کد خبر 53988
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۲

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه به محض تصویب لایحه وزارت مسکن برای شناسایی واحدهای خالی از سکنه، اخذ مالیات از این خانه ها آغاز می شود، گفت: این طرح برای خروج مسکن از فعالیتهای سفته بازی است.

به گزارش مشرق، علی عسکری امروز در یک نشست خبری در پاسخ به سئوال مهر در مورد برنامه این سازمان برای اخذ مالیات از واحدهای خالی با توجه به اینکه اخیرا وزارت مسکن و شهرسازی آماری از میزان واحدهای مسکونی خالی ارائه کرده است، گفت: در این ارتباط وزارت مسکن و شهرسازی در حال تدوین لایحه ای است و به محض تصویب نهایی آن اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی آغاز می شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی درکلانشهرها بیشتر مورد توجه است، بیان داشت: واحدهایی که با ماهیت تجاری ساخته می شوند و نگاه خدمات رسانی در آنها وجود ندارد و در قالب احداث واحدهای مسکونی انگیزه های تجاری و سفته بازی وجود دارد باید مالیات بپردازند بنابراین تلاش وزارت مسکن این است که مسکن را از فعالیت های سفته بازی خارج کند و مسکن یک کالای اقتصادی نباشد.

طرح تحول مالیاتی

این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص اولویت های طرح تحول نظام مالیاتی کشور بیان داشت: اولویت اول طرح جامع مالیاتی در دست اجرا است و پیش بینی می شود کار در مدت زمان مناسبی به انجام برسد و به زودی وارد فاز دوم اجرای طرح تحول نظام مالیاتی خواهیم شد که به تهیه نرم افزارهای مورد نیاز در طرح تحول می پردازد و پیش بینی می شود این مرحله ۹ ماه زمان نیاز داشته باشد.

معاون وزیر اقتصاد اولویت بعدی را اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم برشمرد و با تاکید بر اینکه این موضوع هم اکنون در حال نهایی شده است از کارگروه ویژه ای برای پیگیری این موضوع سخن گفت و بیان داشت: اولویت بعدی در اجرای طرح تحول نظام مالیاتی تکمیل مالیات بر ارزش افزوده در یک فرصت ۵ ساله آزمایشی است که در قانون گروه های جدیدی را فراخوان خواهیم کرد.

عسکری اصلاح ساختار سازمان امور مالیاتی و ساختار نیروی انسانی را یک بخش دیگری از طرح تحول نظام مالیاتی بر شمرد و با بیان اینکه این کار از ستاد و از طریق اصلاح چارت سازمانی آغاز شده است، گفت: از این طریق توانستیم یک معاونت را کاهش دهیم و در راستای کوچک سازی ستاد به صف بپردازیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشورایجاد زیرساخت های لازم برای اجرای طرح جامع مالیاتی را یکی دیگر از بخش های طرح تحول نظام مالیاتی کشور برشمرد و با تاکید بر لزوم تکمیل زیرساخت ها در فرصت کوتاه اظهار داشت: در نظام مالیاتی کشور به فرهنگ سازی و پشتیبانی مردم نیاز است تا بتوانیم ارائه اظهارنامه های کاغذی را کاهش و ارائه اظهارنامه های الکترونیکی را افزایش دهیم.

وی از رشد ۳۰ درصدی مالیات ناشی از فضای کسب و کار در سال گذشته سخن گفت و از رشد ۳۹ درصدی مودیان حقوقی غیر دولتی (خصوصی) خبر داد و گفت: همچنین مالیات بر ثروت در سال گذشته ۴۴ درصد رشد داشته است و میزان رشد مالیات بر ارزش افزوده نیز ۲۷ درصد بوده است.

عسکری گفت: در بخش پرداخت مالیات بر ارزش افزوده حدود ۲۷ درصد رشد داشته ایم که این موضوع در مدت مشابه سال گذشته به دلیل وجود اعتراضات رشدی را به ثبت نرسانده بود.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در مجموع طی سال گذشته حدود ۲ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده وصول شده است، اظهار داشت: یک و نیم درصد از این مالیات اخذ شده عوارض بوده است که بیش از ۵ هزار میلیارد تومان نیز مالیات در عوارض از محل ارزش افزوده کسب شد.

جریمه مالیاتی در انتظار بانک مرکزی

وی با تاکید بر اینکه در خصوص مالیات بر ارزش افزوده سکه و طلا تاکنون چیزی دریافت نشده است، افزود: بانک مرکزی در این خصوص باید تا ۱۵ تیرماه سال جاری گزارش وضعیت را ابراز کند و آنها باید اظهارنامه های خود را برای فصل اول سال ارائه کنند که اگر به تکالیف قانونی در این ارتباط عمل نشود ۱۰ درصد جریمه اعمال خواهد شد و اگر اصلا پرداخت نشود ۴۰ درصد کل مالیات قابل بخشش نیست.

عسکری با تاکید بر اینکه از زمانی که اظهارنامه ها ارائه نشود ماهیانه ۲.۵ درصد مالیات ابرازی یا تشخیصی در خصوص سکه و طلا جریمه خواهند شد بیان داشت: در مالیات بر ارزش افزوده جرایم شدیدتر خواهد بود.

وی همچنین از توافق اخیر وزیر اموراقتصادی و دارایی و وزیر دادگستری در زمینه اجرای ماده ۲۱۸ قانون مالیات های مستقیم خبر داد و تاکید کرد: در این زمینه آیین نامه ای را قبلا داشته ایم که ضمانت های لازم را در خود نداشت بنابراین از این طریق و با اصلاح آیین نامه اجرای ماده ۲۱۸ قانون مالیاتهای مستقیم بهبود خواهد یافت وابزارهای قانونی بیشتری نیز در اختیار واحدهای دریافت مالیات قرار می گیرد.

این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به یکی از این ابزارها تصریح کرد: در آیین نامه قبلی ما در زمان بازداشت اموال فقط می توانستیم دو نوبت مزایده فروش داشته باشیم که اگر در طی آن دو نوبت مال بازداشت شده فروخته نمی شد دیگر نمی توانستیم کاری انجام دهیم اما در آیین نامه جدید ماده ۲۱۸ قانون مالیات های مستقیم این مشکل حل شده است و می توانیم تا زمان فروش مال بازداشت شده آگهی مزایده منتشر کنیم.

عسکری اظهار داشت: در سبد درآمدهای مالیاتی سهم مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصد کل مالیات های کشور تا پایان سال گذشته بوده است که اگر عوارض را نیز به آن اضافه کنیم این سقف تا ۱۸ درصد افزایش می یابد که البته برای سال جاری از ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد پیش بینی شده برآورد می شود حدود ۱۴ درصد از مالیات ها در بخش مالیات بر ارزش افزوده باشد.

کاهش دامنه معافیت های مالیاتی

وی از کاهش دامنه معافیت های مالیاتی در کشور سخن گفت و افزود: رویکرد کشور افزایش دامنه معافیت های مالیاتی نیست چرا که در حال حاضر ۴۱ درصد از جی دی پی کشور از پرداخت مالیات معاف است و از این بیشتر در اقتصاد امکان معافیت مالیاتی وجود ندارد.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص پیش بینی وضعیت امسال ارائه اظهارنامه های مالیاتی با بیان اینکه امسال نیز برآورد می شود مانند سال گذشته مودیان مالیاتی با فعالیت های جدید اقتصادی حضور مناسبی را داشته باشند، بیان داشت: بخشی از درآمدهای سال گذشته مربوط به خودرو بوده است که دارندگان خودروها توانستند در زمان مقرر اظهارنامه های خود را ارائه کنند.

عسکری با پیش بینی درآمد ۳۰ هزار و ۶۰۰ میلیاردتومانی از مالیات های کشور در سال جاری تاکید کرد: در بخش اخذ مالیات های مستقیم نیز حفظ دامنه و افزایش نیافتن معافیت ها پیگیری می شود و در حال حاضر بنیادها نیز که از پرداخت مالیات معاف هستند با حکم دفتر مقام معظم رهبری در بخش مالیات بر ارزش افزوده مشمول پرداخت مالیات شدند اما در مالیات بر عملکرد همچنان معاف هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص اجرای مرحله اول وصول مالیات از سکه با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از هر گونه سوء استفاده این کار را از مبدا آغاز کرده ایم، گفت: فعلا در مورد بازار سکه معافیت ها اعمال نمی شود و این کار از مبادی عرضه سکه صورت می گیرد و ما فعلا در بازار کاری انجام نمی دهیم تا از سوء استفاده های احتمالی در این خصوص جلوگیری شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه ما در حال حاضر منتظریم تا طلافروشان به سیستم مالیات بر ارزش افزوده وارد شوند، تصریح کرد: از این طریق امکان ثبت و ضبط معاملات فراهم می شود اما در آینده نزدیک سکه های بازار و در دست مردم مشمول مالیات نمی شوند اما به صورت کلی تاکنون ۱۱ هزار مودی طلافروش ثبت نام کرده اند و حدود ۲ هزار مودی دیگر نیز باقی مانده اند که باید اظهارنامه های خود را ارائه کنند.

عسکری کل واردشدگان به نظام ارزش افزوده را تاکنون ۱۹۱ هزار و ۵۸۰ مودی اعلام کرد و گفت: تعداد اظهارنامه هایی که در چهار دوره قبل از اشخاص حقیقی و حقوقی اخذ شد ۱۴۲ هزار اظهارنامه بوده است که از این میزان حدود ۷ هزار اظهارنامه ارزش افزوده در ادارات مالیاتی کشور ثبت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس