رهبر ایران با زبانی ساده و صمیمانه آنچه را که موجب ترس و وحشت ما شده است، بیان می‌کند؛ من اسم آن را «نامه حقیقت» می‌گذارم.

گروه بین‌الملل مشرق - نامه دوم رهبر معظم انقلاب به جوانان کشورهای غربی بازتاب‌های متفاوتی در رسانه‌های جهان و شبکه‌های اجتماعی داشت. رسانه‌های مستقل بسیاری به آن پرداختند و خبرنگاران زیادی هم در صفحات شبکه‌های اجتماعی آن را بازنشر داده و درباره آن تحلیل‌ ارائه دادند و به بحث پرداختند. اما همانطور که انتظار می‌رفت اکثر رسانه‌های مشهور غربی واکنشی به آن نشان نداده و از ان گذر کردند. البته این را نیز باید به فال نیک گرفت، چرا که روایت تحریف‌شده و ناقص آنان از پیام رهبر ایران، ابعاد مختلف این نامه را منتقل نمی‌کرد. از سوی دیگر، هدف این نامه ارتباط و گفتگوی مستقیم و بی‌واسطه با جوانان در کشورهای غربی بوده است و بهترین راه برای این هدف، بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی است.

{$sepehr_album_33972}

جمله‌ای که در ساعات اولیه نشر نامه، در میان کاربران عربی محبوبیت بیشتری یافت و با اقبال بیشتری رو به رو شد، جمله «من تحمیل فرهنگ غرب بر سایر ملّتها و کوچک شمردن فرهنگهای مستقل را یک خشونت خاموش و بسیار زیان‌بار تلقّی میکنم» بود.


کارشناسان و تحلیل‌گران هم بعد از انتشار این نامه، مسؤولیت توزیع و بازنشر آن را متوجه داخل کردند و سانسور را امری اجتناب‌ناپذیر در گروه رسانه‌های وابسته به جریان صهیونیسم دانستند: «در درجه اول باید دقت کرد که رسانه‌هایی که در سبد سیاست‌های صهیونیستی قرار دارند تلاش‌ می‌کنند تا فضا را به گونه‌ای تغییر دهند و یا اینکه سیاست سانسور رسانه‌ای را دنبال کنند. در گام اول لازم است که در بحث موضوع انتشار با دقت و با پیگیری جدی از طریق رسانه‌های متعدد دنبال شود.» (گفتگو با محمدفرهاد کلینی کارشناس ارشد مسائل راهبردی)

مشرق
«امروز تروریسم درد مشترک ما و شماست»


اما در خارج از کشور اگرچه با غلبه سانسور در این حوزه مواجه بودیم، اما خبرنگاران مستقلی هم هستند که انتقال این پیام و اطلاع‌رسانی درباره آن را همانند دیگر وقایع و اخبار، وظیفه خود می‌دانند. «تیتزیانا چاواردینی»، خبرنگار، تحلیل‌گر و انسان‌شناس برجسته ایتالیایی یکی از این خبرنگاران است که هم درباره این نامه و هم نامه اول رهبر انقلاب به جوانان در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا، فعالیت خبری داشتند.

مشرق
تیتزیانا چاواردینی، خبرنگار، تحلیل‌گر و انسان‌شناس ایتالیایی بیش از 12 سال در ایران زندگی کرده و نتیجه تحقیقات خود درباره اسلام و ایران را به رسانه‌های اروپایی ارائه می‌دهد


خانم چاواردینی از احساسش درباره این نامه می‌گوید: «ما دوران غم‌انگیزی را در اروپا سپری می‌کنیم. رهبر معظم ایران با زبانی ساده و صمیمانه آنچه را که موجب ترس و وحشت ما شده است، بیان می‌کند؛ من اسم آن را «نامه حقیقت» می‌گذارم و تنها کسانی که نمی‌خواهند با «حقیقت» روبرو شوند، این نامه را بی‌معنا می‌دانند.»

مشرق
«من از شما جوانان می خواهم که بر مبنای یک شناخت درست و با ژرف بینی و با استفاده از تجربه‌های ناگوار، بنیان‌های یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی ریزی کنید.»


چاواردینی تفاوت این نامه با نامه اول رهبر انقلاب را صراحت بیشتر نامه دوم می‌داند: «من این نامه را صریح‌تر از نامه قبلی دیدم که اهمیت آن نیز به وضوح مشاهده می‌شود. در این نامه می‌توانیم به خوبی دلیل دردهای امروز در اروپا را بشناسیم و با عوامل آن آشنا شویم. »

این خبرنگار و انسان‌شناس ایتالیایی به خبرنگار مشرق درباره احساس درونی‌ و شخصی‌اش به عنوان یکی از مخاطبان آن، اظهارات جالبی را مطرح می‌کند:

** شما هم یکی از مخاطبان نامه رهبر ایران هستید؛ نامه‌ای که در آن به تغییر نگرش و تعامل شرافتمندانه با جهان اسلام دعوت شده‌اید. وقتی نامه را می‌خوانید چه احساسی دارید؟

«وقتی این نامه را می‌خوانم احساس می‌کنم پدری با فرزندانش صحبت می‌کند. این نامه بسیار صمیمانه است. من در نامه قبلی رهبر ایران درماه ژانویه هم این فرصت را داشتم که نظراتم را ابراز کنم و در رسانه‌های ایتالیا منتشر کردم».

درباره نامه اول رهبر انقلاب، این خبرنگار ایتالیایی گفته بود که این نامه در تاریخ ثبت و ماندگار خواهد شد: «این نامه در تاریخ ثبت خواهد شد. در حالی که بیشتر سیاستمداران اروپا تلاش می‌کنند با اسلام‌هراسی و خلق یک دشمن مشترک، سیاست‌های خود را توجیه کنند، این نامه (نامه اول رهبر انقلاب) ابتکاری بزرگ بود. آیت‌الله خامنه‌ای پرده‌های ابهام را که رسانه‌های غربی برای پوشاندن واقعیت اسلام بکار می‌برند، کنار زد و اسلام واقعی را معرفی کرد. من این نامه را یک نامه "تاریخی" می‌دانم چرا که پیام آن همیشه در تاریخ خواهد ماند.»

وقتی نامه رهبر ایران را خواندم احساس کردم پدری با فرزندانش سخن می‌گوید/ نامه را برای روزنامه‌های ایتالیایی ارسال کردم اما منتشر نکردند/ شبکه‌های اجتماعی بهترین راه بازنشر نامه است///////////
(عکس از نسیم)


** شما نامه اول را "تاریخی" نامیدید. درباره نامه دوم چه نظری دارید؟

«در نامه دوم، رهبری ایران پیشنهادات و راهنمایی‌هایی را برای جوانان اروپایی داشتند که مایه آرامش آنان در این برهه حساس و وحشت‌آفرین جهان است. بویژه برای ما در اروپا که در خانه خود از سوی تروریست‌ها هدف قرار گرفتیم.

این نکته که ایشان درباره احساس پس از حوادث پاریس گفتند و اینکه امروز به خاطر این احساس ترس – از حملات تروریستی – آزادی گذشته را نداریم، بسیار نکته قابل توجهی بود؛ همانند ترسی که کودکان و مردم برخی کشورهای خاورمیانه هر روز آن را تجربه می‌کنند.»

** شما به عنوان یک خبرنگار ایتالیایی و یک متخصص در رشته انسان شناسی، چه واکنشی در جامعه ایتالیا به این نامه مشاهده کردید؟ جوانان ایتالیا چطور به این نامه واکنش نشان دادند و اصلا نامه رهبر ایران چه اهمیتی برای یک جوان ایتالیایی دارد؟ برخی شاید تصور کنند که جوانان اروپایی بطور کلی با این مفاهیم بیگانه هستند و غرق در زندگی پرشتاب و توسعه‌یافته اروپایی پیش می‌روند و اولویت‌های متفاوتی دارند.

«اولویت رسانه‌های ایتالیا، چگونگی مقابله و کنترل ترس و وحشت موجود در جامعه است. اما برای جوانان این نکته اهمیت دارد که حقیقت اسلام چیست. چرا که همچنان تفکیک درستی از اسلام و داعش در اروپا وجود ندارد. به همین دلیل برای کسی که مسلمان نیست، پذیرش این مطلب که اسلام دین صلح است، کار راحتی نیست. من شخصا به عنوان یک خبرنگار این وظیفه را دارم که درباره اسلام اطلاعات درست را به مخاطبان برسانم.»

این انسان‌شناس ایتالیایی 23 سال را در کشورهای مختلف منطقه و شرقی سپری کرده است که 12 سال آن در ایران گذشته است. چاواردینی سه دوره سیاسی متفاوت از اصلاحات تا اعتدال را در ایران تجربه کرده است و نسبت به انتقال واقعیت‌های ایران و اسلام در رسانه‌های کشورش از جمله روزنامه "رپوبلیکا" از نشریات پرتیراژ ایتالیا منتشر کرده است.»

مشرق


** خانم چاواردینی، چند روز قبل شما هم که در شبکه‌های اجتماعی از جمله توییتر فعال هستید، شاهد بودید که توییتر ضمن تعلیق حساب کاربرانی که درباره نامه رهبر ایران پیام ارسال کرده بودند، بخش زیادی از این پیام‌ها (توییت) را پاک کرد و به کاربران مورد نظر هشدار داد که رفتار خود را اصلاح کنند. ظاهرا سانسور از همان لحظات اولیه آغاز شده است. در ایتالیا وضعیت چگونه است؟ شما برای بازنشر این نامه در کشور خود چه اقداماتی انجام دادید؟ (گزارش مشرق درباره این اقدام توییتر در سانسور و حذف پیام‌های مربوط به نامه رهبر انقلاب)

اتفاق روز بعد از انتشار نامه و مسدود کردن حساب‌های کاربران توییتر و حذف پیام‌ها، واقعا مضحک بود. سانسور همیشه وجود دارد و ما با آن روبرو هستیم. اما اقدام توییتر واقعا عجیب بود و هنوز پذیرش آن برای ما دشوار است.

اما من به عنوان خبرنگار مستقل، در توییتر این نامه را بازنشر دادم. همچنین در مصاحبه‌های مختلفی نظراتم را درباره آن بیان کردم. حتی در رسانه‌های ایتالیایی هم مطالبی را منتشر کردم. اما یک نکته را مورد توجه قرار دهید. رهبر معظم، بسیار مستقیم و بی پرده آمریکا و اسرائیل را خطاب قرار دادند. "شاید"، صرفا به عنوان یک احتمال، یکی از دلایل اقدام توییتر در حذف توییت های مربوط به نامه رهبر ایران، همین مورد باشد. اما بطور قاطع نمی توان درباره آن نظر داد.

مشرق
توییتر خانم چاواردینی


** با توجه به تلاش‌ها برای سانسور این نامه، پیشنهاد شما برای افراد مسؤول و فعالان در داخل کشور چیست؟ این نامه را چطور به دست مخاطبان آن برسانیم؟

«به نظرم بهترین راه پخش نامه در شبکه‌های اجتماعی است تا نامه دست به دست بچرخد و کابران درباره آن نظر بدهند و بدین ترتیب پیام آن به گوش مردم خواهد رسید.»

این خبرنگار ایتالیایی شبکه‌های اجتماعی را در حالی پیشنهاد داده است که همین چند روز قبل شاهد اقدام توییتر بودیم. اما به نظر ایشان، بازهم میزان سانسور در این فضا کم‌تر فضای رسانه‌های تحت تأثیر سیاست‌های جهانی است. این سانسور تنها منحصر به رسانه‌های آمریکایی یا انگلیسی نیست. حتی در ایتالیا هم چنین فضایی بر رسانه‌ها حاکم است:

«بگذارید یک اعتراف هم بکنم... من این نامه و تحلیل‌هایی را برای چند روزنامه ایتالیایی هم فرستادم تا آن را به چاپ برسانند، اما آنان اخبار مربوط به نامه رهبر ایران را پوشش ندادند.»

به نظرم بهترین راه پخش نامه در شبکه‌های اجتماعی است تا نامه دست به دست بچرخد و کابران درباره آن نظر بدهند و بدین ترتیب پیام آن به گوش مردم خواهد رسید. من نامه رهبر ایران و تحلیل‌هایی را برای چند روزنامه ایتالیایی فرستادم تا آن را به چاپ برسانند، اما آنان اخبار مربوط به نامه رهبر ایران را پوشش ندادند.

** فکر می‌کنید دلیل این اقدام آنان چیست؟ چه نیرویی آن‌ها را از اطلاع‌رسانی که وظیفه ذاتی رسانه است بازمی‌دارد؟

فکر میکنم دلیل آن‌ها همان نکته‌ای باشد که پیش‌تر گفتم؛ اشارات صریح رهبری خطاب به آمریکا و اسرائیل. برخی روزنامه‌ها خطوط قرمز سیاسی دارند و این خطوط قرمز را رد نمی‌کنند. همچنین منافع سیاسی و اقتصادی بسیاری هم در میان است.

گفتگو با خانم چاواردینی به اینجا که می‌رسد پاسخ‌ها به سؤالات هم محتاطانه‌تر می‌شود. ظاهرا اقامت طولانی‌ مدت در ایران، فعالیت‌ها و گزارش‌های مثبت از کشور و فعالیت خبری درباره دو نامه رهبر انقلاب، بدون هزینه و دردسر هم نبوده است:

چاواردینی: «پاسخ صریح دادن به این سؤال برایم مشکل است. نمیدانم چه بگویم.»

** اصراری ندارم موضع رسمی بگیرید و به دردسر بیفتید.

ببینید؛ بعضی رسانه‌ها طرفدار ایران هستند، بعضی طرفدار اسرائیل. البته این رویه غلطی است. چرا که اخبار باید بدون توجه به جهت‌گیری‌های سیاسی منتشر شود. در غیراینصورت وظیفه اطلاع‌رسانی به درستی انجام نشده است. به عنوان مثال، من شخصا تلاش می کنم اطلاعات دقیق و صحیح درباره ایران ارائه بدهم.

البته این برای من بدون هزینه هم نبوده است. حتی بسیاری دشمن من شده‌اند.

- مثلا چه هزینه‌هایی؟

اینکه بطور مثال مطالب من را منتشر نمی‌کنند. وقتی مطالب مربوط به ایران و اسلام مثبت است، آنها خوششان نمی‌آید.

وقتی نامه رهبر ایران را خواندم احساس کردم پدری با فرزندانش سخن می‌گوید/ روزنامه‌های ایتالیایی نامه را منتشر نکردند/ شبکه‌های اجتماعی بهترین راه بازنشر نامه است


شاید این یکی از همان روایت‌هایی است که به گفته خانم چاواردینی چندان به مذاق رسانه‌های غربی خوش نمی‌آید؛ تحلیلی که از ایشان و پس از انتشار نامه اول منتشر شد:

«هر کس که بین اسلام و گروه‌های تروریستی رابطه برقرار می‌کند، یقیناً اسلام را نمی‌شناسد. رهبر معظم فاصله خود را از اقدامات تروریستی حفظ کرده است. غیرقابل باور است که فردی معتقد به یک دین این اقدامات را انجام دهد. چگونه یک دین صلح به افراد می‌گوید که دیگران را به قتل برسانند؟ اسلام هیچ ارتباطی با این ستمگری ندارد. آنچه مردم نمی‌دانند این است که اولین قربانی این ستمگری خود اسلام است. آنها به نام اسلام عمل می‌کنند اما دلایل آنها مذهبی نبوده و فقط سیاسی است. این حملات و گروه‌های تروریستی چهره صلح‌طلب اسلام را خدشه‌دار نمی‌کند. ما باید از خودمان بپرسیم: چه‌کسی از دشمن نشان  دادن اسلام سود می‌برد یا قدرت انجام چنین کاری را دارد؟

ما می‌دانیم که اسلام در حال گسترش در اروپاست. تعداد کسانی که در ایتالیا به اسلام می‌گروند نیز در حال افزایش است. اسلام دومین دین در ایتالیا است. فکر می‌کنم گام بعدی را دولت‌های غربی باید برداشته و ابزار سودمند برای فهم بهتر اسلام را فراهم سازند. در ایتالیا ما مدارسی داریم که در آنها محققینی از ملیت‌های مختلف حضور دارند و امیدوارم که در آینده درس‌هایی درباره "مطالعات ادیان" به‌جای مطالعه یک دین ارائه کنیم.»


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 39
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    چرا خارجی ها از ما بهتر میفهمند
  • محمد ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    عالی بود. برادران مشرقی دستتان درد نکنه
  • ۰۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    عجب
  • ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    این بانوی ایتالیایی از خیلی از سیاستمداران غرب زده ی داخلی بیشتر میفهمه این خانم فهمیدند رهبر عزیزمون مثل یک پدر مهربانند این داخلیا ....
  • ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    برادران مشرق دمت گرم ولی بهتر نبود عکس این خانم با تصاویر حیوانات را در کنار پرچم نظام و برای چنین مطلبی کار نمی کردید؟
  • ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    آقا من خودم طرفدار رهبرم ولی این بنده خدا داره زندگی خودش رو میکنه. از این به بعد باید به هزار نفر جواب پس بده و به عنوان جاسوس ایران مطرح بشه. چرا این کارها رو میکنید
  • ۰۲:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    مشرق داری فرافکنی میکنی...درمورد آثارش اغراق میکنی درمورد حذف اکانتای توئتر هم واسه هزارمین بار میگم و منتشرش نمیکنی اکنتایی که بازنشر نامه رو انجام میداد،همه یک شبه بازشده بودن و اصطلاحا اکنت تخم مرغی بودن واسه همین توئتر اسپم تشخیص داد و حذفشون کرد
  • ۰۳:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    كنار پرچم ايران ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!
  • ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    این حرفها برای این بنده خدا هزینه داره و زندگی او را به دردسر میاندازد. مشرق نفهم
  • ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    سیاست سانسور جواب نمی دهد
  • ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    اِوااااااااااااااااااا چه با احساس
  • یک ارتشی ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    بیا این هم یک نمونه دیگه. حالا برخی سیاسیون ایران مثل .... از دشمنان ایران و اسلام دفاع میکنند
  • ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    تااخر عمرت به یاد خدا باش و از راه حق و عدالت دفاع کن. به امید ظهور مهدی علیه السلام
  • ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    سلام ممنونم .
  • امیر ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    پرچم ایران بالاست
  • ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    دردو بلات به جونم رهبر نازنینم... خدایا به حق مهدی فاطمه ، تنشو برامون سالم و محافظش باش ... الهی آمین
  • ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    یاد خاطره ای از جواد نکونام افتادم که گفته بود روز های اولی که به تیم فوتبال اوساسونا رفته بودم یکی از بازیکنان تیم به من گفته بود تا قبل از دیدن تو من اصلا نمی دانستم کشوری به اسم ایران کجای دنیا هست ؟!!!!!!!! باور بکن الان بیشتر مردم دنیا با نام خمینی ایران را شناختند
  • ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    این همون دختره نبود میخواست زن احمدینژاد بشه ؟
  • بی نام ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    می دونم منظورش ابزار علاقه به ایران و فرهنگی ایرانی است ولی حالا نمی شد یه عکس دیگه می گرفت دستش سر خانم. مگه عکس قحط بود. عکس گورخر ایرانی؟! دنیا چی میگه؟! به نظرم کمی بی صلیقه گی کردین. کل گزارش برد زیر سوال.
  • بهنام اسلامي ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    با سلام و احترام من هميشه مطالب ايشان را در ايتاليا پيگيري مي كنم انساني است كه هميشه و هميشه از ايران و اسلام بخوبي دفاع كرده است.انشاالله منبعد مطالب ايشان را بازهم منعكس كنيد تا ببينند مردم ايران قدردان زحمات ايشان ميباشند
  • ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    عکس این خرها گزارش رو خراب کرده. پدر جهل بسوزد
  • كاظم ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    ايشان با اين عكس نشان داد به محيط زيست ايران علاقه داره و حتي به حياط وحش و كويرهاي ايران سر زده. موضوع را از جنبه مثبتش ببينيد. در ضمن گورخر ايراني مثل يوزپلنگ ايراني در معرض خطر نابودي است. جوان هاي ايراني روي اين موضوع هم مثل موضوع يوزپلنگ بايد كاركنند و حتي كمپين حمايت از اين حيوان كمياب و زيبا تشكيل بدن.
  • ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    برای اینکه ایرانی نیستند
  • ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    عالي بود سايت محترم مشرق نيوز،من در ايتاليا زندگي ميكنم با دوستانم كه ايتاليايي هستند وقتي در مورد ايران صحبت ميكنم مي گويند كاش انها هم ولي فقيهي مثل رهبر معظم داشتند كه اخلاق اسلامي مانند ايران در كشورشان حاكم ميشدمي گويند يك دوره كوتاه در قرن بيستم حكومتي شبيه ايران داشتند ولي استكبار حهاني و صهيونيزم بين الملل نگذاشتند ادامه يابد و رهبر انرا شهيد كردند اين نامه به جوانان حتما در ايتاليا مثل فرانسه خيلي تاثير خواهد داشت و اثار انرا به زودي خواهيم ديد.
  • ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    نه نیست هر گردی که گردو نیست
  • سلام ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    جانم فدای رهبر
  • محمد ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    از روسریت معلومه ایتالیائی یک پا در ایران و تهران هستی
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    مشرق, حقیقتا عکاسیت خوبه.
  • ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    ساده نباش هموطن. اکانت تخم مرغی؟ دوست خودم 3 ساله توی توئیتره زدن بنش کردن. خب وقتی سهامدار عرب باشه همین میشه.
  • ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    چی می گویی؟
  • ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    اینکه دروغ محضه اکانت بعضی از باسابقه ترین خبرنگارای ایرانی تو حوزه بین الملل که اصلا مرجع اخبار ایران برای خارجی ها محسوب میشن توی توئیتر مسدود شد. برین سر خودتون رو کلاه بذارید اکانت تخم مرغی!
  • فلانی ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    سوال جالبی پرسیدی ! به نظر من دلیلش این هست که ما اصلا فکر نمیکنیم . خیال میکنیم که داریم فکر میکنیم . درصورتی که فکرمون رو دربست در اختیار چارتا شبکه ماهواره ای گذاشتیم و اجازه میدیم اونا بجای ما فکر کنند , بجای ما تصمیم بگیرند و بجای ما هر کاری دلشون میخواند بکنند .
  • فلانی ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    عزیزم اگه کسی تشنه حقیقت باشه از مرگ هم نمیترسه . ما سیراب شدیم از دروغ های رسانه ای (مخصوصا ماهواره ای) و دیگه اصلا حقیقت حالیمون نمیشه.
  • فلانی ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    چی داری میگی ؟ اگه انسان تشنه حقیقت باشه از هیچی نمیترسه. حتی مرگ
  • مهدی ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    تیتزیانا چاواردینی، خبرنگار، تحلیل‌گر و انسان‌شناس ایتالیایی بیش از 12 سال در ایران زندگی کرده و نتیجه تحقیقات خود درباره اسلام و ایران را به رسانه‌های اروپایی ارائه می‌دهد این ماهیت شناس ها کارشون جاسوسی محسوب نمیشه؟ ما از این افراد داریم؟
  • ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    حقیقت بر اینه که خارجی ها خیلی بهتر و بیشتر قدر مقام معظم رهبری رو می دونند.
  • علی ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۴
    0 0
    "برخی روزنامه‌ها خطوط قرمز سیاسی دارند و این خطوط قرمز را رد نمی‌کنند. " جالبه که خطوط قرمزشون رو رد نکردند. حالا اینجا برخی با هزاران شکرد میخواهند که خطوط قرمز را دور بزنند. بد نیست همه به قوانین احترام بگذارند.
  • اسفندیار ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۵
    0 0
    تا قبل از دولت آن « مردبهاری »ولی فقیه متعلق به قشر حزب اللهی محسوب می شد اما الحق و انصاف او بود که دایره ی علاقه مندان ولی فقیه در ایران و جهان راگسترش داد و نشان داد: «ولی فقیهی که ما می شناسیم متعلق به همه مردم جهان است»
  • بهنام ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۵
    0 0
    چون ما خودمون زدیم به نفهمی! وقتی الگوی مصرفمون بشه آمریکا، تو مد از ایتالیا و فرانسه تقلید کنیم، برای سفر آرزمون دیدن برج ایفل و ساحل آنتالیا باشه، بچه هامونو واسه ادامه تحصیل بفرستیم لندن، تو تهران بریم رستوران فرانسوی و ژاپنی و ... حتما به این نتیجه میرسیم که خارجیها خیلی با فهم و شعورن! بعد میریم جلوی سفارت فرانسه برای همدردی شمع روشن میکنیم و اصلا به ذهنمون خطور هم نمیکنه که هزار برابر آدمایی که تو فرانسه کشته شدن (که البته نتیجه کارهای خود فرانسه بوده!) دارن تو یمن، بحرین، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و ... کشته میشن! آخه خارجیا خیلی باکلاسن!!!!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس