به گزارش مشرق به نقل از پايگاه خبري حوزه هنري، «وب سايت تاريخ شفاهي ايران» به منظور ايجاد فضاي مناسب براي تضارب افکار و آرا و نظريات مختلف در گستره تاريخ شفاهي و همچنين ايجاد تعامل و ارتباط با محققان و مجامع تاريخشفاهي در داخل و عرصه بينالمللي و در پرتو آن ارائه آخرين دستاوردها و اطلاعات تاريخ شفاهي عضو ميپذيرد.
وب سايت تاريخ شفاهي ايران نيز در همين راستا از بهمن 1386 در آستانه برگزاري چهارمين نشست تخصصي تاريخ شفاهي ايران به شکل آزمايشي و از بهمن 1387 مقارن با سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي به صورت رسمي آغاز به فعاليت کرد. زبان اصلي اين وب، فارسي و انگليسي است و در نظر است، زبان عربي نيز بدان اضافه شود.
مديران و برنامهريزان اين وب سايت که خود از فعالان عرصه تاريخ شفاهي هستند، درتلاشند تا آن را کاملاً به صورت تخصصي و در موضوعات مرتبط اداره کنند. لذا اين وب سايت علاوه بر بحث اصلي تاريخ شفاهي؛ مباحث و موضوعات مرتبط با حوزه تاريخ شفاهي مانند يادداشتهاي روزانه، سفرنامهها، گزارشات تاريخي، روزشمارها، خاطرات و .. را نيز در برخواهد گرفت.
از آنجا که تاريخ شفاهي يکي از مردميترين شيوههاي تاريخنگاري است، در برنامه است تا براي گسترش آن کارگاههاي آموزشي در فضاي مجازي براي همه علاقهمندان برگزار کنيم تا با بهرهمندي از روش صحيح تاريخ شفاهي تمامي آحاد جامعه در حفظ فرهنگ و تاريخ اين کشور نقش ايفا کنند.
فرم درخواست عضويت اين وب سايت به شرح زير است:
سايت تاريخ شفاهي ايران در نظر دارد براي فعالان و علاقمندان عرصه تاريخ شفاهي ايران، بانک اطلاعاتي تشکيل دهد؛ تا بدين ترتيب:
1- مقدمات تأسيس انجمن تاريخ شفاهي ايران و زمينههاي گسترش آن را فراهم کند.
2- از آبان 1389 نشريه الکترونيکي (هفته نامه) خبري، پژوهشي و آموزشي تاريخ شفاهي را به مشترکين ارسال کند.
3- اخبار مربوط به همايشها، نشستها و کارگاههاي آموزشي- پژوهشي داخلي و بينالمللي را اطلاعرساني کند و از شرکت کنندگان حمايت به عمل آورد.
اين وب سايت هم اکنون به مديريت محسن کاظمي مشغول فعاليت است. علاقه مندان ميتوانند براي عضويت در وب سايت تاريخ شفاهي ايران به نشاني اينترنتي www.oral-history.ir مراجعه کنند.
«سايت تاريخ شفاهي ايران» که زير نظر مرکز مطالعات و تحقيقات فرهنگ و ادب پايداري و دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري فعاليت ميکند، عضو ميپذيرد.