دانشگاهی که از عنوانش هویداست که اهداف والایی پیش روی خود دارد" گفتمان انقلاب اسلامی" .
از درب اصلی ساختمان که وارد میشوی راهرویی باریک و نسبتاً طولانی پیش روی شما قرار دارد که هر دو طرف دیوارهای راهرو مزین بهعکس شهداست.
علاوه بر اینکه یکسری اینفوگرافی یا کاریکاتور نیز در موضوعاتی پیرامون فتنه یا مبارزه با استکبار به چشم میخورد که همانجا و در بدو ورود به ساختمان ناخودآگاه سرعت حرکت شما را کاهش می دهد و مجبورتان می کند تا متوقف شوید و تابلوها را دقیق تر ببینید.
درب و دیوار دانشگاه را جملات و راهبردهای رهبری پُر کرده و کاملاً مشخص است که دانشگاه در حرکت و ادارهی خود چه ایده آل هایی در ذهن دارد.
دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی از ابتدای تأسیسش - به گفته مسئولین و مدرسین مجموعه - هدفش تربیت افرادی در راستای مطالبات مهم و اساسی رهبر معظم انقلاب بوده است و با کلیدواژههای جریان ساز مطرحشده از سوی ایشان در حرکت و سازماندهی اولیه دانشگاه نقش اساسی داشته است.
رشتههایی همچون تربیت مروج سیاسی، هدایتگر سیاسی، مروج اندیشه و تربیت اسلامی و ... در این دانشگاه تدریس میشود. علاوه بر رشتههای ذکر شده رشتههای رایج در واحدهای دانشگاه جامع علمی و کاربردی همچون روابط عمومی، مدیریت امور فرهنگی، مدیریت امور رسانه و ... هم وجود دارد.
خانمهایی که در این واحد مشغول تحصیل هستند همگی به حجاب برتر یعنی چادر مزیناند. درواقع این جزء ضوابط و قواعد دانشگاه محسوب میشود و دانشجویان نیز با کمال میل به این ضابطه عمل کرده اند.
ضمن اینکه در هنگام اذان و بهوقت انجام فریضهی نماز اول وقت کلاسهای دانشگاه به طور کامل تعطیل است. به گفتۀ رئیس دانشگاه بهوقت نماز سه بار نماز جماعت در دانشگاه خوانده میشود.
اساتید فعال در دانشگاه گفتمان اکثراً از چهرههای سرشناس سیاسی و فرهنگی هستند. و نامهای آشنایی در میان آنها دیده میشود. پرویز سروری، حسین فدایی، احمد جهان بزرگی، حمیدرضا مقدم فر و .... گفتنی است سطح استادان دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی بالاتر از استانداردهای موجود است و همه نخبگان، استادان و مدیرانی که در این واحدها تدریس می کنند دارای سوابق ویژه و بالایی در حوزه های تخصصی مورد نظرشان هستند ضمن اینکه در اساتید امسال از چهرههای جوان تر و مشهورتر نیز بهره گرفته شده است.
غالب دانشجویان دانشگاه خصوصاً در بخش آقایان کارمند هستند و کلاسهای درس غالباً از ساعت 16 به بعد تشکیل میشود. فضای دانشگاه ازلحاظ فرهنگی، و فعالیتهای اجتماعی بهگونهای هست که وقتی وارد دانشگاه میشوید تفاوت این فضا را نسبت به واحدهای همجنس خود بهخوبی درک میکنید و این مقوله ایست که مراجعه کنندگان به این واحد علمی بر آن تاکید می کنند.
ناصر فخاری رئیس جوان و فعال دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی است که دو مدرک دکتری دارد. وی که سابقه ریاست بر مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری را نیز در کارنامه خود دارد تصریح میکند که این دانشگاه با توجه به اهداف و آرمانهایی که برای خود دارد ضوابطی در جذب دانشجو دارد که از پذیرفتن دانشجویان بدون داشتن آن شرایط و ضوابط خودداری می کند.
او معتقد است دانشجویی که در این مرکز قرار است تحصیل کند بایستی حداقل به مبانی نظام جمهوری اسلامی؛ قانون اساسی و راهبردها و بیانات رهبری التزام عملی و نظری داشته باشد و از لحاظ ظاهری نیز به چارچوبهای لازم ملتزم باشد.
فخاری از بی مهری ها و سنگ اندازیهای مکرر وزارت علوم و بخش مرکزی دانشگاه جامع علمی و کاربردی دلخونی دارد و تصریح دارد که چند باری شده است که بدون اطلاع قبلی دسترسی دانشجویان در سایت برای ثبتنام را مسدود کرده بودند و با برگزاری رشته روابط عمومی مخالفت جدی صورت گرفته است.
وی از ایجاد رشته روابط عمومی در این واحد برای اولین بار در سال جاری می گوید و بر این نکته تصریح می کند مرکز علمی کاربردی گفتمان انقلاب اسلامی با هدف تحقق روابط عمومی اخلاق محور و منطبق با شاخصه های سواد رسانه ای، پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی روابط عمومی را در دستور کار خود قرار داده است.
فخاری تاکید دارد از آنجا که مبارزه با فساد نیازمند استفاده از ظرفیتهای رسانههای جمعی است دانشگاه گفتمان انقلاب اسلامی قصد دارد با ارائه تعریفی جدید از روابط عمومی برای تحقق گفتمان مقام معظم رهبری در حوزه ارتباطات و علم روابطعمومی گام بردارد.
او با اشاره به اینکه هم اکنون برخی از روابط عمومیها تبدیل به ابزاری برای پوشاندن و تحریف واقعیات شدهاند متذکر می شود به نظر میرسد برخی از مدیران روابط عمومی از مسیر انقلابی بودن خارج شدهاند و لازم است شاهد تحولی جدی بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی در رشته روابط عمومی باشیم.
به هر حال اینجا مجموعه ایست که اگر خوب به آن بنگریم در یک عبارت به این نکته می رسیم که در اینجا مردان و زنانی هستند که علاوه بر اینکه به دنبال تزکیه خویش اند در پی تعلیم علم و واکاوی و تحقیق در گفتمان انقلاب اسلامی و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب جهت روشنگری، تبلیغ و اشاعه آن در سطح جامعه هستند.
شاید این دانشگاه بهانه ای باشد برای این سوال که حرف های گمشده ی رهبری نظام در کدام مجمع علمی و محیط آکادمیک باید مورد تحقیق و واکاوی و رمزگشایی قرار گیرد؟