به گزارش مشرق، در حالیکه رسانه های غربی با اغماض پیشروی های ارتش سوریه را در برابر گروههای مسلح و تکفیری منعکس می کنند اما آزادسازی شهر کوچک منبج واقع در شمال حلب را با آب و تاب گسترده پوشش میدهند.
به نظر می رسد چند عامل که به نوعی با اهداف سیاسی دولت های متبوع این رسانه ها نیز ارتباط پیدا می کند در اتخاذ یک چنین رویکردی موثر بوده است :
نخست/ برجسته سازی نقش امریکا در مبارزه با داعش در سوریه: دولت اوباما در روزهای اخیر بارها از سوی دونالد ترامپ نامزد حزب رقیب جمهوریخواه به دست داشتن در ایجاد داعش متهم شده است و در عین حال عملکرد آن در مبارزه با تروریسم تکفیری بارها مورد نقد قرار گرفته است، لذا در این شرایط برجسته سازی نقش امریکا در مبارزه با داعش و کسب پیروزی های هر چند اندک در این زمینه با کمک امریکا می تواند به رفع این اتهامات کمک کند. امریکا علاوه بر اینکه حدود 300 نیروی نظامی عملیاتی به مناطق کردنشین شمال سوریه اعزام کرده است، پشتیبانی هوایی نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک را نیز برعهده دارد که این نیروها از کردها و اعراب شمال سوریه تشکیل یافته اند.
دوم/ تقویت نقش کردهای سوریه در معادلات این کشور در پوشش مبارزه با داعش: از این دید داعش به طور معناداری نقش جاده صاف کن را در این زمینه ایفاء می کند به گونه ایی که به میزانی که داعش در این مناطق پس زده می شود جای آنها به نیروهای کرد داده می شود. نکته قابل تامل در این زمینه این است که به اذعان خود رسانه های غربی اعضای داعش با 500 خودرو از منبج خارج شده و خود را به شهر جرابلس واقع در مرزهای ترکیه رسانده اند و بنابراین جای این سوال باقی می ماند که چطور از سوی هواپیماهای امریکایی و ائتلاف به اصطلاح ضد داعش مورد هدف قرار نگرفته اند؟! این موضوع در کنار عملکردهای مشابه امریکا و ائتلاف ضد داعش در عراق و سوریه این ذهنیت را تقویت کرده است که گویا طرحی در کاراست که بر اساس آن کوشش می شود از مبارزه با داعش به عنوان ابزار و پوششی برای تقویت نیروهای گریز از مرکز کردی در شمال سوریه استفاده شود که در این صورت نقش مدیریتی امریکا در مبارزه با داعش به جای مقابله جدی و ریشه ای با آن بار دیگر به اثبات خواهد رسید.
همین امر یک بار دیگر کارآمدی طرح های بومی با محوریت کشورهای منطقه را برای مقابله با تروریسم تکفیری مورد تاکید قرار می دهد.