کد خبر 532842
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۴

وزیر کار از برنامه جدی برای تک رقمی کردن نرخ بیکاری تا پایان عمر دولت یازدهم خبر داده و گفته است: به شرط آنکه به رشد 8 درصدی اقتصاد برسیم نرخ بیکاری تک رقمی خواهد شد اما دستیابی به چنین هدفی نیازمند مولفه‌هایی است که نهادینه کردن فرهنگ مهارت آموزی و کارآفرینی از جمله آنهاست.

به گزارش مشرق، بر اساس آمارها هر یک درصد رشد اقتصادی به طور متوسط حدود 100 هزار شغل ایجاد می‌کند اما ایجاد همین میزان شغل در بخش‌های مختلف دستکم به رقمی در حدود 100 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

بسیاری از کارشناسان امیدوارند که با اجرای برجام و برداشته شدن تحریم‌ها، رشد اقتصادی ایران تا 5 درصد افزایش یابد و با جذب سرمایه‌های خارجی، زیرساختهای رشد اقتصادی، بهره وری نیروهای انسانی و رونق بازار کار در کشور فراهم شود.

به گفته وزیر کار، سالانه باید یک میلیون شغل در کشور ایجاد شود و دولت برای این هدفگذاری برنامه ریزی کرده است.

اگر چه وزارت کار متولی ایجاد شغل نیست و سیاست‌گذاری در حوزه اشتغال و روابط کار جزو وظایف آن به شمار می‌رود اما اخیرا طرحی را در شورای عالی اشتغال به تصویب رسانده که بر اساس‌ آن دانشجویان ضمن تحصیل در دانشگاه، دوره‌های آموزش مهارتی هم می بینند. این طرح که آموزشهای دوگانه نام دارد در چند دانشگاه اجرا شده است.

آنطور که علی ربیعی می‌گوید به دلیل تاکید رییس جمهوری که دانشجویان از همان ترم ورودی آموزشهای مهارتی را بگذارنند چنین طرحی تدوین شده است تا از طریق اجرای آن دانشجویان شغل آ‌ینده خود را پیش‌بینی کنند و بتوانند در کنار دروس تئوری، مهارتهای عملی لازم برای ورود به بازار کار را فرا بگیرند تا بر اساس آموزشهایی که فرا می گیرند به نیازهای شغلی ‌آنها در آینده پاسخ گفته شود.

طرح دیگری که وزارت کار در دست دارد، بومی سازی آموزشهای مهارتی در نقاط محروم و کمتر توسعه است به نحوی که با اجرای آ‌ن در مناطق مختلف متناسب با امکانات و ظرفیت‌های موجود برای افراد بومی آن مناطق شغل ایجاد شود که البته سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در این زمینه وارد عمل شده و در قالب آموزشهای سیار به آموزش مهارتی روستاییان ساکن در مناطق محروم پرداخته است.

تحلیلگران بازار کار بر این باورند که تاکنون به موضوع آموزش نیروی کار متناسب با فضای کسب و کار توجه جدی نشده و همین امر در افزایش بیکاری موثر بوده است اما در این بین آنچه بیش از هر چیز در جریان ورود به فضای کسب و کار اهمیت یافته، مقوله مهارت آموزی است.

به زعم آنها، راه نجات کشور از معضل بیکاری در افزایش توان مهارتی دانشجویان و دانش آ‌موختگان است و اگر مهارت آموزی در آنها نهادینه شود اقتصاد کشور مسیر رشد و توسعه خود را با سرعت طی می کند و این رشد، همان مقدمه ای است که برای ایجاد شغل در کشور به آن نیاز داریم.

حمید حاج اسماعیلی - کارشناس بازار کار معتقد است: برای توسعه مهارت آموزی باید ارتباط کارجویان با بدنه بازار کار شکل بگیرد و اگر می‌خواهیم کارآفرینان و دانش آ‌موختگان در بازار کار نقش آفرینان قابل و موثری باشند باید آنها را از حمایتهای مالی و مشاوره‌ای محروم نکنیم و در کلام باور داشته باشیم.

او با تاکید بر تاثیر آموزشهای مهارتی در اشتغال پایدار می‌گوید: نیروهای جوانی که فارغ التحصیل می‌شوند اگر مهارتهای اشتغال را همزمان با گذراندن دوره‌های تئوری در دانشگاهها بیاموزند شانس بیشتری برای ورود به بازار کار دارند و به نظر می‌رسد که دانشگاههای علمی کاربردی بیشترین تاثیرگذاری را در جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی به بازارهای کار داشته باشند.

