به گزارش مشرق، اگر این ماهواره با موفقیت عمل کند، میتواند راه را برای یک سیستم ارتباطی ضدهک هموار کند.
در ژوئیه 2015، یک آزمایشگاه محاسبات کوانتومی مشترک توسط آکادمی علوم چین و شرکت بزرگ اینترنتی علیبابا تاسیس شد. این آزمایشگاه قرار است تا سال 2030 یک نمونه اولیه چندمنظوره رایانه کوانتومیبا 50 تا 100 بیت کوانتومی را ارائه کند.
چنین قابلیت محاسباتی قدرتمندی به عنوان یک تهدید در نظر گرفته شده، چرا که میتواند همه چیزهای موجود در یک رایانه معمولی را در معرض هک قرار دهد. البته این تنها یک روی سکه است و مکانیک کوانتومی همچنین میتواند در نقش محافظ اطلاعات عمل کند.
فناوری کلیدی کوانتومی از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است زیرا یک فوتون نه میتواند جدا شود و نه تکثیر، از این رو امکان ندارد که اطلاعات منتقل شده از طریق آن را بتوان شنود یا رهگیری کرد.
علاوه بر آن، فناوری مذکور این قابلیت را دارد که دو کاربر در حال ارتباط را از تلاش یک شخص ثالث برای استراقسمع آگاه کند. در همان زمان، اطلاعات به طور خودکار از بین میروند.
به گفته مقامات چینی، این کشور تا اواخر سال جاری نخستین شبکه اصلی ارتباط کوانتومی ایمن موسوم به شبکه اصلی پکن-شانگهای را تکمیل و اجرایی خواهد کرد.
این شبکه 2000 کیلومتری در زمینههای مالی، الکترونیک و امور دولتی استفاده شده و با شبکهای از ماهوارهها و تاسیسات زمینی از ایمن بودن مسیر انتقال اطلاعات اطمینان حاصل خواهد شد.
کد خبر 618176
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷
- ۴ نظر
- چاپ
چین نخستین ماهواره ارتباط کوانتومی جهان را در چند روز آینده به فضا پرتاب میکند که از ویژگیهای امنیتی فوقالعاده بالای ضدهک برای جلوگیری از شنود و رهگیری برخوردار است.
منبع: ایسنا