به گزارش مشرق، احمد نقیبزاده تحلیلگر مسائل سیاسی و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه روحانی برخلاف دولتهای سابق از پایگاه اجتماعی گستردهای برخوردار نیست از او خواست در سیاستهای اجتماعی خودش تجدید نظر کند.
وی در گفتوگویی که با روزنامه آفتابیزد داشته با اشاره به اینکه دولت روحانی بر خلاف دولتهای دیگر اعم از اصولگرا یا اصلاحطلب از پایگاه اجتماعی گستردهتری برخوردار نیست، اظهار داشت: در زمان حاکمیت دولت اصلاحات، اصلاحطلبان تمام قد از این دولت حمایت میکردند و طیف وسیعی از کارگزاران، یعنی کسانی که میتوانستند به سران اصلاحات در کشورداری کمک کنند هم حامی این دولت بودند.
خلاصه این گفت گو را به نقل از تسنیم در دامه میخوانید:
استاد جامعهشناس دانشگاه با بیان اینکه احمدینژاد هم در میان اصولگرایان پایگاه اجتماعی خاص خود را داشت، گفت: ولی روحانی فاقد پایگاه اجتماعی اختصاصی بود. ما فکر میکردیم ایشان میآید و به نقطه ثقل همه نیروهای سیاسی بدل میشود و فراجناحی عمل میکند. روحانی تا حدی هم این اقدام را انجام داد و شروع کرد به روی آوردن به همه نیروهای سیاسی اعم از اصولگرا و اصلاحطلب ولی ما دیدیم که رقبای ایشان اصلا این رویکرد را رعایت نکردند و نخواستند با ایشان وارد یک ائتلاف نانوشته شوند و شروع به کارشکنیهای بنیادافکن کردند.
نقیبزاده در ادامه به روحانی تذکر داد که در سیاستهای اجتماعی تجدید نظر کند و تاکید کرد: ایشان به جای اینکه بخواهد همه را راضی نگه دارد به سمت طیف وسیع اصلاحطلبان اعم از کسانی که خود را دوم خردادی و کارگزارانی یا اعتدال و توسعهای میدانند، بیاید و نگذارد این نداشتن پایگاه اجتماعی بیش از پیش به ایشان آسیب برساند.
وی با بیان اینکه دولت اصلاحات بسیار مظلومتر از دولت روحانی، تصریح کرد: به نظر من دولت اصلاحات بسیار مظلومتر بود، ولی بیان چنین نکاتی ناشی از همان عدم برخورداری از پایگاه اجتماعی اختصاصی است. اصلاحطلبان، اصلاحطلبان را داشتند و اصولگرایان هم اصولگرایان را. دکتر روحانی اما پایگاه خاصی نداشت و همانطور که گفتم قرار بود که از تمام نیروها استفاده کند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به اینکه هیئت دولت روحانی از انسجام لازم برخوردار نیست، خواستار تغییر در کابینه شد و اظهار داشت: این موضوع باز میگردد به همان خصلت نداشتن پایگاه و بهرهگیری از همه جناحها در کابینه. شما ببینید وزارت کشور در دست همان کسی است که وزیر کشور احمدینژاد بود، یعنی آقای روحانی فضلی که از جناح اصولگرا بود. وزارت دادگستری را به پورمحمدی دادند.
نقیبزاده با اشاره به اینکه من جزء گروهی هستم که میگوید باید به صورت تمام قد از روحانی حمایت کرد، ادامه داد: حمایت کنیم، اما نه اینکه تحت هر شرایطی. چون به نظر من روحانی فردی است بسیار خوش فکر که رویکرد خوبی دارد و توانمندی خوبی هم از خود نشان داده است، بنابراین چون در طیف اصلاحطلبان هم فرد دیگری وجود ندارد که بتواند جایگاه ایشان را بگیرد به این دلایل عقلی من فکر میکنم اصلاحطلبان برای دور دوم هم باید تماما از او حمایت و ایشان را تقویت کنند.
وی افزود: در مورد آقای نعمتزاده انتقادات بسیاری وارد است و اگر من جای آقای روحانی بودم تا به حال ایشان را تغییر میدادم.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با شاره به اینکه در فراکسیون امید عدهای چترباز حضور دارند که به مجرد پیروزی روحانی دور او جمع شدند، گفت: متاسفانه این عیب وجود دارد و علت آن این است که این ساختار«فراکسیون امید» از تجربه اندکی برخوردار است و ریشه اجتماعی چندان قوی ندارد. همان طور که میدانید عدهای چترباز در این فراکسیون وجود داشتند که به مجرد اینکه روحانی به پیروزی رسید به دور او جمع شدند و خودشان را همسو با او نشان دادند، اما در عمل به گونهای دیگر رفتار کردند.