حدادعادل با بیان اینکه تحول علوم انسانی را نباید جناحی کرد گفت: برخی که غربگرا و خوشبین به غرب هستند برای اینکه تحول علوم انسانی را لوث کنند تلاش می‌کنند آن را موضوع سیاسی و تبلیغاتی تلقی کنند.

به گزارش مشرق، غلامعلی حدادعادل ظهر امروز در مراسم افتتاحیه دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی که در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: روزی که مردم با لبیک به امام راحل در راهپیمایی‌ها شرکت کردند شعارهایی برخواسته از وجدان ملت برخواسته شد که مهم‌ترین و ماندگارترین شعار استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی بود.

ملت ایران انقلاب کرد تا آمریکا برای آنها نسخه نپیچد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ملت ایران با ایجاد انقلاب نشان داد که خواستار استقلال است، افزود: مردم ایران انقلاب کردند تا آمریکا برای آن‌ها نسخه نپیچد، معنی از استقلال یعنی خودمان سرنوشت مان رامشخص کنیم و کسی برای ما اقدامی نکند و تنها رأی و هدف مان موردنظر باشد.

حدادعادل با بیان اینکه تأسیس دانشگاه در ایران یک موضوع برخواسته از اندیشه استقلالی نبود، بیان کرد: این به این معنا نیست که نباید دانشگاه تأسیس می‌شد اما افرادی که پایه گذار دانشگاه در ایران بودند و به کشورهای اروپایی رفته و دانشگاه را تأسیس کردند رابطه ای بین دانشگاه و معارف ایجاد نکردند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان کرد: در رشته‌های علوم انسانی و مهندسی و پزشکی نگاه عمده بنیان گذاران این بود که باید دست نیاز به غرب دراز کنیم چون آنچه که خودمان داریم ارزش و اهمیتی ندارد.

وی با بیان اینکه دیدگاه اسلام با غرب درباره انسان یکسان نیست، گفت: اگر دو فرهنگ و تمدن اسلامی و غربی داشته باشیم و انسان دو تعریف متفاوت از آن‌ها داشته باشد آیا علوم انسانی برخواسته از آن‌ها مشترک است، خیر این گونه نیست و قطعاً متفاوت است و هیچ وجه مشترکی ندارند.

غرب تلاش می کند جنبه های مادی انسان را رشد دهد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: از رنسانس به بعد در غرب این موضوع وجود داشت که هر حقیقتی که در انسان وجود دارد و سبب تعالی آن می‌شود باید فروکاسته شود و این موضوع را بگویند که انسان موجود خدایی نیست و جنبه‌های مادی را رشد دهند.

حدادعادل با بیان اینکه انقلابی که در کشورمان ایجاد شد بر مبنای اسلام و استقلال بود، بیان کرد: در دانشگاه‌های کشورمان علوم انسانی خوانده می‌شود که توسط برخی اساتیدی که در دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل کرده‌اند تدریس می‌شود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان کرد: از ابتدای انقلاب این موضوع مطرح شد که علوم انسانی باید متحول شود که در نهایت مقام معظم رهبری سال 88 و در دیدار با اساتید دانشگاه خواستار تحول در علوم انسانی شدند و این موضوع سبب ایجاد شورای تحول علوم انسانی شد که 20 عضو در این شورا حضور دارند که متشکل از اساتید حوزه و دانشگاه هستند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نخستین اقدام شورای تحول علوم انسانی ایجاد دبیرخانه این شورا بود، گفت: اسلامی کردن علوم انسانی، بومی کردن علوم انسانی، کارآمدی علوم انسانی و روزآمد کردن علوم انسانی از جمله اهداف شورای تحول علوم انسانی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این موضوع باید مورد توجه باشد که رشته علوم انسانی نیازمند چند دانشجو است و براساس آن برنامه ریزی کنیم و راهکار بدهیم، در کشورمان 83 دانشگاه دکتری روانشناسی می‌دهند که این موضوع سبب می‌شود بی حساب دانشجوی کارشناسی ارشد دکتری بگیرند و شغلی برای آن‌ها نباشد.

حدادعادل با اشاره به اقدامات شورای تحول علوم انسانی برای اسلامی کردن رشته‌های دانشگاهی بیان کرد: این شورا رشته‌های علوم سیاسی، حقوق، اقتصاد، روانشناسی، علوم تربیتی، فلسفه، فلسفه دین، معماری، مطالعات زنان، زبان‌های خارجی، تاریخ، فرهنگ و ارتباطات علوم اجتماعی، هنر و مدیریت را از جمله رشته‌هایی می‌داند که نیازمند تحول هستند.

اسلامی کردن علوم انسانی بدون همکاری حوزه و دانشگاه امکان پذیر نیست

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اسلامی کردن علوم انسانی را بدون همکاری حوزه و دانشگاه امکان پذیر ندانست و گفت: اسلامی شدن علوم انسانی در رشته‌های مختلف متفاوت است و باید این موضوع مورد توجه باشد که اسلامی کردن رشته حقوق با رشته جامعه شناسی و روانشناسی متفاوت است.

افراد خوشبین به غرب تحول در علوم انسانی را موضوع سیاسی تلقی می‌کنند

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر 122 جلسه توسط شورای تحول علوم انسانی برگزار شده است، گفت: تحول علوم انسانی را نباید جناحی کرد برخی که غرب گرا و غرب زده و خوشبین به غرب هستند برای اینکه تحول علوم انسانی را لوث کنند تلاش می‌کنند آن را موضوع سیاسی و تبلیغاتی تلقی کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: کارگروه‌های شورای تحول علوم انسانی بیش از 2 هزار جلسه برگزار کرده که در مجموع حدود 350 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه در این کارگروه‌ها مشغول فعالیت هستند که وزارت علوم از این شورا خواستار اصلاح برنامه‌های موجود شد.

نیازمند 8 هزار کتاب درسی در زمینه تحول علوم انسانی هستیم

حدادعادل با بیان اینکه شورای تحول علوم انسانی برنامه ریزی بنیادی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: تاکنون 47 برنامه درسی در رشته‌های مختلف به صحن شورا آمده است و پس از تصویب به وزارت علوم ابلاغ و اجرای برخی نیز آغاز شده اما در حال حاضر نیازمند 8 هزار کتاب درسی در زمینه تحول علوم انسانی هستیم.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تحول در علوم انسانی را موضوع بسیار مهم و مورد توجه دانست و عنوان کرد: اگر در همه امور انقلاب موفق شویم اما در زمینه تحول علوم انسانی در دانشگاه‌ها موفق نشویم در راستای رسیدن به اهداف انقلاب موفق عمل نکردیم.

وی گفت: در نمودار سازمانی دبیرخانه شورای تحول علوم انسانی معاون کارگروه‌ها معین شده که از معاونان سابق دانشگاه است که به 15 کارگروه رسیدگی می‌کند، معاونت امور اساتید در فرایند تحول علوم انسانی با اساتید دانشگاه‌ها در ارتباط است و آن‌ها را در جریان اقدامات انجام شده قرار می‌دهد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: سال گذشته خواستار این موضوع شدم که دانشجویانی که در این دوره‌ها شرکت می‌کنند به حال خود رها نشوند بلکه در دانشگاه‌ها باید یک جریان دانشجویی تحول در علوم انسانی ایجاد شود چون این اقدام نیاز به دفاع دارد و اگر جریان حامی وجود نداشته باشد عده ای در راستای تخطئه وارد می‌شوند.

دانشجویان رشته علوم انسانی علم داران تحول در این رشته هستند

حدادعادل دانشجویان رشته علوم انسانی را علم داران تحول علوم انسانی دانست و افزود: اگر می‌خواهید خون شهدا و افرادی که برای انقلاب ایثار و فداکاری کردند به هدر نرود باید در همه جبهه‌ها همانند شهدا ایستادگی کنید، یک جبهه مهم دانشگاه و علوم انسانی است و باید اهل صبر باشید تا این علم را با استقامت به جلو ببرید و به موفقیت برسید.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۵
    0 0
    تعداد قابل توجهی از این کتابها در حوزه حقوق و علوم قضائیه مدتیه جرم شناسی اسلامی را مطالعه می کنم بسیار عالیه هم پلان کلی داره هم مباحث جزئی و با توجه به آیکونهائی که داره از انحراف هم جلوگیری میکنه هم جرم شناسی هم مجرم شناسی هم کیفرشناسی و هم فلسفه جرم شناسی و متد جرم شناسی دارد البته بیان و زبان جرم شناسی هم دارد
  • ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۶
    0 0
    چند سال است از تحول در علوم انسانی حرف زده می شود و هیچ تحولی اتفاق نیفتاده بلکه وضع از قبل بدتر شده - در دانشگاهها از منابع انسانی غفلت می شود و سکولارهای متظاهر به دیانت دارند از درون دانشگاهها و علوم انسانی را می پوکانند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس