پیش نویس گزارش ارزیابی نهایی مدیر کل آژانس پیرامون پیامدی را در واقع آقای "ترو" معاون مدیر کل آژانس در امور پادمان مینویسد. بدیهی است که نقش آقای آمانو بعنوان عالیترین مقام آژانس، اخذ تصمیم نهایی در خصوص سیاستهای راهبردی و مدیریتی در پیشنویس گزارشی است که آقای ترو و تیم فنی وی باید آنرا تهیه و نهایی کنند.
آقای ترو محصول تغییر رهیافت آژانس در دو سال اخیر در پیگیری مباحث پادمان با ایران میباشد و بر همین مبنا ماموریتی متفاوت از دیگر معاونین این بخش در سالهای قبل بر عهده داشته است. معاون مدیرکل در امور پادمان مهمترین پست مدیریتی آژانس بعد از پست مدیر کل میباشد و این به دلیل نقش اساسی مباحث پادمان در ذیل ماموریتهای آژانس میباشد.
معاونت پادمان با در اختیار داشتن هشتصد و پنجاه نفر پرسنل، که عمدتا نیروهای تخصصی و فوق تخصصی هستند، و با در اختیار داشتن بیشترین درصد بودجه آژانس برای اِعمال وظیفه نظارت بر فعالیتهای هستهای کشورهای عضو آژانس، در حقیقت در قلب فعالیتهای سازمانی آژانس قرار دارد.
متاسفانه مشی و شیوه معاونین قبلی آژانس در امور پادمان در تعامل با ایران همواره با سیاست همراه بودند و همین امر آژانس را از مشی فنی و بیطرفان خود در تعامل با ایران خارج میساخت. اما آمدن آقای ترو در دو سال گذشته برخورد متفاوتی از آژانس با ایران را به نمایش گذاشت و بنده به سهم خودم در جریان گفتگوهای ایران با آژانس در بیش از دو سال گذشته این تفاوت شخصیت را از نزدیک حس کردم.
ترو شخصیتی آرام و بدون حواشی سیاسی است که علاقهای نیز به شرکت در مصاحبهها و موضعگیریهای سیاسی ندارد و توجه عمده او معطوف بر کار فنی و تخصصی خود میباشد. رفتار متعادل و متوازن آقای ترو در بحثهای دو ساله آژانس در ایران بیشک تاثیر مهمی در پیشبرد روند حل و فصل مسائل حال و گذشته اختلافی ایران با آژانس داشته است.
اینک از آژانس انتظار میرود که در این قدم بسیار مهم پایانی خود در این مرحله و در آستانه ارائه یکی از مهمترین گزارشات در طول تاریخ خود، با ارائه گزارشی دقیق و حرفهای، تفوق کامل وجهه فنی و بیطرفانه خود در پیگیری مباحث هستهای را به جامعه بینالمللی اثبات نماید و با فراهم ساختن زمینه و مبنای فنی بسته شدن پرونده پیامدی، به برگشتن اعتماد از دست رفته خود در سطح بینالمللی کمک نماید.