هفته گذشته، وی از طرح ساخت یک مسجد در مورفریبورو واقع در شهر تنسی انتقاد کرده و به خبرنگاران بیان داشت: «این یکی دیگر از راههایی است که با استفاده از آن سعی میشود تا قانون شریعت به تدریج وارد قوانین ما شود، و من کاملاً با آن مخالف هستم. این مسجد یک مسجد پاک و بیضرر نیست».
مجری فاکس نیوز نظر کاین را در خصوص این اظهارات جویا شد و کاین در پاسخ جواب داد: «برگردیم به مسئله اصلی. اسلام هم یک مذهب و هم یک سری قوانین است ــ قوانین شریعت. این همان تفاوت بین هر یک از مذاهب سنتی ما است که در آن صرفاً اهداف مذهبی مطرح است».
والالس: «پس تو میگی که هر جامعهای میتواند در صورت تمایل مساجد را توقیف کند...».
کاین: «بله، آنها حق انجام این کار را دارند».
این کاندیدای ریاست جمهوری برای رسیدن به اهداف خود و پیروزی در انتخابات اظهارات بحثبرانگیزی را در مورد مسلمانان بیان داشته است، از جمله اینکه وی قول داده است که اجازه هیچ گونه فعالیت مسلمانان در کابینه خود را نخواهد داد.
وی در ادامه صحبتهای خود از اظهاراتش دفاع کرده و مدعی میشود که این عمل وی تبعیض نمیباشد. والاس نیز از وی میپرسد: «تو که نمیخوای مردم رو به دلیل مذهبشون محدود کنی؟»
کاین پاسخ میدهد: «من میخوام نظارت سختتری بر مردمی داشته باشم که ممکن است تروریست باشند، این چیزیه که من دارم میگم. ببین، میدونم که گروهی از مسلمانان صلحطلب در این کشور وجود دارند. خدا خیرشان بده و آنها آزادند تا به عبادت خود بپردازند. اگر تو به سابقه کاری من نگاه کنی، میبینی که من هیچگاه به خاطر مذهب، جنسیت، یا اصلیت و یا هر چیز دیگری نسبت به کسی تبعیض قائل نشدهام».
نکتهای که در اینجا هویداست، مسئله اسلام آمریکایی است. همانطور که در گفتههای این کاندید ریاستجمهوری مشخص است، اسلام آمریکایی چیزی جز یک سری مناسک و رسوم عبادی نیست که فرد تنها میتواند به عبادت خود مشغول باشد و به هیچ عنوان هیچکاری به مسائل اجتماعی و سیاسی پیرامون خود ندارد.
کاین در پایان مصاحبه خود بیان میدارد: «من فقط دارم میگم که من این رو به مردم آمریکا مدیونم تا محتاطانه عمل کنم، چرا که تروریستها سعی دارند ما را بشکند. لذا من ترجیح میدم به خاطر احتیاط دچار اشتباه شوم و نه به خاطر بیاحتیاطی».
القائات رسانههای آمریکایی به مردم جامعه خود آنقدر زیاد بوده است که هرگاه واژه تروریست بکار برده میشود، آنها فوراً و صرفاً مسلمانان را در ذهن خود متصور میشوند. حال آنکه اگر آمریکائیان دست به کشتار مردم مسلمان و یا کشورهای دیگری چون عراق، افغانستان، یمن، فلسطین، و یا کشورهای آفریقایی چون سودان بزنند نه تنها تروریست نبوده بلکه حامی حقوق بشر و آزادی و دموکراسی نیز میباشند.