به گزارش مشرق به نقل از رویترز، براساس قانون بازنگری در توافق هسته ای ایران که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا آن را در ماه می امضا کرد، کنگره آمریکا (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) تا روز ۱۷ سپتامبر فرصت دارند این توافق را تایید یا رد کنند.
ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان در روز ۲۳ تیرماه در وین اتریش به توافق جامع هسته ای برای پایان دادن به موضوع هسته ای ایران دست یافتند. بر این اساس طرحی که در حال حاضر از سوی نمایندگان جمهوریخواه به مجلس نمایندگان ارائه شده می تواند وضعیت این توافق را بسیار پیچیده کند.
باراک اوباما پیشتر تهدید کرده بود در صورتی که نمایندگان کنگره بخواهند توافق هسته ای با ایران را رد کنند، طرح قانونی آنها را وتو خواهد کرد. این طرح در حالی آماده شده که دموکرات ها می گویند آرای لازم برای خنثی کردن تلاش جمهوریخواهان برای خنثی کردن وتوی رئیس جمهور را در اختیار دارند.
بر اساس قانون اساسی آمریکا، اگر رئیس جمهور قوانین مصوب کنگره را وتو کند، نمایندگان برای تصویب مجدد آن و بی اثر کردن وتوی رئیس جمهور باید دو سوم از آرای کنگره را در اختیار داشته باشند.