به گزارش مشرق، علی مطهری شامگاه پنجشنبه در گردهمایی حامیان دولت تدبیر و امید استان زنجان که در سالن همایشهای دانشگاه آزاد زنجان برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در شهر زنجان اظهار کرد: هر چند خیلیها در دانشکده الهیات شاگرد شهید مطهری بودهاند، ولی ایشان فقط تحصیلات حوزوی داشتند و عنوان دکترا برای همه افراد منجر به ارتقای مقام نیست(در پاسخ به خطاب دکتر به شهید مطهری در جلسه).
نایب رئیس مجلی شورای اسلامی با تشریح نظریات مختلف در مورد نقش افراد و سازمانها در اداره جامعه ادامه داد: نظریات متفاوتی در این مورد وجود دارد، به طوری که برخی حاکمیت فیلسوفان و یا حاکمیت ساختار را ارجح دانستهاند، ولی شهید مطهری حاکمیت سازمان صالح را مهمتر از خود شخصیتها میداند چرا که ای بسا افراد صالحی که به دلیل نبود ساختار نتوانند منویات و مقاصد خود را محقق کنند.
مطهری افزود: بر اساس نظر شهید مطهری روحانیهای بسیاری با نظرات اصلاحی وجود دارند که با ارتقا به مرجعیت دست و پای آنها بسته میشود که دلیل آن ضعف ساختار است.
وی با اشاره به فساد و مشکلات موجود در جامعه تصریح کرد: شاید این فسادها به دلیل نقص ساختاری جامعه روی میدهد و با توجه به اینکه با وجود این فسادها اصلاحات به سختی روی میدهد و اگر باید بررسی شده و در صورت درست باشد مشکلات باید به فکر اصلاح ساختار بود.
*کاهش همبستگی ملی ناشی از کاهش خلوص نیت است
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی عدم وحدت و همبستگی ملی را نتیجه کمرنگ شدن خلوص نیت دانست و تاکید کرد: با دور شدن از اوایل انقلاب خلوص نیت کاهش و بر تفرقهها اضافه شده است.
مطهری کاهش خلوص نیت را موجب تشدید قدرت طلبی اعلام کرد و گفت: هر چند قدرت طلبی فی نفسه بد نیست، ولی وقتی کسی متوجه شود که فردی شایستهتر از وی وجود دارد باید کنار برود.
وی به حاکمیت قدرت پرستی در کشور اشاره کرد و گفت: حاکمیت تعصبات جناحی و گروهی موجب شده که گروه مقابل در صدد زمین زدن جناح حاکم به هر قیمتی باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تشریح نظر استاد شهید مطهری در مورد آفتهای نهضت گفت: شهید مطهری 6 آفت را برای نهضت متصور بوده که شامل رخنه فسادگران، نفوذ بیگانگان، تجدد گرایی افراطی، آفتی از نوع معنی، کاهش خلوص نیت که این آخری منجر به تفرقه و تشتت میشود، از جمله آنها است.
مطهری با تاکید بر سابقه تاریخی تاثیرگذاری تفرقه و تشتت در از بین رفتن اتحاد و همبستگی مسلمانان و حواشی آن ادامه داد: فروپاشی امپراطوری عثمانی و قطعه قطعه شدن کشورهای مسلمان و کاشته شدن رژیم غاصب صهیونیسم در قلب آن نتیجه تفرقه است.
وی با بیان اینکه ارزیابیها از عملکرد دولت با معیارها و شاخصهایی مانند شعارهای اوایل انقلاب میتواند مفید فایده باشد، افزود: اقدامات دولت در حوزه سیاست خارجی از جمله خروج ایران از انزوا و کاهش ایران هراسی منهای کشورهای عربی مفید بوده و برای کاهش ایران هراسی در میان اعراب باید ضمن آسیب شناسی، اقداماتی انجام شود.
*باید از فرصت حضور اوباما استفاده کرد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم استفاده بهینه از فرصت برجام به نفع کشور تاکید کرد و گفت: کشور در حد توان باید از برجام و حضور اوباما به عنوان رئیس جمهور امریکا بهره ببرد چرا که معلوم نیست این فرصت یکبار دیگر تکرار شود.
مطهری با اشاره به تابو شدن موضوع رابطه با امریکا و تصور موجود مبنی بر از بین رفتن انقلاب در صورت برقراری رابطه با امریکا ادامه داد: میتوان با پایبندی بر اصول و ارزشهای انقلاب با آمریکا هم رابطه داشت کما اینکه اگر با امریکا رابطه داشتیم خیلی از مشکلات بانکی حل میشد.
وی با تاکید بر لزوم آسیب شناسی رفتار خود در قبال دیگران از جمله اهل سنت ابراز کرد: باید نسبت به رفع سوء تفاهمها از جمله تفاهم شیعه با کفار بر ضد اهل سنت اقدام شود تا به آنها ثابت شود که شیعه، اهل سنت را بر کفار ترجیح میدهد و بر ضد آنها با کسی متحد نمیشود چرا که مسلمان نباید تحت سلطه کافر قرار گیرد.
*القای حاکمیت دوگانه
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با ناموفق دانستن عملکرد دولت در سیاست داخلی اضافه کرد: تناقضهای موجود در نحوه برخورد با مطبوعات و عدم ایستادگی دولت در قبال آنها نوعی حاکمیت دوگانه محسوب میشود و همچنین لغو کنسرتها در استانی به نام خراسان، به معنی حکومت فدرالی است و در دراز مدت برخی استانها ادعای خودمختاری خواهند کرد از این رو دولت باید در مقابل آن بایستد.
مطهری با تاکید بر اینکه امام جمعه حق دخالت در امور اجرایی را ندارد، تصریح کرد: حوادثی مثل حادثه شیراز که برای من روی داد هم همین روال بود به این صورت که عدهای مرا دعوت کرده بودند وعدهای با آن مخالف بودند، به همین دلیل است که دولت باید با عمل به شعارهای خود عقب نشینی نکند.
وی ممنوعیت نوشتن در مورد حبس خانگی در نشریات و همچنین انتقاد از قوه قضائیه را از دیگر مواردی اعلام کرد که باید دولت در مقابل آن ایستادگی کند، چرا که وقتی میگوییم آزادی بیان باید این آزادی واقعی باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به مباحث حقوق بشری مطرح شده بر ضد ایران اشاره و تاکید کرد: باید تلاش شود تا این موارد از جمله احکام شرعی موجود در قبال قصاص و ... شفاف سازی شود ولی در برخی موارد از جمله دستگیری خبرنگاران و سایر اموری که میتوان اصلاحاتی انجام داده و درست عمل شود.
مطهری موفقیت دولت در بخش اقتصاد را نسبی دانست و ادامه داد: قانون گرایی دولت فعلی در مقابل قانون شکنی و قانون گریز بودن دولت قبلی، انضباط مالی، ثبات اقتصادی، عدم نوسان قیمتها و کنترل تورم از دیگر توفیقات نسبی دولت مستقر محسوب میشود.
وی به نقش کاهش قیمت نفت در وضعیت اقتصادی کشور اشاره و تاکید کرد: رفیق بازی و ملاحظه کاری از دیگر نقاط ضعف دولت در حوزه اقتصاد است، چرا که به نظر میرسد در اجرای برخی از اقدامات مفید به حال اقتصاد کشور از جمله قطع یارانه افراد غیر نیازمند ملاحظهکارانه و انتخاباتی عمل میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عدم دخالت به موقع در مورد مشکلات و قانون شکنیها از جمله موسسه اعتباری ثامنالحج را از دیگر مشکلات دولت اعلام کرد و گفت: دخالت نهادهای حکومتی و نظامی دست دولت را در انجام برخی از کارها برای ایجاد تحول اقتصادی بسته که باید تعیین تکلیف شود.
*موفقیت دولت در حوزه فرهنگ نسبی است
مطهری موفقیتهای حوزه فرهنگ را هم نسبی عنوان کرد و گفت: هر چند با تولید فیلمهای خوب مردم با سینما آشتی کردهاند، ولی با وجود توهین آمیز بودن اقدام نشریه یالثارات، فلسفه برگزاری جشن حافظ با شاخصههای موجود در آن قابل درک نیست و باید آسیب شناسی شود.
وی بیتوجهی به فرهنگ عمومی را از دیگر نقاط ضعف دولتها برشمرد و تاکید کرد: ندیدیم دولتی برای فرهنگ عمومی مثلا، بهبود شرایط رانندگی کاری بکند، چرا که دولت هم به مانند دیگر اقشار و ارگانها از جمله روحانیت و صدا و سیما برای جامعه مربی محسوب میشود و باید برای بهبود اوضاع در این حوزه برنامهریزی داشته باشد.