وی یکی از محدودیتهای توسعه در کشور را واحدهای تولیدی نیمه فعال و تعطیل عنوان کرد و افزود: واحدهای تولیدی نیمه فعال که در شرایط تحریم به هر دلیلی ظرفیت تولید آنها کاهش یافت تسهیلات به آنها اعطا و مجددا به چرخه تولید بازگشتند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به شناسایی 7 هزار و 500 واحد تولیدی نیمه فعال در کشور شناسایی شده است، بیان کرد: در استان چهارمحال وبختیاری 50 میلیارد تومان به صورت مستقیم و 50 میلیارد تومان به صورت تسهیلات به واحدهای تولیدی اختصاص یافته است.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: در سراسر کشور 1300 واحد از تسهیلات بانکی استفاده کردند و پییشبینی میشود تا پایان سال جاری 4 هزار و 300 واحد دیگر از این تسهیلات بهرهمند شوند.
وی صادرات را یکی از عوامل رونق تولید داخلی دانست و گفت: در راستای افزایش صادرات کالا 40 مانع جدید در تحریمها شناسایی و در حال حاضر برخی از این موانع رفع شدند به طوری که در امسال 10 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی تصویب شد و در 3 ماهه نخست امسال میزان صادرات از لحاظ 21 درصد و از لحاظ وزنی 36 درصد افزایش یافته است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه صادرات 16.3 میلیارد دلار افزایش یافته است، تصریح کرد: دولت در تلاش است در صادرات و واردات توازن ایجاد کند و با اصلاح تعرفه واردات از تولید داخل حمایت کند، دولت امسال 960 میلیون دلار مازاد تجاری غیرنفتی داشته است.
شریعتمداری یکی دیگر از موانع رونق تولید را سود تسهیلات بانکی دانست و ادامه داد: در دو قدم متوالی دولت نرخ سود سپردهها 15 درصد، نرخ سود تسهیلات 18 درصد و نرخ سود مسکن کمتر از 10 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه نظام بانکی قدمی را در حمایت از واحدهای تولیدی برداشته است، افزود: در ستاد اقتصاد مقاومتی 2500 واحد تولید نیمه تکمیل و از مجموع 3 هزار و 912 پروژه ملی و استانی شناسایی شده بالغ بر 150 واحد به بخش خصوصی واگذار شد که برخی از آنها جدیدا در ردیف بودجه قرار داده شدند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در بخش کشاورزی بیان کرد: با مصوبات شورای پول و اعتبار در بخش کشاورزی متقاضیان میتوانند با نرخ 2 درصد سود از تسهیلات استفاده کنند در همین راستا 93.4 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که نسبت به 3 سال گذشته 44 درصد افزایش یافته است.
شریعتمداری با اشاره به اجرای سیستم آبیاری نوین خاطرنشان کرد: در 3 سال فعالیت دولت یازدهم بالغ بر 250 هزار هکتار سامانه نوین آبیار به بهرهبرداری رسیده و هزار و 777 هکتار از اراضی کشور به گلخانه تبدیل شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای دولت یازدهم در حوزه نفت تصریح کرد: از مجموعه 2.3 میلیون بشکه نفت و گاز درآمد مناسبی را برای کشور به دست آوردیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور از سرمایهگذاری 5 میلیارد دلاری برای احداث 12 مجتمع پتروشیمی در کشور خبر داد و گفت: ظرفیت تولید در پتروشیمیهای کشور 9.8 میلیون تن و درآمد آنها 5 میلیارد دلار است.
شریعتمداری افزود: یکی از نکات اساسی و مهم برای اقتصاد کشور برداشت مطمئن گاز از کشورهای همسایه است که پارس جنوبی یکی از آنها است که در دولت گذشته تعطیل شده بود که در دولت یازدهم 6 فاز آن به بهرهبرداری رسید و 15 میلیون مترمکعب گاز از ان برداشت شد و امیداوریم تا پایان سال میزان برداشت گاز کشور ما مشابه برداشت کشور قطر شود.
وی خاطرنشان کرد: تولید نفت از سفرههای مشترک با کشور هماسیه از 50 میلیون بشکه به 146 میلیون بشکه افزایش یافته است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به تولید بنزین یورور 4 در کشور ادامه داد: 8 میلیون لیتر به صورت روزانه بنزین تولید میشود که امیدواریم تا پایان سال با بهرهبرداری از خلیج فارس تولید بنزین کشور افزایش یابد و امکان صدور بنزین از بازار داخلی فراهم شود.
شریعتمداری ادامه داد: برای اولین بار صادرات مازاد گازوئیل که 20 میلیون لیتر است در کشور آغاز شده است.
وی با اشاره به پسابرجام گفت: بعد از انجام مذاکرات تعداد پروازهای کشور از 400 به بیش از هزار پرواز افزایش یافته است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به تخصیص اعتبارات به چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سال 93 میزان اعتبارات 215 میلیارد تومان بود که به صورت نقدی و سال گذشته 230 میلیارد تومان بود که به صورت اوراق و اسناد خزانه در اختیار استان قرار داده شد.