به گزارش مشرق، غرفه ایران در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب مسکو بهعنوان میهمان ویژه این دوره افتتاح شد که نکات قابل تأملی در این باره وجود دارد. بدون شک انتخاب کشوری بهعنوان میهمان ویژه این فرصت را در اختیار کشور میهمان میگذارد تا مردم کشور میزبان را با قابلیتهای فرهنگی کشورش آشنا کند. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. با معرفی ایران بهعنوان میهمان ویژه بازدیدکنندگان روس با توجه بیشتری در غرفه ایران حضور مییابند. با این حال به نظر میرسد غرفه ایران در این دوره با شتابزدگی راهاندازی شده باشد. مؤید این مسئله نیز راهاندازی دیرهنگام آن تا صبح امروز بود که عوامل غرفه تا دقایقی پیش از افتتاح در تب و تاب افتتاح باشند.
در غرفه ایران به سیاق گذشته از طرحهای کلیشهای استفاده شده و استفاده از تصاویر اسلیمی شاهنامه در طراحی بخش اعظم غرفه، استفاده از نمادهای تهران مانند برج میلاد و پل طبیعت از دیگر نشانههایی است که در این غرفه دیده میشود.
همچنین تابلونقاشیهای کوچک از آثار تصویرگران ایرانی در بخش دیگر غرفه نصب شده، در بخش دیگر صنایع و سوغات اصفهان به فروش میرسد و نکته مهم مورد نظر اینجاست که در غرفه ایران که در جهان بهعنوان کشوری انقلابی شمرده میشود اثری از انقلاب اسلامی بهعنوان مهمترین رکن دیده نمیشود.
دفاع مقدس بهعنوان بزرگترین رخداد این انقلاب نیز هیچ سهمی در تزئین غرفه ایران ندارد. از دیگر رخدادهایی که میتوانست در غرفه ایران مورد توجه قرار بگیرد، میگذریم. شاید این استدلال که نمایشگاه عکس برپا شده در پارک ودن خا این نقطه ضعف را پوشش دهد، اما در غرفه ایران بهعنوان سمبل و میهمان ویژه این وقایع نادیده گرفته شده، تنها در بخش کوچکی از غرفه مجمع ناشران دفاع مقدس قرار دارد که آن هم محل عرضه کتاب است. به نظر میرسد فرصت کم 2 ماهه برای حضور در این رویداد ویژه موجب شده که مسئولین برپایی این رویداد از این مسئله غفلت کنند.
آنچه مایه تاسف است نصب عکسی از امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بهعنوان رهبران انقلاب اسلامی در نقطه دور از دید غرفه صورت گرفته است. لازم به ذکر است که این غرفه شایسته کشوری مانند ایران نیست.