گروه جهاد و مقاومت مشرق - سردار علیرضا تنگسیری جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره شهید ناظری گفت: بنده از سال 73 با شهید ناظری آشنا شدم. آن زمان شهید ناظری به تازگی از نیروی زمینی به نیروی دریایی منتقل شده بودند و هنوز در پادگانی در سد لتیان مسئولیت داشتند. از همان روزهای اول آشنایی، مجذوب برخورد خوش و نیروی جاذبه فوق العاده و استثنایی ایشان شده و سبب رفاقت ما با هم شد.
وی افزود: شهید ناظری با توجه به اینکه سابقه کار در نیروهای چریکی را داشتند، در عملیات فتح نیز حضور داشت. عملیات فتح همان عملیاتی بود که بچهها تا کرکوک پیشروی کردند و پالایشگاه آن منطقه را تخریب کرده و برگشتند. شهید ناظری بسیار پردل و جرات بود که توانست به دل دشمن بزند و تا وسط شهر دشمن نفوذ کند و آن کار بزرگ را انجام دهد.
تنگسیری ادامه داد: عملیات چریکی به گونهای است که تا زمانی که به وقوع نپیوسته دشمن متوجه آن نمیشود و زمانی که اتفاق افتاد دشمن کاملا هوشیار میشود و به دنبال چریکها میگردد، اگر دشمن فردی را در عملیات برون مرزی بگیرد ابتدا او را تحت فشار شدید قرار داده و تا مرز شهادت او را آزار میدهد و نهایتا آن فرد را به شهادت میرساند. در حقیقت برای فردی که در این عملیاتها به دست دشمن میافتد چیزی به عنوان اسیر یا اسارت معنا ندارد. فردی که با این همه شجاعت و رشادت وارد نیروی دریایی شد، چنان شخصیت افتاده و متواضعی داشت که همیشه میگفت؛ من دریایی کار نکردم و دوست دارم که دریایی را بیاموزم! چنین فرماندهای حقیقتا هم لایق شهادت بود.
وی در ادامه گفت: شهید ناظری بر دریا نیز مسلط شد و درعملیات نیروی دریایی مدیریت تکاوری و تفنگداری را بر عهده گرفت. روحیه سردار ناظری روحیه بسیار خوبی بود. او روحیه ستادی نداشت و نمیتوانست در ستاد پابند باشد، لذا وقتی که ما در دریا و جزایر به مناطق عملیاتی میرفتیم، شهید ناظری مانند پرندهای که از قفس آزاد شده باشد روحیه خاصی پیدا میکرد. حتی خودشان هم میگفتند من در طول خدمتم کار ستادی نکردم و همه کارهای من عملیاتی بوده است. او میگفت؛ من وقتی که در جزایر، دریا، روی شناور و در بین بچهها قرار میگیرم روحیهام باز میشود.
جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه، اظهار داشت: حاج محمد به معنای واقعی مرد روزهای سخت بود، با تشکیل یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه، ایشان به عنوان فرمانده این یگان انتخاب شد؛ یگان ویژه کمترین امکانات موجود را داشت. شهید ناظری جایی در جزیره فارو را انتخاب کرد. جزیرهای که امکانات، ابنیه و حتی آب آشامیدنی هم نداشت؛ در اصل این جزیره بسیار بکر بود.قبل از اینکه شهید ناظری در جزیره فارو حاضر شود و نیروهای خود را مستقر کند کسی در آن منطقه زندگی نمیکرد و خالی از حیات انسانی بود. در آن منطقه تعدادی بنا ساخته بودند و چندین و چند سال بناها را رها کرده و تقریبا مخروبه شده بود. در آن منطقه یک پاسگاه و چهار پنج نفر پرسنل وجود داشت. طوری که در پاسگاه را میبستند و هر زمانی که آب نیاز داشتند به لنجهای عبوری علامت میدادند و لنجها به آنها آب میرساندند. شهید ناظری در آن شرایط و با کمترین امکانات زندگی، کار را در یک محیط سخت و خشن آغاز کرد. کار کردن در این شرایط نشان میداد که این سردار بزرگ یک فرد خستگی ناپذیر است. ما فکر نمیکردیم یک فرد تهرانی در این آب و هوای خشک و گرم دوام بیاورد، اما شهید ناظری چنان کار کرد که محیط جزیره را شرمنده خود کرد.
تنگسیری افزود: وی دل بسیار مهربان و رحیمی داشت، حتی به جرات میتوانم بگویم آهوان جزیره در فقدان شهید ناظری ناراحت و غمگین هستند؛ چرا که این شهید بزرگوارحتی غذای آهوان را تهیه میکرد، ازآنها مواظبت میکرد و حتی به آنها آب میداد. چون چند سالی بود که به علت عدم بارندگی، آهوها آب نداشتند و شهید ناظری در این مدت برای آنها آب شیرین تهیه میکرد.
وی در ادامه گفت: من به عنوان جانشین فرمانده نیروی دریایی، هیچ گاه ندیدم حاج محمد با اینکه در جزیره مشکل آب و غذا هم داشت، گلهای کند. این سردار بزرگوار جوانهای شجاع و غیوری از تهران، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و اقصا نقاط ایران برای این کار انتخاب کرد و آنچنان گرم و صمیمی با آنها برخورد میکرد که نیروها حاج محمد را هم سن و سال خود دانسته و شیفته و عاشق او شده بودند. حاج محمد اسم یگان را اباعبدالله الحسین(ع) گذاشت و میگفت من هم دوست دارم به عشق اباعبدالله الحسین(ع) که در یک بیابان مبارزه کرد در این بیابان حضور داشته باشم و مبارزه کنم.
جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه، در ادامه به شرح مأموریت شهید ناظری برای نجات کشتیها از دزدان دریایی خلیج عدن پرداخت و توضیح داد: اولین ماموریت این یگان ماموریت خارج از کشور بود، ماموریتی برای آزادسازی کشتیهایی که دزدان دریایی در سومالی و خلیج عدن از ما گرفته بودند. شهید ناظری این ماموریت را با موفقیت انجام داد، مسئولین وقتی دیدند این یگان میتواند امنیت کشتیهای نفتی و کشتیهای باری جمهوری اسلامی را به خوبی برقرار کند این ماموریت را به یگان اباعبدالله الحسین(ع) با فرماندهی شهید ناظری واگذار کردند. شهید ناظری به همراه جوانان یگان، جوانانی که هنوز خیلی به دریا، سختیها و مشقتهای آن آشنا نبودند در طی 120 روز این ماموریت را به خوبی به انجام رساندند.در خلیج عدن با قایقهای سبک و دو کشتی که این دو کشتی نقش دو ایستگاه را بازی میکرد ماموریت را آغاز کردند. نیروها را داخل دو کشتی مستقر کرده و با قایقها به سمت کشتیهای عبوری میرفتند و سوار آن کشتیها میشدند و آنها را از منطقه خطر عبور میدادند. در مدت این 120 روز که ماموریت برعهده شهید ناظری بود، حتی یکبار هم تعرضی به کشتیها اتفاق نیفتاد.
وی افزود: زمانی که شهید ناظری از این عملیات برگشت، تعدادی نیرو را آموزش داد و نفرات را روی 60 کشتی مستقر کرد، بعد از کاری که شهید ناظری در خلیج عدن انجام دادند تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی دقیقا همان طرح استثنایی شهید ناظری را انجام دادند و به برکت آن طرح تا امروز هیچ حادثه بدی نداشتیم و دزدان دریایی موفق نشدند هیچ کدام از کشتیهای ما را ببرند.
تنگسیری بیان کرد: شهید ناظری، استاد و مربی اخلاق بود. او با اخلاق و منش خود جوانان را جذب میکرد، شهید کاوه و سردار جاویدالاثر متوسلیان از شاگردان اولیه این شهید بزرگوار بودند و شهید سیاوشی نیز از آخرین شاگردان او بود که در حلب سوریه به شهادت رسید. حاج محمد اعتقاد داشت که وقت ما کوتاه است و دشمن ما هر لحظه خود را آماده میکند و همیشه دستور رهبر معظم انقلاب، فرمانده کل قوا را روی چشم گذاشته بود و با پرکاری که داشت همه را شگفتزده کرده بود.
شهید ناظری و یگان ایشان حراست از آبراههای جمهوری اسلامی، آبهای سرزمینی و آبهای فلات قاره را در برابر ناوهای بیگانه بر عهده داشت و در عملیات توقیف کشتیهای متخلف در خلیج فارس، ماموریت تامین سکوهای نفتی و پرورش جوانان زبده جهت تامین کشتیرانی جمهوری اسلامی نقش بسزایی داشتند. این فرمانده گفت: شهید ناظری در کشور سوریه نیز مدتی حضور مستشاری داشت، تعدادی را هم همراه خود به سوریه برد و در این مدت افرادی را برای دفاع از حرمین شریفین در سوریه آماده کرد. زبان از بیان کارهای بسیار زیاد شهید ناظری قاصر است، در ماموریت نازعات در خلیج فارس و طبق فرمایش فرمانده معظم کل قوا که دستور دادند حضور پررنگ داشته باشید و خودتان را در مقابل دشمنان اسلام آماده نگه دارید شهید ناظری جان گرامیش را فدا کرد و به لقاء الله پیوست.
کد خبر 580796
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
- ۱ نظر
- چاپ
شهید ناظری، استاد و مربی اخلاق بود. او با اخلاق و منش خود جوانان را جذب میکرد، شهید کاوه و سردار جاویدالاثر متوسلیان از شاگردان اولیه این شهید بزرگوار بودند و شهید سیاوشی نیز از آخرین شاگردان او بود که در حلب سوریه به شهادت رسید.
منبع: کیهان