وی افزود: بر این اساس رفتار، اقدامات و اظهارات مدیرکل آژانس در برداشت کشورها از استقلال این نهاد بین المللی تأثیرگذار است و آنچه برای ما اهمیت دارد این است که آژانس مستقل است یا نه که این به اظهارات وا قدامات مدیرکل این نهاد بستگی دارد.
کمالوندی با اشاره به محتوای توافق اخیر ایران و آژانس گفت: این توافق ادامه بیانیه تهران برای همکاری گام به گام تهران و آژانس میان آقایان صالحی و آمانو انجام شد که هدف آن روشن شدن موضوعات گذشته و حال و پایان دادن به روند طولانی سؤالات آژانس یک بار برای همیشه بود.
وی افزود: بر اساس این توافق، مقرر شد آژانس همه سؤالاتش را در یک بازه زمانی کوتاه مطرح و پاسخ های ایران را دریافت کند که به این منظور توافقی در ۱۰ بند در وین امضا شد؛ توافقی که مهمترین ویژگی اش داشتن بازه زمانی برای دو طرف است به نحوی که از طرف ما تا ۱۵ آگوست؛ ۲۴ مرداد پاسخ ها در خصوص سؤالات آژانس ارائه شود و آژانس هم با بررسی سؤالات احتمالی بعدی در نهایت تا ۱۵ دسامبر قبل از پایان سال میلادی جاری کارش را در رابطه با بررسی موضوعات گذشته ایران به پایان برساند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تأکید ما در تمام مذاکرات با آژانس، حفظ ملاحظات و نگرانی های کشورمان در رابطه با محرمانه ماندن اطلاعات و چگونگی ترکیبات توافق شده با این نهاد بین المللی است که اخیراً نیز پس از شنیدن مطالبی در کنگره آمریکا، نماینده دائم کشورمان در آژانس طی یادداشتی بر این موضوع تأکید کرد.
کمالوندی افزود: انتظار داریم که طبق اساسنامه آژانس و موافقتنامه پادمان، ملاحظات امنیتی کشورمان مد نظر قرار گیرد، همچنان که در بند ۱۰ توافق اخیر، میان دو طرف موافقت شده است که در این چارچوب ملاحظات امنیتی و نگرانی های ایران مد نظر قرار گیرد.
معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: شاید به صورت معمول نیاز به درج این عبارت در توافقات نباشد زیرا در اساسنامه و موافقتنامه پادمان، آژانس به حفظ اطلاعات طبقه بندی کشورها موظف شده است اما به علت نگرانی های مشروعی که جمهوری اسلامی ایران طبق تجربیات گذشته دارد در بند دهم موافقتنامه اخیر بر این مسئله تأکید شده است.
کمالوندی گفت: ما از طریق خبرگزاری ها و سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی از تصمیم آمانو برای سفر به امریکا و حضور در کنگره مطلع شدیم.