به گزارش «صبحنو»، عباس جعفری دولتآبادی صبح دیروز در حاشیه نشست با قضات دادسرای جرائم رایانهای از اجرای پروژههای «عنکبوت 1 و 2» سخن گفت و اضافه کرد: «حدود 50 آرایشگاه، 50 مزون و 50 آتلیه عکاسی تحت نظر شاخه اطلاعاتی و قضایی درآمدند و دستگیریهایی انجام و صفحات زیادی بررسی شد.»
اما صدور اطلاعیه رسمی مرکز بررسی علائم سازمانیافته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان داد که خبرهای ویژه و جدید دیگری از برخورد با تخلفات فضای مجازی در راه است.
این اطلاعیه، خبر از موفقیت پروژهای داد که طی آن، فضای مجازی و به ویژه شبکه اجتماعی «اینستاگرام»را برای خانواده ایرانی، امنتر از همیشه کرده است؛ «پس از حدود دو سال کار مستمر و فشرده اطلاعاتی و در پی وصول تعداد فراوانی شکایت و گزارش از جانب خانوادههای گوناگون از شهرهای ایران مبنی بر ضرورت پالایش اخلاقی سرویسهای پرکاربرد ارتباطی و اجتماعی خارجی به ویژه اینستاگرام، پروژه عنکبوت 2 را در این محیط با موفقیت به پایان برده و گام بلندی در جهت بهبود نسبی فضای این نرمافزار برای خانوادههای ایرانی برداشته شد.»
این اطلاعیه اجرای پروژه عنکبوت 2 را دارای این چهار هدف اصلی برشمرده است:
1- حمایت از کیان خانواده و جامعه اسلامی
2- دفاع از هویت ملی و اسلامی
3- پالایش و سالمسازی محتوای ناسالم برای نوجوانان، جوانان و خانوادههای ایرانی
4- زمینهسازی برای استفاده از فرصتهای اینترنت
«الهام ع» داوطلب پشیمان شده که جذب پروژه مدلینگ برای تغییر فرهنگ ایرانی شده بود در اعترافات خود گفت: « اولین بار به وسیله یکی از خانم ها که گریمور من بود وارد این کار شدم و سپس از طرق عکاس ها و گریمورهای دیگر از من دعوت شد. عکس های بسیاری زیادی پخش شده است در واقع ورود به این شبکه شاید به دستخود شخص باشد اما خارج شدن از آن خیر.»
وی درباره نحوه جذب و اغفال جوانان در اینستاگرام ذیل پروژه مدلینگ گفت: « به واسطه شبکه اینستاگرام و به تعداد لایک ها و کامنت هایی که یک عکس می گیرد متوجه می شوند که عکس خوب است بنابراین به واسطه این شبکه مدل شناخته می شود.»
اطلاعیه پروژه عنکبوت 2، اجرای این طرح را در چهار فاز دانسته است و از خانوادههای ایرانی هم خواسته است گزارشها و اطلاعات خود را در این باره به سایت «گرداب»ارسال کنند.
نقشه ارتباطی متهمان پرونده عنکبوت 2
نکات قابل توجه اطلاعیه پروژه عنکبوت 2 به شرح زیر است:
1- مهمترین نتیجه به دست آمده از پروهشهای اولیه این پروژه، « هدفگذاری تغییر سبک زندگی ایرانی- اسلامی» از سوی حامیان و گردانندگان پنهان اینستاگرام و نشانه آن در اشغال 20 درصدی فضای این شبکه با موضوعهای مدلینگ و ابتذال حرفهای عنوان شده است.
2- جمعآوری بانک اطلاعاتی دقیق بیش از 300 صفحه شاخص در اینستاگرام نشان میدهد اغلب اقدامات فعالان این حوزه کاملا هوشمند و دارای ساختار شبکهای بوده است.
3- در مجموع 170 نفر از مدیران و اداره کنندگان صفحات اینستاگرامی مدلینگ ( شامل 58 مدل 510 مدیر مزون و طراح لباس، 59 عکاس و آرایشگر و 2 موسسه فعال در عرصه مد) شناسایی شدند و شبکه ارتباطی آنها کشف شد.
4- برای 29 تن از مدیران شناسایی شده اصلی و مرتبطان آنها پرونده قضایی تشکیل شد که منجر به بازداشت هشت نفر و ا حضار بقیه افراد شده و اماکن مرتبط با جرائم ایشان نیز با حکم قضایی پلمب شدند.
5- این گزارش به حضور و رفت و آمد قابل توجه برخی عناصر در کشورهای همسایه و غربی اشاره کرده و از انجام عملیات برون مرزی چند مرحلهای برای اشراف و برخورد قاطع با این شبکه خبر داده است.
6- سرپلهای خارجی و مدیریت جریان داخلی این پروژه شناسایی شده و مجموعه تفصیلی از ارتباطات بینالمللی فعالان داخلی مدلینگ با موسسههای فعال و سازمانهای مردم نهاد با پوشش فرهنگی در سطح بینالمللی به دست آمده است.
7- برخوردها با افراد و جریانهای ضدفرهنگی و هنجارشکن در حوزه پیامرسانهای تلفن همراه به ویژه تلگرام با جدیت در دستور کار قرار دارد. هیچ حاشیه امنی برای مدیران، دستاندرکاران تولید محتوا و شبکههای تبلیغاتی مرتبط با ایشان وجود ندارد.