کد خبر 491931
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸

سفير عراق در تهران درباره حضور ايران در نشست وين 2 درباره سوريه گفت:‌ اکنون ايران بدون قيد و شرط دعوت مي‌شود که اين نشانه‌اي مثبت است. معتقديم زماني که ايران جزيي از حل بحران باشد قطعاً راه‌حلي خواهد بود، چرا که ايران قدرت اثرگذار منطقه‌اي است.

به گزارش مشرق، «راجح الموسوي» سفير عراق در ايران به تشريح مواضع کشورش در خصوص نشست وين درباره سوريه، حضور روسيه در عراق، روند اصلاحات سياسي در دولت عبادي، مبارزه با داعش و نيز روابط تهران - بغداد پرداخت.

وي در خصوص نشست وين 2 درباره بحران سوريه و حضور ايران براي اولين بار در اين نوع نشست‌ها پس از 5 سال گفت: عراق بر امنيت، ثبات و آرامش در منطقه تأکيد دارد، ما يکي از کشورهاي قرباني آن چيزي هستيم که در منطقه رخ مي‌دهد.

الموسوي در پاسخ به اين سؤال که چرا در ابتدا اعلام شد معاون وزير خارجه عراق در اين نشست شرکت مي‌کند اما بعد آقاي ابراهيم جعفري - وزير خارجه - حضور پيدا کرد؟ با بيان اينکه عراق، قطعاً به دليل همجواري با سوريه کشوري است که هم متأثر از سوريه بوده و هم بر آن اثرگذار است، اظهار داشت: عراق از اولين کشورهايي بود که خواستار حل مشکل سوريه از طريق مسالمت‌آميز شد و لذا پس از بررسي موضوع و سطح کشورهاي مختلف شرکت کننده در نشست، مشورت‌هايي که با ايران داشتيم و نيز به منظور اينکه اين نشست داراي نتايج مؤثر و مفيدي باشد و نظر به اهميت آن و برهه‌اي که در آن برگزار شد و همچنين در پي دعوت‌نامه وزير خارجه روسيه از وزير خارجه کشورمان، مقرر شد که عراق در سطح وزير خارجه در اين نشست شرکت کند تا فعال‌تر و مؤثرتر باشد.

سفير عراق ادامه داد: معتقدم که نشست وين نشستي مهم بود، چرا که شاهد تحقق يک اراده بين‌المللي براي حل مشکل سوريه هستيم. ما حضور بدون قيد و شرط ايران در کنفرانس را مهم مي‌دانيم، چرا که شاهد يک دگرگوني استراتژيک در سطح بين‌الملل در خصوص روش حل بحران سوريه هستيم؛ اين نشست گام اول و شروع راه‌حل مشکل سوريه است.

الموسوي با ذکر اين نکته که اين نشست شرط کناره‌گيري بشار اسد از قدرت را کنار گذاشت و توافق شرکت کنندگان بر سر مبارزه با تروريسم يک اتفاق خوب بود، يادآور شد: در اين نشست همه توافق کردند که وحدت و تماميت ارضي سوريه حفظ شود و اين موضوع که تنها از طريق سياسي بايد بحران سوريه را حل کرد، بحث مهمي بود.

وي در پاسخ به اين سؤال که بيانيه منتشر شده حاصل مقاومت بود يا تغيير نگاه غرب به استراتژي تغيير بشار اسد از راه سياسي؟ اظهار داشت: در واقع مقاومت باعث تغيير ديدگاه بين‌المللي شد. پيروزي ايران و حصول توافق هسته‌اي با 1+5 نقش بزرگي در اين زمينه ايفا کرد. در ابتدا شاهد بوديم که ايران را از روند حل مشکل دور نگه مي‌داشتند، ولي اکنون ايران بدون قيد و شرط دعوت مي‌شود که اين نشانه‌اي مثبت است. معتقديم زماني که ايران جزيي از حل بحران باشد قطعاً راه‌حلي خواهد بود، چرا که ايران قدرت اثرگذار منطقه‌اي است.

الموسوي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص حضور پررنگ‌تر روسيه در مقابله با داعش در عراق نيز افزود: اين يک موضوع حکومتي است که مربوط به پارلمان عراق مي‌باشد و پارلمان عراق حق دارد آنچه به نفع منافع ملت عراق است را تصويب کند. ما حجم ستيز بين‌المللي که در منطقه جريان دارد را درک مي‌کنيم، اما تصميمي مي‌گيريم که به نفع منافع ملت‌مان باشد.

وي ادامه داد: تأکيد مي‌کنم که اگر عراق و پارلمان آن موافقت نمي‌کرد، اصلاً اتاق اطلاعاتي نيز شکل نمي‌گرفت. اين اتاق اثرات خوبي در روند مبارزه با داعش داشته است.

سفير عراق با ذکر اين موضوع که چنين اتاقي مثل آن است که يک دوست اطلاعات دقيقي براي مبارزه با داعش به شما مي‌دهد، گفت: ما آن را تبديل به عمليات مي‌کنيم. ما سلاح از نظر کيفي و کمي به اندازه کافي در اختيار داريم که بتوانيم با آن از طريق اطلاعات داده شده مبارزه خود عليه داعش را پيش ببريم.

الموسوي در پاسخ به اين سؤال که آيا اختلافات داخلي دليل عدم حضور روسيه بوده است؟ گفت: نظرات مختلف است و شيعيان، کردها و اهل سنت هر يک نظر خود را در خصوص آنچه در عراق مي‌گذرد، دارند و اگر در اجراي موضوعي تأخيري رخ دهد قطعاً در نهايت آنچه به سود کل عراق باشد، دنبال مي‌شود. در حال حاضر در عراق هر کس مي‌تواند نظر خود را به صورت آزادانه اعلام کند.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا حضور پررنگ‌تر روسيه در حال بررسي است يا خير؟ افزود: اگر نياز باشد عراق تصميم مناسب را در زمان مناسب اتخاذ مي‌کند. ما در عين حال هيچ حضور نظامي خارجي را نمي‌پذيريم که اين يک خط قرمز غير قابل پذيرش است. ما مستشاران آمريکايي، ايراني و حتي روس هم داريم، اما به‌ عنوان نيروي نظامي خارجي نيستند.

سفير عراق ادامه داد: زماني که دريافتيم، ضرورت دارد ائتلاف از فضاي عراق براي ضربه به تروريسم استفاده کند، موافقت کرديم و هر زماني که تشخيص دهيم يک ائتلاف ديگر لازم است که اهداف ما را محقق کند، قطعاً تصميم‌گيري مي‌کنيم. مهمترين موضوع از نظر ما سيادت عراق بر امور خود است.

الموسوي با بيان اينکه در هر صورت ائتلاف جديد بين عراق، سوريه، ايران و روسيه تأثير مثبتي در زمينه امنيتي در منطقه داشت، يادآور شد: شايد همين ائتلاف يکي از علت‌هايي بود که ديدگاه‌هاي بين‌المللي ديگر درباره بحران سوريه تغيير کند. ما شاهد بروز يک ديدگاه جديد در منطقه هستيم و اميدواريم استقرار و ثبات در منطقه حاکم شود که جمهوري اسلامي ايران نقش مؤثري در اين زمينه دارد؛ زيرا ايران هميشه در کنار ملت و دولت سوريه و عراق بوده است.

سفير عراق در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص ماجراي هواپيماي حامل تسليحات ارسالي از سوئد که در فرودگاه بغداد فرود آمد و از پرواز آن به اربيل جلوگيري شد، گفت: اين موضوع چندين ماه است که اتفاق افتاده و مراجع ذي‌ربط امنيتي با آن برخورد کردند و 3 يا 4 ماه پيش آن هواپيما فرود آمد. اگر هم اشتباه وارد بغداد شده باشد، ما از آنها براي مقابله با داعش استفاده مي‌کنيم. اگر هواپيماي جديدي آمده از آن خبر ندارم، اما تا جايي که مي‌دانم ماجراي هواپيماي فرود آمده چند ماه پيش بود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به اين سوال که آيا مجلس عراق به دنبال اين است که نقش بيشتري در اصلاحات داشته باشد؟ گفت: روند اصلاحات از زمان آغاز مورد تأييد پارلمان بود، اما نبايد از چارچوب قانون اساسي عراق خارج شود. ما دادگاه عالي فدرال داريم که بر اجراي قوانين نظارت دارد و اگر زماني تشخيص داد اين اصلاحات مخالف قانون اساسي است، قطعاً آن را متوقف مي‌کند.

سفير عراق درباره موضوع کاستن از اختيارات عبادي نيز گفت: در همه کشورها حتي ايران بين خطوط مختلف کش و قوس‌هايي وجود دارد. اگر بگوييم همه موافق آقاي حيدر عبادي هستند دروغ گفته‌ايم، چرا که حتي در يک خانواده هم اختلاف وجود دارد. هر تصميمي که به قانون اساسي نزديک‌تر باشد، مؤثرتر خواهد بود و حتي در آن زمان مخالفان هم نمي‌توانند با آن مقابله کرده يا آن را متوقف کنند.

الموسوي در خصوص عمليات‌هاي جديد در عراق که تحت عنوان «لبيک يا رسول الله 2» شروع شده نيز اظهار داشت: روش‌هاي نظامي براساس شرايط موجود دنبال مي‌شود. برخي مواقع بايد سريع وارد شد و برخي مواقع بايد يک ماه صبر کرد تا با کم‌ترين خسارت پيش رفت. همچنين بايد آمادگي دشمن هم بررسي شود تا بر آن اساس تصميم‌ گرفت و براساس اطلاعات پيش رفت؛ لذا شاهد بوديم که يک جنگ بسيار بزرگ با کمترين خسارت طي مدت اخير پيش رفت.

وي با اشاره به جنگ مهم و سرنوشت ساز بيجي نيز اظهار داشت: قطعاً از نقش و جايگاه بيجي نزد تروريست‌ها اطلاعات داريد که از نظر تأمين سوخت براي آنها و نزديکي به نينوا و موصل بسيار ارزشمند بود که بر همين اساس بهترين نيروهاي خود را در آن مستقر کرده بودند و تصور مي‌کردند نيروهاي عراقي نمي‌توانند با آنها مقابله کنند در حالي که اين خيالي خام بود.

سفير عراق با اشاره به روابط گسترده تهران - بغداد و سفرهاي مقامات دو کشور گفت: بهترين روابط را در منطقه و دنيا با ايران داريم و به آن افتخار مي‌کنيم.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس