به گزارش مشرق، با گذشت چند روز از حملات تروریستی در شهر پاریس و کشته شدن بیش از 100 نفر، رسانههای غربی در حال بررسی ریشههای چنین حملاتی هستند؛ حملاتی که اولین بار نیست که در سالهای اخیر در اروپا رخ داده و آنطور که مقامات اطلاعاتی اروپا میگویند، احتمالا آخرین مورد هم نخواهد بود.
در همین راستا نسخه اروپایی نشریه «پالیتکو» با انتشار گزارشی در مورد حادثه پاریس، تفکرات ترویج شده از سوی عربستان سعودی را ریشه اصلی تفکر افراطی در جهان معرفی کرده و نوشته است که وهابیت سعودی دشمن اصلی است.
«نسیم نیکولاس طالب» نویسنده این مطلب نوشته است: «اگر بخواهم محترمانه بگویم، از سال 2001، سیاست ما در مبارزه با تروریسم، نادیده گرفتن فیل داخل اتاق (مشکل اصلی) بوده است، یعنی ما به علایم بیماری پرداختهایم، اما کاملا بر اصل بیماری چشم بستهایم.»
وی افزود: «سیاستگذاران و بروکراتهای منفعل به طرزی احمقانه با نادیده گرفتن ریشهها، به تروریسم اجازه رشد و نمو دادهاند. به همین جهت هم ما یک نسل را از دست دادیم: کسی که بعد از سپتامبر 2001 در عربستان سعودی، که متحد ماست، به مدرسه ابتدایی میرفت، حالا فردی بالغ است و باور کردن و حمایت از خشونت سلفی به او القا شده و او حالا آماده حمایت مالی از این تفکر است. آن وقت ما خود را سرگرم استفاده از تسلیحات و ماشینهای پیچیده کردهایم.»
نویسنده این مطلب با اشاره به اینکه عربستان سعودی به لطف درآمد بالای نفتی تفکر وهابیت را در کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا نیز ترویج کرده، نوشته است: «بنابراین، به جای تجاوز به عراق، هدف قرار دادن "جان جهادی" و اعضای گروه، که خود به خود به چند برابر شدن این افراد هم منجر میشود، بهتر است که بر منشا مسائل تمرکز شود: آموزشهای وهابی/سلفی و تبلیغ عدم تحمل، تفکری که بر اساس آن یک شیعه، یک ایزدی یا یک مسیحی، مرتد به شمار میآید.»
او در ادامه نوشته است: «اگر میخواهیم کسانی را در گوانتانامو زندانی کنیم، بهتر است که مبلغین سلفی و وهابی را به آنجا ببریم، نه کسانی را که فریب این آموزهها را خوردهاند.»
وی پیشنهاد داده است که نمایندگان مذهبی به عربستان رفته و به سعودیها همزیستی مسالمتآمیز را بیاموزند. طالب افزود: «اگر هم استفاده از خشونت اجتناب ناپذیر است، این خشونت باید متوجه حامیان سعودی و قطری خشونت و نظریهپردازان سلفی باشد، نه مجریان جوان آن.»