وی ادامه داد: مرحله نخست به قبل از ورود کتاب به گمرک نمایشگاه اختصاص دارد. ما براساس اسامی اعلامی کتابهایی که درخواست ورود آنها به نمایشگاه کتاب داده شده است، به بررسی میپردازیم. این بخش از نظارت محتوایی از اسفندماه سال گذشته آغاز شد و در این مرحله تعداد تعداد 40 هزار عنوان کتاب لاتین و عربی مورد بررسی قرار گرفت.
فریدونی یادآور شد: در این مرحله ما طبق شناختی که از ناشر و نوع نگاه و آثاری که منتشر میکند و همچنین براساس شناختی که از نویسندگان آثار داریم، به بررسی آثار میپردازیم. در این مرحله از مجموع آثار بررسی شده، تعدادی از عناوین به نظر کارشناسان باید در مرحله دیگری به صورت دقیقتر و متمرکزتر بررسی شوند. به همین دلیل این تعداد عناوین در مرحله دوم ارزیابی مورد بررسی دقیقتر کارشناسان قرار خواهد گرفت. در این مرحله حساسیت بیشتری اعمال خواهد شد.
وی افزود: بخش دوم ارزیابیها نیز از فردا که کتابها وارد غرفهها میشود، آغاز خواهد شد. در این بخش کارشناسان چه در بخش کتابهای لاتین و چه در بخش کتابهای عربی به ارزیابی خواهند پرداخت. در این بخش ظاهر کتابها و تصاویر آنها مورد ارزیابی قرار میگیرند.
دیر کمیته نظارت محتوایی بیست و نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ممانعت ورود چند عنوان کتاب چه در بخش لاتین و چه در بخش عربی خبر داد و یادآور شد: تعدادی از عناوین با موضوع مُد و نقاشی در بخش لاتین وجود داشت که به دلیل تصاویر غیر متعارف از ورود آنها به نمایشگاه کتاب ممانعت خواهد شد. علاوه بر این، تعدادی از آثار نیز در بخش عربی بودند که با محوریت نگاههای افراطی به مذهب و قومیتها نوشته شدهاند. از ورود این آثار نیز ممانعت شده و قرار است به ناشران آنها اعلام شود. این دست از آثار به نوعی دیدگاه نویسنده و ناشر خود را ترویج میکند.
بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب تهران از روز پانزدهم تا بیست و پنجم اردیبهشتماه در شهر آفتاب میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.