کد خبر 63346
تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۲

رئیس جمهور از موشک قادر ، سامانه اژدر بومی والفجر و موتور دریایی بنیان یک که به دست متخصصان داخلی تولید شده‌اند، رونمایی کرد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، موشک قادر از دستاوردهای صنعت دفاعی کشور بوده، در مسیر خودکفایی، بازدارندگی و اقتدار ملی تولید شده است.
متخصصان و کارشناسان صنایع دفاعی با خودباوری و تلاش توانستند پس از گذراندن مراحل مختلف تحقیقات و آزمایش‌های پروازی، نمونه صنعتی این محصول مهم راهبردی را تولید کنند.
موشک قادر از نوع موشک‌های کروز دریایی با برد حدود 200 کیلومتر است که با قابلیت بالای تخریب می تواند برضد اهداف دریایی از جمله ناوچه‌ها و ناوهای جنگی و همچنین اهداف ساحلی دشمن به کار رود.
از جمله ویژگی‌های این موشک می توان به ارتفاع کروز پایین، قابلیت تخریب بالا، وزن و ابعاد کم و همچنین دقت بالای آن اشاره کرد.
موشک قادر قابل شلیک از ساحل و کشتی است که با تجهیز مرزهای دریایی کشور به این موشک پیشرفته، گامی مهم در جهت بازدارندگی، اقتدار ملی و دفاع از تمامیت ارضی کشور برداشته شده است.
سامانه اژدر بومی والفجر دومین طرحی بود که با حضور رئیس‌جمهور رونمایی شد و به دست متخصصان صنایع داخلی ساخته شده است و با سر جنگی 220 کیلوگرمی توانایی انهدام شناورهای سنگین دشمن را دارد.
اژدر والفجر از شناورهای زیردریایی پرتاب می شود و قابلیت عملیات در شرایط ناپایدار دریایی و کاربرد در آب‌های کم عمق و عمیق دریا را دارد و مجهز به سیستم ایمنی و تسلیح پیشرفته است.
در فرایند طراحی و تولید این اژدر نیز انواع آزمایش‌ها با موفقیت انجام شده است.
اژدر والفجر به عنوان یکی از پیچیده‌ترین سلاح‌های دریایی نقش بسیار مهم و تعیین‌کننده‌ای در ارتقای توان دریایی و کارآمدی شناورها و زیردریایی‌های جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.
سومین طرحی که با حضور رئیس جمهور در روز صنعت دفاعی افتتاح شد، موتور دریایی بنیان یک بود که عملیات اجرایی آن از سال 1388 در سازمان دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با هدف تأمین نیاز روزافزون نیروی دریایی به این محصول راهبردی آغاز شده بود.
این موتور با استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور ساخته شده و توان آن 850 اسب بخار است و هم اکنون پس از محاسبات و طراحی‌های لازم، اقدامات مربوط به ساخت مجموعه‌ها و قطعات آن نیز آغاز شده است.
موتور بنیان یک در آینده نزدیک در شناورهای نظامی و غیرنظامی به کار می‌رود.
در این مراسم وزیر دفاع در سخنانی گفت: با مجاهدت متخصصان بخش دریایی توانسته‌ایم همه تجهیزات، مجموعه‌ها و حتی مواد اولیه انواع مختلف شناورهای سطحی، زیرسطحی و ابرسطحی را در داخل کشور بومی کنیم و با ساخت نخستین موتور دریایی گام بسیار مهمی در تکمیل این زنجیره خوداتکایی برداشته‌ایم.
سردار سرتیپ وحیدی افزود: در آغاز موج سوم توسعه صنعت دفاعی بومی، خوداتکا و متنوع؛ جمهوری اسلامی ایران به کشور صنعتی منحصر به فرد در سطح منطقه و دارای قدرت رقابت در سطح جهانی تبدیل شده است.
وی ویژگی موج سوم توسعه را تولید سامانه‌های دفاعی هوشمند با فناوری‌ها و کیفیت برتر، انعطاف بیشتر و در عین حال دستیابی به آنها در سریع‌ترین زمان ممکن دانست و گفت: در این روند امروز حدود 233 فناوری در حوزه‌های موشکی، تسلیحات، مهمات، خودورهای زرهی و تاکتیکی، الکترونیک، هوایی، دریایی، ناوبری،‌ مخابرات و نرم افزار که جزو فناوری‌های پیشرفته محسوب می‌شود منحصراً در اختیار وزارت دفاع قرار می گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۱
    0 0
    خدا قوت، ما مشتاقانه منتظر خبرهاي افتخار آميز ديگر هستيم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس