کد خبر 588559
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱

فرانزونی درباره «مولانا» می‌گوید:‌ او مانند ویلیام شکسپیر است. وی از استعداد بی‌سابقه‌ای برخوردار بود و در میان جامعه و مردمش دارای ارزش بالایی بود. چنین انسانی ارزش کشف شدن را دارد و به عنوان نویسنده وظیفه انجام این کار را دارم.

گروه فرهنگی مشرق- هفته گذشته خبری در فضای مجازی منتشر شد که قرار است دیوید فرانزونی نویسنده معروف فیلم «گلادیاتواعتراض به بازی دی کاپریو در نقش مولانا!ر»‌ و «شاه آرتور»‌ داستان زندگی «مولانا جلال الدین بلخی» را به نسخه سینمایی تبدیل کند و بازیگری این نقش را لئوناردو دی کاپریو ایفا کند. در پی این خبر افراد بسیاری به استفاده از یک بازیگر سفید رو در این نقش اعتراض کردند.

به گزارش ایسنا به نقل  از تلگراف‌، لئوناردو دی کاپریو قرار است نقش اول نسخه سینمایی زندگی مولانا، شاعر ایرانی قرن سیزدهم را بر عهده گیرد. نویسنده فیلمنامه  این فیلم در مصاحبه‌ای با مجله «گاردین»‌گفته است:‌ می‌خواهم تصویری را که همیشه از مسلمانان در سینمای غرب ایجاد شده است به چالش بکشم. به همین دلیل تصمیم گرفتم زندگی شاعر بزرگ صوفی را بنویسم.

وی افزود:‌ مولانا جلال الدین بلخی در ایالات متحده بسیار محبوب است. ساختن این فیلم به چنین شخصیتی داستان و چهره‌ای در اذهان مردم اعطا می‌کند.تصویری که این نویسنده می‌خواهد از مولانا ارائه کند قرار است با چهره یک بازیگر سفیدرو به مردم ارائه شود.

مردم از این موضوع ناراضی هستند و معتقدند این شاعر بزرگ پارسی سفیدرو نبود. شاعر بزرگ قرن سیزدهم که در شرق امپراتوری پارس که در حال حاضر کشور افغانستان است به دنیا آمد در داخل و خارج از دنیای اسلام بسیار محبوب و شناخته شده است.«دیوان اشعار»‌ و «مثنوی»‌ از حماسه‌های اساطیری و روحی «مولانا»‌ و جزو بهترین اشعاری است که تاکنون نوشته شده است. نسخه جیبی این اشعار در سال 2014 در «ایالات متحده» منتشر و از جمله آثار پرفروش و محبوب شد.

فرانزونی که نویسنده فیلمنامه «گلادیاتور»‌ در سال 2000 نیز است برای نگارش این سناریو به ترکیه سفر کرده است و با دانشجویان متخصص شعر مولانا دیدار می کند تا اطلاعات بیشتری درباره زندگی وی جمع آوری کند. این شاعر معروف اواخر عمر خود را در صوفیه سپری کرد و در آنجا از دنیا رفت.
فرانزونی درباره «مولانا» می‌گوید:‌ او مانند ویلیام شکسپیر است. وی از استعداد بی‌سابقه‌ای برخوردار بود و در میان جامعه و مردمش دارای ارزش بالایی بود. چنین انسانی ارزش کشف شدن را دارد و به عنوان نویسنده وظیفه انجام این کار را دارم.

البته تولید این فیلم در مراحل اولیه قرار دارد و قرار است فیلمبرداری آن از سال آینده مشخص شود،‌ اما مردم در تویتر به این موضوع واکنش نشان داده‌اند و عنوان می‌کنند چرا باید نقش شخصیت‌های تاریخی را فردی از دنیای هالیوود بازی کند و چرا نباید فردی از همان کشور مبدأ برای انجام این کار انتخاب کرد. عامر رحمان کمدین استرالیایی و منستانس وو بازیگر تایوانی-آمریکایی از جمله چهر‌ه‌هایی بودند که به بازیگران احتمالی فیلم «مولانا»‌ اعتراض کردند.

مسوولان نسخه سینمایی «مولانا» تاکنون واکنشی به این اعتراضات نشان نداده‌اند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
    1 0
    خوب ما نسازیم اونا میسازند دیگه
  • ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
    8 1
    شروع شد... حالا مولانا يه جا از مى و مستى و ميكده هم حرف زده باشه، اينا ميان دقيقا همون معناى تحت اللفظى رو ميكنن فيلم. بعد ما هم اعتراض مى كنيم و مثلا فيلم رو تحريم مى كنيم و مولانا هم به باد فنا ميره و تاريخ هم به لجن كشيده ميشه. اين امريكاييها دقيقا كى ميخوان دست از سر بقيه ملتها بردارن؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس