جمعی از شخصیت های سیاسی و انقلابی و نمایندگان مجلس (توکلی، سروری، نجابت، نادران، بحرینی، دهقان، کوثری، نبوی ، امیرآبادی و فرشیدی) سازمان مردم نهاد «شبکه دیده بان شفافیت و عدالت» را پایه گذاری کردند.

به گزارش مشرق، احمد توکلی امروز سه شنبه در نشست خبری افتتاح سازمان مردم نهاد «شبکه دیده بان شفافیت و عدالت» هدف از تاسیس آنرا استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای اجرای عدالت ذیل قانون اعلام کرد و گفت: فرمان هشت ماده ای امام «ره» برای دفاع از شئون اجتماعی مردم و همچنین فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری که برای احقاق حقوق شهروندی و اداری ایران اسلامی بوده است، بسیار اندک مورد اهمیت مسئولین قرار گرفت.

وی با بیان این که ما از سال 81 تا سال گذشته که رهبری از نحوه برخورد با فساد گلایه کردند و از برگزاری سمینارهای مدام بی فایده که هیچ سودی برای مقابله با فساد ندارد انتقاد کردند شروع به برگزاری جلسات خود کردیم تا کمک حال دستگاه های اقتصادی مقابله کننده فساد باشیم، ادامه داد: گاهی دیده می شود فساد به صورت سیستمی و دستگاهی رشد می کند و مسئولین خود گرفتار فساد شده اند، خود مرتکب خطاهایی می شوند و یا فساد در معنای دیگر گریبان مجریان قانون را می گیرد و در آن قسمت ها نفوذ می کند و افرادی که خود باید با فساد مقابله کنند دچار مشکل می شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: بند 61 قانون کیفری با بیان حمایت از سمن های مردم نهاد از حقوق شهروندی آنها حمایت کرده و حتی تاکید دارد در صورت معتبر بودن اسناد می توان علیه فرد خاطی اعلام جرم شود. ما از افشاگری غیرقانونی جلوگیری کرده و تا زمانی که خبری را موثق ندانیم رسانه ای نخواهیم کرد و از برانگیختن احساسات زودگذر و هیجانی پرهیز می کنیم. ما در مقابله با فساد اداری و سیستمی به کمک رسانه های خبری احتیاج داریم که واسطه ای بین این سازمان و عموم مردم نخبگان باشند.

محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو دیگر سازمان مردم نهاد «شبکه دیده بان شفافیت و عدالت» نیز با بیان اینکه بحث مقابله با فساد ربطی به زمان و کشور ما ندارد، گفت، با توجه به مطالعات فراوانی که توسط سازمان های بین المللی صورت گرفته است وجود فساد رابطه ای با رشد تولید دارد و هر چقدر عوامل فساد انگیز بیشتر باشد و مقابله با فساد کمتر باشد به همان اندازه کمتر رشد اقتصادی به وجود می آید و این واقعیتی است که نمی توان آنرا انکار کرد.
بحرینی با بیان این که هر زمان که فساد نظام اقتصادی افزایش یابد از اعتماد مردم به حکومت نیز کاسته می شود و با کاهش رشد و شاخص های رشد نیز توسعه افت می کند افزود، در مقابله با فساد باید اعتراف کرد نتیجه قابل قبولی نداشته ایم. ما می خواهیم در این سمن به عنوان یک سازمان مردم نهاد که می خواهد اقتصاد کشور را رصد کند به عنوان کمک کننده دولت و دستگاه های نظارتی همه امکانات را در مقابله با فساد بسیج کنیم.
در ادامه نشست خبری، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در مجلس شورای اسلامی عضو دیگر سمن «شبکه دیده بان شفافیت و عدالت» نیز گفت، حدود دو سال پیش دکتر توکلی جرقه راه اندازی چنین شبکه مردم نهادی را زدند و با 25 نفر از کسانی که در موضوعات اقتصادی بدون سابقه منفی بوده و سابقه فعالیت با فساد را داشتند مشورت کردند.
امیر آبادی با بیان این که 16 ماه بر روی این طرح کار مطالعاتی شد و در اسفند ماه سال 93 به تصویب رسید گفت، اعضای اصلی دکتر بحرینی، دهقان، فرشیدی، کوثری، سروری، نادران، نبویان، نجابت و امیری فرد بوده که به ریاست دکتر توکلی به وزارت کشور معرفی شدند.

احمد توکلی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات  در این نشست اظهار داشت: هدف از تشکیل این سازمان مردم نهاد این است که از ظرفیت مردمی برای دفاع از حقوق شهروندی و اجرای عدالت در ذیل قانون استفاده شود.

توکلی گفت: فرمان 8 ماده ای امام خمینی(ره) و فرمان 8 ماده ای مقام معظم رهبری هر دواز حقوق اجتماعی،اداری، اقتصادی و شهروندی افراد دفاع می‌کند که متاسفانه به اندازه‌ای که در حق آن بود مورد عمل قرار نگرفت و در واقع خیلی پایین‌تر از حد خود عمل شد .

وی افزود: فساد مثل هر موجود دیگری رشد می کند، فساد سیستمی به دو معناست، یکی به این معنا که دستگاه‌های ذی ربط مسئول مبارزه با فساد ، گاهی خودشان گرفتار فساد می شوند، و دیگر اینکه فاسدان در مجاری تصمیم‌گیری و فرایندهای قانونگذاری نفوذ می کنند و با تغییر قوانین ایین نامه‌ها و قانون قواعد بازی را به نفع خود تعریف می کنند، که این موضوع موجب توزیع نابرابر درآمد و سوء استفاده می شود و در واقع قانون نادرستی تدوین میشود که توانسته مشروعیت ظاهری پیدا کرده و فساد را تشدید نماید.

توکلی با بیان اینکه تجربیات موفق جهان به ما می گوید که مبارزه با فساد هنوز امکان پذیر است و باید به کمک سیستم شتافت، ادامه داد: در تجربیات موفق مالزی و سنگاپور که از جهت آلوده بودن فساد جزء اولین کشورها هستند و معمولا زیرنظر مقام اول کشور ستادی تشکیل شده است که خود موضوع را پیگیری می‌کند و از طریق نهادهای مردمی و مدنی کسانی هستند که در این کار فعال‌اند و درواقع NGOها که مورد اعتماد مردم قرار دارند کمک نظام و دولت خواهند بود.

گاهی به عنوان مدعی وارد میدان می شویم
وی افزود: ما در قوانین مواردی داریم که به نهادهای مردمی قدرت می‌بخشد به طور مثال طبق ماده 66 آیین‌ دادرسی  کیفری، نهادهای مردمی می توانند نسبت به جرائمی که واقع میشود، اعلام جرم کنند.
البته سالانه اسامی اینگونه سمن ها با چنین اختیاری مورد تایید رییس قوه قضاییه قرار می گیرد.
همچنین در ماده 11 قانون سازمان بازرسی کل کشور آمده است که با بهره‌گیری از توان تشکل‌های مردمی و نهادهای غیردولتی، ماموریت ذاتی خود را پیش ببرد و حتی این سازمان با افراد و نهادی  که مورد اعتماد باشد تفاهم نامه همکاری امضاء می کند.

بنابر این تمام تلاش خود را خواهیم کرد که از مسیر دستگاههای مسوول کار را پیگیری کنیم هر چند ممکن است گاهی خود نیز به عنوان مدعی وارد میدان شویم.

توکلی خاطرنشان کرد: تکیه گاه ما علاوه بر استفاده از قدرت قانون مبتنی بر اطلاعات و اعتماد مردمی است؛ شناخت مفاسد سیاسی، رشوه‌گیری و زورگویی و اینکه متوجه باشیم که چه قوانین ، بسترها و آیین‌نامه‌هایی فسادخیز هستند که در همه این موارد مردم می‌توانند به ما کمک کنند. در حال حاضر از وقتی که ما این کار را آغاز کرده‌ایم اطلاعات زیادی به ما رسیده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: ما معتقدیم باید از گرایش‌های حزبی و صنفی پرهیز کنیم .با اینکه ما افراد شناسنامه دار سیاسی هستیم ولی معتقدیم که نباید گرایش‌های جناحی را در این مبارزه دخالت دهیم. ما از افشاگری‌های غیرقانونی پرهیز می‌کنیم زیرا آبروی سازمان‌ها و افراد چه در بخش خصوصی و دولتی بسیار مهم است. ما باید از خبرهای غیر مستند پرهیز کرده و ازبرانگیختن احساسات هیجانی که مخل کار است، دوری کنیم.

وی با بیان اینکه "سمن" میخواهد به نظام جمهوری اسلامی و ملت شریف و حکومت ایران کمک کند که اعتماد و حاکمیت بین مردم تقویت شود، اظهار داشت:مبارزه با فساد  قدرت برنامه ریزی را  بالا برده و موجب افزایش مشروعیت نظام می شود.
همه این موارد فضایی می‌طلبد تا با فراهم شدن امکان رشد و پیشرفت  آبروی ایران  تقویت شود.

توکلی خاطرنشان کرد: رسانه ها می توانند در کسب انتقال اطلاعاتی که مردم در اختیارشان قرار می دهند به ما کمک کنند هم چنین در تغییر مصادیق فساد و در تغییر کشف ساختارهای فساد انگیز و قانون و مقرراتی که خود فساد آور هستند می توانند به ما کمک کنند.

بیشتر در دو حوزه پولی -بانکی  و واگذاریها متمرکز خواهیم شد
همچنین در ادامه حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مردم مشهد و عضو هیات موسس دیده بان شفافیت و عدالت" اظهار داشت: همانطور که آقای توکلی عنوان کردند، این جلسه منشاء خیر و برکت برای مردم عزیز کشورمان و مسیر جدیدی برای فعالان مقابله با فساد است.

وی ادامه داد: در مقدمه باید چند نکته را مطرح کنم که بحث مبارزه با فساد نه اختصاص به زمان حاضر و نه اختصاص به کشور ما دارد، بلکه مطالعات تجربی فراوانی در دنیا انجام شده است که رابطه منفی و معناداری میان فساد در یک کشور و توسعه و رشد برقرار است.

یعنی هر چقدر که جامعه‌ای دارای عوامل فساد انگیز بیشتری باشد و در آن جامعه برای مقابله با فساد کمتر برنامه ریزی شده باشد، رشد اقتصادی در آن کشور به کندی مواجه می شود که به تعبیر اقتصاد دانان این موضوع یک فکت اساسی محسوب می شود.

این نماینده مردم مشهد افزود: به همین جهت در برخی از کشورها موسسات فراملی تلاش کردند تا مدل‌ها و شاخص‌هایی را برای شناسایی فساد در کشورها طراحی کرده تا اقتصاد و فساد در جوامع خود را پایش کنند. زمانی که فساد در جامعه ای گسترش پیدا می‌کند اعتماد مردم به دولت و حکومت کاهش پیدا کرده که موجب کاهش شاخص رشد و توسعه در کشور می شود.
حسین‌زاده بحرینی خاطرنشان کرد: در ی تحقیقی که از سوی بانک جهانی صورت گرفته است، نشان داده شده که اصحاب کسب و کار در ایران، یعنی در همه بخش‌های غیر دولتی نگاهشان به دولت به مثابه یک پشتیبان نیست و حتی یک عامل و کارگزار بی طرف نیست و در واقع دولت را رقیب خودشان تلقی می کنند و دولت را به عنوان عامل "امنیت‌زدا "تلقی می کنند نه "امنیت زا" که نشان می دهد گسترش فساد در دستگاه های دولتی و خارج از دولت ممکن است فضا را به جایی برساند که اعتماد به حکومت کاهش پیدا کند.
نماینده مردم مشهد افزود:با توجه به فساد زیاد و تختلفات رخ داده در حوزه پولی و بانکی و حتی واگذاریهای نجام شده در این دو حوزه بیشتر متمرکز خواهیم شد.

اسامی موسسان
وی همچنین به معرفی ادرس "سازمان مردم نهاد شبکه دیده‌بان شفافیت و عدالت" پرداخت و افزود: مردم می توانند با مراجعه به سایت www.daad.ir با جزییات بیشتری از این سازمان آشنا شوند.

در ادامه احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از اعضای هیأت موسس این سازمان مردم نهاد اظهار کرد: بحث تشکیل این سازمان از دو سال پیش مطرح شد و با 25 نفر از افرادی که در مبارزه با فساد فعالیت داشته‌اند تبادل نظر انجام شد و نهایتا این پیشنهاد مورد موافقت و استقبال قرار گرفت.

وی با بیان اینکه شبکه دیده بان شفافیت و عدالت در اسفند ماه سال گذشته به تصویب و تائید رسید گفت آقایان:‌ احمد توکلی نماینده تهران ،حسین زاده بحرینی نماینده مشهد، ، محمد دهقان نماینده طرقبه، محمود فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش،‌ سروری عضو شورای شهر تهران، کوثری و نادران نمایندگان تهران، مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نجابت نماینده تهران و امیرآبادی نماینده قم به عنوان اعضای هیأت موسس به وزارت کشور معرفی شدند.

وی افزود: در حال حاضر نیز هیأت مدیره توسط هیأت امنا کار خود را آغاز کرده که ریاست آن هم برعهده آقای توکلی نماینده تهران است و اعضای هیأت مدیره نیز آقایان دهقان، نادران، فرشیدی، سروری و امیرآبادی بوده و کوثری و نبوی نیز به عنوان عضو علی البدل هستند ضمن اینکه آقایان نجابت و حسین زاده بحرینی نماینده تهران و مشهد نیز به عنوان بازرسان انتخاب شده اند.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
    0 0
    چگونه میتوانیم شعبات این گروه را در استانها پیگیری کنیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس