی را که مردم به آن رای داده اند، اجرا کند و اینکه بهتر است در دوره آتی مجلسی روی کار بیاید که با برنامه های دولت همراهی کند، به معنای دخالت در انتخابات نیست. و این خواست طبیعی هر دولتی است که مجلس با او همراهی کند و حق هم دارد این خواست خود را خیلی شفاف بیان کند.»

با وجود جایگاه حقوقی جهانگیری در دولت و همچنین در حزب کارگزاران سازندگی، باید خیلی ساده‌اندیش بود تا بگوییم این افراد نگاه انتخاباتی ندارند و اگر حرفی می‌زنند بر اساس جایگاه دولتی است و نه حزبی حال آنکه بر اساس قانون انتخابات، انجام هرگونه فعاليت تبليغاتي از تاريخ اعلام رسمي اسامي نامزدها براي نامزدهاي نمايندگي مجلس از صدا و سيما و ميز خطابه نماز‌جمعه و يا هر وسيله ديگري كه جنبه رسمي و دولتي دارد و فعاليت كارمندان در ساعات اداري و همچنين استفاده از وسائل و ساير امكانات‌وزارتخانه‌ها و ادارات، شركتهاي دولتي و مؤسسات وابسته به دولت و شهرداريها و شركتها و سازمانهاي وابسته به آنها و نهادها و مؤسساتي كه از‌بودجه عمومي (‌به هر مقدار) استفاده مي‌كنند و همچنين در اختيار گذاشتن وسائل و امكانات مزبور ممنوع بوده و مرتكب مجرم شناخته مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 17
  • ۰۴:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    فعلا همین دو سال با دو تا بمب اتمی آمریکا تو ژاپن، تخریب کردید , مجلس پیش کیش
  • ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    امان از سیاسیونی که با وجود اختلافات ظاهری در عمل سر یک سفره هستند
  • ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    اینا برای آقازاده م. ه است که محکومیت براش بریدند باید منتظر ایجاد تنش های دیگه برای فشار به نظام برای آزادی م.ه بود
  • آنتونی ماکسیمف ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    عشق است یونسی
  • جاوید ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    هر کس عاقل باشه و دولت و سیاست رو بشناسه میدونه که این دولت صددرصد در انتخابات فعالیت میکنه چون قطعا خواستار مجلسی بله قربان گو و همسو با دولت هستند .مجلسی که چشمش رو به خیلی از اشتباهات و حمایتهای بیجا ببنده و دخالت نکنه .
  • ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    وای به حال کشوری که کرباسچی با آن سابقه بخواهد برای آینده هم تصمیم گیری کند.
  • ناشناس ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    اینها در انتخابات آینده رای نخواهند آورد چرا که عملکرد دولت در اقتصاد بسیار ضعیف بوده و رکود کامل بر کل کشور حاکم شده است .
  • ناشناس ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    اگر میتوانستند معضل تورم و رکود و بیکاری را حل میکردند شاید شانسی برای انتخابات آینده داشتند اما اکنون مردم به نا کارآمدی و انفعال این طیف آگاه شده اند و به آنها رای نمی دهند .
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    آیا یک جوانمرد و آزاده پیدا نمی شود که این لماظه را پیش اهلش اندازد ورود در عرصه سیاست از نقطه عزیمت مسئولیت الهی اصالت دارد و باعث کمال فرد میشود اما ورود به عرصه سیاست از موضع دنیاطلبی همان عفطه عنز است که حضرت امیر میفرمود
  • میلاد ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    احسنت واقعا
  • ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    عجب عکسی گذاشتی یه مشت .... کنار هم!!!
  • ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    هاااااااااااااااا؟؟؟!!!!
  • ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    مگر کرباسچی سابقه مکومیت به دلیل فساد اقتصادی نداره .؟ چر ایشون در جایگاه فعال سیاسیس میاد و درنهاد ریاست جمهوری سخن پراکنی و ... میکنه ؟؟
  • فقعط ولایت ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    مال بیت المال را افطاری میدهند برا رای مردم هوشیار باشید بیدار
  • رامین ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    مشرق متاسفم برات که تحمل شنیدن حرف مخالف رو نداری و فقط انتظار داری مشتی افراطی بیان و به به بکن بهت همین شما هستین که مملکت و ویرون کردین
  • ناشناس ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۵
    0 0
    ما هم دو روزه داریم همینو میگیم تایید نمیشه !
  • حسین ۰۲:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۵
    0 0
    جناب رامین برای سایت های به اصطلاح اصلاح طلب متاسف باش که اگر کوچکترین حرفی که به مذاقشان خوش نیاید فورا سانسور کرده وخود را به .... میزنند. اینجا که میبینی که حرف های زیبا ومتین شما را که خالی از افراط وتفریط ومملکتی بهشت گونه که برای مردم فعلا ساخته اید منعکس نموده اند .
  • ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۵
    0 0
    کبوتر با کبوتر ,باز با باز , کند همجنس با همجنس پرواز

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس