چین در کنار آمریکا و روسیه، سومین کشوری است که طرح‌های عملیاتی برای هواپیماهای رزمی نسل پنجم پنهان‌کار را در اختیار دارد. جی 31 یک شکاری چند منظوره با طراحی رادار گریز است که اولین بار در سال 2012 پرواز کرده است.

به گزارش  سرویس دفاع و امنیت مشرق، همانند بسیاری از بخش ها و اجزای دیگر، کشور چین در حدود 4 دهه اخیر با سرعت بسیار بالایی برنامه مدرن سازی و نوسازی نیروی هوایی خود را آغاز کرده و به لطف مدیریت صحیح و سرمایه گذاری سنگین توانسته است به نتایج بسیار مناسبی دست پیدا کند و از هواپیماهای شکاری تا پرنده های سنگین ترابری در حال حاضر توسط چینی ها طراحی و ساخته می شود.
 
بر این اساس نگاهی به 5 هواپیمای بومی جدید چین خواهیم داشت که تاثیر زیادی در نگاه جدی تر ابرقدرت های شرق و غرب و کارشناسان صنعت هوایی بر دستاوردهای جدید این بخش در این کشور داشته است.
 
Y-9 : هرکولس چینی
 
بحث ترابری تاکتیکی یکی از مسائل بسیار مهم در نیروهای هوایی جهان محسوب می شود. در حال حاضر در بازار جهانی هواپیمای آمریکایی c-130 هر کولس به عنوان یکی از موفق ترین هواپیماها در بازار به شمار می آید. چینی ها در این بخش در حال حاضر هواپیمای y-9 را در خدمت دارند. این هواپیما مدل پیشرفته تر y-8 به عنوان کپی از هواپیمای آنتونوف 12 ساخت شوروی سابق به حساب می آید.
 
هواپیمای y-9 دارای مشخصات پروازی بسیار شبیه هواپیمای سوپر هرکولس آمریکایی بوده و به غیر از نقش ترابری در سایر گونه ها مثل رادار هشدار زودهنگام هوابرد، جنگ الکترونیک ، شنود، گشت دریایی و حتی توپخانه پرنده نیز می تواند به کار رود. این هواپیما که توسط شرکت جینی Shaanxi ساخته شده است اولین پرواز خود را در ماه نوامبر سال 2010 انجام داده و در حال الحاق به یگان های مختلف ارتش چین است.
 
چین 
 
این هواپیما دارای 3 الی 4 نفر خدمه بوده و می تواند 106 مسافر یا 132 چترباز را با خود حمل کند. طول این هواپیما 36 متر و دهانه بال آن 40 متر است و توان حمل 25 تن بار را دارد. این هواپیما از 4 موتور ملخی مدل FWJ-6C ساخت چین که هر کدام قدرتی در حدود 5100 اسب بخار تولید می کند بهره برده و سرعتی در حدود 650 کیلومتر و برد آن نیز در حدود 5700 کیلومتر است. ارتفاع پروازی آن نیز در حدود 10 کیلومتر است.
 
Y-20: ورود چین به بخش ترابری استراتژیک
 
اما جدیدترین هواپیمای وارد شده به خدمت ارتش چین در بخش ترابری، یک پرنده 4 موتوره جت با نام Y-20 است. این محصول شرکت چینی Xian در حقیقت مهندسی معکوس چینی ها از روی هواپیمای معروف روسی IL-76 است. در حال حاضر این هواپیمای چینی با موتورهای توربوفن D-30KP-2 ساخت روسیه بهره می برد اما قرار است که به زودی موتورهای جت چینی WS-20 بر روی این هواپیما نصب شود.
 
چین 
 
 Y-20 سه نفر خدمه داشته و می تواند تا 66 تن بار را حمل کند. برد این هواپیما با بیشترین میزان بار 4500 کیلومتر است. سرعت آن 918 کیلومتر بر ساعت بوده و ارتفاع پروازی آن 13 کیلومتر از سطح زمین است. طول این هواپیما 47 و دهانه بال آن 45 است. در حال حاضر 2 فروند از این هواپیما به ارتش چین تحویل شده است و منابع خبری اعلام کردند که چینی ها به دنبال ساخت 1000 فروند از این هواپیما هستند.
 
J-11D : عضو جدید خانواده فلانکرهای چینی
 
هواپیما سوخو 27 اولین شکاری مدرن روسی بود که در دهه 1990 میلادی توسط چینی ها خریداری شد. از همان دوره چینی ها برنامه بسیار گسترده ای برای مهندسی معکوس این هواپیما آغاز کردند. جدیدترین عضو خانواده جی 11 ، گونه دی این هواپیماست. این محصول شرکت چینی Shenyang در حقیقت تنها بدنه ای شبیه به خانواده فلانکر روسی دارد و موتور، الکترونیک پروازی و تسلیحات این جنگنده، همه چینی هستند.
 
در بخش رادار این هواپیما به یک رادار آرایه فازی فعال ساخت چین مجهز شده است ، متاسفانه اطلاعات زیادی از این رادار در دسترس نبوده ولی برخی منابع غربی معتقد هستند در بخش راداری چینی ها از روسیه سبقت گرفته اند و سامانه هایی تواناتر چه در بحث رزم هوا به هوا و چه بحث هوا به سطح دارند.
 
چین
 
 
در بخش موتور چینی ها از دو دستگاه موتور WS-10 که هر کدام توانی در حدود 35 هزار پوند را ایجاد می کند استفاده کرده که برد رزمی در حدود 1500 کیلومتر، سرعت بیشینه 2500 کیلومتر بر ساعت و ارتفاع پروازی 19 کیلومتر را برای آن ایجاد کرده است.
 
این جنگنده تک کابین به حجم گسترده ای از سلاح های چینی مثل موشک های هوا به هوای PL-10 ، PL-12 و PL-21 و همچنین موشک ضد کشتی YJ-12 مسلح و یک توپ 30 میلی متری با 150 گلوله توپ نیز بر روی این شکاری نصب شده است.
 
J-31 : نسل پنحم چینی برای بازار صادرات
 
چین در کنار آمریکا و روسیه، سومین کشوری است که در طرح های عملیاتی برای هواپیماهای رزمی نسل پنجم پنهانکار را در اختیار دارد. جی 31 طرح نسل پنجم چینی ها برای بازار صادرات محسوب می شود. یک شکاری چند منظوره با طراحی رادار گریز که اولین بار در سال 2012 میلادی پرواز کرده است.
 
این جنگنده ساخت شرکت Shenyang تک سرنشین بوده و اطلاعات زیادی درباره آن تا به امروز منتشر نشده است. منابع مستقل خبری بر این اعتقاد هستند که J-31 دارای سیستم های پیشرفته راداری از نوع آرایه فازی و شناسایی اپتیکی چینی بوده و تسلیحات را در جایگاه هایی در درون بدنه خود حمل می کند.
 
چین 
 
این هواپیما که تا به امروز 2 نمونه از آن ساخته شده است، دارای دو گزینه در بخش موتور بوده که یکی موتور روسی RD-93 و دیگری موتور چینی WS-13A است که این هواپیما به دو دستگاه از این موتورها مجهز می شود. برد رزمی این هواپیما 1200 کیلومتر، سرعت آن 1.8 ماخ بوده و گفته می شود بمب های هدایت شونده و موشک های PL-12 از جمله تسلیحات آن به شمار می آید. تا اینجا و بر اساس گزارشات رسیده پاکستان برای خرید این هواپیما ابراز علاقه کرده است. در نهایت هنوز مشخص نیست که J-31 صرفا برای بازار صادرات بوده یا نهایتا در خود ارتش چین نیز وارد خدمت می شود.
 
J-20 : ستون فقرات آینده نیروی هوایی چین
 
اما آخرین هواپیما در لیست ما جنگنده پنهانکار نسل 5 چینی J-20 است که بنا به گفته کارشناسان در آینده بخش عمده توان هوایی چین را تشکیل می دهد. این جنگنده تک سرنشین که توسط شرکت چینی Chengdu ساخته شده است در 11 ژانویه سال 2011 میلادی اولین پرواز خود را صورت داد و بر اساس اعلام منابع چینی قرار است بین سالهای 2018 تا 2020 میلادی وارد خدمت شود.
 
این هواپیما از طراحی پنهانکار و مواد جاذب امواج راداری در بدنه خود بهره می برد. منابع غربی معتقد هستند که چینی ها برای ساخت این هواپیما و هچنین جنگنده J-31 از اطلاعاتی که به صورت سایبری از این کشور سرقت کرده، استفاده کرده اند.
 
چین 
 
J-20 از رادار آرایه فازی فعال KLJ-5 ساخت چین بهره برده و همچنین به سامانه های شناسایی فروسرخ ساخت چین مجهز است. چین در حال حاضر از موتورهایی مثل مدل روسی AL-31 و چینی WS-10 برای این جنگنده دو موتوره استفاده می کند. البته بر اساس گزارشات موجود چینی ها به دنبال تولید موتور WS-15 به عنوان نسل پیشرفته تر از موتورهای توربوفن برای هواپیمای جی 20 هستند.
 
طول این هواپیما در حدود 20 متر و دهانه بال آن 13 متر است. سرعت نهایی این جنگنده در حدود 2100 کیلومتر بر ساعت تخمین زده می شود. در بخش تسلیحات نیز کارشناسان معتقد هستند این جنگنده موشک های هوا به هوای مثل PL-10 و PL-12 را در مقرهای داخلی حمل می کند. هنوز وضعیت تسلیحات هوا به سطح این جنگنده آنچنان مشخص نیست.
 
تا الان 8 پیش نمونه و 4 فروند از این جنگنده به صورت تولید انبوه با نرخ پایین تولید شده اما انتظار می رود در آینده حجم عمده ای از ناوگان جنگنده نیروی هوایی چین با هواپیمای J-20 تجهیز شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 59
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 32
  • ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    2 9
    کی گفته چین سومین کشوره؟ چند سال قبل از چین آبریزان جنگنده ی نسل پنج و رادارگریز قاهر رو رونمایی کرد و گفت تمام است هاشو پشت سر گذاشته و حتی پرواز هم کرده! و به دنبال تولید انبوهش هستیم!! بعد از امریکا و روسیه ، آبریزان و شرکا هستند بعدش چینه.
  • ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    5 0
    تا کور شود هرآنکه نتواند دید! بینوا همین دو سه روز پیش وزیر دفاع گفت که قاهر ساخته شده و تستهاشو هم گذرونده و بزودی پروازش رو رسانه ای و رونمایی میکنن.....حالا آبو بریز اونجایی که میسوزه.....
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    6 0
    ان شاالله ما نیز در آینده نزدیک جزو ابرقدرتهای جنگنده ساز دنیا خواهیم شد
  • حمید ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    چرا کشورهایی مثل هند وپاکستان انقدر تنوع طلبن..مخصوصا هند!؟؟ واقعا عاقلانس!؟؟؟؟!!!
  • ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    ده درصد تلاش چینی ها رو داشتیم. این همه خلبان دوره دیده از دست نمیدادیم. هزینه اموزش و استفاده از یک خلبان خیلی بیشتر از یک هواپیماست به امید اون روزی که از این دلیران به نحو احسنت حمایت بشه نه باطرح و. حرف
  • علی ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    3 0
    و ما کماکان بی توجه به ساخت جنگنده با درصد پایینی از درآمد کشور میتونیم ظرف 4 سال یه جنگنده قابل قبول بسازیم و 10 سال بعد خودمونو به امثال چین نزدیک کنیم،مشکل علم نداریم،حتی در بخش مواد، مشکل عدم حمایت و سرمایه گذاریه
  • ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 1
    آقای ناشناس00:42 ! نکنه با همین موتور اخیرا رونمایی شده توربو جت ! ساخته شده . تکنولوژی بسیار بالای موتور یکی از فاکتورهای اصلی هواپیماهای پنهان کار است که ایران با آن فاصله بسیار زیاد دارد.
  • ۰۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 2
    چین میخواد به صورت کلاسیک با امریکا رقابت کنه ولی نتیجه ای جز شکست نداره.در بحث استراتژی و تاکتیک باید بومی سازی کنن و ساخت تجهیزات بر مبنای تاکتیک نامتوازن باشه.مثل ایران و روسیه.
  • ۰۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    خداوکیلی یک فکری برای نیروهوایی بکنن همه چیز را نمیشه با موشک حل کرد همین الان جنگنده هامون خیلی قدیمی ای ان درحالیکه همسایه ها دارن به نسل پنجم مجهز میشن ما هنوز چشم انتظار شاید و اما و اگر سوخو 30 هستیم ساختن جنگنده بومی هم کار کشوری مثل ایران نیست واقعیت را بپذیرید و شعار ندید دوستان جنگنده،موشک نیست و بسیار پیچیده تره و باید بمعنای واقعی کلمه، توسعه یافته و صنعتی بود تا بشه اونوقت در طراحی و ساخت تنها بخشی از یک جنگنده به جایی رسید متاسفانه بطور اساسی عقب موندیم و موازنه قوا را همین عقب ماندگی نیروی هوایی و فرسودگی تجهیزات و فناوری،داره بطور خطرناکی بهم میزنه
  • توپچی ۰۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    J-10 c/b جا انداختی نابغه ، ضمنا در جواب اون متخصص هایی که گفتن رادار چینی از روس بهتره باید بگم همین چینیها برای 24 تا su-35 دو ساله که دارن التماس میکنن. شنیانگهم فعلا روش حساب نکنید چون قراره دوباره متحول بشه.
  • ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    ببین FWJ-6C برای اورهال هرلوکس ها و نسل جدیدی از ایران 140 ها بدرد میخوره..........
  • ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    قاهر یه مانور تبلیغاتی بود. خود سردار دهقان اشاره کرده که این جنگنده مراحل پایانیه کارشه و در مرحله نصب موتوره بعد هم پرواز تاکسی اما نکته ایی که مهمه اینه که خود ایشون گفتن برای پشتیبانی نزدیک ازش استفاده میشه بنابراین یه تعداد خیلی کم ازش ساخته میشه اونم برای سپاه به احتمال زیاد متاسفانه هنوز خیلی فاصله داریم تو ساخت جنگنده.امیدوارم رونمایی های جدید زمینه رو برای ساخت ادوات پیشرفته تر آماده کنه
  • ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    به نظر من جی 31 تلفیقی از بدنه ی اف 22 و موتور و رادار سوخو 35 هستش و شاید عملکرد بهتری از این دو تا داره
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    مثل اینکه بناست با پول بیت المال از چین هواپیما خریداری شود که سایت مشرق دارد روی افکار عمومی کار می کند
  • ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 1
    آنتونوف70 ساخت اوکراین و روسیه را چرا نمیخریم؟؟؟ جایگزین c-130 و ایلیوشین76 بشه
  • آریایی مسلمان ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    اینکه به هواپیمای متشخص چینی میگی هرکولس چینی! نشان دهنده ی غرب زده بودنته نویسنده ی مشرق . مرگ بر آمریکا را در استعمال واژه ها هم بجا بیار سپاس
  • ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    غربزده نباش
  • علی ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    نظرت غلط. کپی اف 35 که از حمله سایبری به پنتاگون طرح هاشو چینیا دزدیدن. عملکرد بهتری از اف 22؟ طنز میگی عزیز. این طرح درضمن فعلا که رها شده و چین تمام امکاناتشو گذاشته روی جی 20. تلاش چین برا دست یافتن سوخوی 35 به خاطر فقط موتورشه که تقریبا همون متور سوخوی 50. نه چیز دیگه و روس ها هم همین میدونن که چینیا کپی میزنن.
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    2 0
    خواهشا رو هواپیما چینی حساب باز نکنید ماشین هاشون رو پر کردن تو بازار بسه
  • ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    خود امریکا 20 تریلیون دلار بدهی بالا آورده چین اصلا بودجه نظامیش یک ششم امریکا هست چون میدونه این غول هالیودی بدون جنگ در حال فروپاشی هست
  • ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    F-35 امریکایها بعد از 15 سال وعده هنوز از برنامه عقبه و تولید انبوه اون یک دهه تاخیر خورد تازه برای کشوری مثل امریکا که مشکل مالی و تکنیکی خیلی کمتری داره
  • ناشناس ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    2 0
    اصل این تکنولوژی آلمانی است که حالا آمریکا و روسیه از آن استفاده می کنند
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    الهی آمین
  • ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    ما هم تونع داریم. f-4 و f-5 و f-14 آمریکایی ، mig-29 و su-22 و s-24 و su-25 روسی ، میراژf-1 فرانسوی و j-7 چینی
  • ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    اصن باید به عصر جنگنده های سرنشین دار پایان داد
  • ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    چینی ها 8تا12 تا سوخو35 میخواستن روسها میگفتن اگه میخوای سوخو35 ببرید48 فروند ببرید. در آخر برای24 فروند توافق کردند
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 1
    به نظرم من باید سرمایه گذاری سنگینی روی نیروی هوایی سپاه داشته باشیم
  • ویرو گردی ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    به جای دلخوش کردن به دستاورد های کشورهای نه دوست و نه برادر کمی همت و مدیریت به خرج بدین تا به دستاورد های خودمون ببالیم کافیه همین چین سر موضوعی با ما بد بشه دیگه این سلاح ها می شن تهدید بر علیه ما چون در دنیای سیاست نه دوست و نه دشمن دایمی نیست
  • مردغارنشین ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    ببینیم چین حریف هندوستان خواهد شد یا نه هند بالستیک
  • ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    بله درسته کارشون
  • سعید ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    دوستان مصاحبه وزیر دفاع با شبکه دو در مورد قاهر همه ابهام هارو بر رف کرد. ایشون فرمودن قاهر یک هواپیمای پشتیبانی نزدیک خواهد بود و اینکه بستریه برای تحقیقات در مورد نسل پنجم. بنظر من هواپیمای اموزشی کوثر 88 جیزیه که کشور ما داره روش به طور جدی کار میکنه. با رونمایی از موتور بومی اوج که مهندسی معکوس J85 هست ما میتونیم امیدوار باشیم کور تولید انبوه بشه
  • ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    1 0
    اگه به همین راحتی بود که الان لهستان استرالیا کره جنوبی دانمارک اسپانیا مکزیک تایلند و مالزی و... هم جنگنده میساختن. بحث سر فقط سرمایه گزاری نیست حقیقت اینه که چندتا کشور فقط علم اصلیشو دارن
  • ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 1
    چرت نگو سطح علم و فناوری چین از روسا خیلی بیشتره
  • ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    چرا خودمونو گول بزنیم رفیق باید قبول کرد توانایی ساخت جنگنده تو دنیا رو امریکا سوئدفرانسه روسیه چین(کپی و مونتاژ) ایتالیا المان انگلیس (مشترک) دارن .پس خداوکیلی به شخصه نباید از عزیزان ایرانی توقع ساخت جنگنده رو داشت اونم در حد رپتور سوخو و رافائل و...
  • ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    عمرا.
  • ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    چندسالی هست که جنس بدنه ی اتومبیل های فرمول یک به خاطر مقاومت و سبکی آن در جت ها، جنگنده ها و هواپیماها استفاده میشه، رشته های کربن حتی در برخی قطعات جاگزین فولاد شده! کار نانوفناوری خیلی جای پیشرفت داره، امیدوارم ما هم در جت هامون از این بدنه های کربنی استفاده کنیم. البته میدونم کار پیچیده، پر زحمت و گرانی است ...
  • ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    پشتیبانی نزدیک یعنی سرعت پایین، که در هدف گیری و مانورپذیری قابلیت بالایی رو به همراه دارد. برای مأموریت این جنگنده به نظر کافیست. به این فکر کن که باسرعت بالا، چه کاری میخواهی انجام بدهی. در کار دفاعی جنگنده ی مناسبی هست
  • ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    ناشناس۰۰:۴۲ جوگیر نشو قاهر فقط یه جنگنده پشتیبانیه نزدیکه و در ارتفاع کم پرواز میکنه . اصلا برای نبرد هوایی مستقیم نیست نهایتا چیزیه مثل سوخو25
  • ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 1
    ای خدا زنده باشم ببینم ایران مناقصه بین المللی گذاشته برای فروش و از رده خارج کردن F-14 ها ...! آی ذوق میکنم!!
  • مغزمتفکر ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    آواکس آواکس آواکس آواکس آواکس آواکس واکس. آواکس آواکس آواکس آواکس آواکس آواکس آواکس آواکس. اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب اوجب
  • مغزمتفکر ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    آواکس از همشون بهتره
  • مغز متفکر اصلی ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    روانی
  • جواد ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    متنفر از مغز متفكر
  • خخخخ ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    من خودم یه جنگنده نسل شش ساختم اسمشو رو هم گذاشتم Z1. این جنگنده توانایی شکستن سرعت نور رو داره و می تونه به طور مثال دشمن را بمباران می کنه اما دشمن نمی تونه اونو ببینه. این جنگنده زمانی که بمباران رو به پایان رسونده و کیلومترها از هدف فاصله گرفته تازه بالای سر دشمن قابل مشاهده است و اون چیزی که دشمن مشاهده می کنه تصویر هواپیما پس از عبور آن است در واقع این هواپیما از تصویر خود سبقت می گیرد. اگه کسی دوست داره تکنولوژی این هواپیما رو داشته باشه من حاضرم بفروشم.
  • منوچهر ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    در جواب ناشناس۱۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵ بگم که اف 35 عملیاتی شده و به تولید انبوه رسیده
  • احمد ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    لهستان استرالیا کره جنوبی دانمارک اسپانیا مکزیک تایلند و مالزی خیلی از تسلیحاتی که ایران همین الان می تونه بسازه رو نمی سازن. علم اصلیش با کار و زحمت بوجود میاد. بالاخره باید از یه جایی شروع بشه. فقط منتظر خارجی ها موندن کاری پیش نمی بره. مگه تسلیحاتی که تا حالا ساخته شدن چطور ساخته شدن. ده سال پیش شما باور می کردی ایران بتونه اونا بسازه؟! اگر قرار باشه مثل مدیران تکنوکرات با تجربه ایران خودرو و سایپا فکر کنیم که هنوز گیر ساختن پیکان و پراید بودیم.
  • ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
    0 0
    به همین خیال باش
  • صداقت ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    پنهانکارهای چینی سطحی در حد f117 دارند، موتورهایشان هم مال میگ 29 و سوخو 27 می باشد. این را می توان از رانش موتور و برد جنگنده های چینی و مقایسه با رپتور متوجه شث.
  • ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    جوش نیارید قربان عن قریب سفارش دادم بیاد فقط روسی یا آمریکایی یا چینیش؟
  • ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    هر چیزی که رو هوا پرید نمیشه گفت جنکده
  • امیر ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    طراحی جنگنده فوق پیشرفته نسل پنجم نیاز به مطالعات گسترده و سرمایه گذاری عظیم داره وهمچنین ساخت اون نیاز به زیر ساخت های اساسی داره و تمام کشورهایی که تو این زمینه تونستن موفقیت کسب کنند با همکاری سایر کشورهای بوده ... حالا دوستانی که فکر می کنند ما این شرایط رو داریم پس فکر کنن که ما این هواپیما رو ساختیم.
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    این احمد خیلی جوگیر شده . رسما اون همه کشور رو برد زیر سوال
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    اشتباه منفی دادم هزارتا مثبت+++++++++++
  • ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    ناشناس۱۲:۱۸. اون اف35 محض اطلاع تولید انبوه داره میشه و تا چند روز دیگه 50 تا سفارش ژاپن رو تحویل میدن ترکیه هم قرارداد فروش100تا اف35 رو بسته. اینقدر از روی احساسات نظر نده
  • ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    قاهر نهایتا مثله سوخو25 باشه شایدم نه
  • مغزمتفکر ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    همچنین
  • مغز متفکر اصلی ۲۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
    0 0
    اسم منو از کجا میدونی؟!
  • استاد کهنمویی ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
    0 0
    عزیزم از مغز متفکر شما هم در اون آواک‌ها استفاده می کنیم.
  • مهدی ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    چین فعلا از نظر نظامی از روسیه عقب تره در کل ولی جالبه بدونید نیروی دریایی قوی تری داره نسبت به روسیه مشکل چین فعلا ضعف تکنولوژی و کمبود زیرساخت ها نسبت به روسیه هست که اونم داره با بودجه جبران میکنه احتمالا یک یا دو دهه دیگه ارتش قوی تری نسبت به روسیه داشته باشه مشرق به جای این که این قدر بچسبی به روسیه بهتره بچسبی به چین البته بگم که چینم دردی از ما دوا نمی کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس