معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: سریال مختارنامه ساخته میشود اما میزان اظهار نظرها خیلی کمتر از سریالهایی است که مربوط به مسائل معاصر میشود؛ زیرا در مورد مسائل با فاصله زمانی دور، افراد زیاد به خودشان جرأت اظهار نظر نمیدهند.
وی افزود: سوم این که برخی انتظار دارند یک مقدار مسائل سریال، سریعتر بگذرد و روی برخی مسائل کماهمیت معطل نشوند. درست است که در سریال معمای شاه از برخی مسائل مهمتر به سرعت رد شدند. مثلا در مورد قضیه اشغال ایران آنچنان که باید و شاید مساله پر رنگ نشد و آثار، خسارتها و جنایتهایی که به تبع این اشغال به وجود آمد باید به تصویر کشیده میشد تا مردم بیشتر با چهره استعمار آشنا شوند. برعکس، روی انتقال سلطنت خیلی مانور داده شد، که این امر بستر به وجود آمدن انتقادات را از سوی کارشناسان فراهم میکند.
منصوری ادامه داد: چهارم اینکه معمولا در چنین سریالهایی قسمتهای آخر، بهتر از قسمتهای اول است. این مساله را رسانه ملی باید به طریقی به مخاطب و منتقدان منتقل کند که مثلا 20 قسمت از سریال پخش بشود بعد ارزیابی و نقد صورت گیرد. حتی من هم الان با احتیاط با شما صحبت میکنم زیرا تاکنون شش قسمت از سریال معمای شاه پخش شده و نمیتوان نقد درستی از آن داشت و آنهایی که الان نقد میکنند بیشتر آب به آسیاب رسانههای بیگانه میریزند.
وی تاکید کرد: پنجم این که یک سری رقابتهای سیاسی در جامعه ما وجود دارد، ما باید ظرفیت تحمل خود را بالا ببریم. حتی کارهای بی عیب و نقص هم برای خودش مخالفانی دارد. شاید اگر این سریال را یگ گروه از یک جریان سیاسی دیگری ساخته بودند خیلیها دیگر انتقاد نمیکردند؛ لذا باید شکل و محتوای تاریخی سریال را از تفاسیر و نگاه سیاسی و جناحی دور کرد.