این کارشناس بازار کار درباره رونق بازار اشتغال پس از برجام نیز می‌گوید: دولت بر این باور است که با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم‌ها، فضا برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی باز خواهد شد و زمانی که سرمایه‌های خارجی جذب بازار کار کشور شود اهداف و برنامه‌های دولت برای اشتغالزایی نیز محقق خواهد شد اما این اتفاق زودتر از پایان نیمه اول سال رخ نمی‌دهد و آن زمان اگر پیش‌بینی‌ها درست پیش برود می توانیم اثرات برداشتن تحریم‌ها را در بازار کار ببینیم.

به گزارش ایسنا، امروزه بحران بیکاری در تمام کشورها یک چالش اساسی تعبیر می شود و دولتها در تلاشند تا این چالش را در کوتاهترین زمان ممکن و با استفاده از برنامه‌های بلندمدت و کوتاه مدت برطرف کنند؛ هر چند به گفته کارشناسان امر، بیکاری مقوله‌ای نیست که در کوتاه مدت ریشه کن یا مهار شود و کاهش نرخ آن مستلزم ارائه برنامه‌های مدوّن و عملیاتی و اجرای طرح های موثر در اشتغالزایی است.

تحلیلگران بازار کار معتقدند وجود 4.5 میلیون دانشجوی آماده ورود به بازار کار و همین میزان تحصیلکرده بیکار در کشور زنگ هشداری برای مسئولان و متولیان امر اشتغال است تا بیش از هر چیز وجود یک سیاستگذاری مشخص و مدوّن در این بخش را در دستور کار قرار بدهند.

انتظار می‌رود با توجه به برنامه‌های پیش‌بینی شده دولت، شرایط جدید اقتصاد ایران و افق‌های روشن پسا برجام و پسا تحریم‌،‌ بازار کار در سر بالایی رونق و شکوفایی قرار بگیرد و وعده تک رقمی شدن نرخ بیکاری که دولت با جدیّت درصدد دستیابی به آن است جامه عمل بپوشد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • رحیمی ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    بله دولت بیاد افراد با سابقه وخسته رو باز نشسته بکنه تا برای تعداد زیادی فارغ التحصیل کار باشه استخدام بشن
  • ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    با این روند فعلی، دولت اعتدال و راستگو شاید تا آخر دورش نرخ بیکاری رو سه رقمی کنه!!
  • ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    فعلا که دولت داره واسه کشورهای غربی اشتغال ایجاد میکنه
  • ایران ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    ضر مفت زده
  • ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    دولت ریاضتی و بدبختی نخبگان بیکار
  • ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    چرا نمی فهمید مادر پدر حاضره تورم صد در صد باشه اما بچه درسخونده خدمت رفتش سرکار باشه کشتین مارو با تورم نقطه به نقطتون فقط ریاضت بدید و برجام را تبریک بگید ایندفعه تبریک باز شدن سوئیفت بانک رفاه کارگزان
  • ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    چرا نمی فهمید مادر پدر حاضره تورم صد در صد باشه اما بچه درسخونده خدمت رفتش سرکار باشه کشتین مارو با تورم نقطه به نقطتون فقط ریاضت بدید و برجام را تبریک بگید ایندفعه تبریک باز شدن سوئیفت بانک رفاه کارگزان
  • ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    صد رحمت به احمدی نژاد می گن کارشناسی نبود ولی دلسوز مردم متوسط و کار راه انداز بود این دولت نرخ اشتغالش منفی شده نخبگان همه بیکار و افسرده ان تبریک برجام
  • ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    زر
  • ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    0 0
    یه مقدار خود مردم هم مقصر هستن بعضی ها انتظار دارند همون شروع کار ، حقوق میلیونی و کار خوب و کم ساعت و ساده داشته باشن ! سفیر چین در ایران دلیل پیشرفت چین و بهبود وضعیت زندگی مردم چین رو کار زیاد و توقع کم عنوان کرد . البته دانشگاه های ما هم کار عملی یاد نمی دن دانشجو فارغ التحصیل می شه ولی در عمل چیزی بلد نیست دانشگاه و صنعتمون هم خیلی فاصله دارن با هم ، مثلا من عمران خوندم زبان برنامه نویسی سی به چه درد کار امروز من خورده که در چارت اجباری هست ؟؟ نزدیک 25 واحد فقط ریاضی تخصصی و این همه انتگرال و دیفرانسیل و سینوس کسینوس پیشرفته به چه درد کار امروز من خورده ؟ بهتر نیست کمی از حجم تئوری و این همه ریاضی کاسته بشه واحدهای بدرد نخور عجیب غریب لااقل اختیاری بشن و به جای این ها اتوکد و سیف و ساختمان سازی در عمل به همراه درس های طراحی بتن فولاد داده بشه ؟ دانشجو بعد دانشگاش باید بره بشینه سر کلاس های میلیونی آموزشکده ها ! این مشکل تمام رشته هاست ، واقعا این چارت ها احتیاج به تفکر و بازبینی داره تا کارا بشه .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس